Προς το περιεχόμενο

Προδιαγραφές για μικρό server room και rack


The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε μικρό χώρο αποθήκης υπάρχουν 2 servers και το rack με την καλωδίωση. Ποιες είναι οι προδιαγραφές του χώρου για να υπάρχει καλός εξαερισμός και να μην είναι φούρνος;

Αρκεί να υπάρχει 24/7 κλιματιστικό; Να υπάρχει κάποια άλλη εξαγωγή/ανεμιστήρας που να βγάζει τον αέρα εξω από τον χώρο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς και 24/7 κλιματιστικό.
Στις προδιαγραφές χώρου είναι, εαν μιλάμε και για πιστοποιήσεις κτλπ, είναι και το σύστημα πυρασφάλειας/πυρανύχνευσης, σένσορες για θερμοκρασίες/πλυμμήρα, UPS, συναγερμός, CCTV, και φυσικά access control.

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικός εξαερισμός δεν χρειάζεται γιατί θα απομακρύνεις και κρύο αέρα, που χρειάζεται για την ψύξη.

Φρόντισε να μάθεις την θερμική ενέργεια που παράγουν τα μηχανήματα που λειτουργούν εκεί. Αν πρόκειτε για servers απο γνωστές εταιρείες αυτό θα αναφέρεται σίγουρα στα specs τους σαν heat dissipation και δίνεται σε BTU/hr. 

Διάλεξε ένα ανάλογο air condition. Καλύτερα να υπάρχουν 2, σε περίπτωση που το ένα χαλάσει. Κανονικά πρέπει να υπολογίσεις και τις απώλειες του ίδιου του δωματίου, ώστε να τις συμπεριλάβεις και αυτές. 

Συνήθως οι server τραβάνε απο μπροστά τον κρύο αέρα και τον αποβάλουν απο την πίσω πλευρά. Μια φθηνή λύση για την (θεαματική) μείωση της κατανάλωσης απο το air condition είναι να "χωρίσεις" όσο περισσότερο γίνεται τον μπροστινό απο το πίσω μέρος του rack. Με ένα μεγάλο φύλο Πλέξιγκλας πχ, μπορεί να γίνει μια κατασκευή που να περιορίζει το πίσω μέρος του ρακ έτσι ώστε ο ζεστός αέρας να μενει πίσω και να "φέυγει" προς το aircondition. Οσον αυτό είναι δυνατόν. 

Με αυτό τον τρόπο, ο ζεστός αέρας δεν θα ξαναμπαίνει στον server (ώστε να ζεσταθεί ακόμα παραπάνω) και δεν θα ζεσταίνει και τον κρύο.  Θα πρέπει βέβαια να φροντίζεις να κλείσουν και τα τυχόν κενά, μπροστά απο το rack, εκεί που δεν υπάρουν εγκατεστημένα μηχανήματα.  Η αύξηση της απόδοσης και η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας απο το AC είναι θεαματική

Επίσης, σημαντικό είναι και αυτά που ανέφερε ο donblunts. Κυρίως η πυρασφάλεια, όσο το δυνατόν γίνετε αυτοματοποιημένη. Ειδικά αν υπάρχει UPS. 

Επεξ/σία από nkarama
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς μιλάμε ότι το cable mangment μεσα στο rack θα ειναι σε σημειο ψυχαναγκασμου αψογο.Σωστή τοποθέτηση ανεμιστήρων στο rack για να μην ανακυκλωνουν τον ζεστό αέρα αλλά να τον βγάζουν πίσωώστε να τον τραβά το κλιματιστικό.Κλιματισμό 24/7 ο οποίος δεν ειναι ανάγκη να είναι στους 16 τύπου ψυγείο το δωμάτιο καθώς μιλάμε για δύο μηανήματα ουσιαστικά τύπου 20 είναι ιδανικό ένα δέυτερο κλιματιστικό σε περίπτωση αστοχίας του πρώτου.Επίσης αν υπάρχουν παράθυρα στην αποθήκη αυτή εννοείτε θα βάλεις μπορστά κουρτίνα συσκότισης φουλ χοντρή μην σου πω να το κλείσεις και τελίως δεν θέλουμε καθόλου καμία πηγή θερμότητας από το έξω περιβάλλον.Αν η αποθήκη έχει και άλλα πράγματα μέσα πέρα από τους σέρβερ τα βγάζετε δεν θέλουμε η πόρτα να ανοιγοκλείνει κάθε τόσο και να έχουμε απώλειες σε θερμότητα αλλά και να μπαίνουν μέσα σκόνες κλπ θέλουμε ένα περιβάλλον καθαρό και ελενχόμενο.Μετά εννοείτε ότι σε αυτό το δωμάτιο δεν θέλουμε να μπαίνει και κάθε πικραμένος και να μπορεί να κουμπώσει πάνω ένα στικάκι οπότε θέλουμε και συναγερμό για την μέγιστη προστασία του αρχείου που θα έχει μέσα.Μετά εννοείτε σενσορες θερμοκρασίας για να ξέρουμε αν είναι εκεί μέσα φούρνος ή όχι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...