Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8_d7795945-ba09-462f-8b04-7791f37dd17d_540x.jpg?v=1689917639

Η προσφορά τρέχει μέχρι αύριο ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Δεν γράφει αν το στέλνουν από Γερμανία ή Hong Kong, αλλά και από το Hong Kong να το στέλνουν δεν θα περάσει τελωνείο, γιατί πρώτα πάει στην Γερμανία και μετά έρχεται Ελλάδα, απλά σε αυτή την περίπτωση θα καθυστερήσει περισσότερο.

Χωρίς RAM και SSD κοστίζει 359€

https://store.minisforum.de/products/um773-lite?variant=41972010746039

Με 16GB RAM+512GB SSD 449€

https://store.minisforum.de/products/um773-lite?variant=41972005404855

Με 32GB RAM+1TB SSD 479€

https://store.minisforum.de/products/um773-lite?variant=41972005437623

Επεξ/σία από intruder99
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ καλή προσφορά, αλλά σε ροζάκι... Σε μαύρο ανεβαίνει η τιμή.

Ο επεξεργαστής πολύ καλός και τα ενσωματωμένα γραφικά ικανά να τρέξουν αρκετά παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μαύρο βγαίνει λίγο πιο πάνω από Amazon.it (μπορεί να κοπεί τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ) και το σημαντικότερο ότι έχεις 2 χρόνια εγγύηση amazon για επιστροφή και full refund. 
32Gb/512 €514.66 (χωρίς ΦΠΑ €342.39)
PS. Έχει στο Amazon.it και χωρίς κουπόνι στην ίδια τιμή, αν πάει κάποιος όμως με τιμολόγιο συμφέρει να πάρει την προσφορά με το κουπόνι γιατί η τελική τιμή θα είναι μικρότερη.

Spoiler

image.png.1acdcaef101e71b64ea5ad0d0af0d58f.png

Με κουπόνι χωρίς ΦΠΑ

image.png.848f3e10f8d67ff2ba36e2ca3ef6935d.png

και το λίγο πιο πάνω το πιο "επώνυμο" beelink 
32Gb/512 €533,40

Spoiler

image.png.0030d0ffbb775a92d7bd904905f56cda.png

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ.

είμαι στο ψάξιμο για mac mini, αναρωτιέμαι τι δεν θα μπορώ να κάνω με ένα τέτοιο εφόσον η χρήση θα ειναι σχεδον αποκλειστικά για browsing και κανα youtube. Νομίζω με υπερκαλύπτει, θεωρητικά φαίνεται καλυτερη αγορά ένα τέτοιο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antreasM77 είπε

είμαι στο ψάξιμο για mac mini, αναρωτιέμαι τι δεν θα μπορώ να κάνω με ένα τέτοιο εφόσον η χρήση θα ειναι σχεδον αποκλειστικά για browsing και κανα youtube. Νομίζω με υπερκαλύπτει, θεωρητικά φαίνεται καλυτερη αγορά ένα τέτοιο

Σε υπερκαλύπτει και όχι μόνο. Το performance power που έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επαγγελματική χρήση όχι απλά για browsing και youtube. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Billator είπε

Σε υπερκαλύπτει και όχι μόνο. Το performance power που έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επαγγελματική χρήση όχι απλά για browsing και youtube. 

Ετσι καταλαβαίνω και εγώ, απλά διαβάζω για προβληματάκια υπερθέρμανσης των ram λόγω μη επαρκούς εξαερισμού στο κάτω μέρος και με ψιλοκρατάει πίσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, antreasM77 είπε

Ετσι καταλαβαίνω και εγώ, απλά διαβάζω για προβληματάκια υπερθέρμανσης των ram λόγω μη επαρκούς εξαερισμού στο κάτω μέρος και με ψιλοκρατάει πίσω 

Μην σε κρατάει πίσω εκτός και αν έχεις σκοπό να παίζεις παιχνίδια όλη μέρα ή χρειάζεσαι μόνο GPU load.
Αυτό που ζεσταίνει πολύ τις ram σε αυτα τα cpu είναι όταν η ram χρησιμοποιείται πολλές ώρες full load για τα ενσωματωμένα γραφικά.

