Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, Anastazio said:

Χαιρομαι που βλεπεις καλα. Ναι ασχολουμαι,ειναι "διασκεδαστικο" που ασχολουμαστε με φραγκοδιφραγκα ενω πληρωνουμε πχ την βενζινη 2 ευρω στο πουθενισταν και παρολα αυτα δε φτανει να τους ταισουμε. Κυνηγαμε ταβερνιαριδες για να αυξησουμε το ΑΕΠ και χαριζουμε στο λατση το ελληνικο για να φτιαξει ουρανοξυστη γιατι ως γνωστων ετσι ανεβαινουν ΑΕΠια,με μπετα. Τεσπα τζαμπα bandwidth.

1 μεγάλο ψαρι,  κλέβει νόμιμα   100.000,    1000 μικροί ταβερνιάρηδες κλέβουν 100000  + φπα + επιδόματα

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 hours ago, Joshua21 said:

Αλήθεια, πως ξέρεις ότι το συγκεκριμένο κομμωτήριο και το συγκεκριμένο ψιλικατζίδικο δηλώνουν 10.000€ το χρόνο; Μήπως δηλώνουν 20 ή 30;

Επίσης όλοι αυτοί πιστεύεις πως έχουν κάποια εναλλακτική; Δηλαδή πως αν αποφασίσουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους θα μπορέσουν να βρουν πανεύκολα και άμεσα την ίδια δουλειά ως υπάλληλοι με τα ίδια χρήματα χωρίς να έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους;

Πάντως άσχετα με το τι κάνουν αυτά τα μαγαζιά στη γειτονιά σου, από τη στιγμή που το κράτος αντιμετωπίζει τον ΕΕ εξ ορισμού ως φοροφυγά αποκλείοντας τον από το αφορολόγητο, επιβάλλοντας του φόρο επιτηδεύματος κτλ κτλ, θα ήταν τουλάχιστον ηλίθιος αν μπορούσε να φοροδιαφύγει και δεν το κάνει.

Κάνεις λάθος. Είναι εξ ορισμού φοροφυγας εδώ και δεκαετίες. 

Δημοσ.
31 minutes ago, SeaLion said:

Ναι οκ, όμως εγώ όταν θα πάω στο χωριό μου να αράξω θα συνεχίζω να πληρώνω εισφορές, από τα προηγούμενα κέρδη μου (ίσως λάθος φράση "το κλείνω" που έγραψα πριν, δεν κάνω κλείσιμο βιβλίων). Εσύ θα είσαι άεργος κατ'επιλογή. Ποιος δεν κάνει 30% έξοδα με κάρτα εν τω μεταξύ; Αυτός που κυκλοφορεί με μαύρα μόνο ή που τον ταΐζουν άλλοι.

Και ναι, είμαι συνεπής, αλλά χρόνια τώρα το πληρώνω με το τέλος επιτηδεύματος κ.α. επειδή το κράτος ολιγωρεί και με θεωρεί de facto κλέφτη.

Reveal hidden contents

Έχω δουλέψει μαύρα ως πιτσιρικάς, ναι - και το μετανιώνω κιόλας. Μάντεψε σε ποιον (άσχετο με το τι κάνω τώρα) κλάδο.

Κάνε κλείσιμο βιβλίων αν δεν θέλεις να πληρώνεις εισφορές. Αλλά μετά μην παραπονιέσαι ότι δεν μπορείς να βγεις στη σύνταξη!

Μα δεν χρειάζομαι τίποτε στο χωριό μου. Θα τρώω ντομάτες και κοτόπουλα που θα έχω στον κήπο μου!
Πώς να κάνω αγορές 30% του ανύπαρκτου εισοδήματός μου για να μην πληρώσω φόρο?
Αρα και μένα τον άνεργο με θεωρεί το κράτος κλέφτη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κάτσε κάτσε... να πιάσω πρώτα το προηγούμενο παράδειγμα.

