Προς το περιεχόμενο

είμαι σε δίλημμα 1οετης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω μπει σε τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων στην Αθήνα και στο πρώτο εξάμηνο που βρίσκομαι καταλαβαίνω πως δεν με ενδιαφέρει τόσο αυτό που διδασκομαι.Αντιληφθηκα ότι έχω κλίση στην πληροφορική και ιδιαίτερα στον προγραμματισμό παρ όλα αυτά τα τμήματα πληροφορικής τα χα βάλει πρώτα στο μηχανογραφικο και δεν πέρασα.Ειμαι σε μεγάλο δίλημμα καθώς οι περισσότεροι μου λένε ότι είναι το πρώτο εξάμηνο και όλοι έτσι είναι βαριούνται κτλ.Δεν μου φαίνεται τόσο βαρετό απλά όταν κάνουμε πληροφορική (υπάρχει στα μαθήματα) προσηλωνομαι αρκετά και τέλος πάντων με τραβάει πολύ περισσότερο από τα άλλα. είδα τις προοπτικές δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια καθαρά για προγραμματισμό και πληροφορική είναι όλα σε συνδυασμό με το πτυχίο προφανώς. σκέφτομαι να ξαναδωσω αλλά είναι ήδη Οκτώβριος και δεν ξέρω που θα πάει .να ρισκάρω;υπάρχει άλλος τρόπος να καταλήξω στην πληροφορική;κάποιο μεταπτυχιακό που γνωρίζετε;τι μου προτείνετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γύρω στην χρονική περίοδο των πανελληνίων θα μπορείς να κάνεις αίτηση για το 10% στο σχολείο σου και η κατάταξη γίνεται με ό,τι έγραψες στις πανελλήνιες την πρώτη φορα, δεν χρειάζεται να ξαναδώσεις. Βέβαια δεν είναι εγγύηση ότι θα μπεις (στην Αθήνα), εξαρτάται πάλι από το πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις όπως και για το 90% κανονικά. Ρώτα στο σχολείο σου για λεπτομέρεις.

 

Προσωπική εμπειρία άμα την θες, κι εγώ έχω ένα πάθος για τους υπολογιστές, και το ΑΕΠΠ μου έμαθε οτι ο προγραμματισμός μου αρέσει πολύ. Δεν έπιασα πληροφορικές Αθήνας οπότε μπήκα οικονομικά, για να μην πάω εκτός Αθήνας και επιβαρρύνω με ενοίκια κτλ. Στην αρχή νόμιζα ότι θα είχε πιο πολύ πρακτική εφαρμογή το όλο πράμα αλλά κάθε μάθημα ήταν στην ουσία, μάθε απ έξω θεωρία (αν μιλάμε για μάθημα πολιτικής οικον.) ή μάθε απ έξω τα παλιά θέματα που όλο βάζουν τις ίδιες ασκήσεις. Με λίγα λόγια απογοητεύτικα πολύ, ειδικά όταν ακόμα και τα μαθήματα περί αγορών χρήματος & κεφαλαίου ήταν απλά ένα "reskin" των υπολοίπων, δηλαδή απλά λύσε κάτι εξισώσεις και φύγε σπίτι σου. Τέλος πάντων, λόγω του τυποποιημένου αυτού τρόπου εξέτασης + covid, κατάφερα να τελειώσω στα 4.5 χρόνια και τώρα έχω βάλει πορεία για κατατακτήριες μηχ. υπολογιστών στο ΠΑΔΑ (ευτυχώς η ύλη είναι προσγειωμένη και μιλώντας και με τους καθηγητές υπάρχει αισιοδοξία).

Με άλλα λόγια, πιστεύω πως αν από την αρχή δεν σε συγκινούν τα μαθήματα δεν νομίζω να το κάνουν μετά. Το 1ο έτος είναι μια εισαγωγή, η ουσία ίδια θα παραμείνει. Όπως είπα, έτσι περίμενα κι εγώ για το "highlight" (Αγορές Χρήμ. & Κεφ.) να με συγκινήσει βλέπωντας κάτι πιο, ας πούμε, "χειροπιαστό", αλλά έφαγα μεγάλη ήττα. Δεν αμφισβητώ ότι κάποιος μπορεί να αποκομίσει πολλή γνώση από ένα τμήμα οικονομικών/ διοίκησης αλλά αν το μυαλό σου τείνει πιο πολύ σε κάτι πρακτικό και γενικά θες να δημιουργείς/ παράγεις κάτι, δεν θα το βρεις εκεί μέσα.

Καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσεις.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...