Προς το περιεχόμενο

Ιδανική E-Commerce Λύση 2023


Pinkakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!

Είμαι στην φάση της επιλογής πλατφόρμας για το e-shop μου (μάλλον τα e-shop μου) :P

Για την ώρα έχω δοκιμάσει Shopify / Prestashop(locally), και σήμερα θα τσέκαρα και το woocomerce/opencart.

Αν είχε φέρει το Shopify το Shopify payments Ελλάδα θα ήταν μονόδρομος κατά τη γνώμη μου, αλλά επειδή δεν, κοιτάζω εναλλακτικές.

Διάβασα κάποια από τα προηγούμενα thread, αλλά είναι από το 2020, οπότε είπα να πάρω και μια Updated γνώμη. 

Γενικά ο αριθμός προιόντων που θα παίζει στα eshop θα είναι από 200 μέχρι 3000 (και πιθανότατα παραπάνω σε βάθος 3ετίας)

Αν παίζει ρόλο, είμαι στο development, απλά όχι στο web, οπότε έχω ένα technical knowledge, αλλά θα προτιμούσα να μην κάνω και βαρύ debug :P

Να πάω woocommerce και γιολο;  Έχετε κάποιο άλλο να προτείνετε;

Τα φώτα σας!

Edit : Θα χρειαστώ και blog functionality, 2 γλώσσες και οι πελάτες είναι και από εξωτερικό (εντός και εκτός Ευρώπης)!

Επεξ/σία από Pinkakos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Ιδανική E-Commerce Λύση 2023

Θεωρώ ότι το Shopify με Stripe ή Viva Wallet (Stripe είναι η ιδανική επιλογή για Shopify, γιατί δεν γίνεται Redirect) είναι για κάποιον που θέλει μία All in one solution, η καλύτερη επιλογή. Όπου θεωρώ αν πουλάς worldwide, η Stripe είναι καλύτερη επιλογή από οποιαδήποτε άλλο γιατί έχει πολλά payments methods διαφορετικά ανάλογα με το buyer location, επίσης η προσωπική μου εμπειρία από fraud protection με charge backs (όπου στο εξωτερικό US / UK είναι πολύ πιο συχνά, ειδικά με αγορές με credit cards), είχα πολλά πιο win cases σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ελληνικό gateway (μπορεί να ήταν και τυχαίο, αλλά αυτό παρατήρησα). 

Στην Ελλάδα ένας πολύ μεγάλος αριθμός παραγγελιών είναι με αντικαταβολή, η κλασικη τακτική είναι ότι αυτές δεν τις κάνεις marked ως "Paid" ώστε να μην παίρνει το shopify το αντίστοιχο fee. 

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι έχει το Shopify έχει το πιο εύχρηστο UI , ειδικά για κάποιον που δεν έχει συνηθίσει κάτι συγκεκριμένο, και ο χρόνος εκμάθησης του είναι ο πιο γρήγορος γιατί όλα είναι το the point. Οπότε, αν θέλεις να τα τρέξεις όλα μόνος σου και να έχεις όσα λιγότερα πράγματα χρειάζεται στο μυαλό σου, η καλύτερη λύση είναι το Shopify (και ίσως και η πιο οικονομική αν υπολογιστεί κάποιο Initial setup).

Εγώ θα σου σχολιάσω το Shopify (οκ προφανώς αυτοί που το πάνε full custom δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου )
- Πλέον έχει 1 page checkout (γιατί ήταν το πιο hated part , από πολλούς).
- Μπορείς να έχεις διαφορετικά homepages / setup / και γενικά όλα τα layouts, με βάση το buyer location και όχι απλά μία μετάφραση γλώσσας, όπου βοηθάει πολύ αν θες να έχεις σοβαρή παρουσία εκτός Ελλάδας, γιατί το προσαρμόζεις ακριβώς όπως πρέπει. 
- Δεν έχεις πραγματικό περιορισμό σε products, images κλπ
- Δεν έχεις να ασχοληθείς με server bugs, hosting , uptime time, traffic (πχ αντέχει / δεν αντέχει τους τάδε επισκέπτες το eshop μου)
- Το στήνεις το θέμα μόνος σου (δεν θα σου πω με ευκολία, εύκολο γίνεται αν έχεις στήσει 2-3 φορές το ίδιο θέμα). 
- Είναι μία πλατφόρμα που το τελευταίο 1,5 χρόνο έχει κάνει θεωρώ άλματα (οκ έχουμε και κάποια αρνητικά λόγω των αλμάτων αυτών). 

