Προς το περιεχόμενο

Sound Of Freedom[2023]


Arkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MV5-BODk4-ZWIw-ZWQt-Y2-Q5-NS00-ZWQ1-LTll

https://www.imdb.com/title/tt7599146

Δικη μου κριτικη

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ. 2 εκατομμυρια παιδια το χρονο απαγαγονται και γινονται σκλαβοι και παιχνιδακια του καθε ανωμαλου εκτρωματος εκει εξω. Στην ταινια δεν επικρατει χαρα αντιθετως κυριαρχει μια ατερμονη θλιψη απο την ηχητικη επενδυση μεχρι τη σκηνοθεσια μεχρι τα βλεμματα των ηθοποιων. Ειναι απο τις λιγες ταινιες οπου δειχνει μια πραγματικοτα του κοσμου μας που η πλειοψηφια των ανθρωπων δεν θελει οχι μονο να ξερει αλλα ουτε καν να διανοηθει οτι συμβαινει κατι τετοιο στον κοσμο μας, μου θυμισε το εξαιρετικο Κορεατικο Silenced του 2011 το οποιο ηταν αρκετα πιο ωμο. Και ομως συμβαινουν καθημερινα και πολλα απο αυτα τα τερατα δυστυχως κυκλοφορουν αναμεσα μας ετοιμοι να απαγαγουν καθε μικρο παιδι ετοιμοι να το πουλησουν ετοιμοι να το βιασουν. Μια ταινια που εκανε 5 χρονια να κυκλοφορησει και αυτο και γιατι δεν συμφερει καποιους ανωμαλους και γιατι δεν υπηρχε μεγαλο budget με μολις 15 εκατομμυρια απο τα οποια τα 5 χρηματοδοτηθηκαν απο 7000 ανθρωπους αυτη ειναι η βιομηχανια του Hollywood δινουν χρηματα για καθε αμυαλη ταινια αλλα και μια ταινια που προσπαθει να ξυπνησει τον κοσμο τιποτα. Η μελωδια της ελευθεριας δεν ειναι προνομιο ειναι δικαιωμα που πρεπει να εχει καθε παιδι καθε ανθρωπος και οταν αυτο στερειται δεν ειναι απλα κακουργημα για μενα ειναι λογος αυτος που διαπραττει κατι τετοιο να μην ξαναδει το φως του ηλιου κυριολεκτικα ποτε και παλι θα ηταν καλη ποινη για εναν τετοιο τερας. Ο Jim Caviezel ο οποιος παιζει το ρολο του πραγματικου ηρωα Tim Ballard εξαιρετικος και γενικα προσπαθησαν και καταφεραν να αποτυπωσουν μια αληθινη συνταρακτικη ιστορια που οχι μονο πρεπει να προβληματιζει την παγκοσμια κοινωνια αλλα πρεπει καποια στιγμη να παρθουν καθολικα αμειλικτα μετρα αλλιως δεν υπαρχει καμια ελπιδα για τιποτα. Ειναι αυτη η οργη η αγανακτηση που σε διακατεχει βλεποντας τετοιες αληθινες ιστοριες στο τελος ομως δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Μετα τους τιτλους τελους υπαρχει ενα μεγαλο μηνυμα του Jim Caviezel οπου λεει ποιοι ειναι οι πραγματικοι ηρωες σε ολη αυτη τη μαστιγα αλλα και εμψυχωνει τους θεατες να μιλησουν για την ταινια να τη δουν οσο περισσοτεροι μπορουν με την ελπιδα καποτε να σταματησει ολο αυτο. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ. 8.8/10

Επισημο trailer

 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Προσωπικά δεν τρελάθηκα. Περισσότερος ντόρος έγινε για την ταινία, που συνδέθηκε με διάφορες θεωρίες συνομωσίας, παρά ουσία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά δεν το περίμενα ν αρέσει τόσο πολύ και ειδικά στο rotten που είναι πιο progressive. Για τους κριτικούς ήταν αναμενόμενο :P

IMG-0483.jpg


 

 

Επεξ/σία από Lotof
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βοηθησε πολυ το περιεργο hype για την προωθηση... αλλα ειναι πολυ καλη ταινια, σε βαζει μεσα στο κλιμα χωρις να χρειαζεται τεραστιο budget.

Οι κακες και ειρωνικες κριτικες απο τα μμε δειχνουν την σημερινη σαπιλα και ιδεοληψια του hollywood που δεν αποδεχεται τιποτα εξω απο το δογμα.

κατι παρομοιο εγινε και με το hillbilly elegy:

https://www.rottentomatoes.com/m/hillbilly_elegy

 

Προφανως δεν ειναι 100% πιστο στην αληθινη ιστορια... ειδικα το revenge αλλα rambo μερος στο τελος αλλα σε γενικες γραμμες αξιζει η ταινια. 

7/10

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...