Ntinaras Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 48 λεπτά πριν, ekrepali είπε 1.250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις... αν οι μισές θεωρούνται "αποτυχημένες" και πρέπει να κλείσουν, κάνε τα μαθηματικά να δεις πόσοι θα μείνουν άνεργοι (αφεντικά και υπάλληλοι). Να κλεισουν τοτε. Απο το να παρασιτουν εις βαρος ολων των αλλων. 2
SeaLion Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Να κλεισουν τοτε. Απο το να παρασιτουν εις βαρος ολων των αλλων. Ναι οκ, παρασιτούν ψωνίζοντας Μαράτα 😂
Ntinaras Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, SeaLion είπε Ναι οκ, παρασιτούν ψωνίζοντας Μαράτα 😂 Παρασιτουν κλεβοντας τους παντες, και μετα κλαινε κιολας. 3
GREGORYMO Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 17 ώρες πριν, 1comment είπε Τις τελευταίες ώρες, πολλά ειδησεογραφικά σαητ, αναφέρουν ότι θα επιβληθεί ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα που θα ισχύσει κιόλας από τα φετινά εισοδήματα της τάξης των 10.900Ε για όλους τους ελ. επ. Από αυτό προκύπτει φόρος 1000+ ευρώ. Αύριο θα παρουσιαστούν τα μέτρα και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά και από τις δηλώσεις υπουργού-υφυπουργού δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Πρόκειται για κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω σε όλους τους ελ. επ. (σίγουρα όσους δηλώνουν από 10Κ και κάτω). Καταρχήν πώς ακριβώς θα μπορεί να δηλωθεί ζημιά αν πάνε στη λύση ενός κατώτατου φορολογητέου εισοδήματος. Αυτό αγγίζει και τους επαγγελματίες άνω των 10Κ που μπορεί σε κάποιο μελλοντικό χρόνο να έχουν ζημιά. Επίσης δεν μου ακούγεται καθόλου νόμιμο να προσδιορίζεται το καθαρό εισόδημα οποιουδήποτε πολίτη βάσει ενός πάγιου αριθμού και όχι από αυτά που δηλώνει στην ταμειακή, το pos, στη δήλωση. Λένε ως επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένας επαγγελματίας να δηλώνει ότι βγάζει λιγότερα από τον υπάλληλο. Μα αν όντως τόσα έβγαλε την τάδε χρονιά; Είναι δυνατόν, χωρίς να μπορούν με ελέγχους να αποδείξουν το αντίθετο, να σου λένε ότι "για εμάς έβγαλες 10900 καθαρό κι αν σου αρέσει"; Δεν λένε βέβαια ότι ο υπάλληλος καλύπτεται από το αφορολόγητο και για τα πρώτα 9500 (συν 1000 για κάθε παιδί) δεν πληρώνει τίποτα σε φόρο εισοδήματος. Αντίθετα, ο ελ. επ. δεν έχει αφορολόγητο και για τα ίδια λεφτά θα πληρώσει φόρο 9% συν προκαταβολή φόρου. Ελπίζω να μην εφαρμοστεί τίποτα τέτοιο και να βρουν άλλους τρόπους αποκάλυψης των εισοδημάτων γιατί είναι σίγουρο ότι τέτοια μέτρα το μόνο που θα πετύχουν είναι περαιτέρω αυξήσεις σε όλα, λιανεμπόριο, μαστόρους κ.ο.κ. Ο επαγγελματίας αναγκαστικά θα χρεώσει περισσότερο τον πελάτη αν υποχρεωθεί να δίνει +1000 με το έτσι θέλω, 650€ δεν δίνεις τουλάχιστον λόγω του τέλους επιτηδευματος ?
