Προς το περιεχόμενο

Αγορά access point (Fritz, Ubiquiti, Deco)


furiousboy13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, κάνω μερική ανακαίνιση στο σπίτι και σκέφτομαι την κάλυψη του δικτύου που θα έχω.

Αρχικά έχω σκεφτεί να φέρω την κεντρική γραμμή τηλεφωνίας στο χωλ που είναι σε κεντρικό σημείο και να την βάλω πάνω από ψευδοροφή με γυψοσανίδα ώστε να έχω εκεί μέσα όλα τα δικτυακά. Έπειτα, επειδή το σπίτι είναι 125τ.μ. θα φεύγει από το χωλ ethernet που θα πηγαίνει στο σαλόνι. Εκεί σκέφτομαι να βάλω ένα access point ώστε να καλύπτει τον χώρο του σαλονιού-κουζίνας.

Έχω ένα fritzbox 7530 (όχι AX) το οποίο θα το κρατήσω τουλάχιστον σαν router. Το σπίτι θα έχει 100mbps γιατί προς το παρόν δεν περνάει FTH. 
Επίσης ενδιαφέρομαι για μια λύση Mesh.

Αν το router μπει μεσα απο την γυψοσανίδα θα υπάρχει μεγάλη απώλεια σήματος; Σκέφτομαι γενικά να βάλω το fritzbox Μέσα από την γυψοσανίδα και από κάτω από την γυψοσανίδα ένα access point και ένα 2o access point στο σαλόνι που θα συνδέεται με ethernet.

Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές για τα access points.

Επιλογή 1

-  FRITZ!Repeater 1200 AX ώστε να μπει κάτω από την γυψοσανίδα. Το κακό έιναι ότι λόγω σχήματος δε μπορώ να το συνδέσω με καλώδιο ρεύματος και πρέπει να βγάλω έξτρα πρίζα κάτω από την γυψοσανίδα γι'αυτό.
- FRITZ!Repeater 3000 AX αυτό να μπει στο σαλόνι και να εξοικονομίσω και την έξτρα θύρα ώστε να συνδέσω την τηλεόραση.

Το πλεονέκτημα είναι ότι θα παραμείνω σε fritz και θα έχω ένα σύστημα διαχείρισης για όλα. Το αρνητικό είναι η πρίζα που πρέπει να δεσμεύσει το 1200.

Επιλογή 2

- U6+ ώστε να μπει κάτω από την γυψοσανίδα.
- U6 in-wall ώστε να μπει στο σαλόνι

Το μειονέκτημα είναι η τιμή και η διαφορετική μάρκα σε σχέση με το router.

Επιλογή 3

- Deco M5
Ένα στο χωλ και ένα στο σαλόνι συνδεδεμένα με ethernet.

 

Σε περίπτωση που κρατήσω fritzbox 7530 wi-fi 5 στο χωλ και FRITZ!Repeater 3000 AX στο σαλόνι, το mesh που θα δημιουργηθεί τι θα είναι wi-fi 5 ή 6?

Τα παραπάνω που έχω στείλει έχουν ταχύτητα wifi τουλάχιστον 2400 mbps ενώ οι θύρες θα είναι 1 gbit. Άρα έχει νόημα η σύνδεση AP σαλονιού με χωλ με ethernet? Δε θα είναι να να περιορίζω την ταχύτητα στο 1gbps? 

Ποια επιλογή θα μου προτείνατε από τις παραπάνω;  

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού κάνεις ανακαίνηση θα πρότεινα αρχικά να περάσεις στο σπίτι δομημένη καλωδίωση τουλάχιστον στους κύριους χώρους διότι τίποτα δεν είναι καλύτερο από το καλώδιο.

Αν επιμείνεις στο αρχικό σου σχέδιο λάβε υπόψιν ότι το να στήσεις συσκευές στην ψευδοροφή χωρίς να έχεις εύκολη πρόσβαση μπορεί να είναι μελλοντικό πρόβλημα.
Για την λύση του mesh, θα σου πρότεινα το Deco Χ50 ή το ποιό γρήγορο Χ60 τα οποία σαν συσκευές διαθέτουν εχνωματωμένο switch και μπορείς να συνδέσεις επάνω τους άλλες συσκευές με καλώδιο αν χρειαστεί.
Το αν θα χρειαστεί να πάρεις 2 ή 3 συσκευές θα εξαρτηθεί από την διάταξη του σπιτιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...