Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση 1 gbps και Laptop OMEN - 15-en0003nv


dandri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Έχω σύνδεση 1 gbps (οπτική ίνα).

Έχω το Laptop OMEN 15-en0003nv.

Πρέπει να κοιτάξω για καλύτερο laptop με καλύτερη κάρτα δικτύου ;

Επεξ/σία από dandri
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον οχι. Τα φορητα εδω και χρονια εχουν 1000αρα καρτα δικτυου. Kαι απο ο,τι βλεπω στα specs του φορητου σου , και η ασυρματη καρτα ειναι ικανη για μεγαλες ταχυτητες. Αρα , ΑΝ στο φορητο φτανει το 1gbps , τοτε θα δεις ταχυτητες κοντα σε αυτο. Λογικα θα δεις 800mbps-900mbps. Τουλαχιστον μεσω ethernet. Με wifi λιγο χαμηλοτερα.

Το ερωτημα του ενος εκατομμυριου ειναι , φτανει το 1gbps ακεραιο μεχρι το φορητο ? Δηλαδη το modem/router μπορει να στειλει ολοκληρη την ταχυτητα ? Ethernet με ethernet λογικα ναι , υποθετωντας οτι εχει 1000αρια lan ports. Μεσω wifi ? Αναλογως τι wifi ταχυτητες υποστηριζει το modem. Σιγουρα θα δεις μικροτερες ταχυτητες απο ο,τι με ethernet καλωδιο.

Και ολα αυτα , αφορουν ΕΝΑ μηχανημα. Αν πρεπει το modem-router να στειλει την ταχυτητα σε περισσοτερες συσκευες , ειναι αυτονοητο οτι θα υπαρχουν απωλειες , ειδικα αν πολλες συσκευες κανουν ταυτοχρονα χρηση ιντερνετ. Μετα , πας στην λυση router δηλ. modem-router -----> router -----> <συσκευες σπιτιου> , οπου αυτο το ρουτερ θα ειναι τουμπανειρο , σε φαση να εχει 2.5gbps lan ports (οχι ιδιαιτερα απαραιτητο αλλα καλο ειναι να υπαρχουν) και wifi 6 με υψηλες ταχυτητες συνδεσης.

Δυστυχως στην Ελλαδα , επειδη ειμαστε υποαναπτυκτοι στο θεμα ιντερνετ , ολο το home networking εδω και χρονια ηταν ετσι δομημενο ωστε να μπορει να ανταπεξελθει σε ταχυτητες επιπεδου adsl24 , vdsl 50 / 100. Απο εκει και πανω το home networking φτανει στα ορια του και αν θελει καποιος να δει πρακτικα (ή ειτε για ψυχολογικους λογους) ολοκληρη την ταχυτητα που πληρωνει , πρεπει να παει σε extreme συσκευες (για τα ελληνικα δεδομενα) αναλογα παντα την χρηση που κανει και τις συσκευες που θελει να "εξυπηρετησει".

Επεξ/σία από mphxths
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...