Προς το περιεχόμενο

Η Amazon δημιουργεί το πρώτο της ηλιακό πάρκο στην Ελλάδα, μέρος 39 νέων έργων ΑΠΕ στην Ευρώπη


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Σίγουρα ακούγεται πολύ πομπώδες το παραπάνω, μέχρι να συνηδειτοποιήσει κάποιος σε ποιους απευθύνονται τα φ/β...

Σίγουρα όχι στους πλούσιους που μπορεί να έχουν μονοκατοικίες (που μπορούν να μπουν φ/β) - αυτοί χέστηκαν

Κατά πάσα πιθανότητα όχι στην επαρχία που μπορεί να έχουν μονοκατοικίες (που μπορούν να μπουν φ/β) - οι περισσότεροι δε μπορούν

Μάλλον απευθύνονται στην "μέση τάξη" που έχει μια υποτειπώδη οικονομική επιφάνεια. 

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφεία αυτής της τάξης κατοικεί στον αστικό ιστό, σε πολυκατοικίες (που δεν μπορούν να μπουν φ/β).

Άρα άνθρακες ο θησαυρός...

Καλημέρα φίλε μου, επειδή κατα τύχη το Σάββατο 21/10 ήμουν σε μία εκδήλωση της Greenpeace για τις ενεργειακές κοινότητες θα ήθελα να σε ενημερώσω αν σε ενδιαφέρει ότι μπορείς να έχεις "δωρεάν" ρεύμα αν συμμετάσχεις σε μία τέτοια κοινότητα. Το αρχικό κόστος από ότι είδα είναι 100 ευρώ για την συμμετοχή και μετά με βάση την κατανάλωση σου θα κοστίσει για ένα τυπικό σπίτι 3000 ευρώ και για τα επόμενα 25 χρόνια δεν ξαναπληρώνεις ρεύμα. Στο site της Greenpeace έχει πληροφορίες πολλές, εγώ πάντως έκανα εγγραφή σε μία καινούργια κοινότητα που την λένε solarity και το site της είναι το solarity.coop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

11 ώρες πριν, TNT2 είπε

Οι τίτλοι σπουδών αποτελούν μια στοχευμενή εμβάθυνση γνώσεων και διατριβής, προσωπικού κόπου και προσπάθειας, δεν αναλώνονται σε επιφανειακές κορόνες κύρους και ειδικού βάρους όπως θέλουν να κάνουν οι ανεπαρκείς και στερούμενοι γνώσεων να προσάψουν.

Όταν κάποιος ανήκει σε κάποιον τομέα δεν είναι διαφήμιση η αναφορά του γνωστικού επιπέδου του. Αντιθέτως μισαλλοδοξία και λασπολογία αποτελεί η χρήση της φράσης  από τρίτο για να προσάψει δικιές του ματαιοδοξίες επί συγκεκριμένου θέματος.

Πως γίνεται να είναι άσχετα τα δεδομένα (LOL) για την τεχνολογία λιθίου μπαταριών αυτοκινήτων και κατεπέκταση στην αποθήκευση ενεργείας, γιατί αυτό κάνουν οι μπαταρίες, μιας και μιλάμε για παραγωγή ενέργειας και ένα από τα εξέχουσα προβλήματα είναι η αποθήκευση της; Μόνο εσύ και τρία ορτύκια που κάθονταν και πλέκανε chain armor ξέρουν.

Από όλα όσα έχεις πει, πέραν του ότι στερούνται πληροφοριών και δεδομένων, καθώς αναλώνεσαι σε αερολογίες χωρίς να παραθέτεις στοιχεία, ούτε καν στο ελάχιστο, επιμένεις με τον γνωστό εριστικό και ειρωνικό τρόπο να ζητάς παραπάνω γνώση, ενώ μέχρι τώρα σου έχω πει με συγκεκριμένα νούμερα σε συγκεκριμένες κατηγόριες ότι οι Α.Π.Ε έχουν χώρο στο ενεργειακό μείγμα, αλλά δεν είναι μονόδρομος.

Λυπάμαι αλλά δεν θα σου αποκαλύψω άλλη γνώση, γιατί μόνο εγώ προσέφερα σε αυτόν τον εμβρυακό διάλογο και το αποτέλεσμα ήταν μια συνεχόμενη επιδίωξη οπάδικη κουβέντα. Μπορείς τώρα να ασχοληθείς ελεύθερα με το τι θα γράψει το Φ.Α για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μιας και η συμπεριφορά σου και ο ψευτομάγκικος λόγος σου αναμφίβολα μέχρι εκεί φτάνουν. Κουράστηκα με τα ανουσιουργήματα που γράφεις. 

