MikhailBakurin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Σε περίπου 1 μήνα, αλλάζω θέση στην εργασία μου, σε πόστο που έχει ένα βασικό dress code. Οπότε, πρέπει να αφήσω τα αγαπημένα μου κάζουαλ σνίκερς, και να βάζω πιο προσεγμένα υποδήματα. Έχω ένα ζευγάρι δερμάτινα, πολύ βολικά κι άνετα, με το κλασικό μαύρο δέρμα. Δετά. Παρατηρώ ότι κάτω από τα κορδόνια, έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν, ειδικά το δεξί. Κατά τα λοιπά, είναι σε άψογη κατάσταση, απλώς έχουν λίγα "ζαρώματα" λόγω του ότι έχουν φορεθεί. Επειδή αγοράστηκαν πολύ ακριβά πριν 4 χρόνια, κι έχουν φορεθεί σύνολο κάτω από 50 φορές, τι μπορώ να κάνω για να τα φέρω σε κατάσταση σχεδόν καινούριου; Βάψιμο; Τρίψιμο; Κερί - γυαλιστικό; Υπάρχει κάποιος έμπιστος επαγγελματίας στην Αθήνα που να τα αναλάβει, κι όχι ένας τυχαίος κλειδαράς - τσαγκάρης - παγωτατζής - ηλεκτρολόγος - ψαράς της γειτονιάς; Το αυτό ισχύει και για ένα άλλο ζευγάρι, πιο χρησιμοποιημένο και φορεμένο, αρκετά ακριβού μπραντ, αγορασμένο το 2015. Το δέρμα αυτού, είναι καφέ σουέντ, υλικό που δεν ξέρω να χειριστώ καθόλου (τουλ. έμαθα να βάφω και να γυαλίζω αρβύλες στο στρατό...). ΔΕΝ έχει καταστροφές, μόνο σκόνη - χώμα, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί... μαυροκαφέ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το σουεντ άστο για επαγγελματία. Προτείνω Σκουφά 10 γιατί έχω ακούσει καλά λόγια. Δες και για νέα κορδόνια Το άλλο θέλει ένα βούρτσισμα να φύγουν χώματα και σκόνες , μια κρέμα ουδέτερη (Saphir ) που την απλώνεις είτε με χέρι είτε με παλιά φανέλα και ένα πανάκι στο τέλος. https://www.skroutz.gr/s/33057162/Saphir-Renovateur-Gyalistiko-Papoutsion-75ml.html Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Dakonblackblade
MikhailBakurin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Σημαντικό να τονίσω, ότι τα μαύρα δερμάτινα που λέω, ΔΕΝ ήταν γυαλισμένα, είναι ματ, εξαρχής. Φοβάμαι μήπως το προϊόν που προτείνεις μου δώσει άλλο αισθητικό αποτέλεσμα από το αρχικό. Επίσης, με το ξεφλούδισμα, τι κάνω; Όσον αφορά το σουέντ, ευχαριστώ για την πρόταση. Θα τον τσεκάρω!
