Προς το περιεχόμενο

Προπονητήριο Ποδηλάτου


DeVilMaYcRyGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

 

Μπας και έχουμε κανέναν εδώ που να έχει ασχοληθεί; λόγω ενός τροχαίου έχω ανάγκη εκγύμνασης στα πόδια. Χρόνο δεν βρίσκω και ακόμα και να έβρισκα το γυμναστήριο κάτω από το σπίτι μου ζητάει ένα πράσινο το μήνα για πισίνα (Μινιόν) και γυμναστήριο, οπότε λόγω αυτού και αντί του απαισιου στατικού Ποδηλάτου είπα να πάρω ένα προπονητήριο για να βάλω το ποδήλατο μου να κάνω. Έχω δει κάνα δυο σε νορμάλ τιμές σχετικά αλλά δεν έχω εμπειρία. Οπότε αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία για αυτά που θα βάλω ή για το τι πρέπει να προσέξω θα το εκτιμούσα.

https://www.skroutz.gr/s/26829929/Tacx-Boost-Trainer-010-02419-01-Proponitirio-Podilatou.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

 

https://www.skroutz.gr/s/23037783/Elite-Novo-Force-Proponitirio-Podilatou.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο βαρετό πράγμα για γυμναστική στο σπίτι μετά τον διάδρομο είναι το στατικό ποδήλατο. Θα σου πρότεινα να κάνεις μια μικρή υπέρβαση και να πας σε κάποιο smart προπονητήριο https://www.skroutz.gr/s/28899079/Tacx-Flow-Smart-Bike-Trainer-T2240-61-Proponitirio-Podilatou.html(επιλογές από καταστήματα εξωτερικού περισσότερες και φθηνότερες) έτσι ώστε να μπορείς να το συνδέσεις με pc, κινητό, tablet και να το χρησιμοποιήσεις με μια πλατφόρμα δομημένης προπόνησης.

www.trainerroad.com

www.zwift.com

Αν πάρεις προπονητήριο που χρειάζεται την ρόδα του ποδηλάτου σου πρέπει να αγοράσεις και το αντίστοιχο πίσω λάστιχο προπονητηρίου 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

@CleanthisD δλδ πια η διαφορά σε σχέση με το tacx που έβαλα σε σχέση με αυτό που έβαλες? οτι γίνεται καλύτερη ρύθμιση αντίστασης ή ότι σου δίνει και στατιστικά ή αυτό το κάνει η εφαρμογή της πρώτης σελίδας? Όσο για το βάρετο ναι μεν αλλά . Δεν με παίρνει και λόγο του τραυματισμού αλλά και λόγο χρόνου. Επίσης τι εννοείς ότι θέλει άλλο λάστιχο? δλδ άν το λάστιχο είναι δρόμου δεν κάνει? Η δεύτερη σελίδα πάντως αν εξαιρέσουμε αυτό WAHOO KICKR HEADWIND INDOOR CYCLING FAN τα trainer που έχει είναι για να πάω για επαγγελματίας μαραθωνοποδηλάτης :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα smart προπονητήρια μπορούν να συνδεθούν με κινητό, υπολογιστή, ταμπλέτ κτλ που σου ανέφερα παραπάνω. Το Zwift Σκέψου το σαν είναι παιχνίδι υπολογιστή που βρίσκεσαι σε έναν εικονικό κόσμο και το «χειριστήριο» είναι το προπονητήριο σου.  Επειδή δεν θα στο εξηγήσω καλά με λόγια 

Ξανά στο γράφω ότι το στατικό ποδήλατο είναι πολύ βαρετό. Αν δεν έχεις στόχο και κάτι να σου σπάει την μονοτονία θα το παρατήσεις γρήγορα.

Οι καταπονήσεις και οι φθορές που προκαλούνται στο λάστιχο από το προπονητήριο είναι πολλές. Ένα κοινό λάστιχο δεν θα βγάλει ούτε τα μισά χιλιόμετρα σε σχέση με αυτά που θα έβγαζε στον δρόμο

https://www.skroutz.gr/s/40525211/SCHWALBE-ELASTIKA-INSIDER-DIPLOTO-KATALLILO-GIA-PROPONITIRIO-700-X-23C-PERFORMANCE.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,  αρχικά περαστικά φίλε.

Αν σε πρόλαβα, θα σου έλεγα να σκεφτείς τα εξής:

Αρχικά τί ποδήλατο έχεις? είναι ή όχι συμβατό με κάποιο προπονητήριο που σκέφτεσαι? (πχ αν κάποιος έχει fix, ή πολύ παλιό ποδήλατο πχ ενδέχεται να μην μπορεί να κουμπώσει στο προπονητήριο)

Αν σε ενδιαφέρει η αποθεραπεία και μόνο, τα λεφτά για 1-2 μήνες σε ένα γυμναστήριο είναι προτιμότερα κατ'εμέ, συγκριτικά με το να πάρεις προπονητήριο μόνο για αυτό το λόγο, και να το έχεις να κάθεται μετά.

Smart προπονητήριο που να ρυθμίζει αυτόματα τις αντιστάσεις , να μετράει πεταλάρισμα κλπ δν χρειάζεσαι, εκτός αν σου έχει πει κάποιος γιατρός κατά την αποθεραπεία σου να κάνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο. Υπόψιν ότι οι εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω έχουν συνδρομή, (πχ TR 19ε το μήνα, zwift 15 (απλώς το zwift δίνει δωρεάν 25χλμ το μήνα και χωρίς συνδρομή).

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλό προπονητήριο όπως αυτό που έστειλες, ή και rollers (αλλά αυτό δεν στο προτείνω αν δεν έχεις ήδη καλή ισορροπία) και να βάλεις 2 απλούς αισθητήρες που κολλάνε στον πίσω άξονα και στο μπράτσο του πεταλιού και στέλνουν στα apps τα στοιχεία που χρειάζονται. 

Το  πίσω λάστιχο σε προπονητήρια που το χρησιμοποιούν (και που δεν βγάζεις τον πίσω τροχό για να τα χρησιμοποιήσεις) πράγματι φθείρεται, αλλά για να φθαρεί σημαντικά με χρήση ενός μήνα πρέπει να είναι ή πολύ φθηνό λάστιχο, ή να παράγεις υψηλά watt ώστε να το " καις". Ο βασικός λόγος που παίρνουν ειδικά λάστιχα δεν έιναι τόσο η φθορά (γιατί συνήθως χρησιμοποιείς παλιά λάστιχα για προπόνηση στο σπίτι-τα καις- βάζεις καινούργια για έξω όταν φτιάξει ο καιρός κλπ) αλλά ο θόρυβος. Aν μιλάμε για mountain ομως τότε σίγουρα θα πρέπει να πάρεις  έξτρα λάστιχο.

Ελπίζω κάπως να βοήθησα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@VmpB προφανως και με πρόλαβες , δεν έχω κάνει ακόμα την κίνηση μιας και αμα δεν πεσει και δωρο δεν παίζει μια καρδια μου αχαχαχαχαχ. Το ποδήλατο είναι το ideal megisto του 2010 με ελαστικα δρόμου αν θυμαμαι καλα της continental.

Είναι για την αποθεραπεια αλλα δεν φτανει το 2 μηνο . Η αποθεθαπεια θέλει πάνω απο 6 μηνο . Γυμναστηριο έχω διπλα ενα και για κολυμπι σε μια 20αρα πισινα και οργανα θελει 100 το μηνα, σε άλλο 120 που ειναι πιο μακρυα και πάει λέγοντας. Ετσι μπηκα στο τρυπακι του προπονητητριου. Περαν αυτου μου άρεσε το ποδηλατο και πιστευω οτι δεν θα παει χαμένο.

Όσο για το smart δεν μου έχει πει καποιος πάρε αυτό,απλά το πρότειναν ως λιγο πιο ενδιαφερον επιλογη για να μην βαριεμαι. Και ναι είδα και έμαθα και απο συνάδελφο ότι έχει μηνιαία συνδρομή που αυτό μας φέρνει και στο ερώτημα. έστω οτι θες καποια τετοια εφαρμογη. δεν παιζει καποια που απλα να αγοράζεις πχ 5 πιστες και να παιζεις μονο με αυτες?