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Συνεχιζεις το πολυ μπλα μπλα και καθολου ουσια. Για την συγκριση αποτυπώματος ΑΠΕ με ανθρακα εχεις κατι; Επειδη πολυ ευκολα αποδομησες τις ΑΠΕ χωρις να συγκρινεις την προτερη κατασταση. Για να σε βοηθησω, κατι τετοιο σου ειναι δυσκολο να το δωσεις με τις περγαμηνές που πουλας;

image.png.d91a718806a59b9b1a20ef25343d0566.png

 

Τελος. αυτα που μας κρυβουν γιατι μας το κανεις και τα κρυβεις και εσυ; Πες μας τα holy grail που ειναι ετοιμα και τα κραταν για παρτη τους. 😂

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, TNT2 είπε

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ηλιακά συστήματα είναι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν το πυριτικό άλας σε πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για τα πάνελ. Για να παραχθεί επαρκές καθαρό πυρίτιο, πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με υδροχλωρικό οξύ, θειικό οξύ, φθόριο, τριχλωροαιθάνιο και ακετόνη.

Επιπλέον, χρειάζονται γάλλιο, αρσενίδιο, δισελενίδιο χαλκού-ίνδιο-γαλλίου και τελλουριούχο κάδμιο, τα οποία είναι επίσης ιδιαίτερα τοξικά. Η σκόνη σιλικόνης αποτελεί κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τα πάνελ δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Οι ανεμογεννήτριες είναι πανάκριβες (plusultra= τίποτα πέρα από αυτές) από άποψη κόστους και περιβαλλοντικής καταστροφής.

Κάθε ανεμογεννήτρια ζυγίζει 1.688 τόνους (ισοδύναμο βάρους 23 σπιτιών) και περιέχει 1300 τόνους σκυρόδεμα, 295 τόνους χάλυβα, 48 τόνους σιδήρου, 24 τόνους υαλοπίνακας και τα δύσκολα εξορυσσόμενα σπάνια εδάφη Νεοδύμιο ( Nd), Πρασεοδύμιο ( Pr) και Δυσπρόσιο (Dy).

Κάθε μία από τις τρεις λεπίδες ζυγίζει 8.165 κιλά και έχει διάρκεια ζωής από 15 έως 20 χρόνια, μετά από την οποία πρέπει να αντικατασταθούν. Δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε τις χρησιμοποιημένες λεπίδες του ρότορα.

Επίσης οι ανεμογεννήτριες λειτουργούν μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Έχει πολλά μποφορ; Την σταματάνε, έχει λίγα μποφόρ; Δεν περιστρέφεται. 

Ομολογουμένως, αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να έχουν τη θέση τους, αλλά πρέπει να κοιτάξετε πέρα από τον μύθο της ελευθερίας των εκπομπών.

Για τις μπαταρίες σε επόμενο ποστ....

Το "Going Green" μπορεί να ακούγεται σαν ένα ουτοπικό ιδανικό, αλλά αν κοιτάξετε το κρυμμένο και ενσωματωμένο κόστος με ρεαλιστικό και αμερόληπτο τρόπο, θα διαπιστώσετε ότι το "Going Green" κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον της γης από ό,τι φαίνεται.

Εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά ο μόνος δρόμος για την ανθρωπότητα (ο πλανήτης θα βρει την άκρη του) είναι να γίνουμε πιο οικολογικοί/συμβατοί με το περιβάλλον. Ανακύκλωση, περισσότερη αξιοποίηση ανανεώσιμων πρώτων υλών, "πράσινη" ενέργεια κλπ.. 

Πολλές από τις ουσίες που αναφέρεις είναι τοξικές και επικίνδυνες για τον άνθρωπο, αλλά με σωστή χρήση δε θα υπάρχει πρόβλημα. Εξάλλου, κάποιες από αυτές τις ουσίες, ή άλλες εξίσου επικίνδυνες, χρησιμοποιούνται και στις βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων. Από την άλλη, φαντάσου, αν κάποιος φάει 8 κουταλιές από το "άκακο" επιτραπέζιο αλάτι, θα πέσει ξερός. Κατά την άποψή μου, ο μόνος τρόπος είναι η σωστή δράση παρά η απραξία. 

