Προς το περιεχόμενο

Canon G540+Scaner


didier

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια  σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια

CANON G540  είναι κατάλληλος?

Η δουλειά για την οποία τον θέλω είναι ερασιτεχνική (χομπίστρια κραφτερ)

Εκτύπωση ψηφιακών χαρτιών Α4 3508Χ2480 300dpi (προτιμώ χωρίς περιθώρια κάποιες φορές)συνήθως σε καλό απλό  φωτοτυπικό χαρτί βάρος έως 240gm) αλλά και σε οικονομικό φωτογραφικό χαρτί.

Εκτύπωση φωτογραφιών συνήθως μεγέθους που δεν εκτυπώνει το φωτογραφείο,(για άλμπουμ δικής μου κατασκευής) καθώς και εκτύπωση εγγράφων ενός  σπιτιού.

Επίσης με ενδιαφέρει και ξεχωριστό  σκάνερ καθότι ο G640 δεν έχει καλό σκάνερ …(αυτή την στιγμή δουλεύω σε ένα παμπάλαιο scanjet 4470c με vuescan ) για σάρωση χαρτιών δικής μου κατασκευής πχ κολάζ κλπ αλλά και φωτογραφιών.

Εκτυπώνω καθημερινά... (περίπου 80-150 τον μήνα)

Διαθέτω  300-350 Ε και για τα 2

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, ο εκτυπωτής που διάλεξες έχει όλου του κόσμου τα καλά, αρκεί να μην χρειαστείς την  εγγύηση. Εκεί θα έχεις θέμα. Τα αντίστοιχα μοντέλα της Epson είναι κι αυτά καλά, αλλά με πολύ πιο αξιόπιστη εγγύηση, αχρείαστη να είναι. Όσο για το scanner, τα οικονομικά μοντέλα (80-100€) δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Φθηνές κατασκευές με ρεύμα από τη usb και όσο αντέξουν μετά τη διετία (συνήθως δίνουν -παράνομα- 1 έτος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην αρχή σκεφτόμουν για τον Epson EcoTank L4260 ...καθότι είχε δυνατότητα εκτύπωσης χωρίς περιθώρια σε Α4 ...μετά διάβασα εδώ για τον Canon G540 ότι

έχει μελάνια που δεν ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου(δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει αυτό) και ότι έχει πολύ καλές εκτυπώσεις που   είναι και το ζητούμενο μου

για ψηφιακά χαρτιά πολύ καλής ανάλυσης.Να φανταστείς ότι τώρα εκτυπώνω σε έναν ecotank L1110   και οι εκτυπώσεις είναι σχετικά καλές  ακόμα και σε απλό χαρτί  που κάνω τις δοκιμές μου.Βέβαια σε αυτόν δεν εκτυπώνω φωτογραφίες (σε αυτόν τον τομέα ακόμα μαθαίνω).

Οσο για την εγγύηση έχεις απόλυτο δίκιο και ίσως για αυτό είμαι σε δίλημμα. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την  άμεση απάντησή σου

   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τον G540 και εκτυπώνω φωτογραφίες καθημερινά. Τόσο σε glossy όσο και matt και archive χαρτιά έως και 250 γραμμαρίων.

Είναι κορυφή σε εκτυπωτές φωτογραφιών έως Α4 μέγεθος και σε κόστος κάτω των 300 ευρώ. Και το γράφω αυτό και σαν φωτογράφος.
Φυσικά θέλει να δίνεις εκτύπωση απο κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας (πχ lightroom ή άλλο ισάξιο ή παραπλήσιο) για να εκμεταλλευτείς τις προ-ρυθμισμένες τονικότητες του εκτυπωτή σε σωστά χρώματα και όχι μέσα απο εκτύπωση των windows που και πάλι δίνει καλύτερα αποτελέσματα απο άλλους έως και διπλάσιας αξίας, αλλά όχι το μέγιστο που μπορεί (θα σου βγαίνουν ελαφρώς ξεπλυμένες)

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως πρόκειται για φωτογραφικό εκτυπωτή. Σημαίνει πως πρέπει να ξέρεις κάθε φορά τι χαρτί βάζεις, προεπιλέγεις το είδος του χαρτιού και ζητάς και τύπο εκτύπωσης. Δεν βάζεις απλά μια κόλλα φωτοτυπικού χαρτιού Α4 και ζητάς έγχρωμη εκτύπωση. Το κάνει και αυτό βέβαια, αλλά δεν τον παίρνεις για αυτό.

