Προς το περιεχόμενο

Μαθαίνοντας καλύτερα την Rock μουσική


Vkngs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. 
Ότι γράφει ο τίτλος. Γενικά θεωρώ ότι με την μουσική δεν χρειάζεται να είσαι προκατειλημμένος. Τι εννοώ; Αν κάποιος ακούει λαϊκά, θα κράξει κάτι διαφορετικό. Αν κάποιος ακούει heavy metal θα ακούσει για λαϊκά και θα βγάλει σπυριά. Εγω γενικά ακούω ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όταν λέμε τα πάντα το εννοώ. Το καθένα θεωρώ έχει να σου δώσει κάτι και κυρίως να σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Τώρα τελευταία έχω κολλησει με την rock μουσική.  Μου αρέσει αρκετά. Τυχαία ενώ το έχω ακούσει πολλές φορές άκουσα από Bon Jovi-Livin on a prayer και μου έκανε ένα κλικ. Το ακούω κάθε μέρα χωρίς υπερβολές.   Θέλω να μάθω την ιστορία της ροκ όχι απλά βάζοντας τυχαία τραγούδια στο YouTube. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει σαν αρχή σε αυτή τη μουσική τι να ξεκινήσω να ακούω, συγκροτήματος, τραγούδια, κάποιο άρθρο για την ιστορία κτλπ. 
Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να διαβάσεις την ιστορία της ροκ μουσικης σε αυτό το βιβλίο το οποίο έχει και σπάνιες φωτογραφίες

https://metabook.gr/books/60s-to-rok-toy-mellontos-mas-dionysis-savvopoylos-tasos-sakellaropoylos-lampros-liavas-298241

Και το εξαιρετικό βιβλίο του Κώστα Αρβανίτη που είναι από μόνος του τεράστια μουσική βιβλιοθήκη ποίησης και άλλων τεχνών και τον οποίον είχα την τύχη να γνωρίσω στα Εξάρχεια.

https://www.lifo.gr/culture/vivlio/rok-kai-neaniki-koyltoyra-sti-dekaetia-toy-60-biblio-toy-kosta-arbaniti

Επίσης μπορείς να δεις πολλά βίντεο στο YouTube όμως θα πρέπει να αρχίσεις να ακούς από το 1960-1970 τέλος 70ς  όσα περισσότερα ροκ  γνωστά και άγνωστα μπορείς υπάρχει και θέμα στη μουσική κατηγορία μπες και άκου 

Καλή ακρόαση και καλό διάβασμα. 🙂

 

Επεξ/σία από XrysaKakou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ροκ όπως όλα τα περισσότερα είδη έχει κάποια golden standards. Τραγούδια τα οποία είναι πιασάρικα και αντικειμενικά πολύ ωραία. Οι περισσότεροι ροκάδες βγάζουν σπυριά όταν τα ακούν γιατί τα έχουν ακούσει εκατομύρια φορές και δεν αντέχουν άλλο :-) αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία τους.

Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί. Αν είσαι Αθήνα, υπάρχει ο RockFM και ο RedFM που παίζουν ακριβώς αυτά τα πράγματα σε rotation. Υπάρχει και ο Zeppelin που παίζει ένα κλικ πιο άγνωστα, αλλά επίσης εύπεπτα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...