Η ίδια προσέγγιση, δηλαδή της ορθής χρήσης, πρέπει να εφαρμοστεί και στη λειτουργία αυτών των τεχνολογιών. Προφανώς, αυτές οι νέες τεχνολογίες θα έχουν προβλήματα, αλλά η επιστήμη έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να εντοπίζει/παραδέχεται τα λάθη της, να τα αντιμετωπίζει, καθώς και να προσπαθεί συνεχώς για τη βελτίωση όλων των συστημάτων. Διακοπτόμενη η λειτουργία των ΑΠΕ; Έρευνα για αποθήκευση ενέργειας ή για ανάπτυξη μεγαλύτερου δικτύου, που να μπορεί να λειτουργεί με περισσότερες πηγές και "πάρε-δώσε" ενέργειας. Βαριές οι ανεμογεννήτριες; Έρευνα για ελαφριά υλικά. Μεγάλο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ΑΠΕ; Έρευνα για ανακυκλώσιμα υλικά και πιο οικολογικές διεργασίες και πάει λέγοντας.

Εκεί που πραγματικά πρέπει να προσπαθήσουμε είναι στη στάση μας ως πολίτες. Υπάρχουν αρκετοί τομείς, που αν βελτιωθούμε θα γίνουν θαύματα, π.χ.:

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να αποκτήσουμε σωστή παιδεία (ποτέ δεν είναι αργά) και να υιοθετήσουμε πιο ορθολογική στάση απέναντι σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, γνωρίζοντας πως για ό,τι κάνουμε υπάρχει άμεσος ή έμμεσος αντίκτυπος σε εμάς ή σε άλλους συνανθρώπους και ζώα. Και με τον όρο "όλες τις πτυχές" αναφέρομαι πραγματικά σε όλες, από την πιο σημαντική (το πως ψηφίζουμε ή ξοδεύουμε ενέργεια) μέχρι τις λιγότερο σημαντικές (πλαστικό καλαμάκι, γιατί το χάρτινο διαλύεται).

Επίσης, πρέπει να απαιτούμε σωστή ενημέρωση, διασταυρώνοντας την οποιαδήποτε πληροφορία, παραγκωνίζοντας επικίνδυνους (πλέον) δημοσιογράφους και φωστήρες, και προσπαθώντας να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστή ενημέρωση.

Ακόμα, πρέπει να ενεργούμε βάσει ηθικής. Στις μέρες μας όλα τείνουν να ποσοτικοποιούνται βάσει της χρηματικής τους αξίας ή της απήχησής τους στα μέσα δικτύωσης ή με άλλους τρόπους που ούτε φανταζόμουν πριν κάποια χρόνια. Δεν μπορείς, όμως, με αυτούς τους τρόπους να μετρήσεις τι είναι λάθος και τι σωστό.

Για να μην παρεξηγηθώ και κουράζω, δε διαφωνώ με αυτά που λέει ο @ΤΝΤ2, απεναντίας το κείμενό του είναι μια καλή αρχή για να δούμε και άλλες πτυχές του προβλήματος. Αυτό έκανα κι εγώ, τονίζοντας την προσωπική ευθύνη που φέρει ο καθένας μας. Στην τελική, η υγιής αντιπαράθεση απόψεων είναι κάτι που πιστεύω ότι θα μας γλυτώσει από την πορεία που έχουμε πάρει ως κοινωνία.

Όσον αφορά στο άρθρο και στην περίπτωση των ΑΠΕ, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με τη σωστή ενημέρωση.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και βάζετε φώτο από ανεμογεννήτρια , well done .

9 ώρες πριν, killer76 είπε

Ηλιακό με ανεμογεννήτριες? Αυτό θα πει πρωτοπορία!

Συνωμοσιολογοι likes this post 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, EnergosPolitis είπε

H Amazon ας αφήσει τα ηλιακά πάρκα κι ας φέρει τις αποθήκες της στην Ελλάδα

Μακάρι :) για να γλιτώσουμε από τα ελληνικά πολυκαταστήματα ;)

Επεξ/σία από aces
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aces είπε

Μακάρι :) για να γλιτώσουμε από τα ελληνικά πολυκαταστήματα ;)

Ούτε εγώ τα συμπαθώ σε γενικές γραμμές τα ελληνικά πολυκαταστήματα - πλην κάποιων εξαιρέσεων - αλλά έχεις ιδέα πόσες οικογένειες βιοπορίζονται από αυτά τα ελληνικά πολυκαταστήματα όπως λες; Θα τις θρέψεις εσύ αν κλείσουν;

Και επίσης, αν ήξερες τι συνθήκες εργασίας επικρατούν στην Amazon, θα το σκεφτόσουν πιότερο πριν το γράψεις αυτό.

Εκτός και αν δεν σε νοιάζει και είσαι από αυτούς που θέλουν το Nati 256 λίγο νωρίτερα γιατί το πορτοκαλί κατάστημα, το κόκκινο και το μπλέ καθυστερούν.