Προσωπικά προτείνω, να ξεκινήσεις με Shopify, βλέπεις το scale που κάνει το site σου και αποφασίζεις μετά από 1,5-2 χρόνια αν σε καλύπτει πραγματικά ή όχι, που θεωρώ ότι θα σε καλύψει παντού.

Αρνητικά:
- Μηνιαίο fee (όπου αν τα βάλεις όλα κάτω, λογικά βγαίνει πιο φθηνά από τα annual cost που θα έχεις σε ένα woocomeerce / custom eshop)
- Δεν μπορείς (στα non plus subscription) να αλλάξεις τίποτα εκτός από χρώματα / γραμματοσειρά , στο checkout (προφανώς μεταφορικά τρόπους πληρωμής κλπ τα ορίζεις εσύ). 
- Δεν έχεις τις ίδιες δυνατότητες σε custom υλοποιήσεις, χωρίς όμως να έχεις πραγματικά από την άλλη περιορισμούς. 
- Δεν υπάρχει στον ίδιο βαθμό διείσδυση στην Ελληνική αγορά (κάτι το οποίο αλλάζει ριζικά μήνα με τον μήνα) , συγκριτικά με τις άλλες πλατφόρμες όπως woocommerce / opencart / prestashop etc, οπότε για πιθανά tools θα χρειαστεί να ψάξεις περισσότερο, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις πάλι τα πάντα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω και εγώ σε νέο θέμα αλλά είπα να γράψω εδώ. 
Για ένα eshop με αρκετά προιόντα πιο θα ήταν ιδανικό? Θα ήθελα να μπορεί εύκολα να συνδεθεί και με erp. 
Κοίταζα γενικά και κάποιες custom Λύσεις αλλά έχουν τα εξής αρνητικά και πολύ βασικά για εμένα. 

1) θέλει χρόνο να φτιαχτεί
2) θα κοστίσει πολύ περισσότερο
3) Αν χρειαστεί να φύγεις από την εταιρία που θα στο φτιάξει ενδεχομένως να έχει σοβαρά θέματα
και να πρέπει να πληρώσεις πάλι για να το φτιάξεις κάπου αλλού. 
Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστές οι σκέψεις μου. 

Πιο θα επιλέγατε που να μπορεί να συνδεθεί με skroutz, best price, σύνδεση με erp, σύνδεση με my data, να είναι SEO friendly, να δέχεται xml η json (για σύνδεση με προμηθευτές) ή οτιδήποτε άλλο σημαντικό που μου διαφεύγει τώρα?
shopify? (όντως αρνητικό ότι δεν δέχεται shopify payments. (Το καλό είναι ότι εδώ έχω μια πολύ καλή εμπειρία και ξέρω πολύ καλά να το χειρίζομαι)
woocommerce?
magento ή magento 2? 
opencart?
κάποιο άλλο?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από mihalis19
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/10/2023 στις 1:27 ΜΜ, mihalis19 είπε

Πιο θα επιλέγατε που να μπορεί να συνδεθεί με skroutz, best price, σύνδεση με erp, σύνδεση με my data, να είναι SEO friendly, να δέχεται xml η json (για σύνδεση με προμηθευτές) ή οτιδήποτε άλλο σημαντικό που μου διαφεύγει τώρα?

shopify? (όντως αρνητικό ότι δεν δέχεται shopify payments. (Το καλό είναι ότι εδώ έχω μια πολύ καλή εμπειρία και ξέρω πολύ καλά να το χειρίζομαι)
woocommerce?
magento ή magento 2? 
opencart?
κάποιο άλλο?

Να τα κάνει όλα αυτά από μόνο του καμία πλατφόρμα δεν μπορεί. 

Να στήσεις αυτά τα connections, ναι, τότε σε όλες τις πλατφόρμες, με το πιο φθηνό ίσως να είναι το WooCommerce (γιατί πολλά plugins είναι αρκετά φθηνά), μετά το Shopify και μετά τα υπόλοιπα. 

Τώρα αν έχεις ήδη πολύ καλή εμπειρία από Shopify στον τρόπο λειτουργίας, δεν ξέρω αν σε βοηθήσει σε κάτι να αλλάξεις πλατφόρμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...