Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι από πολύ καλό ξύλο ημιμασιφ νομίζω που τώρα για να αλλαχτούν με ίδιο το κόστος είναι πολύ μεγάλο. 

Έχουν περάσει 37 χρονια και υπάρχει φυσιολογικη φθορά στο χρώμα. 

Έχει δοκιμάσει κάποιος να τα βάψει από επαγγελματία; 

Κόστος περίπου; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν είναι μασίφ, μην κάνεις το λάθος και τα βγάλεις, εκτός αν είναι κανένα αποκρουστικό σχέδιο ή τα έχετε σακατέψει*, δηλαδή δεν είναι πλέον λειτουργικά.

Αυτό που γίνεται είναι ένα ελαφρύ τρίψιμο και στη συνέχεια εφαρμογή βερνίκι της αρεσκείας σου σε απόχρωση. Η βέλτιστη ποιότητα στη βαφή θα έρθει εάν αυτή θα γίνει με πιστολι . 

από το διαδίκτιο : 

https://www.homie.gr/palia-kouzina-mipos-mpori-na-gini-kainouria-me-mikro-kostos/

Αν το κάνεις μόνος, μόνο τα υλικά (απαιτεί εμπειρία για να μην δακρύσει, φωτίσει το χρώμα κλπ)

Εναλλακτικά:

Μια νεα κουζίνα με λίγα μέτρα και φυσικά όχι ξύλου :

https://www.leroymerlin.gr/gr/kouzina/epipla-kouzinas/kouzines-one-box/?gbraid=123&page=1

https://www.ikea.gr/proioda/kouzina/etoimes-kouzines/?pg=2&sort=Default

https://www.praktiker.gr/c/etoimes-kouzines-1914?gclid=EAIaIQobChMI3Ku8l63DgQMVSQWiAx19XQQzEAAYAiAAEgJgJvD_BwE

Επεξ/σία από seeker4all
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ γενικά και αόριστα, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το ποσό, ο λουστραδόρος είναι μάλλον η πιο ακριβή δουλειά στα ξυλουργικά

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αρκετά μεγάλο κόστος να τα βάψεις. Εκανε κάτι ανάλογο μια ξαδέρφη που πήρε την κουζίνα από την μάνα της. Έβαψαν τα πορτάκια σε ανοικτό γκρι από χρώμα ξύλου που ήταν. Έγινε μια χαρά μόνο που το έκαναν μόνοι τους. Εάν έχει λούστρο κανονικά χρειάζεται ένα χημικό για να βγει ο λούστρος και μετά το βάφεις. Εάν δεν είσαι σίγουρος εάν μπορείς να το κάνεις, βγάλε ένα πορτάκι και βαφτο να δεις το αποτέλεσμα. Εάν έχεις ξαναβάλει, με ρολάκι δεν θα είναι δυσκολο

Για να φτιάξεις τέτοια κουζίνα τώρα είναι πολλά τα χρήματα να το κάνεις. Το κόστος που θα έχει κάποιος επαγγελματίας να το κάνει δεν το ξέρω αλλά δεν θα είναι μικρό. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Να επαναφέρω το νήμα με παρεμφερές ερώτημα

Η κουζίνα μας αισίως "ενηλικιώθηκε" (έκλεισε τα 18) και αν και δεν έχει ιδιαίτερα θέματα φθοράς θέλουμε κάποια αισθητική αλλαγή από την "εργολαβική" κουζίνα που έχουμε (προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την ποιοτική κουζίνα του ts)

Αλλαγή κουζίνας δεν εξετάζεται καν, για διάφορους λόγους, οπότε μας μένει το option του βαψίματος και του αυτοκόλλητου. Προφανώς θέλω κάτι που να κρατήσει, ίσως όχι 20ετία αλλά να μην χρειάζεται σε ένα χρόνο να ανοίγω άλλο παρόμοιο θέμα

Οπότε θέλω τα "φώτα" ανθρώπων που το έχουν κάνει, πως πορεύθηκαν, τι στοίχισε και αν τελικά βγήκε καλό ή όχι.

Να σημειώσω ότι ψάχνω για προσωπικές εμπειρίες και όχι θεωρίες ή googlάρισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καναμε περσι στην δικια μας κουζινα. Μασιφ ξυλο το κλασικο χρωμα καφε που εχουν οι παλιες κουζινες εγινε ενα πολυ ανοιχτο του παγου. Την δουλεια την εκανε επαγγελματιας. Πηρε τα ντουλαπια και τα εξωτερικα των συρταριων σε δικο του χωρο και τα βαψαν με πιστολι φανταζομαι. Οτι δεν μπορουσε να αφαιρεθει βαφτηκε επιτοπου.