SeaLion Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, SB_1957 said: "...σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ μόλις δυο στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ το χρόνο το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα ενός εργαζομένου ο οποίος παίρνει 650 ευρώ καθαρά το μήνα για 14 μήνες, στον ιδιωτικό τομέα." Αν εσύ είσαι ένας από αυτούς που δηλώνουν το πραγματικό εισόδημα θα έπρεπε να χαίρεσαι που επιτέλους θα πληρώσουν κάτι και οι υπόλοιποι. Αναρωτιέμαι, είστε ΕΕ και τα γράφετε αυτά; Αν περυσί έβγαλα 20Κ και φέτος 9Κ πρέπει να τιμωρηθώ δηλαδή; ΕΕ σημαίνει αν θέλω το κλείνω και πάω στο χωρίο μου 3 μήνες να φυτεύω ντομάτες, να κάνω γιόγκα και τα απογεύματα client support. Αν είμαι ΟΚ με τις υποχρεώσεις μου, δεν φεσώνω κανέναν και μπορώ να πληρώνω τους φόρους μου εγώ μπορεί να είμαι ΟΚ με αυτή την κατάσταση. Δεν σε υποχρεώνω να ζεις μαζί μου. 1 hour ago, Ntinaras said: Παρασιτουν κλεβοντας τους παντες, και μετα κλαινε κιολας. Έγινε Ντινάρα μου... 6
GREGORYMO Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 9 ώρες πριν, andreaspA είπε Οι 99 κλεβουν. Για αυτον 1 που δεν κλεβει, πρεπει να ψαξεις να βρεις τους 99 που κλεβουν. Οχι να τον στειλεις φυλακη αυτον τον 1. Οτι εχουν κανει για να πιασουν την φοροδιαφυγη απο τα γνωστα , ηταν μια τρυπα στο νερο. Ψαχνουν να βρουν την φοροδιαφυγη στους υδραυλικους και αντι να δωσουν κινητρο 40%, δινουν 15%. Θα πληρωσω 24% στον υδραυλικο για να παρω 15%. Οκ... Άμα στο δώσει όλο, τι θα εισπράξει το κράτος?
SeaLion Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 28 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε Τώρα σοβαρά θες αποδείξεις για το ότι κλέβει ένα τεράστιο κομμάτι των Ε.Ε., λες και δεν τους έχουμε όλοι εργοδότες/φίλους/γνωστούς/συνεργάτες ώστε να ξέρουμε τι γίνεται; Με τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ, αλλά δεν είναι επιχείρημα το "εγώ κλέβω λίγο, οι άλλοι περισσότερο". Στο τέλος βέβαια πάντα αυτό γίνεται, μαλώνουμε μεταξύ μας όσο το πάρτυ συνεχίζεται και ποτέ δεν αλλάζει τίποτα. Με αυτή τη λογική, κι αφού ΟΛΟΙ ξέρουμε, είμαστε ΟΛΟΙ συνένοχοι, άρα ίδιους φόρους σε όλους παρακαλώ!
Anastazio Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, Macosj said: Εδώ που τα λέμε το έχουμε παρακάνει με το μαύρο χρήμα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Δεν έχει να κάνει με το επίπεδο της φορολογίας, αλλά με τον νοοτροπίας. Ακόμα και προ κρίσης που οι φόροι ήταν οι μικρότεροι της Ευρώπης, ακόμα και οι βιομήχανοι 10Κ δήλωναν Πρέπει να περάσουμε αποκλειστικά στο πλαστικό χρήμα και σε 1 χρόνο θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους κατά 100% και το ΑΕΠ θα διπλασιαστεί Οι ε.ε και τα μετρητά φταίνε για το χαμηλό ΑΕΠ όχι ότι ζεις σε μια μπανανία που δε παράγει τίποτα. 1 1 1
GamingMaster424 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 4 minutes ago, SeaLion said: Με αυτή τη λογική, κι αφού ΟΛΟΙ ξέρουμε, είμαστε ΟΛΟΙ συνένοχοι, άρα ίδιους φόρους σε όλους παρακαλώ! Προσωπικά πληρώνω κανονικά τους φόρους που μου αναλογούν και ως υπάλληλος (εδώ δεν έχω και άλλη επιλογή ακόμη και να ήθελα) και ως επιχειρηματίας. Οπότε πληρώστε και όλοι εσείς οι "δεν βγαίνω αλλιώς" το κομμάτι που σας αναλογεί και μετά εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε για το ποιος θα πρέπει να πληρώσει και πόσο. 4
