Προς το περιεχόμενο

προβλημα κατα την εκκινηση desktop


Titos301

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδω και μερικα χρονια εμφανιζεται ενα προβλημα (ευτυχως αραια και που). μετα την εκκινηση ενω ακουω τον ηχο απο τη μητρικη κανονικα, ενεργοποιουνται τα ανεμιστηρακια δεν εχω εικονα στην οθονη, κλεινω το πισι με το πληκτρολογιο και αν δεν βγαλω καρτα γραφικων και ram δεν φτιαχνει οσα restart και αν κανω...εχω κανει 2 format σε ολα αυτα τα χρονια αλλα επανερχεται το προβλημα, μητρικη , καρτα γραφικων, ram, δισκος c ssd 860 της samsung, τροφοδοτικο, θεμα κακης κυκλοφοριας αερα κτλ δεν υπαρχει το κουτι ειναι τεραστιο

Επεξ/σία από Titos301
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Titos301 είπε

μητρικη , καρτα γραφικων, ram, δισκος c ssd 860 της samsung, θεμα κακης κυκλοφοριας αερα κτλ δεν υπαρχει το κουτι ειναι τεραστιο

Δε σε μαλώνω, όμως ξέχασες να μας γράψεις το τροφοδοτικό σου ποιο είναι και πόσα χρόνια το έχεις, όπως σου ζήτησα σε άλλο νήμα.

29 λεπτά πριν, Titos301 είπε

μετα την εκκινηση ενω ακουω τον ηχο απο τη μητρικη κανονικα, ενεργοποιουνται τα ανεμιστηρακια δεν εχω εικονα στην οθονη, κλεινω το πισι με το πληκτρολογιο και αν δεν βγαλω καρτα γραφικων και ram δεν φτιαχνει οσα restart και αν κανω...εχω κανει 2 format σε ολα αυτα τα χρονια αλλα επανερχεται το προβλημα

Ο ήχος από τη μητρική είναι ένα μπιπ, κοφτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Δε σε μαλώνω, όμως ξέχασες να μας γράψεις το τροφοδοτικό σου ποιο είναι και πόσα χρόνια το έχεις, όπως σου ζήτησα σε άλλο νήμα.

Ο ήχος από τη μητρική είναι ένα μπιπ, κοφτό;

το τροφοδοτικο το εχω απο το 2012

3 ώρες πριν, Titos301 είπε

ναι ο κανονικος ηχος που κανει σε καθε ομαλη εκκινηση desktop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Titos301 είπε

το τροφοδοτικο το εχω απο το 2012

Είχες βάλει link για το τροφοδοτικό σου. Συγγνώμη, δεν το πρόσεξα.

Με αρκετή σιγουριά είναι χαλασμένο το τροφοδοτικό σου και θα χρειαστεί να το αλλάξεις με αυτό: https://www.skroutz.gr/s/16368866/Be-Quiet-Pure-Power-11-500W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold.html ή άλλο καλύτερο.

Οι έλεγχοι για να καταλήξουμε 100.00% σε τέτοιο συμπέρασμα είναι χρονοβόροι από μόνοι τους. Ειδικά που σου το κάνει όποτε θέλει, θα γίνουν ακόμα πιο χρονοβόροι. Είναι καλύτερα να δοκιμάσεις με άλλα δανικά υγειή τροφοδοτικά, αν δε θες να ρισκάρεις την πιθανότητα να κάνω λάθος.

 

Αν σε ενδιαφέρει να το ψάξεις θα βόλευε πάρα πολύ να βρεις ένα τρόπο να αναπαράξεις το πρόβλημα. Γιατί αν περιμένεις ποια μέρα της βδομάδας ή του μήνα θα σου το κάνει και του χρόνου εδώ είμαστε.

Δοκίμασε να δεις μετά από εκφόρτηση πυκνωτών μήπως το κάνει κάθε φορά με συνέπεια. Εκφόρτηση πυκνωτών επιτυγχάνεις, αφού σβήσεις το κομπιούτερ, σβήνοντας το τροφοδοτικό από το κουμπί του (στην πλάτη του κουτιού). Μετά κρατάς το μπουτόν της πρόσοψης (power) κρατημένο για 3-5 δεύτερα. Το αφήνεις. Ανοίγεις το μπουτόν της πλάτης και ανάβεις το κομπιούτερ. Βάζε το σε διαφορετικά modes (τερματισμό, με γρήγορη εκκίνηση και χωρίς, αναστολή λειτουργίας, αδρανοποίηση) και δοκίμαζε με εκφόρτιση και χωρίς να δεις πότε σου το κάνει και πότε όχι. Θα πρέπει όλα τα modes να δουλεύουν σωστά ούτως ή άλλως, αν δεν έχεις χαλασμένο εξάρτημα και βάζεις σωστούς drivers. Αυτά για να πετύχεις συνεπή αναπαραγωγή της δυσλειτουργίας.

Για τον εντοπισμό της βλάβης, τώρα.

Καταρχάς για να μην έχουμε γκάφες, δοκίμασε κατ' αρχάς με άλλο καλώδιο οθόνης.

Επίσης, αν εγκαθιστάς και το driver των ενσωματωμένων γραφικών, είτε από συνήθεια είτε επειδή τον χρειάζεσαι έλεγξε και ότι στο BIOS -> Peripherals -> Init Display First -> PEG.

Δεν είναι καθόλου κακό να βάλεις τη ρύθμιση που σου έχω γράψει στο άλλο νήμα για να μη βάζουν drivers τα windows μόνα τους και μετά μέσω DDU να απεγκαταστήσεις όλους τους drivers γραφικών, ήχου και οθονών. Αν έχεις άλλες κάρτες legacy pci ή pci express και αυτές επίσης. Μετά βάζεις σωστούς driver από τα site των κατασκευαστών.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@PC_Science_Lefkada μαλλον ηταν θεμα βραχυκυκλωματος ( ; ) με πλαινα ανεμιστηρακια, πρεπει να σιγουρευτω βεβαια μετα απο μερικες μερες

Spoiler

λοιπον...ολο αυτο το διαστημα ειμασταν οκ, σημερα πηγα να ανοιξω τον υπολογιστη, και ειχανε συνεχομενα short beeps, gigabyte m/b που σημαινει psu ή κατι με την τροφοδοσια, οταν βγαλω τελειως την καρτα γραφικων ( gigabyte gtx 1060 6gb )και μεινω με τα intel γραφικα κανει εκκινηση ο υπολογιστης και δουλευει πχ τωρα

οποτε λογικα "δεν σηκωνει" το τροφοδοτικο πλεον τη καρτα γραφικων ;;

το τροφοδοτικο ειναι το corsair enthusiast tx v2 series 850w αγορασμενο τον 11/2012 αρα να φτανστω και εκτος εγγυησης..

 

Επεξ/σία από Titos301
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...