Προς το περιεχόμενο

Ρύθμιση HIKVISION καταγραφικού για OnViF Camera

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από mondri1973,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να συνδέσω μια Poe camera Reolink με onvif πρωτόκολλο, σε HIKVision καταγραφικό. Η κάμερα το υποστηρίζει και την έχω ρυθμίσει ανάλογα για να μιλάει με onvif. Το πρωτόκολλο Onvif είναι στην Port 8000 (βλ. Συνημμένη εικόνα 1)

Ενώ έχω ανάλογες ρυθμίσεις και στο Hikvision (βλ.συνημμένη εικόνα 2) δεν την βλέπει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Εννοείται ότι εισάγω και τον κωδικό της κάμερας στο software του HIK. Μπορείτε να βοηθήσετε; Θεωρώ ότι στο Hik θα πρέπει να γίνει η σωστή ρύθμιση (στη θύρα κανάλι ίσως;). Το έχω παιδέψει πάρα πολύ, οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!

10A891B7-D53F-456F-B928-8CEAC278E6E8.jpeg

527D1B75-9990-4BA7-8F31-CE06C87A3613.jpeg

Επεξ/σία από mondri1973
Δημοσ.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ Reolink οπότε δεν ξέρω και πολλά. Μήπως η κάμερα σου έχει επιλογή στο να φτιάξεις ξεχωριστά onvif users?

• Πες μας αρχικά μοντέλα κάμερας καταγραφικού.
  • Λεπτομέρειες συνδεσιμότητας
  • Λεπτομέρειες δικτύου.
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα @manolis940. Ανεβάζω εδώ photo του καταγραφικου, της κάμερας και συνδεσμολογία. Να σημειώσω ότι την κάμερα την βλέπω κανονικά από το sw της στον Η/Υ και εκεί αλλωστε την ρυθμίζω και στο onvif. Δεν εχω δει κάπου να φτιάχνεις χρήστη/κωδικό για το onvif. Χρησιμοποιώ τον admin κωδικό της κάμερας και το password που έχω δημιουργήσει. Ευχαριστώ για τη συνδρομή!

426F2A20-3EF6-4F08-926A-94E8F4B84748.jpeg

66222798-48B0-4CF8-9EF9-665AF5F5BF18.jpeg

FB08634F-1913-4D4E-BE5B-9DB097868D5C.jpeg

Δημοσ.

Την IP την έχεις ρυθμίσει σωστά στην κάμερα. Η default gateway δείχνει στο καταγραφικό; Subnet mask είναι ίδια αυτή με του καταγραφικού;

Η κάμερα σου είναι 5Mp ενώ το καταγραφικό σου δέχεται μέχρι 4MP/ κάμερα. Έχεις ρίξει την ανάλυση της κάμερας ;

Δημοσ.

@manolis940 θα πρέπει να θέσω static IP στην κάμερα και να ορίσω το 192.168.254.3 του καναλιου του καταγραφικου; Θα σου ανεβάσω menu ρυθμίσεων κάμερας να τις δεις. Thanks

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, mondri1973 είπε

@manolis940 θα πρέπει να θέσω static IP στην κάμερα και να ορίσω το 192.168.254.3 του καναλιου του καταγραφικου; Θα σου ανεβάσω menu ρυθμίσεων κάμερας να τις δεις. Thanks

Επειδή να πω την αλήθεια δεν έχω συνδέσει ποτέ καταγραφικό της Hikvision με POE interfaces ψάχνω λίγο στο Internet και βλέπω ότι δεν η LAN δεν είναι bridged με τα POE outs των καμερών. Υποθέτω λοιπών ότι πάνω τους τρέχει κάποιος DHCP server. Μπορείς να ρυθμίσεις την κάμερα χωρίς να αλλάξεις τις παραπάνω πόρτες σε DHCP και προσπαθήσεις να κάνεις αυτόματο εντοπισμό και όχι μη αυτόματο;

Edit: Λίγες παραπάνω πληροφορίες που βρήκα είναι ότι παίζει να μην έχει DHCP Server. Σε αυτή την περίπτωση βάλε στην κάμερα σου την διεύθυνση. Οι πόρτες σου φαίνονται σωστές, οπότε το μόνο ζήτημα είναι η κάμερα σου που προσπαθείς να βάλεις στην θύρα 2 αν βλέπω καλά στο καταγραφικό να έχει και εκείνη την IP 192.168.254.3

