Προς το περιεχόμενο

Επιλογές μεταξύ Eaton UPS + 1 ακόμη


dimxr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω εδώ και μερικές μέρες που ψάχνω να βρω ένα σωστό UPS για το χώρο μου.

Η περιοχή μου έχει αρκετές διακοπές ρεύματος και η τάση επίσης κάνει νούμερα, ενώ το UPS θα χρησιμοποιείται σε χώρο σαλονιού.

Χαρακτηριστικά:

  • Line-Interactive with AVR
  • Min 500W - Max 700W
  • Max 300 ευρώ
  • Αθόρυβη λειτουργία (όσο δεν χρησιμοποιεί μπαταρία)
    • Επίσης καλό θα ήταν να μην έχει κάποιο coil-noise κλπ.
  • Schuko πρίζες (nice to have)
  • Όσο πιο compact, τόσο καλύτερα

 

Πιθανές επιλογές:
Έχω ακούσει και διαβάσει μέσα στο φορουμ εξαιρετικά λόγια για τα Eaton UPS, οπότε προσπάθησα να βγάλω άκρη αν κάποιο από αυτά που υπάρχουν με καλύπτει στις ανάγκες μου.

Eaton 5S
Αυτό φαίνεται πως καλύπτει τις ανάγκες μου, καθώς είναι Line-Interactive, έχει AVR with Booster + Fader, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει fan και πώς λειτουργεί. Μόνο όταν λειτουργεί με τη μπαταρία του; Το έχει δοκιμάσει κανείς να πει τι γίνεται; Από coil noise πώς τα πάει;

Eaton Ellipse PRO
Ο λόγος που ανησυχώ για το 5S είναι επειδή όπως βρήκα εδώ, το Ellipse PRO - που κατά τ'άλλα φαίνεται να είναι τέλειο για τις ανάγκες μου - έχει ανεμιστηράκι που είναι Always ON και μάλιστα γενικά ο κόσμος μπαίνει σε διαδικασία να κάνει μόντες για να μειώσει το θόρυβο. Επίσης στο συγκεκριμένο αναφέρεται στο datasheet noise level, αλλά στο 5S δεν αναφέρεται. Άρα λογικά αυτό απορρίπτεται.

Eaton 5E Gen2
Το τρίτο που έλαβα υπόψιν και με ενδιαφέρουσα τιμή. Μάλλον είναι το entry model σε Line_Interactive. Στο datasheet τα λέει λίγο περίεργα, διότι στη γενική περιγραφή αναφέρεται στο AVR, αλλά στα αναλυτικά χαρακτηριστικά δεν αναφέρει κάτι. Επίσης, αναφέρει noise level < 25dBA, παρότι ταυτόχρονα αναφέρει ότι είναι fanless! Άρα από πού προκύπτει ο θόρυβος;

 

Μη μπορώντας να βγάλω εύκολα άκρη με το τι ισχύει για τα Eaton, έφτασα και στο APC Back-UPS Pro 900. Αν και μου φαίνεται κάπως προς το ακριβό, στο τέλος μου καλύπτει όλες τις ανάγκες.
- Πώς θα το συγκρινατε σε σχέση με τα παραπάνω Eaton;
- Είναι κάποιο άλλο UPS που θα προτείνατε σε σχέση με τις ανάγκες μου;

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας.

 

Υ.Γ. Μια σημείωση για το τέλος για όσους μπορεί να ψάχνουν κι αυτοί:
Eaton Ellipse ECO
Ενώ το skroutz το έχει στην κατηγορία Line-Interactive, αλλά εδώ αναφέρει ότι είναι off-line UPS, δλδ standby. Στη συνέχεια βρήκα στο datasheet ότι δεν αναφέρει τίποτα για AVR οπότε υπέθεσα ότι όντως ισχύει αυτό που διάβασα. Τέλος από μια αναφορά εδώ, η Eaton τα κατηγοριοποιεί με τις κατηγορίες 3, 5, 9... 3 = standby, 5 = line-interactive, 9 = online και ότι το συγκεκριμένο είναι στην κατηγορία 3. Άρα ό,τι και να λέει και το skroutz και το bestprice, απλά είναι λάθος. Μη μπερδευτείτε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το είχα καταλάβει ότι είναι offline το Ellipse ECO 800 μου. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο παράπονο, ίσα ίσα. Αθόρυβο καθώς δεν έχει ανεμιστήρα, μπορείς να ρυθμίσεις να κάνει μόνο ένα μπιπ όταν κοπεί το ρεύμα και όταν γυρνάει σε μπαταρία ακούγεται ελάχιστα αν πλησιάσεις ο μετασχηματιστής. Στην 26ρα led που έχω πάνω του με το PC έχω παρατηρήσει μόνο ότι μπορεί κάποιες φορές να σβήσει για ms η οθόνη ( η τηλεόραση λειτουργεί κανονικά βέβαια). Το πιο βασικό για μένα όμως είναι ότι καταναλώνει μόνο 7 watt στο standby όταν δεν φορτίζει μπαταριά.

Επεξ/σία από CsIns
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...