Για εμένα για φωτογραφίες στα λεφτά του, με κλειστά μάτια.
Σε αυτά που αναφέρονται για εγγυήσεις και αντιπροσωπείες προσωπικά δεν δίνω μεγάλη βάση. Αν χαλάσει μέσα στην εγγύηση στον αλλάζουν ή στον φτιάχνουν χωρίς πολλά πολλά. Αν χαλάσει εκτός εγγύησης και εκτυπώνεις όσες σελίδες ανέφερες και με το βάρος χαρτιού που αναφέρεις, θα έχει κάνει απόσβεση μιας και στις φωτογραφίες καταπονείται το σύστημα πολύ περισσότερο. 150 ευρώ κάνει, όχι 1150. Δεν θα συμφέρει να τον φτιάξεις έτσι κι αλλιώς.
Να ξέρεις, 250 γραμμάρια χαρτί και 150 σελίδες τον μήνα για μηχάνημα τέτοιας τιμής είναι ξεπάτωμα. Χωρίς περιθώρια ακόμη χειρότερα, μιας και πετάει δεξιά-αριστερά και γεμίζει τα σφουγγάρια. Αυτά πρέπει να τα ξέρεις, επειδή δεν ισχύουν μόνο σε αυτόν, αλλά σε όλους αυτής της κατηγορίας τιμής. Με 150 ευρώ μην περιμένεις θαύματα.

Επίσης επιβεβαιώνω πως τα χρώματα κρατάνε περισσότερο και απο HP και από Epson ecotank στο ξεθώριασμα (με το κατάλληλο ποιοτικό χαρτί)

Οπότε βάζεις κάτω τις φώτο που θα βγάλεις, βάζεις και το κόστος τους, τόσο σε αναλώσιμα και αγορά εκτυπωτή (αν τυπώνεις εσύ) και απο την άλλη βάζεις το κόστος του φωτογραφείου.
Σε 2 χρόνια εγγύησης με 150 φώτο τον μήνα, μιλάμε για 3600 φωτογραφίες. Πόσο τυπώνουν τα φωτογραφεία τις μικρές 10Χ15; 0,30 € έως 0,50€; Κάπου εκεί θυμάμαι, δεν ξέρω αν άλλαξαν τα πράγματα. Για Α4 δεν το συζητάω...εκει θα σε γδύσουν!
Αρα φευγεις πάνω απο 1000άρικο σε εκτυπώσεις φωτογραφιών σε μαγαζί. Νομίζω συμφέρει αυτός με 150 ευρώ και απο εκει και πέρα όσα σου στοιχίσουν τα χαρτιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, highpriest είπε

Νομίζω συμφέρει αυτός με 150 ευρώ και απο εκει και πέρα όσα σου στοιχίσουν τα χαρτιά.

Εδώ είναι η ουσία. Κι όσο αντέξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες.

Ο μεγαλύτερος όγκος εκτυπώσεων μου είναι ψηφιακές εικόνες που αγοράζω επεξεργασμένες  ήδη(θα επισυνάψω μία σαν παράδειγμα)σε χαρτί βάρους 80-100γρ τις οποίες χρησιμοποιώ σαν σελίδες  σε junk journal  η να τις κολλήσω σε χαρτόνι ,λιγότερες σε 200 γρ  και πολύ λίγες σε 240γρ αλλά πάντα σε Α4.Το είδος χαρτιού που χρησιμοποιώ  είναι φωτογραφικό ματ, απλό, ριζόχαρτο και κάποιες φορές διαφάνεια ειδική για inkjet.Χρησιμοποιώ το Photoshop και άλλα προγράμματα για να  δημιουργήσω με αυτά τα χαρτιά όταν θέλω backrounds,layers κλπ η να επεξεργαστώ  δικά μου χαρτιά που έχω δημιουργήσει με στένσιλ ,μελάνια ,σφραγίδες και με διάφορες τεχνικές  και τα σκανάρω για να τα τυπώσω όταν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τα  πρωτότυπα.Αυτό που δεν ήξερα καθότι ερασιτέχνης είναι ότι πρέπει να  εκτυπώνω σε αυτά τα προγράμματα(πολλές φορές το κάνω)

Με την φωτογραφία δεν έχω ασχοληθεί (δεν το έχω)αλλά μαθαίνω να επεξεργάζομαι παλιες οικογενειακές φωτο  και καθημερινές δικές μας . Αυτές βέβαια θα τις τυπώσω σε καλό χαρτί.

Αν κατάλαβα καλά , εξετάζοντας όλα αυτά που μου είπες γιατί αρκετά κούρασα είναι ότι ο εκτυπωτής αυτός κάνει για την δουλειά που τον θέλω.

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου

 

Under The Sea Background 5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...