Προς το περιεχόμενο

Bi wiring ή sub;


melodicpunk
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από PC_Science_Lefkada,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδιά. Σκεφτομαι για πρώτη φορά να επιχειρήσω bi wiring. Ο ενισχυτής που έχω είναι ο Denon pma 1500R, ηχεία προς το παρών δεν υπάρχουν και ακούω από τα παλιά μου. Τι θεωρείτε πως είναι καλύτερο; bi wiring ή να συνδέσω ενα sub στον ενισχυτή; προκείται για μικρο δωμάτιο 15-18τμ σχετικά γεμάτο από πραγματα. Αποκλειστικα για μουσική. Σας ευχαριστώ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, melodicpunk είπε

Ο ενισχυτής που έχω είναι ο Denon pma 1500R

Καθόλου κακός.

1 ώρα πριν, melodicpunk είπε

ηχεία προς το παρών δεν υπάρχουν και ακούω από τα παλιά μου. Τι θεωρείτε πως είναι καλύτερο; bi wiring ή να συνδέσω ενα sub στον ενισχυτή; προκείται για μικρο δωμάτιο 15-18τμ σχετικά γεμάτο από πραγματα. Αποκλειστικα για μουσική. Σας ευχαριστώ..

Λες ηχεία δεν υπάρχουν, άρα σε ενδιαφέρει να τα αλλάξεις. Σαν επιλογές (φτηνότερες) δίνεις μόνο bi-wiring και προσθήκη sub.

Ποια είναι αυτά τα παλιά σου ηχεία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση
1 ώρα πριν, melodicpunk είπε

εχω τα tannoy mercury mx2. Ψαχνω 6.5 ιντσες++  αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερο  το bi ή το sub.

Επειδή η απάντηση στο τι είναι καλύτερο από τα δύο δεν είναι άσχετη με τα ηχεία που έχεις τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που ρώτησα. Νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι τι είδους βελτιώσεις θα ήθελες στον ήχο σου. Πες τα μας και μόνος σου αν θες, για να σιγουρευτώ και εγώ και όποιος άλλος θέλει να μπει στην κουβέντα.

 

Το bi-wiring ίσως σου προσφέρει λίγη παραπάνω ένταση (όχι +3db, λιγότερη), σίγουρα λίγη παραπάνω παραμόρφωση του ήχου και διπλάσια φθορά λόγω χρήσης στους πυκνωτές του ενισχυτή σου, ο οποίος μια χαρά γλύτωσε το service τόσο χρόνια χωρίς bi-wiring.

Αν το θέμα σου είναι ότι το μπάσο των tannoy σου δεν είναι όσο βαθύ θα ήθελες και όταν δυναμώνεις πολύ ή όταν προσθέτεις EQ το μπάσο τους βρωμίζει γρήγορα, το bi-wiring δε θα σε ωφελήσει σε απολύτως τίποτα.

Αν έχεις τέτοια θέματα, ανάμεσα στις μόνο δύο επιλογές που δίνεις, θα στραφείς αναγκαστικά στην προσθήκη sub.

 

Από τη στιγμή που σκέφτεσαι να άλλαζες τους δορυφόρους με άλλους μεγαλύτερους στο μέλλον, θα πρέπει καταρχάς και το sub σου (ή τα sub, είναι πάντα καλύτερο τα sub να είναι όσα οι δορυφόροι, αν το επιτρέπουν πρακτικοί λόγοι), να είναι λίγο πιο μπόλικο για να μπορεί να ακολουθήσει και τους λίγο μεγαλύτερους δορυφόρους.

Έχε πάντως υπ' όψιν, ότι το να βάλεις ένα ή δύο sub θα σου δώσει περισσότερο=δυνατότερο μπάσσο, αλλά χαμηλότερη ποιότητας από αυτό που έχεις τώρα. Με το να βάλεις ένα sub, είτε ενεργό, παθητικό πάνω στον ίδιο ενισχυτή πολύ περισσότερο, δεν ξεμπερδεύεις καθόλου όσο ακριβό και να είναι. Θα χρειαστείς πλήρες crossover, προκειμένου να πάρεις τις πολύ χαμηλές συχνότητες από τα δορυφόρια και να καθαρήσει ο ήχος τους. Προκειμένου να πάρεις τόσο σωστά, ακριβή μπάσα, όσο και καθαρά μεσαία, θα χρειαστείς ένα από τα δύο, μάλλον το πρώτο:

Είτε ενεργό crossover/προσσέσορα και κάποιον να στα ρυθμίσει, είτε να σου κάνει κάποιος ιδιοκατασκευή παθητικά crossover.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...