Τους αισθητηρες τους παιρνεις βρέξει χιονισει αν θες να περνανε δεδομενα σε εφαρμογη σωστα? Αν δεν παιξω σε smart αλλα το άλλο η εφαρμογη λειτουργει της tacx αν βάλεις αισθητηρες ή απλα το δουλευεις αναλογα την ορεξη σου?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καταλαβαίνω πολύ ως προς το οικονομικό...

Α με συγχωρείς εγώ κατάλαβα ότι η αποθεραπεία θέλει 1-2 μήνες για αυτό το έγραψα έτσι.

Κοίτα, θα σου πω από προσωπική εμπειρία.

Όταν είχα ξεκινήσει "σοβαρά ερασιτεχνικά" όπως το λέω εγώ το σπορ,  για ευκολία χρόνου, προστασία από καιρικές συνθήκες, οδηγούς στο δρόμο κλπ είχα πάρει και εγώ ένα απλό προπονητήριο.

Tacx boost, που νομίζω πλέον σαν μοντέλο το έχουν μετονομάσει booster. Tότε κόστιζε περίπου 200ε, τώρα είναι περίπου 240 αν δεν κάνω λάθος - και έχω και μια εντύπωση ότι βγαίνει σε bundle με αισθητήρες μαζί. 

Για να ακολουθώ δομημένη προπόνηση, είχα ξεκινήσει συνδρομή σε διάφορες εφαρμογές ( Για απλή χρήση που θα κάνεις εσύ στην αρχή προτείνω το zwift. Δεν έχει σοβαρά προγράμματα/πλάνα προπονήσεων, αλλά με το gamification, την βάση χρηστών, πολλές διαδρομές και achievements είναι ωραίο). Για να μην στις γράφω όλες τις εναλλακτικές μπορείς να δεις εδώ μια σύγκριση τιμών. Απλώς κάνε μια έρευνα τί απαιτήσεις έχει η καθεμία (πχ κάποιες απαιτούν smart trainer) καθώς και τί προσφέρει -γιατί άλλες εστιάζουν στο να δείχνουν τοπία με ωραία γραφικά (πχ tacx) και άλλες σε αυστηρή προπόνηση που απλά βλέπεις charts (trainerroad).

Προκειμένου λοιπόν το app να διαβάζει κάπως το τί κάνω στο ποδήλατο, χρειαζόντουσαν αυτοί οι 2 αισθητήρες που σου ανέφερα. Κάνουν μετάδοση σε bluetooth και ant+ αν θυμάμαι σωστά, και με αυτά τα 2 συνδέονται σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές. Προσωπικά τα είχα με bluetooth σε ένα παλιό macbook στο οποίο είχα zwift.

Οπότε μόνο για προπονητήριο, sensors και συνδρομή είχα ξεκινήσει πολύ γενικά με 270ε αρχικό ποσό. Aπό εκεί και πέρα, εαν κάποιος θέλει ξεφεύγει εύκολα στα 500+

Ωστόσο, έχω φίλο που δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου οι μετρήσεις, προσαρμόζει την δυσκολία είτε από ένα μοχλό στο προπονητήριο είτε από τις ταχύτητες του ποδηλάτου, ανοίγει τηλεόραση/yt και χαζεύει όσο κάνει ποδήλατο και έτσι περνάει χαλαρά την ώρα που κάνει την γυμναστική του.  Έτσι πήρε ένα προπονητήριο 200ε και καθάρισε. Κάνει 30΄-40" πχ ποδήλατο, όταν νιώθει καλά κάνει διαλλειματική με βάση το χρόνο και όλα καλά.

Μια παρατήρηση εδώ, όλα τα smart χρειάζονται παροχή ρεύματος, τα απλά όχι (το αναφέρω για να έχεις και μια εικόνα τί χρειάζεσαι από άποψη χώρου).

Τέλος, χωρίς να το πω με σιγουριά, έχω την εντύπωση ότι το λάστιχο σου είναι φαρδύ, ίσως 35αρι, στο οποίο απ όσο ξέρω υπάρχουν λάστιχα για προπονητήρια γύρω στο 20αρικο.

Tπτ μην το συζητάς, μακάρι να μου τα είχε πει κ εμένα κάποιος θα είχα γλυτώσει λεφτά σίγουρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...