Προς το περιεχόμενο

Toyota Yaris Cross 2024

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Τα υβριδικα ειναι αλλης λογικης, αν αρχισεις τις επιταχύνσεις κλπ δεν εχουν καμία διαφορά απο τα απλά βενζινοκινητα, θα σου καίει 7-8L/100

Τα υβριδικά σε αποτρέπουν τελείως απο το να πατάς γκάζι και να φρενάρεις απότομα.

Νομίζω πάλι τα hybrid είναι ποιο οικονομικά, εγώ με το chr 2.0l και σε ταξίδια και στην  γερμανική Autobahn και με ταχύτητες 180+ ποτέ δεν είδα κατανάλωση πάνω απο 6,4L/100

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Έχεις υπολογίσει πόσο χρόνο λειτουργεί ηλεκτρικά;

Δεν υπάρχει αυτό που λες, ο υπολογιστης του αυτοκινητου μπορει να βαλει μπροστα τον θερμικο ακομα και με γεματη μπαραρια, ειναι αναλογα τις συνθήκες στον δρομο και τον χειρισμό που κανεις.

Αν θελεις τέτοιες λεπτομεριες μπαίνεις στην εφαρμογή και τα βλέπεις 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, andreas-d είπε

Νομίζω πάλι τα hybrid είναι ποιο οικονομικά, εγώ με το chr 2.0l και σε ταξίδια και στην  γερμανική Autobahn και με ταχύτητες 180+ ποτέ δεν είδα κατανάλωση πάνω απο 6,4L/100

180+ το chr 2.0 .....

για πόσο για 5 λεπτά;

• Haha 1
Δημοσ.

Δηλαδή θες να μας πει ότι το πήγαινες τέρμα (γιατί εκεί γύρω τερματίζει  λόγο ηλεκτροκινητήρα) για πόσο; 

Και εγώ έχω φώτο με 210 με άλλο αυτοκίνητο που έχει τελική 183....

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, hountalass είπε

Δηλαδή θες να μας πει ότι το πήγαινες τέρμα (γιατί εκεί γύρω τερματίζει  λόγο ηλεκτροκινητήρα) για πόσο; 

Και εγώ έχω φώτο με 210 με άλλο αυτοκίνητο που έχει τελική 183....

Η απάντηση ήταν για την κατανάλωση,( ότι έχει χαμηλότερη ακόμα και αν τρέχεις)τώρα εσύ τι κατάλαβες η τη ψάχνεις είναι δικαίωμα σου, ούτε πρόκειται να προσπαθήσω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης..

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, hountalass είπε

Με τι μέση ταχύτητα είχες το 6.4λ / 100; 

Η μέση ταχύτητα τη σχέση έχει με την κατανάλωση κάπου τα έχεις μπερδέψει? 

Σε γενικές γραμμές η κατανάλωση που έχω σε μακρινά ταξίδια είναι απο 5,4- 6,4. Και είμαι υπέρ ευχαριστημένος σε σχέση με προηγούμενο αυτοκίνητο που ταξίδευα με 11-20+ λ/100..

inbound3018163170737263638.jpg

Δημοσ.

Η μέση ταχύτητα έχει συσχέτιση με την κατανάλωση.... δεν μπορείς να έχεις 80-100-120 μέση και πάντα ίδια κατανάλωση....

Επειδή δεν απάντησες για το 180 πόση ώρα ήταν είπα να ρωτήσω για να επιβεβαιώσω ότι το 180 ήταν για λίγο χρόνο. Το 104 μέση ταχύτητα δείχνει δεν πήγαινες με 180 όπως άφησες να εννοηθεί... 

Στέκομαι στο καίω 6.4 ακόμα και με υψηλές ταχύτητες 180+ το οποίο κρύβει κάποιο λάθος...

Ε τέλος πάντων όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Και αυτοί που κατάλαβαν ξέρουν!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι δεν γίνεται να πας 180 για μεγάλο χρονικό διάστημα, η απάντηση μου στο ξανά λέω αφορά ότι το hybrid ακόμα και με οδήγηση όπως ένα κοινό αυτοκίνητο, είναι ποιο οικονομικό, όσο για την μέση ταχύτητα κάνεις λάθος  αν πας Καρπενήσι πχ, θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση με μικρότερη μέση ταχύτητα. Όπως και ο χρόνος ev πάλι εξαρτάται από το δρόμο και το πόδι. Κοίτα μερικά παραδείγματα σε σύγκριση με το προηγούμενο μέ μεγαλύτερη μέση ταχύτητα..

inbound8481822970124533636.jpg

inbound7229219778645118002.jpg

inbound6715103069252808343.jpg

Επεξ/σία από andreas-d
Δημοσ.

για τις μέσες ταχύτητες που βάζεις οι καταναλώσεις δεν είναι μικρές είναι νορμαλ-λογικες αυτο προσπαθεί να σου πει ο @hountalass

βάλε μία κατανάλωση με μέση ταχύτητα 125-130 ξέρω γω που είναι μια καλή ΜΟΤ για εθνική για να μην τρως τις ώρες σου στο δρομο. Εκει θα δεις ότι ειναι αρκετά πιο πάνω η κατανάλωση

• Like 1
Δημοσ.
On 10/09/2025 at 16:25, harris231 said:

....Υπάρχουν εμφανή αρνητικά στους χώρους αποθήκευσης γιατί κατά τα άλλα εσωτερικά είναι αρκετά ευρύχωρο το σαλόνι. 

Ε εντάξει τώρα είναι σχετικά κάποια πράγματα αλλά ευρύχωρο δεν το λες με την καμμία.δλδ το αμάξι δεν έχει χώρους μην λέμε και το άσπρο γκρι.

Σαν οδηγός το δεξί μου πόδι είναι κλειδωμένο ανάμεσα στην κεντρική κολώνα και το τιμόνι και δεν μπορώ να το κουνήσω.εχουν βάλει αυτή την οθόνη και τα στριμώχνει όλα.πριν καμμία 10ρια χρόνια στο μικρό της βολβό είχα πάθει κάτι αντίστοιχο στα πίσω καθίσματα και δεν μπορούσα να βάλω το ποδι

• Like 1
Δημοσ.

Για μέση 125-130 θέλει σταθερά υψηλές ταχύτητες 150+ σε όλο το ταξίδι.

Αν θυμάμαι καλά σε ταξίδια για Θεσσαλονίκη:

με στόχο τα 150χλμ/ώρα (145 με gps) είχε 120χλμ/ώρα μέση ταχύτητα με epass. Είχε καταναλώσει το passat '06 1,6 fsi 8,2λ/100χλμ.  

με στόχο τα 125χλμ/ώρα (120 με gps) είχε 105χλμ/ώρα μέση ταχύτητα με epass. Είχε καταναλώσει το punto '15 1,3δ 5,5λ/100χλμ.  

Η μέση ταχύτητα είναι από το αυτοκίνητο με το σφάλμα της μέτρησης, οπότε αν κάνεις αναγωγή με την ταχύτητα gps είναι και λίγο λιγότερη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

👆 ακριβως αυτο. ~100-105 μέση σημαινει λίγο πολυ 120-130 μαξ στο κοντέρ. 
Σε αυτές τις ταχύτητες κανένα σύγχρονο αμάξι δεν καίει είτε υβριδικό είτε οτιδήποτε.

το πανηγύρι ξεκινάει παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...