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

@manolis940 το έχω προσπαθήσει να ορίσω static ip της κάμερας τη συγκεκριμένη διευθυνση του καναλιου 2 του καταγραφικου. Δεν καταφερα ομως συνδεση. Θα το ξαναδώ και θα σου στειλω φωτο μηπως μπορεις να βοηθήσεις. Δυστυχώς όποτε κανω static ip την κάμερα, την χάνω από το pc, γιατί δεν μπορει ο router να την δει

Δημοσ.
17 ώρες πριν, mondri1973 είπε

@manolis940 το έχω προσπαθήσει να ορίσω static ip της κάμερας τη συγκεκριμένη διευθυνση του καναλιου 2 του καταγραφικου. Δεν καταφερα ομως συνδεση. Θα το ξαναδώ και θα σου στειλω φωτο μηπως μπορεις να βοηθήσεις. Δυστυχώς όποτε κανω static ip την κάμερα, την χάνω από το pc, γιατί δεν μπορει ο router να την δει

Το ρουτερ σου είναι στο δίκτυο 192.168.253.0 ;

Δημοσ.
Στις 2/11/2023 στις 7:15 ΜΜ, mondri1973 είπε

Οχι, ειναι στο 192.168.1.

Και πως θες να όταν το PC στο είναι στην 192.168.1.0/24 να μιλήσει στο 192.168.253.0/24; Έχεις φτιάξει κάποιο routing κανόνα;

Ωστόσο υπάρχει τρόπος όταν την βάλεις πίσω απ' το καταγραφικό να μιλήσεις και αυτό είναι μέσο του καταγραφικού. Το καταγραφικό όπως είπαμε έχει πάρει μία IP απ' το router σου ή έχεις βάλει κάποια στατική εσύ πχ 192.168.1.100. Δεν έχω καταλάβει η αλήθεια είναι. Μέσω μιας πόρτας που 6000x μπορεί να σε συνδέσει με την κάμερα που είναι στην x θύρα του καταγραφικού σου. Οπότε εσύ αν γράψεις για παράδειγμα 192.168.1.100:60002 θα σε συνδέσει με την κάμερα που είναι στην δεύτερη θύρα.

Βήμα 1 λοιπόν πρέπει να βρεις μέσα απ' το ρουτερ σου ή μέσα απ' τις ρυθμίσεις δικτύου του καταγραφικού πια IP έχεις πάρει.

ΥΓ. Δεν είμαι σίγουρος για τον αν είναι η παραπάνω πόρτα η κάποια άλλη αλλά η λογική αυτή είναι. Θα ψάξω λίγο και αν την βρω θα κάνω ένα edit.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε το Edit του μηνύματος μου, αλλά δεν πειράζει

Η πόρτα είναι η 6500x και για να έχεις πρόσβαση πρέπει να πας στα Network settings -> Others και να βρεις μια επιλογή που ονομάζεται "virtual hosting" και να την ενεργοποιήσεις για να μπορείς να έχεις πρόσβαση στις κάμερες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@manolis940 Μπηκα στο καταγραφικο απο την IP του, αλλα δυστυχως δεν βλεπω τετοια επιλογη(virtual hosting)… τι κάνουμε τώρα;

3F196457-0FAD-42B3-B184-21C28BE4011C.jpeg

Επεξ/σία από mondri1973
Δημοσ.
Στις 5/11/2023 στις 9:47 ΜΜ, mondri1973 είπε

@manolis940 Μπηκα στο καταγραφικο απο την IP του, αλλα δυστυχως δεν βλεπω τετοια επιλογη(virtual hosting)… τι κάνουμε τώρα;

3F196457-0FAD-42B3-B184-21C28BE4011C.jpeg

Μήπως την έχει κάτω απ' το Network Service? Πέραν αυτού δοκιμάσες με την 6500x να δεις αν συνδέεσαι;

• Λύση
Δημοσ.

@manolis940 τα κατάφερα! Έθεσα static ip στην κάμερα την ip του καταγραφικού (χωρις 6500x) και είδα το φως το αληθινο!! Σε ευχαριστώ για τη συνδρομή σου!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...