Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιγοι game developers εχουν διχασει το κοινο οσο ο Hideo Kojima. Σας αρέσει δεν σας αρέσει ο Kojima ειδικά σε αυτό το παιχνίδι πιστεύω ότι έχει προβλέψει πολλά.

Το είχα παίξει μόλις είχε βγει στο PlayStation 2 και πραγματικά είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα  από την υπόθεση. Για να καταλάβετε το έπαιξα και δεύτερη φορά, το έγραψα σε βιντεοκασέτες και το έστειλα με ταχυδρομείο σε κολλητό μου στην Ηγουμενίτσα να το δει.

Θα παρακαλούσα να ξεκινήσετε έστω αυτό το βίντεο γιατί είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Τα συγχαρητήριά μου στο δημιουργό του (δεν ειμαι εγω).

Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι το Metal Gear Solid 2 είναι το αντίστοιχο video game του βιβλίου Brave New World. Και οι διάλογοι του είναι προφητικοι.

Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει μία ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Επεξ/σία από vste
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πέρα από την λογοκρισία(διαγραφή) υπάρχει και η επιλογή της-υποχρεωτικής-παράθεσης των στοιχείων ακριβώς κάτω από έναν ισχυρισμό για την κατάρριψή του. Ήδη το κάνει το FB σε αναρτήσεις του κοινού του. Το FB που παραδόξως όταν πρόκειται για επιστήμονα με "αντισυμβατικές" απόψεις σβήνει τις αναρτήσεις του. Σαν να μην θέλει με άλλα λόγια άνθρωποι με κάποιο κύρος να επηρεάζουν το κοινό προς μια ανεπιθύμητη κατεύθυνση(π.χ. Malone για τα εμβόλια). Από κει και πέρα όποιος μη ειδικός  από το ευρύ κοινό θέλει να είναι προκατειλημμένος θα συνεχίσει να είναι.

Το ερώτημα όμως μετά γίνεται το εξής. Αν θεωρείς σημαντική μερίδα των ενηλίκων ως προκατειλημμένους γιατί τους αφήνεις να ψηφίζουν και να δίνουν "λευκές" επιταγές σε πολιτικά κόμματα τα οποία μετά επικαλούνται την "σοφία του λαού" και την " καθαρή λαϊκή εντολή" για να περάσουν ένα σωρό εκτρώματα, έχοντας εκλεγεί με την ψήφο μιας μεγάλης βολεμένης μειοψηφίας(π.χ. 25% του συνόλου του εκλογικού σώματος). Ούτε καν καθαρής(50%+1) πλειοψηφίας.

Αυτά δεν την απασχολούν την "επιστήμη";

Για παράδειγμα, από το 2010 και μετά παρατηρείται μια δημογραφική κατάρρευση του πληθυσμού με αυξητική τάση της μείωσής του από χρόνο σε χρόνο. Συζητήθηκε προσφάτως και στα ΜΜΕ σαν κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο χωρίς προφανή αιτία. Ίσως γιατί η "επιστημονική" άποψη είναι ότι τα προγράμματα "διάσωσης" εφαρμόστηκαν για την δική μας σωτηρία και όλα τα άλλα είναι συνομωσιολογίες δραχμιστών και άλλων φαιδρών. Δεν είδα όμως κανέναν αναλυτή από αυτούς τους σοβαρούς επιστήμονες να δίνει μια εναλλακτική εξήγηση για την πρωτοφανή στα τελευταία 100 χρόνια δημογραφική αυτή εξέλιξη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εσύ είσαι ο uploader του video στο youtube?

Όχι και σε ευχαριστώ που το επισήμανες να το γράψω και στο αρχικό post.

Αυτο που με στεναχωρει περισσοτερο στην εποχη των κοινωνικων δικτυων ειναι το οτι η φανατισμένη αποψη ειναι ευκολη και φθηνη, ο τσακωμος αναπόφευκτος, η συνεισφορά σε κοπο/χρονο/χρημα για την επίλυση μηδαμινή,η ληθη γρηγορη και η αναζητηση για επαναληψη των παραπανω βεβαιη.