Επίσης πρέπει να έχεις κατά νου και λίγο το price / performance ratio (γιατί είναι VFM) και να βάζουμε σωστά κριτήρια με βάση την επιλογή μας (επιλέγεις mini pc όχι Desktop)
Άρα κερδίζεις σε:
- Υπερβολικά μικρό μέγεθος
- Πολύ μικρή κατανάλωση (όπου δεν είναι μικρή η διαφορά σε σχέση με τα desktop)
- Πολύ δυνατό CPU performance και πολλά cores
- Πολύ δυνατά γραφικά για solution χωρίς GPU
- 1 cable solution για εικόνα και PD (αν θες κάτι τέτοιο)
- Όλα τα New technologies που θές από έναν υπολογιστή του 2023 (DDR5up to 64gb / USB4 (δυνατότητα να βάλεις κάποια egpu) / PCIE 4 κλπ)

Αρνητικά:
- Προφανώς έχεις περιορισμένη αναβαθμισιμότητα
- Μερικά Mini pc έχουν κακά Thermals (όπου μπορείς με External fans να το περιορίσεις αν σε επηρεάζει κάτι τέτοιο)
- Δεν είναι desktop οπότε χάνεις κάποια πράγματα οπως μελλοντική αναβάθμιση CPU / GPU (μπορείς να βάλεις egpu αλλά Max μέχρι RX 7600 / 7600m οι οποίες είναι και ακριβές), όχι μεγάλες δυνατότητες για αύξηση του αποθηκευτικού κλπ
- Αν κάνει πάει στραβά και χαλάσει η μητρική πάει πέταμα όλο (για αυτό προσωπικά αγοράζω από amazon για να είμαι καλυμμένος).

Εμένα στα mini pc με κερδίζουν παραπάνω τα θετικά παρά τα αρνητικά, και επειδή (καλή ώρα όπως τώρα) έρχονται στιγμές που οι κινέζοι τα σκοτώνουν (όπου αυτό δεν συμβαίνει αν πας να φτιάξεις κομμάτι κομμάτι Desktop γιατί οι εκπτώσεις είναι πολύ πιο περιορισμένες, και αφορούν 1 άντε 2 το πολύ Parts από το σύνολο του build).

Τα παραπάνω ξεκάθαρα είναι η προσωπική μου άποψη και για αυτό τόσο για κανονική χρήση όσο και επαγγελματική χρησιμοποιώ πλέον μόνο mini pc, όπου όπως πάει (βλέπε τον νέο Ryzen 7940hs), θα καλύπτουν σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών (ακόμα και επαγγελματιών) αυτά τα all in one solutions.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Billator είπε

ακόμα και επαγγελματιών

Μπορείς να δουλέψεις autocad , revit , archicad με αυτά ;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Billator είπε

Μην σε κρατάει πίσω εκτός και αν έχεις σκοπό να παίζεις παιχνίδια όλη μέρα ή χρειάζεσαι μόνο GPU load.
Αυτό που ζεσταίνει πολύ τις ram σε αυτα τα cpu είναι όταν η ram χρησιμοποιείται πολλές ώρες full load για τα ενσωματωμένα γραφικά.

Επίσης πρέπει να έχεις κατά νου και λίγο το price / performance ratio (γιατί είναι VFM) και να βάζουμε σωστά κριτήρια με βάση την επιλογή μας (επιλέγεις mini pc όχι Desktop)
Άρα κερδίζεις σε:
- Υπερβολικά μικρό μέγεθος
- Πολύ μικρή κατανάλωση (όπου δεν είναι μικρή η διαφορά σε σχέση με τα desktop)
- Πολύ δυνατό CPU performance και πολλά cores
- Πολύ δυνατά γραφικά για solution χωρίς GPU
- 1 cable solution για εικόνα και PD (αν θες κάτι τέτοιο)
- Όλα τα New technologies που θές από έναν υπολογιστή του 2023 (DDR5up to 64gb / USB4 (δυνατότητα να βάλεις κάποια egpu) / PCIE 4 κλπ)

Αρνητικά:
- Προφανώς έχεις περιορισμένη αναβαθμισιμότητα
- Μερικά Mini pc έχουν κακά Thermals (όπου μπορείς με External fans να το περιορίσεις αν σε επηρεάζει κάτι τέτοιο)
- Δεν είναι desktop οπότε χάνεις κάποια πράγματα οπως μελλοντική αναβάθμιση CPU / GPU (μπορείς να βάλεις egpu αλλά Max μέχρι RX 7600 / 7600m οι οποίες είναι και ακριβές), όχι μεγάλες δυνατότητες για αύξηση του αποθηκευτικού κλπ
- Αν κάνει πάει στραβά και χαλάσει η μητρική πάει πέταμα όλο (για αυτό προσωπικά αγοράζω από amazon για να είμαι καλυμμένος).

Εμένα στα mini pc με κερδίζουν παραπάνω τα θετικά παρά τα αρνητικά, και επειδή (καλή ώρα όπως τώρα) έρχονται στιγμές που οι κινέζοι τα σκοτώνουν (όπου αυτό δεν συμβαίνει αν πας να φτιάξεις κομμάτι κομμάτι Desktop γιατί οι εκπτώσεις είναι πολύ πιο περιορισμένες, και αφορούν 1 άντε 2 το πολύ Parts από το σύνολο του build).