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι σημαίνει είναι mat? Είναι σαν χνουδάκι? Επίσης αν ξεφλουδίζουν , προφανώς είναι χαμηλής ποιότητας. Τα καλά δερμάτινα δεν ξεφλουδίζουν. Ξεκίνα απλά με ένα βούρτσισμα και πήγαινέ τα και τα δύο στον τσαγκάρη. Να σου προτείνω κάτι τέτοιο και καλύφθηκες για δερματινα παπούτσια από κοστούμι μέχρι τζιν. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Dakonblackblade 1
MYSSO Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δυστυχως, αν ξελουδιζουν έχει 'σκάσει " το δέρμα. Δεν νομίζω να σώζονται. Δοκίμασε να συμβουλευτείς έναν τσαγκάρη μήπως υπάρχει καμία τεχνική για να σωθούν. 1
MikhailBakurin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 57 minutes ago, Dakonblackblade said: Τι σημαίνει είναι mat? Είναι σαν χνουδάκι? Επίσης αν ξεφλουδίζουν , προφανώς είναι χαμηλής ποιότητας. Τα καλά δερμάτινα δεν ξεφλουδίζουν. Ξεκίνα απλά με ένα βούρτσισμα και πήγαινέ τα και τα δύο στον τσαγκάρη. Να σου προτείνω κάτι τέτοιο και καλύφθηκες για δερματινα παπούτσια από κοστούμι μέχρι τζιν. Για δώσε κάνα λινκ μάστορα, εδώ ή σε πμ. Γενικά πρέπει να κάνω λεβελαπ το ντύσιμο. Πάντα ήμουν σπαρτιάτης, φοράω με μικρές παραλλαγές τα ίδια ρούχα από το 2013 (χειμερινά) και από το 2016 (θερινά, μου έκλεψαν τη βαλίτσα στην Ιταλία κι αναγκάστηκα να πάρω καινούρια). Παπούτσια μόνο παίρνω 2-3 ζεύγη το χρόνο, ώστε να συνδυάζω την ανανέωση στυλ με υγιεινή. Επειδή όμως δεν είμαι πια 18, αλλά 28, την ψάχνω με κάνα ανθεκτικό και βολικό δερμάτινο που να μη μου ανατινάξει τη μπάνκα στον αέρα. Παίρνω 1300 μισθό κι όχι 3100. Κοστούμι value είχα πάρει από factory outlet vardas πέρσι, με έφτιαξε εκεί τρελά ένας κύριος.
tasoe Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Σχετικό/άσχετο σχόλιο για δερμάτινα ή και παπούτσια γενικότερα. Ας θεωρήσουμε ότι θα φοράς ένα παπούτσι καθημερινά για 8 ώρες το οποίο στον 1 χρόνο θα είναι για πέταμα. Αν έχεις δύο ζευγάρια και τα φοράς μέρα παρά μέρα τότε δε θα ζήσουν συνολικά 2 χρόνια αλλά πάνω από 5. Τα παπούτσια θέλουν ανάπαυση, ειδικά τα δερμάτινα, ποτέ φόρεμα δύο συνεχόμενες μέρες (ειδικά αν μιλάμε για 8ωρο), τα σκοτώνεις. 1 1
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, MikhailBakurin said: Για δώσε κάνα λινκ μάστορα, εδώ ή σε πμ. Γενικά πρέπει να κάνω λεβελαπ το ντύσιμο. Πάντα ήμουν σπαρτιάτης, φοράω με μικρές παραλλαγές τα ίδια ρούχα από το 2013 (χειμερινά) και από το 2016 (θερινά, μου έκλεψαν τη βαλίτσα στην Ιταλία κι αναγκάστηκα να πάρω καινούρια). Παπούτσια μόνο παίρνω 2-3 ζεύγη το χρόνο, ώστε να συνδυάζω την ανανέωση στυλ με υγιεινή. Επειδή όμως δεν είμαι πια 18, αλλά 28, την ψάχνω με κάνα ανθεκτικό και βολικό δερμάτινο που να μη μου ανατινάξει τη μπάνκα στον αέρα. Παίρνω 1300 μισθό κι όχι 3100. Κοστούμι value είχα πάρει από factory outlet vardas πέρσι, με έφτιαξε εκεί τρελά ένας κύριος. Έτσι σκεφτόμουν και εγώ μέχρι που σκέφτηκα ότι αυτό που μετράει είναι τα ευρώ/wear. Ένα τέτοιο ταμπά (monk strap), ένα καλό λευκό sneaker (όχι αθλητικό) και μια μπότα σε άλλη απόχρωση καφέ (ποιο σκούρα) και τέλος . Τα καλά, έχουν απίστευτες αντοχές. Μην περιμένεις ανέσεις αθλητικού αλλά για δουλειά , ποτά, καφέδες , γάμους , βαφτίσια κλπ. είναι τέλεια. Π.χ. https://berwickshoes.com/gb/5212-k2-lugo-cuero.html Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Dakonblackblade
MikhailBakurin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Συμφωνώ. Αυτά τα 2 δερμάτινα που έχω, τα έχω βάλει και τα δυο μαζί 150 φορές την τελευταία 5ετία. 100 το ένα, 50 το άλλο. Αυτό που παίζω, είναι ότι έχω 3 ζευγάρια καθημερινής χρήσης. Ένα καλό μόνο για γραφείο - καφέ, ένα μέτριο, κυρίως για γραφείο και ένα σουρταφέρτα για κοντινές διαδρομές, ποδήλατο κλπ. Κάθε 6 μήνες, το καλό γίνεται μεσαίο, το μεσαίο γίνεται σουρταφέρτα, το σουρταφέρτα χαρίζεται, και αγοράζεται ένα καλό. 2 υποδήματα το χρόνο. Ενίοτε υπάρχει κι ένα τριτο, για καλό- καλό. 😛 1 minute ago, Dakonblackblade said: Έτσι σκεφτόμουν και εγώ μέχρι που σκέφτηκα ότι αυτό που μετράει είναι τα ευρώ/wear. Ένα τέτοιο ταμπά (monk strap), ένα καλό λευκό sneaker (όχι αθλητικό) και μια μπότα σε άλλη απόχρωση καφέ (ποιο σκούρα) και τέλος . Τα καλά, έχουν απίστευτες αντοχές. Μην περιμένεις ανέσεις αθλητικού αλλά για δουλειά , ποτά, καφέδες , γάμους , βαφτίσια κλπ. είναι τέλεια. Α μπράβο. Μπότα πολύ καλή για χειμώνα. Το monk strap δεν είναι λίγο παππουδέησον για άνθρωπο 28 ετών - που μικροδείχνει κιόλας; Επαναλαμβάνω, δέχομαι προτάσεις για αμφότερα, μέγεθος 45,5-46, εδώ ή σε pm.
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τσέκαρε Velasca , Meermin, Berwick και εταιρείες από Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, που έχουν παράδοση και καλές τιμές στην ευρώπη. Από Meermin έχω παραγγείλει και ήρθε ωραίο τεμάχιο (έχουν πολύ καλό sizing). Ελλάδα έχω δει λίγα πράγματα, Berwick στην πλατεία κολωνακίου, και στο Perlapura. Δεν έχω βρει άλλο μαγαζί. Παπουδέ , δεν είναι είναι. Μόλις κουμπώσει το πουκαμισάκι ή το μπλουζάκι, έγινες. Τα δικά μου από εκεί. https://images.app.goo.gl/WhGVUFue3UsJakFg6 Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Dakonblackblade
zygorito Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Meermin ειναι τίμια και σε καλή τιμή. Έχω πάρει ένα oxford, ένα double monk και ένα suede. Έχουν και sales που και που με στοκ (ή και factory seconds δεν είμαι σίγουρος). True to size για μένα (φοράω 42 αθλητικό και 41 σε αυτά).
vampira Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 19 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Τι σημαίνει είναι mat? Είναι σαν χνουδάκι? Επίσης αν ξεφλουδίζουν , προφανώς είναι χαμηλής ποιότητας. Τα καλά δερμάτινα δεν ξεφλουδίζουν. Ξεκίνα απλά με ένα βούρτσισμα και πήγαινέ τα και τα δύο στον τσαγκάρη. Να σου προτείνω κάτι τέτοιο και καλύφθηκες για δερματινα παπούτσια από κοστούμι μέχρι τζιν. Πανέμορφο...
a_f_a Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Και γραφείο και βουνό και θάλασσα. Και για σαλόνια και για αλώνια. Onitsuka Tiger RInkan Boots - https://www.onitsukatiger.com/de/en-de/catalogsearch/result/?q=RINKAN+BOOT
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα