laxanoulis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Κάποιος που έχει την δυνατότητα να αγοράσει προϊόντα με 39α(ατομική επιχείρηση), πρέπει να χρησιμοποιήσει κάρτα για δόσεις που θα είναι στο όνομα του ή μπορεί να χρησιμοποιήσει πχ κάρτα κάποιου συγγενή?
TheoAlex50 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Αυτό θα πρέπει να στο απαντήσει το κατάστημα. 1
fmarkos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 7 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Κάποιος που έχει την δυνατότητα να αγοράσει προϊόντα με 39α(ατομική επιχείρηση), πρέπει να χρησιμοποιήσει κάρτα για δόσεις που θα είναι στο όνομα του ή μπορεί να χρησιμοποιήσει πχ κάρτα κάποιου συγγενή? Για να είναι καλυμένος σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία 100% η κάρτα πρέπει να είναι στο όνομα αυτού που έχει την επιχείρηση. Τώρα αν υπάρχει συγκένια πρώτου βαθμού (πχ σύζηγος γονείς αδέρφια) πιθανόν να μην υπάρξει πρόβλημα. Από κει και πέρα κάποια καταστήματα μπορεί να δεχτούν να περάσουν τις δώσεις σε όνομα άλλου και κάποια όχι. Είναι θέμα το καταστήματος. 1
GREGORYMO Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 12 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Κάποιος που έχει την δυνατότητα να αγοράσει προϊόντα με 39α(ατομική επιχείρηση), πρέπει να χρησιμοποιήσει κάρτα για δόσεις που θα είναι στο όνομα του ή μπορεί να χρησιμοποιήσει πχ κάρτα κάποιου συγγενή? Στο όνομα του. Ερώτημα θέλει? 3 λεπτά πριν, fmarkos είπε Για να είναι καλυμένος σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία 100% η κάρτα πρέπει να είναι στο όνομα αυτού που έχει την επιχείρηση. Τώρα αν υπάρχει συγκένια πρώτου βαθμού (πχ σύζηγος γονείς αδέρφια) πιθανόν να μην υπάρξει πρόβλημα. Από κει και πέρα κάποια καταστήματα μπορεί να δεχτούν να περάσουν τις δώσεις σε όνομα άλλου και κάποια όχι. Είναι θέμα το καταστήματος. Άλλο είναι το εμπορικό κομμάτι και άλλο το φορολογικό
laxanoulis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Στο όνομα του. Ερώτημα θέλει? Άλλο είναι το εμπορικό κομμάτι και άλλο το φορολογικό Αν είναι πρώτου βαθμού συγγένειας, τύπου σύζυγος, γιατί να μην μπορεί να γίνει? Πιο λογικό μου ακούγεται ότι το κατάστημα θα επιλέξει για το αν θέλει να δεχθεί την συναλλαγή, πάρα από φορολογικής άποψης. Γι αυτό και ρώτησα... Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2023 από laxanoulis
gianniz_k Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 51 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε Αυτό θα πρέπει να στο απαντήσει το κατάστημα. Τι σχέση έχει το κατάστημα με αυτό;
zygorito Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, fmarkos είπε Για να είναι καλυμένος σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία 100% η κάρτα πρέπει να είναι στο όνομα αυτού που έχει την επιχείρηση. Τώρα αν υπάρχει συγκένια πρώτου βαθμού (πχ σύζηγος γονείς αδέρφια) πιθανόν να μην υπάρξει πρόβλημα. Από κει και πέρα κάποια καταστήματα μπορεί να δεχτούν να περάσουν τις δώσεις σε όνομα άλλου και κάποια όχι. Είναι θέμα το καταστήματος. Τα αδέλφια είναι συγγενείς β βαθμού 2
TheoAlex50 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 56 λεπτά πριν, gianniz_k είπε Τι σχέση έχει το κατάστημα με αυτό; Καλησπέρα φίλε μου. Η ίδια απάντηση που έδωσα στον συμφορουμιτη πάει και προς το παρόν σχόλιο σου.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, laxanoulis είπε Αν είναι πρώτου βαθμού συγγένειας, τύπου σύζυγος, γιατί να μην μπορεί να γίνει? Πιο λογικό μου ακούγεται ότι το κατάστημα θα επιλέξει για το αν θέλει να δεχθεί την συναλλαγή, πάρα από φορολογικής άποψης. Γι αυτό και ρώτησα... Λογιστή, έχεις? 1 ώρα πριν, laxanoulis είπε Αν είναι πρώτου βαθμού συγγένειας, τύπου σύζυγος, γιατί να μην μπορεί να γίνει? Πιο λογικό μου ακούγεται ότι το κατάστημα θα επιλέξει για το αν θέλει να δεχθεί την συναλλαγή, πάρα από φορολογικής άποψης. Γι αυτό και ρώτησα... Το κατάστημα, γιατί να μην 'θέλει' ? € δεν θα πάρει ?
laxanoulis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Λογιστή, έχεις? Το κατάστημα, γιατί να μην 'θέλει' ? € δεν θα πάρει ? Έχω λογιστή. Προφανώς και θα ρωτήσω. Απλά είπα να ρωτήσω εδώ πριν ενοχλήσω. Τώρα, το αν θέλει το κατάστημα ή όχι είναι άλλο θέμα. Αν υπάρχει "θέμα" με την διαδικασία αυτή (αγορά προϊόντος με 39α και πληρωμή αυτού του προϊόντος απο άτομο πρώτου βαθμού συγγένειας), δεν θα έπρεπε να προστατέψει τον πελάτη λέγοντας του ότι αυτό είναι λάθος? Γιατί θεωρητικά και αυτοί θα έχουν θέμα αν γίνει λάθος η διαδικασία. Ή κάνω λάθος? Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2023 από laxanoulis
gianniz_k Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Τι σχέση έχει το κατάστημα; Το κατάστημα ενδιαφέρεται να πληρωθεί. Η κάρτα πλέον δεν φεύγει από το χέρι σου, πληρώνεις ανέπαφα, το κατάστημα δεν κοιτάει τι όνομα γράφει πάνω η κάρτα και αν είναι εταιρικός ή όχι.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, laxanoulis είπε Έχω λογιστή. Προφανώς και θα ρωτήσω. Απλά είπα να ρωτήσω εδώ πριν ενοχλήσω. Τώρα, το αν θέλει το κατάστημα ή όχι είναι άλλο θέμα. Αν υπάρχει "θέμα" με την διαδικασία αυτή (αγορά προϊόντος με 39α και πληρωμή αυτού του προϊόντος απο άτομο πρώτου βαθμού συγγένειας), δεν θα έπρεπε να προστατέψει τον πελάτη λέγοντας του ότι αυτό είναι λάθος? Γιατί θεωρητικά και αυτοί θα έχουν θέμα αν γίνει λάθος η διαδικασία. Ή κάνω λάθος? Πάλι τα ίδια!!! Διάβασες τι σού απαντήσα πρίν? Άλλο το φορολογικό και άλλο το εμπορικό 11 λεπτά πριν, gianniz_k είπε Τι σχέση έχει το κατάστημα; Το κατάστημα ενδιαφέρεται να πληρωθεί. Η κάρτα πλέον δεν φεύγει από το χέρι σου, πληρώνεις ανέπαφα, το κατάστημα δεν κοιτάει τι όνομα γράφει πάνω η κάρτα και αν είναι εταιρικός ή όχι. Μα δεν 'συνδέεται' η αγορά με την πληρωμή!!! Θέλω να κάνω ένα δώρο βρε αδερφέ!
laxanoulis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Πάλι τα ίδια!!! Διάβασες τι σού απαντήσα πρίν? Άλλο το φορολογικό και άλλο το εμπορικό Edit: Τζάμπα κάθομαι και ασχολούμαι. Μια ερώτηση στο κατάστημα και στον λογιστή να δω τι απαντήσεις θα πάρω και τέλος. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2023 από laxanoulis
GREGORYMO Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, laxanoulis είπε Ρε άνθρωπε μου, εσύ πάλι τα ίδια γιατί απαντάς ειρωνικά. Αν θέλεις να απαντήσεις, γράψε παραπάνω από 5 λέξεις και εξήγησε αυτό που θέλεις να πεις. Έχω επιχείρηση και μπορώ να αγοράσω με 39α. Είμαι παντρεμένος και η γυναίκα μου έχει κάρτα και μπορεί να κάνει δόσεις. Κοινή φορολογική δεν κάνουμε? Αυτό θα δουλέψει ή όχι. Απλά πράγματα. Τι μου λες τα ίδια και τα ίδια. Μια ερώτηση κάνω! Προφανώς άλλο το φορολογικό και άλλο το εμπορικό! Φορολογικα ΔΕΝ επιτρέπεται. Να στο κάνω λιανα: εσοδα-εξοδα, δεν βάζεις? Θα καταχωρησεις στα έξοδα την αγορά, έτσι? Την εξόφληση, πως θα την καταχώρησεις αφού δεν είναι δικά σου € ?
sdikr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για ποσά κάτω τον 500 ευρώ το έχω κάνει. Ακόμα δεν υπάρχει υποχρέωση στο κατάστημα να κάνει αντιστοίχηση κάρτας με απόδειξη ή τιμολόγιο, για πάνω απο 500 ευρώ αλλάζει. Με δόσεις, σίγουρα Πλαίσιο και Κοτσόβολος, σε skroutz έχω κάνει αγορά με δόσεις με δικιά μου κάρτα στα στοιχεία της επιχείρηση που εργάζομαι (όχι 39a) Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2023 από sdikr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα