ilias78 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 έχω ένα ντουλάπι, συγκεκριμένα είναι ένα BESTA της ΙΚΕΑ, σε λευκό χρώμα το οποίο θέλω να το κάνω μαύρο ματτ. ξέρω ότι θα χρειαστεί πρώτα καλό τρίψιμο, μετά αστάρι κ μετά βάψιμο. οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής 1. με τι γυαλόχαρτο να το τρίψω? ψιλό? χοντρό? κ τι νούμερο? 2. το αστάρι σε τι απόχρωση να είναι? γκρι? 3. αστάρι κ βαφή, είναι καλύτερα να είναι σε σπρέυ ή να γίνει βαφή με ρολάκι?
CONAN_ Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Θα χρειαστείς γυαλόχαρτο 100 - 120 . Ενα τρίψιμο λιγο να αγριέψει η επιφάνεια να πιασει το αστάρι. Δεν θελει να το γδαρεις..ισα ισα να το τρίψεις Μετά δυο χερια αστάρι, συνήθως ειναι διάφανα ή ελαφρώς ασπρα για να βλέπεις που το απλωνεις. οτι βρεις. Τελος δυο χερια χρώμα , ριπολίνη νερού λεγεται το χρώμα για το ξύλο. Το πρώτο χερι το περνας οριζόντια και το δευτερο καθετα οσο μπορείς για να μην φαίνονται "νερα" απο το χρώμα και να ειναι ομοιόμορφη η βαφη. Και το ασταρι και η βαφη γίνονται με ρολάκι.
andreaspA Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Για αυτο λες ? https://www.ikea.gr/domatia/saloni/sustimata-suntheseis-saloniou/sustima-besta-sunthesi-saloniou/vitrines-besta/besta-synthesi-apothikeysis-me-portes/19324976 "Μοριοσανίδα και ινοσανίδα με γέμιση από κυψελωτό χαρτί (100% ανακυκλωμένο χαρτί), Επένδυση χαρτιού, Πλαστική άκρη, Πλαστική άκρη, Πλαστική άκρη, Επένδυση χαρτιού"" Δεν βαφεται. θα φουσκωσει ολοκληρο. 1
papoys1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, andreaspA είπε Για αυτο λες ? https://www.ikea.gr/domatia/saloni/sustimata-suntheseis-saloniou/sustima-besta-sunthesi-saloniou/vitrines-besta/besta-synthesi-apothikeysis-me-portes/19324976 "Μοριοσανίδα και ινοσανίδα με γέμιση από κυψελωτό χαρτί (100% ανακυκλωμένο χαρτί), Επένδυση χαρτιού, Πλαστική άκρη, Πλαστική άκρη, Πλαστική άκρη, Επένδυση χαρτιού"" Δεν βαφεται. θα φουσκωσει ολοκληρο. Πιστεύω θα βαφτει αλλα θα είναι τόσο χάλια το τελικό αποτέλεσμα ειδικά από έναν αρχάριο σε βαψίματα που δε θα βλέπεται😜
ilias78 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Για αυτο λες ? https://www.ikea.gr/domatia/saloni/sustimata-suntheseis-saloniou/sustima-besta-sunthesi-saloniou/vitrines-besta/besta-synthesi-apothikeysis-me-portes/19324976 "Μοριοσανίδα και ινοσανίδα με γέμιση από κυψελωτό χαρτί (100% ανακυκλωμένο χαρτί), Επένδυση χαρτιού, Πλαστική άκρη, Πλαστική άκρη, Πλαστική άκρη, Επένδυση χαρτιού"" Δεν βαφεται. θα φουσκωσει ολοκληρο. Ναι αυτό λέω (απλά το 1/3 σε μεγεθος). Οπότε άκυρο το project.
andreaspA Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, ilias78 είπε Ναι αυτό λέω (απλά το 1/3 σε μεγεθος). Οπότε άκυρο το project. θα μουλιασει ολο. Θα ρουφηξει απο τους αρμους υγρασια και θα καταστραφει.
ilias78 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, blitzNikos είπε Μήπως να χρησιμοποιούσες χρώμα κιμωλίας? Αυτό δεν το εχω σκεφτεί. Είναι η ίδια διαδικασία? 1 ώρα πριν, andreaspA είπε θα μουλιασει ολο. Θα ρουφηξει απο τους αρμους υγρασια και θα καταστραφει. Απλά σκεφτόμουν να το κάνω με σπρευ για να μειώσω όσο τον δυνατόν τον κίνδυνο να ρουφήξει από τίποτα κενά.
andreaspA Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Οτι χρωμα και να χρησιμοποιησεις ολα εχουν κοινο στοιχειο το νερο. Αν το πεπιεσμενο χαρτι πας να το βαψεις, θα μουλιασει και θα φουσκώσει. Αν το εχεις για πεταμα το επιπλο, εχεις και για πεταμα τα 50€ που θα σου κοστισουν τα υλικα, και τον χρονο σου, δοκιμασετο και πες μας και εμας τι εγινε. Εγω δεν θα το εκανα. Μια χαρα ειναι στο ματι. Βαλτο καπου αλλου ή πουλα το. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα