Προς το περιεχόμενο

Μελλοντική Αύξηση στις τιμές των SDD?


JPaxilleas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα δε νοείται σύστημα χωρίς SSD. Είτε γιατί όλα τρέχουν πιο γρήγορα, είτε γιατί το ζητάνε πολλά παιχνίδια, οι SSD είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ. Όποιος από το καλοκαίρι και μετά έψαχνε για να αγοράσει έναν νέο SSD θα έβλεπε – με λίγο ψάξιμο - ότι οι τιμές χονδρικής των τσιπ που χρησιμοποιούν NAND Flash αυξάνονταν σιγά σιγά.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Samsung πρόκειται να προβεί σε σημαντικές αυξήσεις, προσθέτοντας έως και 15% με 20% στις τιμές, ανά τρίμηνο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η Samsung εδώ και καιρό έχει προβεί σε αύξηση στις τιμές χονδρικής των δικών της flash NAND τσιπς (μη ξεχνάμε δε ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία).

image.png.aaa8e7e1a62483e570e0b3ca8fe2d275.png

Τώρα το σενάριο, είναι γνωστό. Οι προμηθευτές SSD θα πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερο για flash NAND τσιπ μέχρι τα μέσα του 2024 και το κόστος τελικά θα περάσει στον καταναλωτή. Τώρα τι αύξηση θα δούμε τους επόμενους μήνες, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων (το τελευταίο καιρό οι τιμές των SSD κάπως έτσι πηγαίνουν, για ένα διάστημα ανεβαίνουν, μετά έχουμε απούλητα τσιπ, η ζήτηση είναι χαμηλή, η προσφορά μεγάλη και οι κατασκευαστές ρίχνουν τις τιμές για να πουλήσουν το προηγούμενο στοκ, και πάει λέγοντας).

Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποιος σκεφτόταν να προβεί σε αγορά ενός SSD, καλό θα ήταν να σκεφτεί να το κάνει εντός του 2024. Το να γλυτώσει κάποιος σήμερα, μια αυριανή αύξηση 10%, 15% ή  20% για έναν SSD (που σίγουρα θα εξαρτηθεί και από τον κατασκευαστή του γιατί μάλλον και άλλοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν τη Samsung) σίγουρα κρίνεται σημαντικό.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε και στο διαδίκτυο. Ένα σχετικό άρθρο εδώ.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήδη έχουν πάρει την ανιούσα ssd και ram, έχουν κάνει με τα τσιπ ότι και το πετρέλαιο, ορίζουν την παραγωγή τους και ελέγχουν τις τιμές.

Όποιος πρόλαβε μέχρι πριν 1-2 μήνες τσίμπησε σε πολύ καλές τιμές, από εδώ και μπρος... καλή τύχη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...