Ας πούμε ότι ένα κατάστημα με τζίρο 100.000 έχει καθαρά 9000ευρώ

Ας πουμε ότι ο μ.ο. ΚΑΔ έχει τζίρο 50Κ με καθαρά 9000ευρώ

Πώς βγάζει το κράτος το συμπέρασμα ότι αυτός με τον τζίρο 100000 κρύβει εισόδημα; Μπορεί δηλαδή αυτός να έχει πολλές πωλήσεις με ποσοστό κέρδους 10%, ενώ οι άλλοι να έχουν λίγες πωλήσεις με ποσοστό κέρδους 50% και να βγάζουν τα ίδια καθαρά.

Θα τιμωρηθεί δηλαδή με μεγαλύτερο φόρο το μαγαζί που πουλάει φτηνά;

Στο άλλο που είπες...

Δηλαδή όχι διπλασιασμός σ'αυτό, σωστά;

Πλάκα κάνεις!! Ένας φίλος μου που έχει μαγαζί με κατεψυγμένα ψάρια, αγόρασε προσφάτως καινούργιο ψυγείο βούτα 5.000, εννοείται πάει στα έξοδα αυτό. Δηλαδή εκεί που θα'χε πχ 10.000 καθαρά, τώρα θα έχει 5.000 καθαρά... και θα'ρθει το κράτος να τον φορολογήσει τεκμαρτά για 10.000;

Σε αυτό με το διπλασιασμό που ρωτάς, το έγραψα λάθος. Αντί μικρότερο, ήθελα να γράψω μεγαλύτερο. Το διόρθωσα και έβαλα ακριβώς τι θα ισχύσει. Εδώ τα λέει αναλυτικά. 

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν την καθιέρωση ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος ίσο με τον ετήσιο κατώτατο μισθό επί 14 μήνες δηλαδή στα 10.920 ευρώ με 6 χρόνια λειτουργίας και θα φθάνει τα 14.196 ευρώ για  12 χρόνια λειτουργίας. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται τόσο με την πάροδο των ετών λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας (ανά τριετία συν 10% με εξαίρεση τα τρία πρώτα χρόνια και έως τρεις τριετίες) αλλά και σε συνάρτηση με τις αμοιβές του προσωπικού που απασχολούν όπως επίσης και με τον μέσο όρο τζίρο του ΚΑΔ του κλάδου της προηγούμενης χρονιάς.

Γενικά βλέπω θα σοκαριστεί πολύς κόσμος. Κι ακόμα δεν έχουμε βάλει στο σχολιασμό το mydata που από το 24 μόνο όσες δαπάνες διαβιβάζονται θα μετράνε. Οι λογιστές παραπονιούνται ότι πολλές συναλλαγές δεν τις βλέπουν στο mydata και γενικά έχει λάθη. Καταλαβαίνεις τι θα γίνει όταν θα κάνουμε έξοδα και για χ,ψ λόγο δεν θα περάσουν στο mydata ενώ οι δηλώσεις φπα θα έχουν κλειδώσει με τα στοιχεία μόνο από mydata. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, fredd0 said:

Η Ελλαδα εχει τεραστια παραοικονομια. 20%+ του ΑΕΠ, μιλαμε για 40+δις το χρονο μαυρα. Αυτα επρεπε να ειχαν κυνηγηθει προ κρισης ιδανικα αλλα σιγουρα εντος κρισης. Δεν κυνηγηθηκαν, αντ αυτου καποιοι σκισανε τη "μεσαια ταξη" που δεν ειναι μονο ΕΕ, ειναι και οι μισθωτοι/συνταξιουχοι που δε βγαζουν το βασικο στο φορο για να "μπει πλατη". Ειναι προφανες οτι δε μπορει επ απειρον να σηκωνουν το βαρος οι ιδιοι, και οι αλλοι στην απεξω.

ΥΓ εχω δικια μου επιχειρηση, ΑΕ, για να προλαβω οσους θα πεταχτουν να πουν οτι μιλαω για την κατσικα του γειτονα

ΥΓ2 Τα μετρα ειναι χαδι

Η φοροδιαφυγή κρατάει χαμηλά τις τιμές. Αν ήταν τόσο απλό, ΔΥ και συνταξιούχοι θα είχαν πάρει το σκαλπ των ΕΕ. Έλα όμως που είναι οι πρώτοι που ζητάνε μειωμένη τιμή χωρίς απόδειξη.