giwfys Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Για καποιο λογο ολες οι πιο προχωρημενες χωρες εχουν τουλαχιστον τους μισους ΕΕ απο εμας.. https://data.oecd.org/emp/self-employment-rate.htm Καποιος λογος θα υπαρχει δε μπορει.. Νομιζω στα επομενα χρονια θα εχουμε κ εμεις λιγοτερο δηλαδη θα μειωθουν οι ΕΕ.. Προφανως λιγοτεροι ΕΕ για το κρατος, λιγοτερος πονοκεφαλος για τη φορολογια, πιο προβλεψιμη οικονομια.. Αρα να περιμενετε ακομα περισσοτερα αντικινητρα για τους "μπλοκακηδες" και για τους ΕΕ γενικα.. 2
sdikr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, 1comment said: Λέμε ότι στα 10Κ μισθωτοί-συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο. Μηδεν φόρος. Οι ελ. επ. αντίθετα στα 10Κ έχουν φόρο 900Ε συν τέλος επιτηδ. 650Ε συν προκαταβολή φόρου. Εφόσον λοιπόν το σύστημα έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, είναι απόλυτα λογικό να προσπαθείς να φοροδιαφύγεις. Το δίκαιο είναι να καταργήσουν για όλους το αφορολόγητο. Γιατί εσύ να έχεις κι εγώ όχι; Οι επαγγελματίες έχουν έξοδα που τα δηλώνουν, ο μισθωτός δεν έχει 1
SB_1957 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 22 minutes ago, SeaLion said: Αναρωτιέμαι, είστε ΕΕ και τα γράφετε αυτά; Αν περυσί έβγαλα 20Κ και φέτος 9Κ πρέπει να τιμωρηθώ δηλαδή; ΕΕ σημαίνει αν θέλω το κλείνω και πάω στο χωρίο μου 3 μήνες να φυτεύω ντομάτες, να κάνω γιόγκα και τα απογεύματα client support. Αν είμαι ΟΚ με τις υποχρεώσεις μου, δεν φεσώνω κανέναν και μπορώ να πληρώνω τους φόρους μου εγώ μπορεί να είμαι ΟΚ με αυτή την κατάσταση. Δεν σε υποχρεώνω να ζεις μαζί μου. Το ίδιο κι εγώ. Αν βγάλω ως υπάλληλος 20000 και αποφασίσω την επόμενη χρονιά να αράξω στο χωριό μου να φυτεύω ντομάτες και να ταίζω κότες πάλι θα πληρώσω φόρο για το τεκμαρτό γιατί δεν θα έχω κάνει αγορές 30%! Στο ξαναλέω. Αν εσύ είσαι συνεπής θα πρέπει να χαίρεσαι που γίνεται προσπάθεια να φορολογηθούν και οι υπόλοιποι, που είναι πλειοψηφία. 2
GamingMaster424 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 4 minutes ago, sdikr said: Οι επαγγελματίες έχουν έξοδα που τα δηλώνουν, ο μισθωτός δεν έχει Μιλάμε με άτομα που παριστάνουν πως δεν κατανοούν ούτε τα βασικά, μπας και πείσουν κάποιον (ίσως και τον εαυτό τους) πως αυτά που κάνουν είναι σωστά και δικαιολογημένα. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αν ήταν σωστοί στις υποχρεώσεις τους θα χαίρονταν με τέτοια μέτρα, καθώς να μειωνόταν ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Οπότε όσοι προσπαθείτε να βρείτε δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα, απλώς καρφώνεστε. 😊 6
Anastazio Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 34 minutes ago, Ntinaras said: Παρασιτουν κλεβοντας τους παντες, και μετα κλαινε κιολας. Παράσιτουν και μπολικοι ΔΥ και πληρώνονται από τα ψιλά που δίνουν οι ΕΕ, θα κάνουμε κάτι και γι'αυτό? 1
phanispal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Το 50% των μικρομεσαίων Ε.Ε δουλεύουμε πλέον απ'το πρωί ως το βράδυ για 700 - 800 το μήνα (εγώ δεν έχω υπαλλήλους), παλεύοντας να ανταγωνιστούμε τους "μεγάλους" του κάθε τομέα. Όποιος θέλει ας το πιστέψει, όποιος θέλει ας μη το πιστέψει. Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος γίνεται ΕΕ για τον κατώτατο σχεδόν μισθό, αλλά επειδή δε σε θεωρώ troll, θα ήθελα να μάθω τι σόι δουλειά κάνεις εσύ και άλλοι που υποστηρίζετε ότι αξίζει να είσαι ΕΕ για 700€. Υποτίθεται ότι γίνεσαι ΕΕ για να φύγεις από το υπαλληλίκι και τα 700€. Και δε θα δεχτώ ως μοναδικό επιχείρημα, το "δε θέλω να έχω κανέναν πάνω απ' το κεφάλι μου". 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις