Προς το περιεχόμενο

Αίτημα στη Microsoft να σώσει εκατομμύρια υπολογιστές από τα σκουπίδια παρατείνοντας την υποστήριξη των Windows 10


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

56 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αν δεν υποστηρίζεται ένα πρόγραμμα βρίσκεις κάποιο άλλο που κάνει την ίδια ή παρόμοια πράγματα…

το βρίσκω δικαιολογία να μένω σε ένα λειτουργικό που δεν το γουστάρω γιατί έτσι έμαθα, ή για ένα πρόγραμμα…

Μπορώ φίλε να σου πω ένα. Για μένα προσωπικά μιλάω πάντα και για δικές μου εγωιστικές ανάγκες. Και δεν υπάρχει υποκατάστατο ούτε σε linux ούτε και στο mac μου. Δεν μπορώ να πάω 100% στο mac μου, το έχω πάρει απόφαση αυτό. Απλά δεν υπάρχει υποκατάστατο, ούτε για τα ίδια ούτε για παρόμοια πράγματα. Δεν υπάρχει και είναι πρόγραμμα που το χρησιμοποιώ πολύ συχνά.

TMPGEnc Smart Renderer

https://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/tmsr6.html

Και φαντάζομαι ότι άλλοι θα έχουν αντίστοιχα συγκεκριμένα "εξωτικά" προγράμματα που τους κάνει αδύνατη τη πλήρη μετακίνηση.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, dimitriosm είπε

η εκδοση που εγραψα ναι, τοσο εχει. αν θες να την βρεις, απλως γκουγκλαρε την οπως την εγραψα παραπανω. νομιζω δεν υπαρχει καλυτερη εκδοση των windows 10.

Μήπως μπερδεύεσαι με το Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021;

Edit: Άκυρο. Δεν μπερδεύεσαι. Το αναφέρεις ξεκάθαρα.

 

Επεξ/σία από leonidas_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

47 minutes ago, Odyss3us said:

αυτο που πληρωνεις ειναι να σου παρεχει τη δυνατοτητα να εισαι στη κορυφη του ανταγωνισμου, πχ. να εχεις ολα τα settings του account σου στο cloud και να τα μεταφερεις σε οποιο αλλο μηχανημα θελεις ή και στο ιδιο με ενα click μετα απο format!

spacer.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, jmirko15 said:

spacer.png


αναλογισου οτι οι χρηστες Mac δεν εχουν καν την αναγκη να μπαινουν σε τεχνολογικα φορα, period!
η μονη ερευνα που εχουν να κανουν ειναι ποση ram να βαλουν εξαρχης για να ειναι futureproof και τελος!

αληθεια φοβιζει τοσο πολυ σε μερικους αυτη η δυστοπικη προοπτικη; 😉

Επεξ/σία από Odyss3us
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Todoras είπε

Πες το στον επαγγελματία αυτό.... Όταν η αγορά δουλεύει πχ autocad το εναλλακτικό open source σε Linux απλά δεν είναι λύση... Επαγγελματική....

 

 

Επαγγελματική ;

Μην ανοίξουμε το στόμα μας σε πόσες ΜΕΓΑΛΕΣ τεχνικές εταιρείες τρέχει το AutoCAD σε Windows 7

Στις περισσότερες είναι πάνω σε workstation ΗΡ Ζ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που έχει καταφέρει η Microsoft, να supportarei ένα λειτουργικό 10-15 χρόνια ξέρω γω και να υπάρχουν ακόμα στην αγορά αυτά τα λειτουργικά είναι απίστευτο.

Για φανταστείτε τον εαυτό σας πχ με έκδοση Linux/MacOS 5-10 χρόνια παλιά. Ούτε καν.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να τους υποχρεώσει η ευρωπαική ένωση όπως έκανε με τους φορτιστές της apple. Μας έχουνε ζαλίσει με τα πλαστικά καλαμάκια, και τους ρύπους των αυτοκινητων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλάδα το ποστοσό desktop χρηστών Linux έχει φτάσει στο 10%😲.  Γράφω από ένα υπολογιστή Intel Core Quad Q9550 με 8 gb ddr2 ram που αγόρασα το 2008😆! Πριν μερικά χρόνια αποφάσισα, για πλάκα, επειδή καθόταν σε αχρηστία με Windows 7, να του βάλω Linux με τα οποία είχα τελευταία επαφή κάπου το 2006. Αυτό ήταν, κόλλησα🫣! Είναι αστείο, αλλά είναι τέτοια η εμπειρία που κατέληξα να χρησιμοποιώ ξανά (σχεδόν) διαρκώς έναν υπολογιστή 15 ετών πλέον, ο οποίος λειτουργεί σφαίρα (με ssd) χωρίς να δίνει την παραμικρή εντύπωση ότι είναι πλέον έφηβος! Ειδικά για κάποιον που κάνει απλή καθημερινή χρήση τα Ubuntu πχ ή τα Mint είναι τα απόλυτα εργαλεία.