Αυτά θα επιβαρύνουν τον πελάτη που αγοράζει την υπηρεσία/αγαθό από τον ΕΕ, σε αυτόν θα περάσουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Αφού τους βγάζει ξανά ο κόσμος κάνουν ότι θέλουν για να μαζέψουν χρήματα. Όπως περισυ που ανέβασαν τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών (το οποίο σχεδόν σε κανένα μ.μ.ε δεν αναφέρθηκε) ενώ παράλληλα έδωσαν κάποια.μικρη αύξηση στις συντάξεις. Δηλαδή πήραν χρήματα από εμάς για να τα δώσουν σε μια άλλη κοινωνική ομάδα και το διαφήμισαν σαν κοινωνικό.εργο. Φυσικά αυτή η αύξηση έπαιξε και διαφήμιστηκε.σε όλα τα κανάλια. 

Απλά μαζί καιγόμαστε και εμείς που δεν τους θέλουμε. 

Ο μικρος ε.ε. αντιμετωπίζεται ως 3ης κατηγορίας πολίτης. Αν είσαι μεγάλος είναι αλλιώς τα πράγματα...

κατσε μωλε μωλε να κανουμε πατ πατ στη πλατουλα κανένα  "μικρο" ε.ε. ταρίφα που δηλώνει όλως τυχαίως πάντα 2 χιλιάρικα τον χρόνο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Ακούγεται χαρακτηριστική περίπτωση μικροεπαγγελματία...

Αντί να περιοριστούν οι άκυρες κατηγορίες εξόδων, που όλα αυτόματα περνάνε πια, ας τους πετσοκόψουμε όλους. 

Περνάνε μέχρι και οπότε γίνει έλεγχος 

Δημοσ.
2 hours ago, HALF EVIL said:

Κάνεις λάθος. Είναι εξ ορισμού φοροφυγας εδώ και δεκαετίες. 

Μα και το κράτος εδώ και δεκαετίες τους αντιμετωπίζει ως φοροφυγάδες.

Δημοσ.
15 minutes ago, gpapadakis said:

Η φοροδιαφυγή κρατάει χαμηλά τις τιμές. Αν ήταν τόσο απλό, ΔΥ και συνταξιούχοι θα είχαν πάρει το σκαλπ των ΕΕ. Έλα όμως που είναι οι πρώτοι που ζητάνε μειωμένη τιμή χωρίς απόδειξη.

Αυτά θα επιβαρύνουν τον πελάτη που αγοράζει την υπηρεσία/αγαθό από τον ΕΕ, σε αυτόν θα περάσουν.

Κατά τα άλλα δεν χάνουν ευκαιρία να πουν πως οι ΔΥ και συνταξιούχοι είναι που την πληρώνουν επειδή οι ΕΕ φοροδιαφεύγουν 😜

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, NTC Labs said:

κατσε μωλε μωλε να κανουμε πατ πατ στη πλατουλα κανένα  "μικρο" ε.ε. ταρίφα που δηλώνει όλως τυχαίως πάντα 2 χιλιάρικα τον χρόνο.

Μαζι σου μπρο αλλα τι ηχο κανει αυτο που στην ουκρανια εχει 1,40 η βενζινη και εδω 2 ευρω,για πατ πατ δε το κοβω παντως! 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, 1comment said:

Σε αυτό με το διπλασιασμό που ρωτάς, το έγραψα λάθος. Αντί μικρότερο, ήθελα να γράψω μεγαλύτερο. Το διόρθωσα και έβαλα ακριβώς τι θα ισχύσει. Εδώ τα λέει αναλυτικά. 

Γενικά βλέπω θα σοκαριστεί πολύς κόσμος. Κι ακόμα δεν έχουμε βάλει στο σχολιασμό το mydata που από το 24 μόνο όσες δαπάνες διαβιβάζονται θα μετράνε. Οι λογιστές παραπονιούνται ότι πολλές συναλλαγές δεν τις βλέπουν στο mydata και γενικά έχει λάθη. Καταλαβαίνεις τι θα γίνει όταν θα κάνουμε έξοδα και για χ,ψ λόγο δεν θα περάσουν στο mydata ενώ οι δηλώσεις φπα θα έχουν κλειδώσει με τα στοιχεία μόνο από mydata. 

Εγώ ευτυχώς με το mydata δεν έχω θέματα μέχρι στιγμής. Αυτο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε τιμολόγια που έχουν φόρο κατανάλωσης, πρέπει να το κοιτάξω γιατί:

α) ένας βασικός μου προμηθευτής δεν έχει Εθνική. Δε ξέρω για ποιο λόγο, αλλά αν θα τους πω στα ίσια πως αν δε βάλουν Εθνική, θα παραγγέλνω από αλλού.

β) ένας άλλος προμηθευτής μου που έχει ΙΒΑΝ στην Εθνική... κάθε φορά που του μεταφέρω χρήματα μέσω e-banking (απο business account σε business account), προσμετρούνται λανθασμένα στις προσωπικές δαπάνες! 

Έκλεισα ραντεβού αύριο στη τράπεζα, να δω πώς θα λυθεί το δεύτερο. Εκτός κι αν βάλουμε ΙRIS αλλά και πάλι θέλω να το δω στη πράξη, μη τυχόν και προσμετριέται κι αυτό λανθασμένα σαν προσωπική δαπάνη στο αφορολόγητο. Η άλλη λύση είναι να βγάλω κωδικούς για business banking αλλά δε ξέρω αν γίνεται για ατομικές επιχειρήσεις και τι κόστος έχει.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Οπότε, μια η άλλη για τους εε

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εγώ ευτυχώς με το mydata δεν έχω θέματα μέχρι στιγμής. Αυτο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε τιμολόγια που έχουν φόρο κατανάλωσης, πρέπει να το κοιτάξω γιατί:

α) ένας βασικός μου προμηθευτής δεν έχει Εθνική. Δε ξέρω για ποιο λόγο, αλλά αν θα τους πω στα ίσια πως αν δε βάλουν Εθνική, θα παραγγέλνω από αλλού.

β) ένας άλλος προμηθευτής μου που έχει ΙΒΑΝ στην Εθνική... κάθε φορά που του μεταφέρω χρήματα μέσω e-banking (απο business account σε business account), προσμετρούνται λανθασμένα στις προσωπικές δαπάνες! 

Έκλεισα ραντεβού αύριο στη τράπεζα, να δω πώς θα λυθεί το δεύτερο. Εκτός κι αν βάλουμε ΙRIS αλλά και πάλι θέλω να το δω στη πράξη, μη τυχόν και προσμετριέται κι αυτό λανθασμένα σαν προσωπική δαπάνη στο αφορολόγητο. Η άλλη λύση είναι να βγάλω κωδικούς για business banking αλλά δε ξέρω αν γίνεται για ατομικές επιχειρήσεις και τι κόστος έχει.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Μάλλον θα πρέπει να κάνεις λογ/σμο σε όλες τις τράπεζες, έστω απλό ταμιευτηρίου ώστε να διευκολύνεσαι. Εφόσον τις δαπάνες μπορούμε να τις αλλάξουμε στη δήλωση, δεν βλέπω πρόβλημα. Πάντως όντως κι εγώ με την εθνική που έχω λογαριασμό, οι συναλλαγές μετράνε στο αφορολόγητο. Έχω όμως απλό ταμιευτηρίου. Στην πειραιώς που έχω μπιζνες δεν μετράνε. 

Δημοσ.

έχω σχέση με λογιστικό γραφείο δεν είμαι λογιστης, στη πόλη μου 20 καφέ με 4 υπαλληλους δηλώνουν τα τελευταία 8 χρόνια ζημιές,απορω πως ζουν....οι ταρίφες δηλώνουν 2000 το χρόνο,απορω πως ζουν και αυτοί....γενικά απορώ πως στέκονται πολλές μικρές επιχειρήσεις αφού δηλώνουν όλοι ζημιές..

• Like 2
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...