Προς το περιεχόμενο

Devolo Magic 2 Triple lan αίνιγμα


kriosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα μικρό ξενοδοχείο, 6 δωματίων. Για να έχουν wifi internet είχα αγοράσει πριν 4 χρόνια ένα devolo magic 2 starter kit ( για να το δοκιμάσω). Η συσκευασία είχε μέσα ένα magic 2 lan και δύο magic 2 wifi δέκτες. Το σκεπτικό ήταν να βάλω τον ένα  wifi δέκτη στον πάνω όροφο και τον άλλον στον κάτω (όροφο).  Το εγκατέστησα και δούλευε μια χαρά. Επειδή όμως είμαι τελειομανής και ήθελα να έχει πολύ δυνατό σήμα το κάθε δωμάτιο εγκατέστησα φέτος ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό καλώδιο το οποίο είναι μόνο για τα devolo, δηλαδή για τις πρίζες των devolo. Σκέφτηκα πως έτσι δεν θα έχω παρεμβολές από άλλες συσκευές που θα είναι στην ίδια ασφάλεια του πίνακα. Αγόρασα φυσικά κι άλλους 4 δέκτες για να έχει το κάθε δωμάτιο τον δικό του δέκτη wifi. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό  😮 .  

Πριν δέκα μέρες χάλασε το devolo lan και δεν έστρωνε ούτε με restart ούτε με επιστροφή σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι υπάρχουν σήμερα δύο devolo lan. Το απλό που είχα εγώ και το triple. Παίρνω τηλέφωνο και τους ρωτάω ποια είναι η διαφορά τους; Μου είπαν πως το triple lan έχει απλά άλλες 2 lan υποδοχές. 

Το αγόρασα αλλά διαβάζοντας το manual του έπαθα ένα μικρό σοκ. Δεν γράφει πουθενά μα πουθενά ότι μπορεί να αντικαταστήσει το devolo lan το απλό. Το περιγράφει σαν επέκταση του δικτύου. Μάλιστα έχει και παραδείγματα περιπτώσεων όπου σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου έχεις συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω ethernet κι όχι wifi. Σκέφτηκα πως έκανα πατάτα κι αγόρασα λάθος συσκευή. Μπαίνω και στο youtube κι εκεί τα ίδια. Όλοι το παρουσιάζουν ως επέκταση, ότι δηλαδή οι lan θύρες είναι για να συνδέεις συσκευές (printers, tv, consoles) κι όχι το router.  Κι εκεί που έψαχνα για το πως θα το αντικαταστήσω με ένα απλό magic 2 lan το βάζω στην θέση του χαλασμένου devolo lan για να το επιβεβαιώσω ότι έκανα λάθος αγορά... Δουλεύει μια χαρά σαν να ήταν το απλό lan που είχα 😁.  Συνδέθηκε αμέσως με τους wifi δέκτες και σε speedtest που έκανα έπιαναν πολύ καλές ταχύτητες. 

Συμπέρασμα: Το Devolo magic 2 triple lan συνδέεται μια χαρά με το ρούτερ και μπορεί να αντικαταστήσει το devolo magic 2 lan. 

 

magic 2 network.jpg

Επεξ/σία από kriosgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...