Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur Release Party στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κρήτης


asfodelus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η έκδοση Ubuntu 23.10 θα είναι κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου 2023. Η κωδική ονομασία θα είναι Mantic Minotaur.

Σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε την κωδική ονομασία Minotaur με το μέρος που δημιουργήθηκε και έζησε ο μύθος, την Κρήτη με το συνέδριο FOSSCOMM 2023 5 και την συνάντηση πολλών υποστηρικτών του ελεύθερου λογισμικού.

 

image

 

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, λίγο μετά το πέρας του συνεδρίου, θα μείνουμε στους χώρους του πανεπιστημίου και θα γιορτάσουμε με το πατροπαράδοτο Κρητικό γλέντι (όχι μπαλοθιές).

Θα σας περιμένουμε όλους εκεί…

ΥΓ: Θα υπάρξουν και εκπλήξεις.

 

https://linux-user.gr/t/ubuntu-23-10-mantic-minotaur-release-party-sto-hrakleio-krhths/5095

 

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι το πανελλαδικό συνέδριο των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Απευθύνεται σε όσες/όσους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου. Στοχεύει στην αλληλεπίδραση της κοινότητας, την ανάδειξη νέων τάσεων και τεχνολογιών και την προβολή έργων ελεύθερου / ανοικτού λογισμικού. Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, multimedia, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το λογισμικό και τα ανοιχτά πρότυπα/δεδομένα κ.α. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες και όλους χωρίς κόστος εγγραφής. Η γλώσσα των παρουσιάσεων είναι κατά κύριο λόγο τα ελληνικά αλλά γίνονται δεκτές και παρουσιάσεις στα αγγλικά.

Το FOSSCOMM απαριθμεί συνήθως μερικές εκατοντάδες συμμετέχοντες, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008, κι έως σήμερα έχει διοργανωθεί σε 10 διαφορετικές πόλεις. Στη φετινή ομάδα διοργάνωσης συμμετέχουν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης, τοLΑΒάκι hackerspace και εθελοντές από την κοινότητα του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού. Η πραγματοποίηση της φετινής FOSSCOMM βασίζεται σε δωρεές εντός της κοινότητας και στην στήριξη του Πανεπιστημίου που θα φιλοξενήσει το συνέδριο στις εγκαταστάσεις του στις Βούτες.

 

https://2023.fosscomm.gr/

Επεξ/σία από asfodelus
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ubuntu χρησιμοποιεί συγκεκριμένο naming scheme. Πρακτικά κάθε release χρησιμοποιεί το επόμενο γράμμα του αλφαβήτου σε σχέση με το προηγούμενο release. Τώρα ήταν η σειρά του M ενώ στην 24.04 το όνομα θα είναι από N.

Δες εδώ για λεπτομέρειες https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_version_history

Επεξ/σία από pmav99
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...