Αν ασχοληθεί μπορεί να τρέξει και ό,τι video game 🎮 θέλει με Lutris. Ειδικότερα τώρα που το Steam έχει αρχίσει να υποστηρίζει Linux όλο και περισσότερα video games είναι compatible! Σαν χρήστη, πέρα απ το gaming δεν με κρατά κάτι στα Windows. Έχω αποφασίσει πως όταν πάψει η υποστήριξη για τα W10 θα βάλω και στον νεότερο υπολογιστή που είχα πάρει με i7 7ης γενιάς linux και τέλος... Τα w10 έφτασαν σε ένα σημείο που έγιναν πολύ σταθερά & ολοκληρωμένα. Οποια εμπειρία έχω με τα 11, είναι κάκιστη. Ακόμα κι αν ο επεξεργαστής μου τα υποστήριζε, δεν θα τα έβαζα...

Επεξ/σία από Hk2004gr
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Win 11 τρέχουν μια χαρά σε I3 με χρήση 0,7 από 4 giga ram και η μητρική έχει πάνω θέση για το TPM. Όταν μια τεχνολογία έχει φτάσει στα όρια της δεν μπορείς να την αρμεγεις πια ότι gimmick και να κάνεις, κανείς δεν κυβερνάει για πάντα.

Επεξ/σία από Shinji ikari
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έχουμε στα παλιά pc μας windows 10 μέχρι να μην πάει άλλο τότε. Αλλιώς θα βάλουμε 11 παρακάμπτωντας τις απαιτήσεις, και στα 12 το ίδιο θα κάνουμε.

(Και φυσικά δεν θα έλειπαν και οι λινουξάκιδες, σαν τους γιαχοβάδες, να μας πλασάρουν πάλι το λειτουργικό τους με όλες τις αναφορές για το πόσο εύκολο είναι να τρέχουν σε ένα pc που έχουν από 1100π.Χ. στο οποίο λογικά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σερφάρεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια εταιρεία δεν καίγεται τόσο πολύ να αναβαθμίσει καθώς έχει υποδομές που διασφαλίζουν ότι τα οποιαδήποτε κενά ασφαλείας του λογισμικού, δεν θα επηρεάσουν την υπόλοιπη δομή του δικτύου της. Όταν αναβαθμίσει, θα περάσει το κόστος στα έξοδα ( και νομίζω, στα πάγια...? ), άρα θα κάνει απόσβεση, επομένως το κόστος αντικατάστασης του εξοπλισμού δεν λέει και πολλά. ΟΜΩΣ, μια σοβαρή εταιρεία δεν θα κάνει αναβαθμίσεις διαρκώς, καθώς τα μηχανήματα πρέπει "να βγάλουν τα λεφτά τους", άρα θα τα χρησιμοποιήσει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ η λογική λέει ότι πάντα αναβαθμίζει σε μια γενιά πίσω απο τη τελευταία, η οποία έχει δοκιμαστεί και έχει δείξει τις ατέλειες και τα πιθανά προβλήματά της.

Το πρόβλημα εστιάζεται σ'εμάς τους οικιακούς χρήστες οι οποίοι χωρίζομαστε σε δύο κύριες κατηγορίες:

  • Αυτοί που χρησιμοποιούν εφαρμογές που παρέχονται αποκλειστικά σε Windows περιβάλλον
  • Αυτοί που χρησιμοποιούν εφαρμογές που έχουν υποκατάστατα στο Linux
  • Οι gamers

Oι της πρώτης κατηγορίας, είναι ( είμαστε ) καταδικασμένοι να έχουμε τουλάχιστον ένα μηχάνημα που θα τρέχει Windows για να κάνουμε τη δουλειά μας. Προσωπικά, έχω ένα τέτοιο μηχάνημα ( αν και σιγά σιγά το μεταφέρω σε εικονικό περιβάλλον μιας που έχω καταφέρει να κάνω passthrough συσκευών του συστήματος στο virtual machine με επιτυχία και μάλιστα καλύτερα απο ότι θα το έκανα σε bare metal εγκατάσταση των windows, π.χ. το Illustrator αναγκάζεται πλέον να χρησιμοποιήσει την RΧ580 μου στο 100% μιας που είναι η μοναδική GPU που παρέχω στο εικονικό σύστημα και έτσι έχω καλύτερη απόδοση απο πριν ) και για την "απλή" χρήση ( σερφάρισμα, ταινίες κλπ ) χρησιμοποιώ αποκλειστικά Linux καθώς το ξεκίνησα δοκιμαστικά και ομολογώ ότι έχω "εθιστεί" σε αυτό, μου αρέσει. Στα μηχανήματα που τρέχουν Linux δεν νιώθω ότι χάνω κάτι, κάνω ακριβώς την ίδια δουλειά που έκανα και στο περιβάλλον Windows. Επειδή ακούω και μουσική στο ηχοσύστημά μου χρησιμοποιώντας υπολογιστή σαν πηγή, εκεί τρέχω αποκλειστικά Linux ( Daphile ) όπου είναι κλάσεις ανώτερη η εμπειρία απο όσες άλλες εφαρμογές έχω δοκιμάσει σε περιβάλλον windows. 

