Προς το περιεχόμενο

TV Box για Steam link


Engimek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω για κάποιο TV Box το οποίο θα λειτουργεί ως μέσο για να χρησιμοποιώ το Steam link στην τηλεόρασή μου χωρίς κανένα θέμα.

Κατ' αρχάς αρχίζω λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το Steamlink app στην Samsung TV και λειτουργεί απροβλημάτιστα. Δηλαδή με wireless xbox controller νοιώθω σαν να παίζω locally - η απόκριση είναι στιγμιαία.

Έλα όμως που τα καμάρια μας αποφάσισαν να καταργήσουν την εφαρμογή (μιλάμε για λειτουργικό της Samsung επομένως κάνει ό,τι θέλει) οπότε ψάχνω για εναλλακτική (ήτοι tv box).

Θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι έχω δοκιμάσει να κάνω stream με 2 tv box που ήδη είχα. Πάντα με ενσύρματη σύνδεση και xbox one wireless χειριστήριο.

- Το Kaonmedia που δίνει η Cosmote - μάπα, όχι απλώς έχει καθυστέρηση αλλά δίνει και κολλήματα στην εικόνα. Είναι θέμα αδύναμης συσκευής καθαρά και όχι θέμα δικτύου καθώς υπενθυμίζω ότι με το ίδιο setup (ίδια καλώδια ακριβώς) η samsung tv κάνει άψογο stream.

- Τo Mi Box S. Στο Steamlink έχει χαμηλό latency, ίδιο της Samsung TV. Αλλά έχει τεράστιο input lag με το ασύρματο χειριστήριο. Αυτό συμβαίνει παντού, ακόμα και στα κεντρικά μενού όταν χρησιμοποιώ το controller υπάρχει καθυστέρηση.

Για να μην κάνω κάποια άλλη αγορά που μπορεί να αποδειχτεί επίσης ατυχής ψάχνω λοιπόν κάποιον από εσάς που να κάνει τέτοια χρήση με tv box και να μπορεί να μου πει "το τάδε μοντέλο δουλεύει άψογα".

Τέλος, γνωρίζω ότι μπορώ να το "τερματίσω" αγοράζοντας Nvidia Shield καθώς εκεί δεν θα έχει θέμα... αλλά πιστεύω ότι υπάρχει σίγουρα και φθηνότερη λύση απλώς για game streaming.

 

Επεξ/σία από Engimek
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπες πάντως, με nvidia shield θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα. Ό,τι φθηνότερο κυκλοφορεί, αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς για το δικό σου usecase, θα είναι blind αγορά και πιθανά άσκοπα χρήματα σε ημίμετρα. Ίσως βρεις κανένα steam link μεταχειρισμένο αν ψάξεις πάντως. Ωραίο θα ήταν να έβγαζε καμιά νεότερη έκδοση η steam πάντως.

Επίσης μεταξύ σοβαρού και αστείου, μπορείς να πάρεις steam deck και να μπορείς να παίζεις φορητά ότι θες, και στα βαριά παιχνίδια να κάνεις remote play με το pc σου, και το steam deck συνδεδεμένο στη τηλεόραση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις ιδέες. Ενδιαφέρουσα η σκέψη του steamdeck με την έννοια ότι αξίζει τα λεφτά του σαν συσκευή. Αλλά δεν το χρειάζομαι για το usecase που προορίζεται οπότε πραγματικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την αγορά του. Θα καταντήσει σαν διακοσμητικό δίπλα στην τηλεόραση με μόνη του χρήση το streaming.

Επί του θέματος των box, η αλήθεια είναι ότι βρίσκω τσουχτερή την τιμή του shield ειδικά όταν με σχεδόν 200 ευρώ λιγότερα θα μπορούσα να κάνω την ίδια δουλεια με άλλο κουτί, αν είχα τη γνώση ότι θα δουλέψει. Περιμένω λίγο ακόμα και ελπίζω κάποιος που έχει κάνει παρόμοια αγορά να πετύχει αυτό το thread...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update - λύθηκε το πρόβλημα χωρίς αγορά εξοπλισμού. Πέρασα το moonlight στο Tizen OS της τηλεόρασης και όλα δουλεύουν καλά.

Η διαδικασία εγκατάστασης δεν ήταν ακριβώς δύσκολη αλλά σίγουρα ενοχλητική για κάποιον που δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει τα εργαλεία που απαιτούνται. Χαλάλι της καθώς το stream είναι και πάλι σαν να παίζεις real-time.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν συνδέσεις το χειριστήριο απευθείας στο pc σου γλυτώνεις ένα μικρό latency (περίπου 5-10 ms αν θυμάμαι σωστά). Αυτό το latency δεν θα το καταλάβεις αν παίζεις με χειριστήριο αλλά προφανώς αν εχεις τη δυνατότητα να το αποφύγεις, το κάνεις.

Εγώ π.χ. αναγκαστικά συνδέω το controller στην τηλεόραση καθώς το pc είναι πολύ μακριά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...