Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Τα τελευταία χρόνια λαμβάνω επίδομα αναπηρίας, καθώς δε γίνεται να εργαστώ (τουλάχιστον για κάποιο διάστημα). Το οικογενειακό εισόδημα μαζί με το επίδομα αναπηρίας, είναι γύρω στις 8-9 χιλιάδες. Υπάρχει κάποια τράπεζα ή κάποιος φορέας που να μπορεί να εκδώσει μια πιστωτική, έστω με πολύ χαμηλό όριο, ούτως ώστε να μπορώ να πληρώσω τουλάχιστον τα τέλη του αυτοκινήτου χωρίς να ζορίζομαι τόσο, ή να κάνω μια αγορά χωρίς μεγάλο πρόβλημα. ΔΕΝ είμαι στον Τειρεσία.
Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, karavidas_jako είπε

Καλημέρα! Τα τελευταία χρόνια λαμβάνω επίδομα αναπηρίας, καθώς δε γίνεται να εργαστώ (τουλάχιστον για κάποιο διάστημα). Το οικογενειακό εισόδημα μαζί με το επίδομα αναπηρίας, είναι γύρω στις 8-9 χιλιάδες. Υπάρχει κάποια τράπεζα ή κάποιος φορέας που να μπορεί να εκδώσει μια πιστωτική, έστω με πολύ χαμηλό όριο, ούτως ώστε να μπορώ να πληρώσω τουλάχιστον τα τέλη του αυτοκινήτου χωρίς να ζορίζομαι τόσο, ή να κάνω μια αγορά χωρίς μεγάλο πρόβλημα. ΔΕΝ είμαι στον Τειρεσία.
Ευχαριστώ πολύ.

Αν έχεις webanking σε κάποια τράπεζα, έχουν on-line έκδοση πιστωτικής ή μικρού προσωπικού δανείου. Μπορείς να δοκιμάσεις από εκεί να δεις τι γίνεται. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μπορεί να στο απαντήσει κάποιος αυτό, οι τράπεζες για να αποφασίσουν αν θα δώσουν σε κάποιον πιστωτική κάρτα και με τι πιστωτικό όριο λαμβάνουν υπόψιν πάρα πολλά δεδομένα, και εσύ το μόνο που αναφέρεις είναι ότι έχεις κάποιο εισόδημα από επίδομα αναπηρίας. Το οικογενειακό εισόδημα δεν λέει κάτι, οι πιστωτικές δεν δίνονται σε οικογένειες, μόνο σε άτομα.

Μόνο αν κάνεις αίτηση στις τράπεζες θα μάθεις.

1 minute ago, fmarkos said:

Αν έχεις webanking σε κάποια τράπεζα, έχουν on-line έκδοση πιστωτικής ή μικρού προσωπικού δανείου. Μπορείς να δοκιμάσεις από εκεί να δεις τι γίνεται. 

Στην Alpha τουλάχιστον για να κάνεις online αίτηση για πιστωτική δεν χρειάζεται να έχεις e-banking.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στην Alpha τουλάχιστον για να κάνεις online αίτηση για πιστωτική δεν χρειάζεται να έχεις e-banking.

Ναι, απλά αν έχεις ebanking έρχεται ψιλοάμεσα η απάντηση. 

Δημοσ.
6 minutes ago, fmarkos said:

Ναι, απλά αν έχεις ebanking έρχεται ψιλοάμεσα η απάντηση. 

Δεν νομίζω, τουλάχιστον στην alpha η αίτηση για πιστωτική δεν έχει καμία σχέση με το e-banking της alpha, πριν κανα χρόνο που αιτήθηκα πιστωτική από άλλη σελίδα έκανα την αίτηση παρόλο που είχα e-banking, και έστειλα όλα τα δικαιολογητικά εκ νέου παρόλο που είχα κάνει πρόσφατα επικαιροποίηση.

Επίσης η πρώτη επικοινωνία τους μαζί μου ήταν μια εβδομάδα μετά την αίτηση, κάθε άλλο παρά "ψιλοάμεσα" ήταν.

1 minute ago, karavidas_jako said:

απλα αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποια τράπεζα που να μην έχει τόσο αυστηρά κριτήρια.. θα στείλω και βλέπουμε. ευχαριστώ παιδιά!

Σε αυτό μπορώ να σου απαντήσω και εγώ, όχι, καμία τράπεζα δεν θα σου δανείσει λεφτά αν δεν είναι σίγουρη ότι θα είσαι σε θέση να τα επιστρέψεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, karavidas_jako είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπερα,το 2022 ειχα χαμηλο σχετικα εισοδημα(6,900) και εκανα αιτηση για πιστωτικη στην εθνικη και εγκριθηκε για 900 ευρω,νομιζω δινουν πιο ευκολα πλεον ! Του χρονου που θα εχω καλυτερο εισοδημα θα ανεβασω κ το οριο με το καλο,κανε μια προσπαθεια ομως εκει γτ ειμαι σιγουρος οτι θα σ δωσουν,κανεις αιτηση online και εαν εγκριθει σου ερχεται η καρτα στο σπιτι,δεν πας για κανεναν λογο στο καταστημα !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, karavidas_jako είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Θα σου πω πως για μένα η πιστωτική κάρτα είναι μόνο για αυτούς που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά θέλουν να τη χρησιμοποιούν για άλλους λόγους.

Υπόψιν η κάρτα είναι ότι χειρότερο στα χέρια κάποιου που δυσκολεύεται να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας,πόσο να πάει στο s/m και να ψωνίσει χωρίς να σκέφτεται αν έχει χρήματα να πληρώσει στο ταμείο.

Μπορεί να μη ζοριστείς τον πρώτο το δευτερο τον τρίτο τον τέταρτο μήνα ειδικά όταν βλέπεις το ελάχιστο πληρωμής στην κάρτα αλλά τα δύσκολα θα έρθουν μετα όταν οι τόκοι θα αρχίσουν να βαράνε κόκκινο στο υπόλοιπο,άρα για μένα λάθος όλο το σκεπτικό σου.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, karavidas_jako είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Αίτηση κάνεις σε τράπεζα αναγκαστικά. Είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το θέμα είναι ότι ότι επίδομα αναπηρίας και γενικά τα επιδόματα δεν τα λογιζει η τράπεζα εισόδημα επειδή είναι ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Θα σου πω πως για μένα η πιστωτική κάρτα είναι μόνο για αυτούς που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά θέλουν να τη χρησιμοποιούν για άλλους λόγους.

Υπόψιν η κάρτα είναι ότι χειρότερο στα χέρια κάποιου που δυσκολεύεται να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας,πόσο να πάει στο s/m και να ψωνίσει χωρίς να σκέφτεται αν έχει χρήματα να πληρώσει στο ταμείο.

Μπορεί να μη ζοριστείς τον πρώτο το δευτερο τον τρίτο τον τέταρτο μήνα ειδικά όταν βλέπεις το ελάχιστο πληρωμής στην κάρτα αλλά τα δύσκολα θα έρθουν μετα όταν οι τόκοι θα αρχίσουν να βαράνε κόκκινο στο υπόλοιπο,άρα για μένα λάθος όλο το σκεπτικό σου.

δεν έχω γενικότερο πρόβλημα αποπληρωμής λογικών ποσών. έχω και "κάβα", υπάρχει και βοήθεια, αν χρειαστεί, και υπάρχει και ο μισθός της συζύγου. Απλά, κοίτα πως έχει πχ. Πριν ένα μήνα χάλασε το πλυντήριο. είχαμε και 1 άλλο θέμα, έπρεπε να πληρώσω 1000 τόσα ευρώ μετρητά. Σε ένα μήνα θα πληρώσω τα τέλη. 350. και θέλω και λάστιχα, πάλι 1000 ευρώ μετρητά. Ε, δε με χαλάει αν δεν ζοριστώ τόσο πολύ και βάλω πχ 4 δόσεις τα λάστιχα και άλλες 5-6 τα τέλη. ή, να πληρώσω το ένα ποσό, και το άλλο να το σπάσω λίγο. γενικά, η πιστωτική κάρτα αυτή τη δουλειά κάνει. πχ πληρώνεις το πλυντήριο σε 36 άτοκες δόσεις. που δε σου φαίνεται καν. (άλλο να έχω 20 το μήνα, άλλο όλα μαζί κλπ)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, karavidas_jako είπε

δεν έχω γενικότερο πρόβλημα αποπληρωμής λογικών ποσών. έχω και "κάβα", υπάρχει και βοήθεια, αν χρειαστεί, και υπάρχει και ο μισθός της συζύγου. Απλά, κοίτα πως έχει πχ. Πριν ένα μήνα χάλασε το πλυντήριο. είχαμε και 1 άλλο θέμα, έπρεπε να πληρώσω 1000 τόσα ευρώ μετρητά. Σε ένα μήνα θα πληρώσω τα τέλη. 350. και θέλω και λάστιχα, πάλι 1000 ευρώ μετρητά. Ε, δε με χαλάει αν δεν ζοριστώ τόσο πολύ και βάλω πχ 4 δόσεις τα λάστιχα και άλλες 5-6 τα τέλη. ή, να πληρώσω το ένα ποσό, και το άλλο να το σπάσω λίγο. γενικά, η πιστωτική κάρτα αυτή τη δουλειά κάνει. πχ πληρώνεις το πλυντήριο σε 36 άτοκες δόσεις. που δε σου φαίνεται καν. (άλλο να έχω 20 το μήνα, άλλο όλα μαζί κλπ)

Δεν θα διαφωνήσω λογικό το σκεπτικό σου αλλα είμαι γενικά κατά των πιστωτικών καρτών λόγω των ληστρικών επιτοκίων που επιβάλλουν αν σου ξεφύγουν έστω και 1-2 δόσεις , ή όπως κάνουν κάποιοι πληρώνοντας όχι τη δόση αλλά το ελάχιστο που πονηρά προτείνουν οι τράπεζες, γιαυτό είπα κάρτα μόνο για αυτούς που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Μια φορά την έβγαλα για συγκεκριμένο λόγο (αγορά ηλεκτρικών ειδών για το σπίτι που δεν τα είχα κας) δεν τη χρησιμοποίησα για καμία άλλη αγορά και μόλις αποπλήρωσα πήγα τράπεζα και την ακύρωσα.Από κει και πέρα ο καθένας κάνει την επιλογή που νομίζει ότι είναι σωστή και τον συμφέρει.

Και γω τέλη δεν πλήρωσα ακόμη αλλά ποτέ με δόσεις γιατί δεν ξέρω τι εκτακτο έξοδο θα μου φέρουν οι επόμενοι μήνες.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Καλημέρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συμφέρουν οι χρεωστικές κάρτες γιατι δεν έχουν πληρωμές με δόσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν γίνεται σωστή χρήση είναι καλές οι κάρτες. Έστω ότι έχεις μια άμεση ανάγκη. Χάλασε ο φούρνος σου και δεν έχεις άμεσα 500 ευρώ. Γιατί να μην πάρεις κάτι με  δόσεις;

Αν όμως τις χρησιμοποιείς, για όχι άμεσες ανάγκες... για παράδειγμα να πάρεις νέο κινητό ή νέο υπολογιστή ενώ ήδη κάνεις τη δουλειά σου με ότι έχεις, τότε ναι είναι επικίνδυνες ειδικά αν είσαι παρορμητικός.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...