Οι της δεύτερης κατηγορίας δεν χρειάζεται καν να το σκέφτονται, πρέπει να εγκαταστήσουν έστω και σε εικονικό περιβάλλον Linux για να το μάθουν, να εξοικειωθούν, να πειραματιστούν και μετά τους βλέπω να εγκαθιστούν bare metal, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος γι'αυτούς να παραμένουν στα Windows, να κρέμονται απο τα @@ της Microsoft και να χρειάζεται να αναβαθμίζουν εξοπλισμό για τόσο απλές εργασίες, σε ένα λειτουργικό που έχει τόσο μεγάλες απαιτήσεις απλά και μόνο επειδή δεν κάνει καλή διαχείριση των πόρων του συστήματος. Δεν πρόκειται για χρεπολαγνία όπως έχει ειπωθεί, αλλά για εκμετάλλευση των ήδη υπαρχόντων πόρων. Για ποιο λόγο να πάει κάποιος σε τελευταίας γενιάς επεξεργαστή και σύστημα όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά του άνετα, χωρίς συμβιβασμούς και με παλιότερης γενιάς υλικό; Δεν το καταλαβαίνω.

Οι της τρίτης κατηγορίας, προς το παρόν είναι στη μέση. Γίνονται προσπάθειες για να παντρευτούν το gaming με το linux και κάποια παιχνίδια ήδη τρέχουν αξιόλογα σε αυτό ( όπως διαβάζω ). Άρα, είναι λίγο trial and error η κατάσταση, δοκιμάζουν και τις δύο εκδοχές και ό,τι κάτσει καλύτερα.

 

Οι της δεύτερης κατηγορίας χρήστες όμως ( όπως και οι της πρώτης αν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν άλλο υπολογιστή για εργασία και άλλο για προσωπική χρήση ), αν το πάρουν απόφαση και περάσουν στο Linux, λίγοι λίγοι, ένας ένας, θα αυξήσουν τα ποσοστά χρήσης του Linux στους Desktop υπολογιστές, άρα οι εταιρείες software κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι θα πρέπει να το πάρουν στα σοβαρά. Είναι άλλο πράγμα το 3% και άλλο πράγμα ξαφνικά αυτό το ποσοστό να πάει στο 10% και όσο η Microsoft κάνει τα παιχνίδια της, αυτό το ποσοστό να ανεβαίνει. Δεν μιλάμε για freeware, μιλάμε για επαγγελματικές εφαρμογές όπως π.χ. η σουίτα της Adobe για την οποία και πάλι θα πλήρωνε ο χρήστης για να την είχε, άρα η εταιρεία δεν θα έχανε. Ή σαν ένα άλλο παράδειγμα, αν ερχόταν μια άλλη εταιρεία με επαγγελματική σουίτα να κάλυπτε το κενό στο Linux, π.χ. η Corel. 

Με απλά λόγια λοιπόν, αν μας ενοχλεί το μονοπώλειο της Microsoft, είναι στο χέρι μας να το σπάσουμε με τον καιρό.

Επεξ/σία από uniquegr
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, nikoskon είπε

Νομίζω ήρθε ο καιρός για Mac.

Τα Mac πριν το 2017 δε παιζουν με την τελευταια εκδοση του Mac OS, Sonoma, αλλα δε πειραζει ειναι καιρος για Mac :lol:

https://eshop.macsales.com/guides/Mac_OS_X_Compatibility

Επεξ/σία από asmilon
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, asmilon είπε

Τα Mac πριν το 2017 δε παιζουν με την τελευταια εκδοση του Mac OS, Sonoma, αλλα δε πειραζει ειναι καιρος για Mac :lol:

https://eshop.macsales.com/guides/Mac_OS_X_Compatibility

Παίζουν όμως Linux!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας βάλουν linux οσοι θελουν να κρατησουν τον υπολογιστη. Το αποτελεσμα θα ειναι σαφως ανωτερο απο τα windows 11 σε πολλους τομεις και σιγουρα στην ασφαλεια

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...