Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, psyduck είπε

Έχεις δίκιο. Εκεί ήταν. Αλλά όταν πήγα να το δηλώσω στο MyAade-Διαχείρηση POS, είδα μια ενημέρωση στο πάνω μέρος. Πρέπει να προμηθευτώ μέχρι 29/3, Αll in one - Cash Register/POS Οπότε τώρα ψάχνω για την οικονομικότερη λύση. Δίαβασα ότι η εφαρμογή terminal συνδέεται με κάποιες ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές. Βλέπω η εταιρεία Sum βγάζει οικονομικές συσκευές, αλλά το θέμα είναι με ποιον θα συνδέονται ηλεκτρονικά;

εγώ το έχω συνδεδεμένο με ταμειακή Asso

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νομίζω ότι μια οικονομική λύση είναι το Viva Terminal(5 ή 15 €, από όσο λένε) + ALL in ONE Epsilon Smart(Νομίζω 10-15 €)
Αυτές οι 2 ψηφιακές εφαρμογές συνεργάζονται επισήμως. Αλλώς το Viva terminal με κάποιο άλλο λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης από εδώ:

https://www.aade.gr/en/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/poies-einai-oi-epiloges-moy/all-one-cash-registerpos

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, psyduck είπε

Νομίζω ότι μια οικονομική λύση είναι το Viva Terminal(5 ή 15 €, από όσο λένε) + ALL in ONE Epsilon Smart(Νομίζω 10-15 €)
Αυτές οι 2 ψηφιακές εφαρμογές συνεργάζονται επισήμως. Αλλώς το Viva terminal με κάποιο άλλο λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης από εδώ:

https://www.aade.gr/en/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/poies-einai-oi-epiloges-moy/all-one-cash-registerpos

Νομίζω mypos + cloudT είναι η πιο οικονομική λύση που υπάρχει.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Σε αυτό έχεις κατά 99% δίκιο παιχταρά μου! Άλλωστε είναι τόσο φθηνό το mypos που η ζυγαριά γέρνει προς τη δική σου πρόταση. Απλά εγώ έχω ήδη επιλέξει σαν softpos το viva terminal & αναζητώ το λογισμικό ERP που θα κουμπώσω.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.simplycloud.gr
 συνεργάζεται με viva terminal(πάει σφαίρα σε συναλλαγές κάρτας) και Πειραιώς softpos(σέρνεται του θανατά).

Εδώ και ένα χρόνο το χρησιμοποιεί ο πατέρας μου στην λαϊκή χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, psyduck είπε

Σε αυτό έχεις κατά 99% δίκιο παιχταρά μου! Άλλωστε είναι τόσο φθηνό το mypos που η ζυγαριά γέρνει προς τη δική σου πρόταση. Απλά εγώ έχω ήδη επιλέξει σαν softpos το viva terminal & αναζητώ το λογισμικό ERP που θα κουμπώσω.

και με το cloudT συνεργάζεται απ' όσο ξέρω το viva terminal.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/02/2025 at 20:44, manolis940 said:

Πάντως το MyPos Glass σαν soft pos δεν συνδέεται με ERP παρόχου έως και σήμερα οπότε απορρίπτεται σαν λύση. Επίσης, η cloudT χρεώνει το απεριόριστο πρόγραμμα της με αποδείξεις λιανικής, τιμολόγια κτλ μαζί με την διασύνδεση στα 240 ευρώ πλέον ΦΠΑ ενώ η τιμολογιερα είναι στα 150 ευρώ πλέον ΦΠΑ μαζί με την διασύνδεση, πράγμα που την καθιστά για μια μέση χρήση εννοώντας για εμπόριο την πιο οικονομική της αγοράς.

Υπάρχει POS χωρίς πάγια και μηδενική αγορά, αναρωτιέμαι;

Επεξ/σία από AeonBeliever
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/3/2025 στις 7:42 ΜΜ, AeonBeliever είπε

Πάντως το MyPos Glass σαν soft pos δεν συνδέεται με ERP παρόχου έως και σήμερα οπότε απορρίπτεται σαν λύση. Επίσης, η cloudT χρεώνει το απεριόριστο πρόγραμμα της με αποδείξεις λιανικής, τιμολόγια κτλ μαζί με την διασύνδεση στα 240 ευρώ πλέον ΦΠΑ ενώ η τιμολογιερα είναι στα 150 ευρώ πλέον ΦΠΑ μαζί με την διασύνδεση, πράγμα που την καθιστά για μια μέση χρήση εννοώντας για εμπόριο την πιο οικονομική της αγοράς.

Υπάρχει POS χωρίς πάγια και μηδενική αγορά, αναρωτιέμαι;

Το ρώτησες ; Γιατί έχω την εντύπωση ότι πριν λίγο καιρό που το έψαξα το mypos συνδεόταν με ERP παρόχου. Το ρώτησα επειδή με ενδαιφέρει να ανοίξω κάτι καινούργιο στο κοντινό μέλλον. Μήπως και εγώ δεν κατάλαβα κάτι σωστά;

Edit: Γρήγορο edit.

Μπορεί και να έχεις δίκιο για το soft με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι. Ίσως υποχρεωτικά πας στην λύση my pos go 2 εδώ βρήκα οδηγίες μέσα από το site pospoint.gr

Επεξ/σία από manolis940
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το εχει περασει κανεις λογιστης τελικα το mypos ? Επειδη εχεις ξενο λογαριασμο εννοω.. γιατι και ο δικος μου μου ειπε οτι θα εχω προβλημα και καλυτερα να μην το κανω. Απορω πως γινεται αν δεν ειναι νομιμο να διαφημιζεται στην Ελλαδα ?

Δημοσ.
2 hours ago, Manthos91 said:

Το εχει περασει κανεις λογιστης τελικα το mypos ? Επειδη εχεις ξενο λογαριασμο εννοω.. γιατι και ο δικος μου μου ειπε οτι θα εχω προβλημα και καλυτερα να μην το κανω. Απορω πως γινεται αν δεν ειναι νομιμο να διαφημιζεται στην Ελλαδα ?

Πήρα το Go 2, γιατί στην ουσία δεν θα κάνει κάποια συναλλαγή βάσει δικής μου χρήσης, απλά πριν το πέρας 10 μηνών θα πρέπει να έχεις κάνει συναλλαγή τουλάχιστον 50 ευρώ για να μην έχεις ποινή αδράνειας. Περάστηκε αυτόματα στην ΑΑΔΕ και όλα καλώς. 

Δεν μπορείς να τον έχεις αυτόν τον λογαριασμό ως κύριο, αφού δεν δηλώνεται αλλά ως δευτερεύον. Μετά δηλώνεις ότι έχει πληρωθεί εκεί μέσα στο λογιστή σου, σαν Ε9. Δεν ισχύει ούτε το παράνομο, ούτε περί προβλήματος αν ξέρεις για ποιο λόγο το χρησιμοποιείς.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/5/2025 στις 11:39 ΜΜ, AeonBeliever είπε

Πήρα το Go 2, γιατί στην ουσία δεν θα κάνει κάποια συναλλαγή βάσει δικής μου χρήσης, απλά πριν το πέρας 10 μηνών θα πρέπει να έχεις κάνει συναλλαγή τουλάχιστον 50 ευρώ για να μην έχεις ποινή αδράνειας. Περάστηκε αυτόματα στην ΑΑΔΕ και όλα καλώς. 

Δεν μπορείς να τον έχεις αυτόν τον λογαριασμό ως κύριο, αφού δεν δηλώνεται αλλά ως δευτερεύον. Μετά δηλώνεις ότι έχει πληρωθεί εκεί μέσα στο λογιστή σου, σαν Ε9. Δεν ισχύει ούτε το παράνομο, ούτε περί προβλήματος αν ξέρεις για ποιο λόγο το χρησιμοποιείς.

Όταν λες για δευτερεύον τι εννοείς ? Έχω σαν κανονικό της eurobank και στην ουσία και εγώ το θέλω το pos καθαρά για να είμαι νομικός. Δεν κάνω καμία συναλλαγή ποτέ. Αυτό θεωρείται δευτερεύον ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/05/2025 at 22:05, Manthos91 said:

Όταν λες για δευτερεύον τι εννοείς ? Έχω σαν κανονικό της eurobank και στην ουσία και εγώ το θέλω το pos καθαρά για να είμαι νομικός. Δεν κάνω καμία συναλλαγή ποτέ. Αυτό θεωρείται δευτερεύον ? 

Όπως γνωρίζεις μόνο Ελληνικός λογαριασμός μπορεί να δηλωθεί ως επαγγελματικός στην ΑΑΔΕ και χρειάζεται τουλάχιστον ένας, αναλόγως τις ανάγκες της κάθε εταιρίας.

Από εκεί και ύστερα, η MyPos όπως και η οποιαδήποτε εταιρία που παρέχει POS, αναλόγως βέβαια την χώρα προέλευσης δηλαδή αν είναι ελληνική εταιρία απλά στα μεταφέρει στον επαγγελματικό σου τον ελληνικό ενώ οι ξένες σου ανοίγουν λογαριασμό αναγκαστικά μαζί με το POS όπως πχ και η Sumup.

Οπότε, έχεις επαγγελματικό λογαριασμό ελληνικό γιατί μόνο τέτοιος μπορεί να δηλωθεί στην ΑΑΔΕ.

Για το POS, από την στιγμή που έχουμε ίδια χρήση θέλεις κάτι που να μην έχει πάγια ανά μήνα, κόστη συντήρησης ή ακριβό μηχανάκι για να το έχεις βάσει νόμου αλλά στην ουσία 'εικονικά'. 

Οπότε αγοράζεις Gο 2, με πολύ μικρό κόστος πχ τώρα το έχει προσφορά στα 19.9 + ΦΠΑ, με μηδέν πάγια, μηδέν κόστη συντήρησης, δηλώνεται στην ΑΑΔΕ, ο επαγγελματικός της που ανοίγεται μαζί δεν δηλώνεται ούτως ή άλλως και δεν σε απασχολεί και απλά 1 φορά ανά δεκάμηνο συνεννοείσαι με κάποιον δικό σου και κάνεις 50 ευρώ συναλλαγή με κάρτα για να μην πληρώσεις τέλη αδράνειας. Το δηλώνεις αυτό το ποσό, αν είναι μόνο αυτό, στο Ε9 της φορολογικής σου. 

Απλά για να το μεταφέρεις πίσω αυτό ή ότι άλλο υπάρχει σαν πόσο έχεις χρέωση σαν έμβασμα εξωτερικού 3-4 ευρώ συν τα 0,5 ευρώ της ελληνικής τράπεζας μέχρι τα 5.000 ευρώ. Και ότι σαν χρέωση είναι 1,69% plus 0,05 λεπτά διεκπεραίωσης, ανά συναλλαγή POS.

Πάλι βέβαια σε συμφέρει βάσει χρήσης, δηλαδή μηδαμινή ή σχεδόν μηδαμινή. 

Ελπίζω να κατάλαβες και να βοήθησα.

Επεξ/σία από AeonBeliever
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...