Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

To πρόβλημα στην γείωση είναι άλλο πρόβλημα. 

Δεν επηρεάζει τον ρελέ, γιατί ο ρελές δεν συνδέεται στην γείωση. Απλά ως διαφορικός μηχανισμός ανιχνεύει διαφορά στο ρεύμα της φάσης με το ρεύμα του ουδετέρου , άρα το υπόλοιπο κάπου διαρέει. 

Που να ψάξω το πρόβλημα της γείωσης είναι από τον πίνακα;

Αν διορθωθεί η γείωση δε θα σταματήσει να πέφτει ο ρελές;

Ο ηλιακός θα μπορούσε να ρίχνει το ρελέ;

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρίς να το δει κανείς δεν μπορεί να ξέρει που είναι το πρόβλημα. 

Μπορεί να έχεις μπρίζες που δεν έχουν γείωση (δύο καλώδια στον τοίχο αντί για τρία )

Μπορεί να είχες γείωση σε σωλήνα νερού που αργώτερα αντικαταστάθηκε με πλαστική .

Μπορεί να μην υπάρχει καλή γέιωση στην ράβδο που μπαίνει μέσα στο έδαφος. 

Μπορεί το έδαφος να μην είναι κατάληλο για γείωση.. 

Βάλε ένα ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει. 

2. αν διορθωθεί η γείωση ο ρελές θα συνεχίσει να πέφτει. 

3. ο ηλιακός  όπως και κάθε συσκευή μπορεί να ρίχνει τον ρελέ , όταν δουλεύει με ρεύμα. 

Αν έχεις διπλό διακόπτη στον ηλιακό (που κόβει και την φάση και τον ουδέτερο ) είναι προφανές ότι δεν φταίει ο ηλιακός. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

Το πρόβλημα με το ρελέ που δεν σηκώνεται δείχνει ότι ο ρελές έχει συνδεθεί πριν τις ασφάλειες. Αυτό δεν είναι ο σωστός τρόπος , αλλά όταν ο ρελές έχει μπει μεταγενέστερα στον πίνακα είναι ο πιό εύκολος τρόπος για τον ηλεκτρολόγο. 

Κανονικά δηλαδή η σύνδεση πάει , διακόπτης ασφάλεια και μετά ρελές. 

Για να μην μπορεί να σηκωθεί με κατεβασμένες τις ασφάλειες είναι μία ένδειξη ότι έχει συνδεθεί κατευθείαν στην παροχή.

Μαν αλήθεια το ότι οι ουδέτεροι είναι επάνω και με τις ασφάλειες κατεβασμένες, ακόμα και τις γενικές, δεν Ε;

Σωστά λέει το παιδί πιο πίσω ότι για να πέφτει ο ρελες είναι γιατι πρέπει να πέσει. 

Το ότι πέφτει με κατεβασμένες ασφάλειες είναι γιατί έχεις από ουδέτερο προς γείωση.

Το ότι έχεις πρόβλημα στη. Γείωση είναι άλλο θέμα, ναι πολύ σοβαρό αν είναι έτσι, γιατί έλεγχος αλλά τσαμπαγκλαν με ενισχυτή δεν μου λέει κάτι, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό από το θέμα με το ρελέ.

Σταματάω εδώ και προτείνω να φωνάξεις τεχνικό, να αφήσεις τα γιατροσόφια και να μην βάζεις χέρια, και να το κάνεις εχθές.

Και βρες τεχνικό όχι τον κατσαπλια της κυρά Μαρίας που της έβαψε το σπίτι.

Επεξ/σία από thn
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, thn είπε

Σταματάω εδώ και προτείνω να φωνάξεις τεχνικό, να αφήσεις τα γιατροσόφια και να μην βάζεις χέρια, και να το κάνεις εχθές.

Και βρες τεχνικό όχι τον κατσαπλια της κυρά Μαρίας που της έβαψε το σπίτι.

Αδερφέ μου έχεις μπερδευτεί λίγο...

Αρχικά έχω φωνάξει ηλεκτρολόγο...2 για την ακρίβεια μαζί με αυτόν που θα έρθει αύριο.

Χέρια δεν έχω βάλει πουθενά εκτός από τα απλά πράγματα που θα έκανε ο καθένας γιατί δε γίνεται να περιμένω άπραγος μέχρι να με σώσουν οι τεχνικαράδες... έχω 2 μικρά παιδιά.

Όσο για τα γιατροσόφια, ο ενισχυτής με είχε βοηθήσει στο προηγούμενο σπίτι να βρω βραχυκυκλωμένη πρίζα αλλά μέχρι εκεί.

Τέλος από προσωπική μου εμπειρία για να βρεις οποιουδήποτε είδους τεχνικό της προκοπής πρέπει να περάσεις από 3-4 κατσαπλιάδες.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, freakshow132 είπε

Χέρια δεν έχω βάλει πουθενά εκτός από τα απλά πράγματα που θα έκανε ο καθένας γιατί δε γίνεται να περιμένω άπραγος μέχρι να με σώσουν οι τεχνικαράδες... έχω 2 μικρά παιδιά.

το δοκίμασες αυτό που πρότεινα , να αποσυνδέσεις όλες τις συσκευές απο μπρίζες όταν έχει πέσει η ασφάλεια και δεν σηκώνεται ?

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
9 ώρες πριν, korakios είπε

το δοκίμασες αυτό που πρότεινα , να αποσυνδέσεις όλες τις συσκευές απο μπρίζες όταν έχει πέσει η ασφάλεια και δεν σηκώνεται ?

Αν εννοείς όταν πέφτει ο ρελές, όχι δεν έχω βγάλει όλες τις πρίζες αλλά έχω κλείσει όλες τις ασφάλειες.

Αν ο ηλεκτρολόγος σήμερα βρει το πρόβλημα θα ενημερώσω, μήπως και βοηθηθεί κάποιος άλλος με αντίστοιχη περίπτωση.

• Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, thn είπε

Μαν αλήθεια το ότι οι ουδέτεροι είναι επάνω και με τις ασφάλειες κατεβασμένες, ακόμα και τις γενικές, δεν Ε;

Και για πες μας τώρα, αν δεν υπάρχει ρεύμα στο κύκλωμα με κλειστό τον διακόπτη, πως θα δει το ρελέ την διαφυγή για να πέσει; Σε γενικές γραμμές ορίστε μερικά βιντεάκια που μπορούν να βοηθήσουν, αν και τα περισσότερα τα έχουμε πει εδώ. Το τελευταίο έχει να κάνει με την λειτουργεία του ρεζέ και είναι θεωρητικό. Νο1 Νο2 Ν3 Το πρώτο και πιο σύντομο είναι το fix it yourself που είναι γνωστός, αρκετά καλός γνώστης των ηλεκτρολογικών και έμπειρος. 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Και για πες μας τώρα, αν δεν υπάρχει ρεύμα στο κύκλωμα με κλειστό τον διακόπτη, πως θα δει το ρελέ την διαφυγή για να πέσει; Σε γενικές γραμμές ορίστε μερικά βιντεάκια που μπορούν να βοηθήσουν, αν και τα περισσότερα τα έχουμε πει εδώ. Το τελευταίο έχει να κάνει με την λειτουργεία του ρεζέ και είναι θεωρητικό. Νο1 Νο2 Ν3 Το πρώτο και πιο σύντομο είναι το fix it yourself που είναι γνωστός, αρκετά καλός γνώστης των ηλεκτρολογικών και έμπειρος. 

ασφαλως και μπορει να πεφτει το ρελε ακομα και με κατεβασμενη την ασφαλεια (μονη ασφαλεια που κοβει μονο την φαση)

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Το βίντεο No2 δεν το είχα δει και με βοήθησε να καταλάβω το πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, georgiouu είπε

ασφαλως και μπορει να πεφτει το ρελε ακομα και με κατεβασμενη την ασφαλεια (μονη ασφαλεια που κοβει μονο την φαση)

Έχεις δίκιο. Το δοκίμασα μόλις και έτσι είναι. Βραχυκύκλωσα ουδέτερο και γη σε πρίζα με κλειστό τον διακόπτη και έπεσε το ρελέ. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fmarkos είπε

Έχεις δίκιο. Το δοκίμασα μόλις και έτσι είναι. Βραχυκύκλωσα ουδέτερο και γη σε πρίζα με κλειστό τον διακόπτη και έπεσε το ρελέ. 

Εντάξει ανακαλύψαμε τον τροχό 🕺

Στις 16/11/2023 στις 10:16 ΠΜ, NikosKallithea είπε

Εχεις διαρροή σε κάποιον ουδέτερο, θελει πολύ δουλειά για να τα βρεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, freakshow132 είπε

Αν εννοείς όταν πέφτει ο ρελές, όχι δεν έχω βγάλει όλες τις πρίζες αλλά έχω κλείσει όλες τις ασφάλειες.

δεν παίζει ρόλο , αλλά το εμπέδωσες τώρα :)

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν παίζει ρόλο , αλλά το εμπέδωσες τώρα :)

Για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή θέση, αν έχεις διαφυγή ουδετερου με γη δεν παίζει ρόλο, αν έχουμε φάση με γη τότε μπορείς να βρεις την ζημιά με αυτό τον τρόπο. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή θέση, αν έχεις διαφυγή ουδετερου με γη δεν παίζει ρόλο, αν έχουμε φάση με γη τότε μπορείς να βρεις την ζημιά με αυτό τον τρόπο. 

αν έχεις διαφυγή ουδετερου με γη δεν παίζει ρόλο που έχεις κατεβασμένες τις ασφάλειες, πάλι θα πέφτει το ρελέ

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, korakios είπε

αν έχεις διαφυγή ουδετερου με γη δεν παίζει ρόλο που έχεις κατεβασμένες τις ασφάλειες, πάλι θα πέφτει το ρελέ

Είπα κάτι διαφορετικό;  

54 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...