Απο την δικη μου εμπειρια εχω να παρατηρησω τα παρακατω:

-Πολλα λεφτα για την δουλεια αυτη.Δεν λεω ποσο γιατι ειναι και αναλογα την κουζινα.

-Τα σημεια που δεν βαφτηκαν με πιστολι δεν εχουν σχεση με τα σημεια που βαφτηκαν στο χωρο του επαγγελματια.

-Το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο. Αλλαξε τελειως η κουζινα. Αλλα:

Επειδη η κουζινα ειναι ενα μερος το οποιο ταλαιπωρειται οσο κανενα αλλο σημειο στο σπιτι (μαχαρια, κατσαρολες, πιατα, δαχτυλιες κτλ) το χρωμα φευγει για πλακα και υποτιθεται μας χρεωσε 400 εξτρα για σουπερ ντουπερ επιστρωση. Ειδικα εγω που πηγα απο αποχρωση σκουρα σε ανοιχτη κανει μπαμ οταν φευγει καποιο κομματακι μπογιας. Ισως ειναι και θεμα δουλειας δεν ξερω αλλα βλεπω κυριως καλες αξιολογησεις.

Αν το ξανακανα? Οχι θα πηγαινα σε καινουργια εστω και οχι μασιφ ξυλο μιας και μπορεις να τις φτιαξεις συμφωνα με τις αναγκες του 2023 (πχ χωρις να εχουν 100 υποεπιφανειες που πιανουν βρωμια αμεσως και δεν καθαριζονται με τπτ)

Επεξ/σία από spocky
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 13/11/2023 at 16:12, spocky said:

-Πολλα λεφτα για την δουλεια αυτη.Δεν λεω ποσο γιατι ειναι και αναλογα την κουζινα.

Πες μας τάξη μεγέθους να πάρουμε μια ιδέα

Δημοσ.

ο λουστραδόρος θέλει πολύ περισσότερη δουλειά σε παλιά κουζίνα να βγάλει την παλιά μπογια ή να επαναφέρει τα πορτάκια σε σημείο ώστε να αρχίσει το νέο βάψιμο.

Αρα για να κρατήσει κάποιος παλιά πορτάκια για μένα θα πρέπει να είναι από πολύ καλά ξύλο ενδεχομένως και σχέδιο κατασκευασμένα. Αν π.χ. είναι από mdf δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να βάψεις παλιά πορτακια.

Δημοσ.
Στις 13/11/2023 στις 4:12 ΜΜ, spocky είπε

φευγει καποιο κομματακι μπογιας

Δεν δικαιολογείται να γίνεται τέτοια φθορά σε πρόσφατο βαμμένο ξύλο. Λογικά κάτι έγινε λάθος κατά τη διαδικασία του βαψιματος.

Το βάψιμο ξύλου είναι απαιτητική εργασία. Θέλει πολύ καλή προετοιμασία με τρίψιμο ( χοντρό σε ψιλό γυαλοχαρτο), ασταρωμα, ξανά τρίψιμο, βάψιμο και τέλος επειδή πρόκειται για κουζίνα καλό βερνικωμα ώστε να προστατεύτει το χρώμα από τα νερά κτλ 

Μάλιστα στο βερνικωμα ορισμένοι χρησιμοποιούν βερνίκια αυτοκινήτου με σκληρυντη που βέβαια εφαρμόζονται μόνο με πιστόλι και εννοείται εκτός σπιτιού λόγω των αναθυμιάσεων. Σε αυτή την περίπτωση μετά το βερνικωμα μπαίνουν κ σε φούρνο όπως τα αυτοκίνητα.

Η πιο ασφαλής επιλογή πάντως για να μην μπλέξεις με μαστορια που μπορούν να σου κάνουν ότι να ναι είναι η επιλογή του καπλαμα. Λογικά θα κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα είναι φοβερό και θα κρατήσει χρόνια.

Δημοσ.