Επεξ/σία από Rebelos2018
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Ούτε εγώ τα συμπαθώ σε γενικές γραμμές τα ελληνικά πολυκαταστήματα - πλην κάποιων εξαιρέσεων - αλλά έχεις ιδέα πόσες οικογένειες βιοπορίζονται από αυτά τα ελληνικά πολυκαταστήματα όπως λες; Θα τις θρέψεις εσύ αν κλείσουν;

Και επίσης, αν ήξερες τι συνθήκες εργασίας επικρατούν στην Amazon, θα το σκεφτόσουν πιότερο πριν το γράψεις αυτό.

Εκτός και αν δεν σε νοιάζει και είσαι από αυτούς που θέλουν το Nati 256 λίγο νωρίτερα γιατί το πορτοκαλί κατάστημα, το κόκκινο και το μπλέ καθυστερούν.

Καταρχην ο καθενας εχει τη αποψη/γνωμη του η οποια πρεπει να ειναι σεβαστή εφοσον δεν προσβαλει κανεναν δημόσια και δεν ειναι δυνατον να συμφωνει σε ολα με τον αλλον. Ορισμενα μελη εδω αρπαζονται με το παραμικρο ανευ λογου ειλικρινα...... Ας σεβαστουμε το χωρο που μας φιλοξενει εκφραζωντας κοσμια τις αποψεις μας.

Το νόμισμα έχει 2 όψεις. Μια απ την πλευρά του καταστήματος κ υπαλλήλου οπως αναφέρεις κ μια από την πλευρά του καταναλωτή. Όπως υπάρχουν σωστοί κ λάθος σε συμπεριφορά υπάλληλοι/διευθυντες στα πολυκαταστήματα έτσι υπάρχουν κ καταναλωτές σωστοί ή με λάθος συμπεριφορές.

Οταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κανείς καταγγελία (σοβαρό προβλημα οχι για πλακα) κ πέφτουν πρόστιμα σοβαρό πρόβλημα όχι μη παράδοση αλλά μη επιστροφή χρημάτων πχ κ δε ξεσπάς στον εκάστοτε εργαζόμενο/υπαλληλο που κ αυτός εντολές εκτελεί.....

Οι συνθήκες που αναφέρεις είναι επιλογή τους που τις αποδέχτηκαν οι εκάστοτε υπάλληλοι κ τις δέχονται υπάρχει το ναι υπάρχει το όχι στη αγορα εργασιας οπως σε ολα τα πραγματα στη ζωη.

Όσο για την Ελλάδα δεν μας Αξίζει κανένα αμαζον να έρθει ειλικρινά ΚΑΝΕΝΑ. Μακάρι να ερχότανε για να βελτιωθούν κ τα αλλά πολυκαταστήματα με καλύτερη εξυπηρέτηση κ σωστό χρονοδιάγραμμα παραδόσεων. Με σοβαρή εξυπηρέτηση στον έλληνα καταναλωτή κ όχι μέθοδοι άρπα-κόλλα. Δυστυχως ουτε μας αξιζει ούτε έχουμε παιδεία οπως σε πολλα αλλα πραγματα στη χώρα. Υπαρχει το Ιταλιας, Γερμανιας, Ισπανίας και Γαλλιας..........

Για τα προϊόντα apple φταίει ο τρόπος διανομής που ανήκει σε όμιλο κ μετά φταίνε τα πολυκαταστήματα με τη λαθος Διαχείριση κάθε χρόνο (τα ιδια γινονται) που κανουν καΙ ταλαιπωρειται ο κοσμος διχως ενημερωση........Επειδη το δικο σου ποστ ητανε του χαβαλε περι Apple αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Εχει ταλαιπωρηθει κοσμος ακομη και σημερα -- επιλογη του ητανε εις γνωση του ας το αγοραζε απο αλλη πηγή ή από εξωτερικό.

Επειδή είμαστε off topic κ σεβόμαστε το χώρο που μας φιλοξενεί κλείνοντας να αναφέρουμε πως το Amazon  με την εισοδο του στην ελληνικη αγορα θα βοηθούσε με την διανομή/αποθηκες αν αποφάσιζε να έρθει στη χώρα μας επίσημα για να καλυτερεύσουν κ οι υπόλοιπες αλυσίδες/πολυκαταστηματα αλλά δυστυχώς δεν μας αξίζει είτε από την πλευρά του υπαλλήλου είτε από την πλευρά του έλληνα καταναλωτή. Είναι μικρη αγορα η Ελλαδα - με νοοτροπία λανθασμενη.....Τελευταίο ποστ με Offtopic δεν θα απαντηθει κανενα αλλο.

Επεξ/σία από aces
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...