Προς το περιεχόμενο

Τομέας Ενέργειας vs Ηλεκτρονικής vs Τηλεπικοινωνιών. ΗΜΜΥ


Rjmp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποια είναι τα κύρια ενδιαφέροντα που θα πρέπει να λάβει υπόψη ένας φοιτητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για να επιλέξει ανάμεσα στους παραπάνω τομείς; Δεύτερον, ποιος από τους παραπάνω τομείς θεωρείται ότι είναι πιο δύσκολος? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν είσαι φοιτητής, περιμένεις να γίνεις φοιτητής και να πάρεις γεύση από τα προ-τομεακά μαθήματα και να κρίνεις εσύ.

Αν είσαι ήδη φοιτητής, κρίνεις από το αντικείμενο του κάθε τομέα όσο αναφορά τα προ-τομεακά μαθήματα. Πόσο δύσκολα σου φάνηκαν ή πόσο ενδιαφέροντα αντίστοιχα.

Νομίζω υπάρχει φήμη ότι η ενέγεια είναι πιο εύκολη, αν έχεις καλές βάσεις στα κυκλώματα προφανώς, αλλά μπορεί να έχει πολλή θεωρία σε κάθε μάθημα και να μην είσαι καλός σε αυτό πχ. Οπότε κύρια ενδιαφέροντα θα έλεγα: Κυκλώματα, Υψηλές Τάσεις, Μεταφορά Ισχύος,  Διαχείριση Ηλεκτρικών Δικτύων, και μετά Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κλπ

Οι τηλεπικοινωνίες έχουν λογικά τα πιο δύσκολα μαθηματικά, οπότε αν δυσκολεύτηκες / ή σου φάνηκαν αδιάφορα μαθήματα Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, μάλλον δεν θα σου αρέσει πολύ. Από ενδιαφέροντα θα έλεγα: Η/Μ Κύματα, Διάδοση Η/Μ κύματος, Κεραίες, Επεξεργασία Σήματος, Ακτινοβολία

Ο Τομέας Ηλεκτρονική και Υπολογιστές, προφανώς συνδέεται με μαθήματα προγραμματισμού και αρχιτεκτονική υπολογιστών, οπότε αν σε ενδιαφέρει / είσαι καλός το hardware ή software υπολογιστικών συστημάτων λογικά είσαι για εδώ εδώ. Από ενδιαφέροντα θα έλεγα: Γλώσσες Προγραμματισμού, Ρομποτική, Σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων, Τεχνητή Νοημοσύνη / Ανάλυση Δεδομένων

Υπάρχουν και μερικά μαθήματα όπως Επεξεργασία Σήματος, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, κά τα οποία μπορεί να εμφανίζονται / χρειάζονται και σε παραπάνω από ένα τομέα. Αυτό έχει να κάνει και με τα μαθήματα επιλογής που διαλέγεις.

Τώρα, κάθε σχολή ΗΜΜΥ μπορεί να αλλάζει η κατάσταση στον εκάστοτε τομέα ανάλογα και τους καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών, τις υποδομές κλπ.

Για περισσότερα, καλύτερα ρώτα κάποιο (μεγαλύτερο) συμφοιτητή στη σχολή σου, γράψε την απορία σου ή ψάξε σε ένα φόρουμ της συγκεκριμένης σχολής που είσαι. Αν θες στείλε μου και πμ, αλλά δεν έχω γνώσεις και από τους τρεις τομείς για να κρίνω τέλεια.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Πρακτικά ο τομέας που θα επιλέξεις έχει μικρή σημασία γιατί βγαίνοντας έχεις ενιαίο πτυχίο και τις βασικές γνώσεις σε όλους τους τομείς. Εκτός απ' τα ενδιαφέροντα σου εντός της σχολής θα πρέπει να δεις και τα ενδιαφέροντα σου εκτός της σχολής αργότερα στην εργασία. Πολλά πράγματα φαίνονται ωραία σε ένα ακαδημαικό επίπεδο αλλά ίσως βαρετά, αδιέξοδα, κακοαμειβόμενα αργότερα στην πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς εργασίας...Το καλό τέτοιων σχολών είναι η ευελιξία που σου παρέχουν να αλλάζεις αντικείμενα πολύ εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...