Η πιο φθηνή λύση (αν είναι επίπεδα τα ντουλάπια) είναι να την καθαρίσεις με το πράσινο σύρμα από το σφουγγαράκι και :

1) Να την περάσεις κόλλα και ταπετσαρία (δεν έχω παραπάνω πληροφορίες για αυτό)

2) Να την περάσεις βερνίκι και μετά να την βάψεις

Πάνω στο νούμερο 2 έχω να σχολιάσω ότι το αποτέλεσμα βγαίνει αρκετά ικανοποιητικό, αλλά στο ξύσιμο φεύγει το χρώμα και μπορεί να απαιτηθούν πολλά χέρια (στην δική μου, για κάποιον περίεργο λόγο (παραξενεύτηκε μέχρι κι ο έμπειρος συνάδελφος αυτουνού που μου την πούλησε) χρειάστηκα 5, το 5ο για την ομοιομορφία). Όσο για την αντοχή, θα μπορώ να σχολιάσω μετά από μερικά χρόνια, γιατί μόλις που ξεκινήσαμε να την χρησιμοποιούμε.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 13/11/2023 στις 4:12 ΜΜ, spocky είπε

Το καναμε περσι στην δικια μας κουζινα. Μασιφ ξυλο το κλασικο χρωμα καφε που εχουν οι παλιες κουζινες εγινε ενα πολυ ανοιχτο του παγου. Την δουλεια την εκανε επαγγελματιας. Πηρε τα ντουλαπια και τα εξωτερικα των συρταριων σε δικο του χωρο και τα βαψαν με πιστολι φανταζομαι. Οτι δεν μπορουσε να αφαιρεθει βαφτηκε επιτοπου.

Απο την δικη μου εμπειρια εχω να παρατηρησω τα παρακατω:

-Τα σημεια που δεν βαφτηκαν με πιστολι δεν εχουν σχεση με τα σημεια που βαφτηκαν στο χωρο του επαγγελματια.

-Το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο. Αλλαξε τελειως η κουζινα. Αλλα:

Επειδη η κουζινα ειναι ενα μερος το οποιο ταλαιπωρειται οσο κανενα αλλο σημειο στο σπιτι (μαχαρια, κατσαρολες, πιατα, δαχτυλιες κτλ) το χρωμα φευγει για πλακα και υποτιθεται μας χρεωσε 400 εξτρα για σουπερ ντουπερ επιστρωση. Ειδικα εγω που πηγα απο αποχρωση σκουρα σε ανοιχτη κανει μπαμ οταν φευγει καποιο κομματακι μπογιας. Ισως ειναι και θεμα δουλειας δεν ξερω αλλα βλεπω κυριως καλες αξιολογησεις.

Αν το ξανακανα? Οχι θα πηγαινα σε καινουργια εστω και οχι μασιφ ξυλο μιας και μπορεις να τις φτιαξεις συμφωνα με τις αναγκες του 2023 (πχ χωρις να εχουν 100 υποεπιφανειες που πιανουν βρωμια αμεσως και δεν καθαριζονται με τπτ)

Έίμαι στην διαδικασία που παίρνω προσφορές. Μπορείς να μου στείλεις τον λουστραδόρο που πήρες; Από μία αναζήτηση στο internet δεν είναι και πολλοί αυτοί που έρχονται βγάζουν τα ντουλάπια και βάφουν επί τόπου ότι δεν βγαίνει. 
Ο πρώτος που ήρθε μου έδωσε 2500 προσφορά για την κουζίνας μου. Είναι αρκετά μεγάλη. 

Δημοσ.
Στις 31/12/2023 στις 8:26 ΠΜ, andreaspA είπε

Με χρωμα κιμωλιας θα φερεις ενα ωραιο αποτελεσμα, μοδατο, και μονος σου.

Και δυστυχώς θα κρατήσει 1-2 μήνες. Αυτά είναι για τα video στο youtube κ για τα περιοδικά "αχου τι φοβερό έγινε το παλιό έπιπλο". Παθών με ακριβά χρώματα, κεριά για σφράγισμα κ λοιπές παπαριές. Η κουζίνα δεν είναι για τέτοια πειράματα (άλλο που εμένα δεν με ένοιαζε καθόλου κ απλά όντως πειραματιζόμουν)

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, vampira said:

Και δυστυχώς θα κρατήσει 1-2 μήνες. Αυτά είναι για τα video στο youtube κ για τα περιοδικά "αχου τι φοβερό έγινε το παλιό έπιπλο". Παθών με ακριβά χρώματα, κεριά για σφράγισμα κ λοιπές παπαριές. Η κουζίνα δεν είναι για τέτοια πειράματα (άλλο που εμένα δεν με ένοιαζε καθόλου κ απλά όντως πειραματιζόμουν)

Σχετικά είναι όλα. Πολλοί είναι οκ με γρατζουνιές κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...