Βυθιζόμαστε όλοι στα echoe chambers, μπλοκάρουμε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη και συνομιλούμε μονάχα με άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμας.

Έτσι είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Όπως είναι και εύκολο να μισήσουμε τη διαφορετική από τη δική μας άποψη ειδικα άμα είναι τεκμηριωμένη.

Επεξ/σία από vste
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αλγόριθμοι μας ταΐζουν συνεχώς υλικό με την ίδια άποψη που έχουμε ήδη ακούσει. Αν διαβάζει κάποιος ότι η γη είναι επίπεδη, του βγάζει ξανά στο youtube υλικό που υποστηρίζει ότι είναι πράγματι επίπεδη.

Ορισμένα social πάλι έχουν διαφορετική τακτική. Σου ταΐζουν προκλητικά την αντίθετη άποψη για να σε οδηγούν στο να είσαι συνεχώς καθηλωμένος στο κοινωνικό δίκτυο και να απαντάς. Αυτό το κάνει το facebook σύμφωνα με καταγγελία πρώην υπαλλήλου του.

9 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Πέρα από την λογοκρισία(διαγραφή) υπάρχει και η επιλογή της-υποχρεωτικής-παράθεσης των στοιχείων ακριβώς κάτω από έναν ισχυρισμό για την κατάρριψή του. Ήδη το κάνει το FB σε αναρτήσεις του κοινού του. Το FB που παραδόξως όταν πρόκειται για επιστήμονα με "αντισυμβατικές" απόψεις σβήνει τις αναρτήσεις του. Σαν να μην θέλει με άλλα λόγια άνθρωποι με κάποιο κύρος να επηρεάζουν το κοινό προς μια ανεπιθύμητη κατεύθυνση(π.χ. Malone για τα εμβόλια). Από κει και πέρα όποιος μη ειδικός  από το ευρύ κοινό θέλει να είναι προκατειλημμένος θα συνεχίσει να είναι.

Το ερώτημα όμως μετά γίνεται το εξής. Αν θεωρείς σημαντική μερίδα των ενηλίκων ως προκατειλημμένους γιατί τους αφήνεις να ψηφίζουν και να δίνουν "λευκές" επιταγές σε πολιτικά κόμματα τα οποία μετά επικαλούνται την "σοφία του λαού" και την " καθαρή λαϊκή εντολή" για να περάσουν ένα σωρό εκτρώματα, έχοντας εκλεγεί με την ψήφο μιας μεγάλης βολεμένης μειοψηφίας(π.χ. 25% του συνόλου του εκλογικού σώματος). Ούτε καν καθαρής(50%+1) πλειοψηφίας.

Αυτά δεν την απασχολούν την "επιστήμη";

Για παράδειγμα, από το 2010 και μετά παρατηρείται μια δημογραφική κατάρρευση του πληθυσμού με αυξητική τάση της μείωσής του από χρόνο σε χρόνο. Συζητήθηκε προσφάτως και στα ΜΜΕ σαν κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο χωρίς προφανή αιτία. Ίσως γιατί η "επιστημονική" άποψη είναι ότι τα προγράμματα "διάσωσης" εφαρμόστηκαν για την δική μας σωτηρία και όλα τα άλλα είναι συνομωσιολογίες δραχμιστών και άλλων φαιδρών. Δεν είδα όμως κανέναν αναλυτή από αυτούς τους σοβαρούς επιστήμονες να δίνει μια εναλλακτική εξήγηση για την πρωτοφανή στα τελευταία 100 χρόνια δημογραφική αυτή εξέλιξη.

Γιατί έχει κύρος ο Malone (που αυτοδιαφημίζεται ως δημιουργός των mrna ενώ δεν είναι) και όχι οι υπόλοιποι 500.000 επιστήμονες που διαφωνούν μαζί του; Αυτό δεν σε κάνει λίγο να το σκεφτείς;

Μήπως γιατί η γνώμη του σε συμφέρει περισσότερο;

Κανένας σοβαρός επιστήμονας-ερευνητής δεν κάθεται στο youtube για να γίνει influencer γιατί είναι άνθρωποι που δουλεύουν σε εργαστήρια πρωί-βράδυ.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, vste είπε

Και ενα πολυ ενδιαφερον video στα αγγλικα σχετικα με το MGS2:

Ναι, ναι, ΝΑΙ!

8 Χρόνια μετά την τελευταία μου εμπειρία με αυτήν την απλά κορυφαία Σειρά, με έκανες με αυτό το video να ανατριχιάσω.

Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να συγκρίνεται στο ελάχιστο με το MGSaga του Hideo Kojima.

Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ήμουν εκεί από την αρχή έως το τέλος. ΕΙΔΙΚΑ στα ενδιάμεσα των κυκλοφοριών!!!

Fun Fact:

Η μοναδική Σειρά που γνωρίζω στην Ιστορία της Ψυχαγωγίας ΟΛΩΝ των Οπτικο-ακουστικών Mediums (Movies, Series, Audiobooks, Interactive Experiences), που κράτησε 28 ολόκληρα χρόνια (1987 - 2015) χωρίς κανένα πραγματικό Reboot, χωρίς resets, κτλ, από τους ίδιους Δημιουργούς και τον ίδιο Creative Director.

Αν υπάρχει άλλη, πείτε μου.

(Ακόμα και βιβλία/novels/comics/manga να σκεφτείτε, το One Piece πχ είναι 26 φέτος).

ΥΣ: FucKonami!

Επεξ/σία από Spiroth
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, The_Judas είπε

Γιατί έχει κύρος ο Malone (που αυτοδιαφημίζεται ως δημιουργός των mrna ενώ δεν είναι) και όχι οι υπόλοιποι 500.000 επιστήμονες που διαφωνούν μαζί του; Αυτό δεν σε κάνει λίγο να το σκεφτείς;

Μήπως γιατί η γνώμη του σε συμφέρει περισσότερο;

Κανένας σοβαρός επιστήμονας-ερευνητής δεν κάθεται στο youtube για να γίνει influencer γιατί είναι άνθρωποι που δουλεύουν σε εργαστήρια πρωί-βράδυ.

Δεν παίρνω το μέρος του. Απλά αναφέρω τι γίνεται με όσους έχουν κάποιο κύρος.

Εμβόλια έχω κάνει τα 3 υποχρεωτικά εφόσον πρώτα, λόγω δουλειάς, βεβαιώθηκα από αρκετά μεγάλο κύκλο ατόμων ότι όντως δεν τους προέκυψε κάτι σοβαρό. Πλην 2 περιπτώσεων με έρπητα ζωστήρα και μερική παράλυση προσώπου που επανήλθαν(και ενδεχομένως να ήταν και συγκυριακά). Αλλά μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα. Εξάντλησα όλα τα περιθώρια μέχρι την πρώτη δόση.

Σχετικά με τις έγκριτες κλινικές μελέτες τώρα. Έπαιρνα παλιά ένα φάρμακο που βάσει οδηγιών είχε ποσοστό παρενεργειών σε max 15% του δείγματος. Οι περισσότερες μελέτες αφορούσαν διάστημα ενός έτους. Εμένα όμως παραδόξως η-τρανταχτή-παρενέργεια εμφανίστηκε κοντά στο 15μηνο και έληξε λίγες βδομάδες μετά την διακοπή του(ευτυχώς). Φυσικά κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είμαι ένας άτυχος του 15%. Ή ότι οι μελέτες θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα με σοβαρή πιθανότητα για μεγαλύτερο ποσοστό παρενεργειών.

Τότε κατάλαβα τι εννοούν ότι η στατιστική είναι ο πιο εξελιγμένος τρόπος για να πεις ψέματα. Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι με τις οποίες μπορείς να παίξεις για να πάρεις 95% διάστημα εμπιστοσύνης για το αποτέλεσμα που θες. Άλλωστε, για κάθε φορά που κάποιος την πατάει υπάρχει η βάσιμη και βολική δικαιολογία, "τι να κάνουμε ρε φίλε, είσαι στο 5%, στο 1% κτλ. των άτυχων".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...