Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός, καμένο τροφοδοτικό η τα έπαιξε ο δίσκος


markon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω αυτόν τον σκληρό που είναι στα 4ΤΒ,το πρωί λειτουργούσε κανονικά, τώρα το βραδύ off

Έκλεισα το πρωί τον υπολογιστή που είναι συνδεμένος  ο σκληρός, το βραδύ που άνοιξα τον. Υπολογιστή ο σκληρός πουθενά, και το τροφοδοτικό ξεσυνδεσα και σύνδεσα ξανά, και το καλώδιο usb, τίποτα ο δίσκος off, ο σκληρός δίσκος έχει επάνω ένα πράσινο φως (led) που όταν λειτουργούσε άναβε κάπως πολύ φωτεινά, τώρα ισα ίσα που αχνοφέξετε το φως πράγμα που σημαίνει πως παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό τι μπορεί να φταίει

401066828_901153868018133_6877311284594740333_n.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε το ότι το φωτάκι είναι αμυδρό, σημαίνει ότι παίρνει κάποιο ρεύμα από το USB αλλά αυτό δε φθάνει διότι χρειάζεται ρεύμα και από την εξωτερική τροφοδοσία. Από ότι κατάλαβα ο δίσκος χρειάζεται και εξωτερική τροφοδοσία για να δουλέψει - δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία οπότε το υποθέτω. Με αυτό λοιπόν το σενάριο το πιο πιθανό είναι ότι το τροφοδοτικό του δίσκου σου κοινώς τα έπαιξε (και λιγότερο ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος - χωρίς βέβαια να αποκλείεται και αυτή η περίπτωση).

Τώρα για να τσεκάρεις εάν πράγματι το τροφοδοτικό (AC Adapter) είναι το πρόβλημα χρειάζεσαι πολύμετρο για να επιβεβαιώσεις ότι ο ακροδέκτης του τροφοδοτικού σου πράγματι παρέχει την αναγραφόμενη DC (Output) τάση του AC Adapter.

Εάν δεν μπορείς ή δεν έχεις κάποιον να το κάνει, πρέπει να ψάξεις για να τον αντικαταστήσεις. Αυτό που θέλεις οπωσδήποτε στον καινούργιο adapter είναι η τάση (τα Voltages) να είναι τα ίδια με αυτά που αναγράφει ο δικός σου adapter (π.χ. εάν λέει Output 5 Volt τότε και ο καινούργιος θα πρέπει να λέει επίσης 5 Volt). Για το ρεύμα (Current σε Ampere) εάν λέει π.χ. 1,5 Α αρκεί να ο καινούργιος να λέει τουλάχιστον 1, 5 Α (και εάν είναι παραπάνω δεν υπάρχει πρόβλημα, π.χ. 2 Α). Η τάση είναι το πιο σημαντικό, διότι εάν είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη μπορεί να βλάψει το δίσκο (ειδικά εάν είναι μεγαλύτερη). Για καλύτερα τον παίρνεις μαζί σου και πήγαινε σε ένα κατάστημα να σου δώσουν κάτι ανάλογο.

Τώρα το τρελό σενάριο είναι να δεις εάν ο δίσκος είναι το πρόβλημα ή όχι. Θα μπορούσες να βγάλεις το δίσκο από το case του και να τον δοκιμάσεις στο PC σου αλλά μάλλον είναι μια ταλαιπωρία, οπότε μείνε στο πρώτο σενάριο, το παραπάνω με το να πας να βρεις ένα νέο τροφοδοτικό. Τώρα εάν δεν είναι αυτό, και τελικά το πρόβλημα είναι ο δίσκος θα έχεις απλά spare ένα τροφοδοτικό για κάποια άλλη περίπτωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...