Προς το περιεχόμενο

Έφερα το ρούτερ στο δωματιό μου για να είμαι με ethernet στο PC και τώρα πιάνω 7mbps / 50mpbs


babaliaris
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από johnmegarythmos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παλιό μου setup ήταν ως εξής:

1) Το ρούτερ ήταν στο διπλανό σπίτι (Γιαγιάς) με πιο νέα ηλεκτρολογική εγκατασταση απο το δικό μου και δίπλα ακριβώς στην σύνδεση του ΟΤΕ (κολόνα ακριβώς απέναντι).

2) Είχα mesh network με 2 Deco TP-LINK 

Έπιανα 30-40 mbps αλλά είχα τέρμα πρόβλημα στα παιχνίδια κυρίως στο League Of Legends με μονίμως 150ms latency και πάνω.

Νέα Εγκατάσταση:

Πρώτα να εξηγήσω την ηλεκτρολογική εγκατάσταση των 2 σπιτιών που μοιράζονται την ίδια γραμμή:

Από την κολόνα του ΟΤΕ έρχεται το καλώδιο και συνδέετε σε ένα κουτάκι που μου το έβαλε ο ΟΤΕ έξω από το σπίτι (Στην κολόνα του μπαλκονιού μου).

IMG-20231027-153309.jpg

 

Μετά πάει στο κεντρικό κουτάκι όπου σπάει σε 3 γραμμές

Αριστερά Γραμμή (Φίλτρο 1): Σαλόνι του σπιτιού μου

Δεξιά Γραμμή (Φίλτρο 2): Σαλόνι Γιαγιάς

Μεσαία Γραμμή (Το καλώδιο μου φεύγει προς τα πάνω στο ταβάνι, χωρίς φίλτρο): Δωματιό μου, όπου έχω το ρούτερ αυτήν την στιγμή

IMG-20231027-153333.jpg

Επίσης στην φώτο βλέπετε 3 φίλτρα τα οποία έπρεπε να μπούνε γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε ρούτερ + 2 τηλέφωνα.

 

Η μεσαία γραμμή που πάει στο δωματιό μου είναι και η μακρύτερη 20+ μέτρα, περvάει μέσα από τον τοίχο, βγαίνει από την άλλη μεριά του σπιτιού εξωτερικά και μετά μέσω άλλης τρύπας μπαίνει στο δωματιό μου.

1698410953787.jpg.3e788d98f964f3edaa629dfd5a02ae8d.jpg

 

Από την στιγμή που έπεσε δραματικά η ταχύτητα, λογικά φταίει το καλώδιο και γενικά η περίπλοκη ηλεκτρολογική εγκατάσταση της γραμμής με τα 3 φίλτρα.

Τι θέλω από εσάς:

Θέλω συμβουλή για να φτιάξω νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση τηλεφωνικού δυκτίου στο σπίτι μου. θέλω να μου πείτε τι παίζει στην αγορά, ποια είναι τα καλύτερα και ποιο σύγχρονα καλώδια για να αντικαταστήσω τον χαλκό. Ένα πρόβλημα παίζει να είναι ότι τα καλώδια δεν περνάνε μέσα από πλαστικούς σωλήνες και ίσως θα πρέπει να ανοίγω καινούριες τρύπες. Δηλαδή δεν μπορώ απλώς να τα τραβήξω και να περάσω νέα καλώδια, όπως βλέπετε και στην εικόνα είναι καρφωμένα πάνω στον τοίχο και αν είμαι άτυχος έχουν θαφτεί μέσα στο τσιμέντο.

Μήπως πρώτα να πάρω και έναν τεχνικό του ΟΤΕ να έρθει να τα μετρήσει όλα και να μου το πει στα σίγουρα αν χρειάζομαι νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση;

Ευχαριστώ!
 

Edited:

Τώρα πιάνω 30. Δεν ξέρω τι φάση, μια πιάνει 30 μετά μπορεί να ξανά χαλάσει από μόνο του και να πιάνει 7mbps. Είναι τυχαίο το πρόβλημα...

image.png.a5018f683abcf7c384792edf6a7a2160.png

 

Το attainable rate πάντως στο ρούτερ είναι 35mbps με 20dB .

Επεξ/σία από babaliaris
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα, εχεις αποσυνδεσεις; 

δεν μου αρεσει που εχεις βαλει διακλαδωτη εξω ή ετσι φαινεται . Επισης τα ενωτηρια αυτα που γινονται σε κλιπς αλλαξε τα με τα scotch lock για να μην εχεις προβλημα με την υγρασια . Τελος παρε ενα καλωδιο pet που αντεχει στις εξωτερικες συνθηκες και τραβατο απο το κουτι εξω του οτε στον χωρο σου και δες πως παει . Το τηλεφωνο απο το ρουτερ δεν επιστρφει στους αλλους χωρους voip δεν ειναι; . 

εγω οταν αλλαξα το καλωδιο σε pet και εβαλα scotchlock στις ενωσεις σταματησανε ολα τα προβληματα που ειχα . Βεβαια εγω adsl. και εβλεπα κα το snr πως μεταβαλοτανε . Ποτε πεφτει η ταχυτητα; μηπως εχει υγρασια εξωτερικο χωρο;. κομματι κομματι μπορεις να λυσεις το προβλημα σου ετσι το ελυσα εγω . Οτι αλλο θελεις ρωτησε με . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...