Τα παραπάνω ξεκάθαρα είναι η προσωπική μου άποψη και για αυτό τόσο για κανονική χρήση όσο και επαγγελματική χρησιμοποιώ πλέον μόνο mini pc, όπου όπως πάει (βλέπε τον νέο Ryzen 7940hs), θα καλύπτουν σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών (ακόμα και επαγγελματιών) αυτά τα all in one solutions.

Εξαιρετικός, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Έκανα order το ροζάκι με τα 32 ραμ και το 1 τερα μ2 και μετά απο λίγο εξαντλήθηκε. Θα γράψω εντυπώσεις όποτε παραλάβω και ξεκινήσω να το δουλευω. 

• Like 4
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, st2 είπε

Μπορείς να δουλέψεις autocad , revit , archicad με αυτά ;

Με πολύ μεγάλη ευκολία. Τώρα μιλάμε για το συγκεκριμένο. Μπορείς ακόμα πιο άνετα με το UM790 που είναι αρκετά πιο δυνατό. 

Προσωπικά έχω mini pc (hx99g με 64gb ram) με τον ryzen 9 6900hx (παρόμοιες επιδόσεις με αυτόν του τίτλου), βέβαια έχει ανεξάρτητη gpu rx 6600m (οπότε πιθανά renders βγαίνουν πιο εύκολα) ως επαγγελματικό pc, και δουλεύω autocad, solidworks, 3ds max, catia , ansys και πολλά ακόμα, τρέχω customs codes που γράφω για την δουλειά για αυτοματισμούς και το λειτουργώ ταυτόχρονα και ως server για προσωπικά project, γιατί το power consumption είναι πολύ μικρό και το δουλεύω 24/7. 

Το θετικό είναι ότι επειδή τυχαίνει τα ταξιδεύω στην ουσία μπορώ και το παίρνω μαζί μου, κάτι που θα ήταν δύσκολο με ένα desktop. Αν σε ενδιαφέρει για επαγγελματική χρήση, σύγκρινε ένα pc που δουλεύεις άνετα το cpu / ram performance και μπορείς εύκολα να δεις αν σε καλύπτουν. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 21/10/2023 στις 12:31 ΜΜ, Billator είπε

Το μαύρο βγαίνει λίγο πιο πάνω από Amazon.it (μπορεί να κοπεί τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ) και το σημαντικότερο ότι έχεις 2 χρόνια εγγύηση amazon για επιστροφή και full refund. 
32Gb/512 €514.66 (χωρίς ΦΠΑ €342.39)
PS. Έχει στο Amazon.it και χωρίς κουπόνι στην ίδια τιμή, αν πάει κάποιος όμως με τιμολόγιο συμφέρει να πάρει την προσφορά με το κουπόνι γιατί η τελική τιμή θα είναι μικρότερη.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.1acdcaef101e71b64ea5ad0d0af0d58f.png

Με κουπόνι χωρίς ΦΠΑ

image.png.848f3e10f8d67ff2ba36e2ca3ef6935d.png

και το λίγο πιο πάνω το πιο "επώνυμο" beelink 
32Gb/512 €533,40

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.0030d0ffbb775a92d7bd904905f56cda.png

Καλησπέρα, έχω ενδοκοινοτικό ΑΦΜ μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο πως να το πάρω χωρίς ΦΠΑ δεν έχω ξανά κάνει τέτοια αγορά από amazon... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, thanos75x είπε

Καλησπέρα, έχω ενδοκοινοτικό ΑΦΜ μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο πως να το πάρω χωρίς ΦΠΑ δεν έχω ξανά κάνει τέτοια αγορά από amazon... 

Είναι αρκετά απλό, ανοίγεις business account περιμένεις να εγκριθεί από το amazon  και απλά αγοράζεις ότι θες κατευθείαν χωρίς ΦΠΑ. 
https://www.amazon.de/business/register/org/landing

Αν έχεις απορία μπορείς να ανοίξεις Chat στο amazon support για να σε βοηθήσουν βήμα βήμα

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ειχα ενημέρωση για την αποστολη της παρεγγελίας, τους στέλνω μειλ και μου απαντανε τωρα οτι ξερετε, εχουμε κανει λαθος και δεν εχουμε διαθεσιμο, να σας στειλουμε το barebone και τετοια... Ρε τι τραβαμε ρε 

Δημοσ.

5 εμαιλ αργοτερα, μου ειπαν οτι απο λαθος συστηματος, ενω σε εμενα φαινοταν το 32+1ΤΒ, σε αυτους φαινεται το 32+512, οποτε ή μου στελνουν αυτο με 10 ευρω εκπτωση, ή το μαυρο με 20 ευρώ εκπτωση. Δλδ ή πληρώνω 479 για το 512 αντι για το 1 τερα ή πληρώνω 529 για το μαυρο... Πολύ πολύπλοκα έγιναν τα πράγματα και δεν νιώθω και πολυ ανετα πλεον με αυτο το site

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...