Camal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα Fabia RS (6Υ) του 2008 και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας. Είναι με αέριο και έχει 230.000. Επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν, πλέον μας περιορίζει αρκετά. Επίσης αυξάνονται και οι καθημερινές υποχρεώσεις οπότε θα χρειαστούμε και δεύτερο αυτοκίνητο. Περίμενα να βγει το πρόγραμμα leasing για τρίτεκνους/πολύτεκνους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Υπάρχει μια σκέψη να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι 12.000 και η σύζυγος να χρησιμοποιεί το Fabia. Έχω πάρκινγκ πιλοτής, οπότε η φόρτιση θα είναι εύκολη. Η αυτονομία αν είναι στα 250χλμ. θα είμαι ικανοποιημένος. Να κυκλοφορώ δηλαδή στην Αθήνα ανέτα, και να μπορώ να πάω μέχρι την Πάτρα. Τι γνώμη έχετε πάνω σε αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Τι να προσέξω και τι να αποφύγω; Με μια μικρή έρευνα που έκανα υπάρχει πληθώρα Nissan Leaf και μερικά Ηyundai Ioniq. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η σκέψη να αγοράσουμε κάποιο καινούργιο μικρό ηλεκτρικό με αυτά χρήματα (αν υπάρχει) ώστε να το πάρει η σύζυγος, κι εγώ μελλοντικά να αλλάξω το Fabia με κάποιο πιο σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο. Θα χαρώ να ακούσω σχόλια και οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή σκέψη. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από Camal
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Camal είπε Καλησπέρα σε όλους. Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα Fabia RS (6Υ) του 2008 και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας. Είναι με αέριο και έχει 230.000. Επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν, πλέον μας περιορίζει αρκετά. Επίσης αυξάνονται και οι καθημερινές υποχρεώσεις οπότε θα χρειαστούμε και δεύτερο αυτοκίνητο. Περίμενα να βγει το πρόγραμμα leasing για τρίτεκνους/πολύτεκνους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Υπάρχει μια σκέψη να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι 12.000 και η σύζυγος να χρησιμοποιεί το Fabia. Έχω πάρκινγκ πιλοτής, οπότε η φόρτιση θα είναι εύκολη. Η αυτονομία αν είναι στα 250χλμ. θα είμαι ικανοποιημένος. Να κυκλοφορώ δηλαδή στην Αθήνα ανέτα, και να μπορώ να πάω μέχρι την Πάτρα. Τι γνώμη έχετε πάνω σε αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Τι να προσέξω και τι να αποφύγω; Με μια μικρή έρευνα που έκανα υπάρχει πληθώρα Nissan Leaf και μερικά Ηyundai Ioniq. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η σκέψη να αγοράσουμε κάποιο καινούργιο μικρό ηλεκτρικό με αυτά χρήματα (αν υπάρχει) ώστε να το πάρει η σύζυγος, κι εγώ μελλοντικά να αλλάξω το Fabia με κάποιο πιο σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο. Θα χαρώ να ακούσω σχόλια και οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή σκέψη. Σοβαρό μεταχειρισμένο μέχρι 12 δεν βλέπω να υπάρχει. Εκτός κι αν πας σε κάνα 5ετίας fiat 500e, το οποίο πανέμορφο και βολικό για πόλη, αλλά πολύ πίσω τεχνολογικά, και απαράδεκτο value for money. Με ~17k παίρνεις καινούριο dolphin surf με την επιδότηση. 4
Camal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Σοβαρό μεταχειρισμένο μέχρι 12 δεν βλέπω να υπάρχει. Εκτός κι αν πας σε κάνα 5ετίας fiat 500e, το οποίο πανέμορφο και βολικό για πόλη, αλλά πολύ πίσω τεχνολογικά, και απαράδεκτο value for money. Με ~17k παίρνεις καινούριο dolphin surf με την επιδότηση. Στο mobile.de βρήκα Hyundai Ioniq 2017-2018 περίπου σε αυτά τα χρήματα. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει καθώς μιλάμε για ηλεκτρικό αυτοκίνητο 7-8 ετών. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από Camal
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, Camal είπε Στο mobile.de βρήκα Hyundai Ioniq 2017-2018 περίπου σε αυτά τα χρήματα. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει καθώς μιλάμε για ηλεκτρικό αυτοκίνητο 7-8 ετών. Πρέπει να καταλήξεις για το τι μέγεθος και κατηγορία θες
paparen Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Camal είπε Καλησπέρα σε όλους. Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα Fabia RS (6Υ) του 2008 και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας. Είναι με αέριο και έχει 230.000. Επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν, πλέον μας περιορίζει αρκετά. Επίσης αυξάνονται και οι καθημερινές υποχρεώσεις οπότε θα χρειαστούμε και δεύτερο αυτοκίνητο. Περίμενα να βγει το πρόγραμμα leasing για τρίτεκνους/πολύτεκνους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Υπάρχει μια σκέψη να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι 12.000 και η σύζυγος να χρησιμοποιεί το Fabia. Έχω πάρκινγκ πιλοτής, οπότε η φόρτιση θα είναι εύκολη. Η αυτονομία αν είναι στα 250χλμ. θα είμαι ικανοποιημένος. Να κυκλοφορώ δηλαδή στην Αθήνα ανέτα, και να μπορώ να πάω μέχρι την Πάτρα. Τι γνώμη έχετε πάνω σε αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Τι να προσέξω και τι να αποφύγω; Με μια μικρή έρευνα που έκανα υπάρχει πληθώρα Nissan Leaf και μερικά Ηyundai Ioniq. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η σκέψη να αγοράσουμε κάποιο καινούργιο μικρό ηλεκτρικό με αυτά χρήματα (αν υπάρχει) ώστε να το πάρει η σύζυγος, κι εγώ μελλοντικά να αλλάξω το Fabia με κάποιο πιο σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο. Θα χαρώ να ακούσω σχόλια και οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή σκέψη. το ioniq και το leaf που αναφερεις (και που οντως θα τα βρεις σε τετοια τιμη) δεν εχουν την αυτονομια που ζητας. Γυρω στα 15 χιλιαρικα παιζουν bmw i3, τα οποια ειναι εξαιρετικα για πολη, αλλα επισης δεν θα βγαλουν 250χλμ στην εθνικη οδο. Αν θες μπορεις να παρεις ενα απο τα 3 αυτοκινητα που ανεφερα (leaf, ioniq, i3) ωστε να το εχετε για τις αστικες μετακινησεις και να κρατησετε το fabia για τα ταξιδια σας. Για να βρεις μεταχειρισμενο με ηλεκτρικο με "σοβαρη" αυτονομια (δηλ να κανεις ταξιδι) θα πρεπει να ανεβεις περιπου στα 20χιλιαρικα. Πιστευω απο γερμανια θα βρεις αρκετες επιλογες σε αυτα τα χρηματα. 2
zio10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά από το εξωτερικό τι ισχύει; Πληρώνεις τελωνεία, δασμούς κτλ;
sattack Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Από ΕΕ δεν υπάρχουν δασμοί και τελωνεία, γι αυτό και συμφέρει πολύ. 36 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Πρέπει να καταλήξεις για το τι μέγεθος και κατηγορία θες Αυτό είναι μεν σωστό σαν αρχική σκέψη όποιου πάει να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά πάλι σε μια δύσκολη χρονική στιγμή όπως τώρα που αλλαζει η τεχνολογία γρήγορα και δεν υπάρχουν πολλα μεταχειρισμένα στην αγορά, ειναι απόλυτα λογική και η σκέψη του φίλου που λέει εγώ έχω αυτό το περιορισμένο budget και έχω και φόρτιση στο σπιτι, τι να πάρω από μεταχειρισμένο, κάποιο λίγο πιο μεγάλο να κάνει και ταξίδι, ή κάποιο πιο μικρό μόνο πόλης? Οπότε εξαρτάται από τα χρήματα και το τι μοντέλα βρίσκει κανείς. Σίγουρα όσο πιο καινούργια, τόσο το καλύτερο, αποφεύγοντας όμως μοντελα προβληματικά. Είναι όντως δύσκολη απόφαση. 2
basilis_k6 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 14 λεπτά πριν, sattack είπε Από ΕΕ δεν υπάρχουν δασμοί και τελωνεία, γι αυτό και συμφέρει πολύ. για phev/bev ειναι περιπου 600ε φλατ. τα υπολοιπα εχουν κανονικα. απλα το σημειωνω μην το διαβασει κανεις σκετο και νομιζει οτι θα φερει τσαμπα κανα diesel. 1
sattack Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Ισως κανένα φτηνο id3 αν βολεύει η τιμη και θα εχει ακόμα εγγύηση μπαταρία +κινητήρα? 1
doctorkostis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 250km αυτονομίας Εθνικής οδού (Αθήνα-Πάτρα άνετα) και 12.000€ είναι δύσκολος συνδυασμός για ηλεκτρικό όχημα, έστω και από Γερμανία. Τα φθηνότερα model 3 SR που καλύπτουν την επιθυμητή αυτονομία ξεκινούν από τα 18,5-19Κ € με >150Κ χλμ. Γύρω στα 15-16Κ € βρίσκεις VW id3, τα περισσότερα με 100Κ χλμ και πάνω. Leaf (το παλιό), i3 δε φτάνουν Πάτρα από Αθήνα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από doctorkostis 2
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, sattack είπε Από ΕΕ δεν υπάρχουν δασμοί και τελωνεία, γι αυτό και συμφέρει πολύ. Αυτό είναι μεν σωστό σαν αρχική σκέψη όποιου πάει να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά πάλι σε μια δύσκολη χρονική στιγμή όπως τώρα που αλλαζει η τεχνολογία γρήγορα και δεν υπάρχουν πολλα μεταχειρισμένα στην αγορά, ειναι απόλυτα λογική και η σκέψη του φίλου που λέει εγώ έχω αυτό το περιορισμένο budget και έχω και φόρτιση στο σπιτι, τι να πάρω από μεταχειρισμένο, κάποιο λίγο πιο μεγάλο να κάνει και ταξίδι, ή κάποιο πιο μικρό μόνο πόλης? Οπότε εξαρτάται από τα χρήματα και το τι μοντέλα βρίσκει κανείς. Σίγουρα όσο πιο καινούργια, τόσο το καλύτερο, αποφεύγοντας όμως μοντελα προβληματικά. Είναι όντως δύσκολη απόφαση. Άργησες ένα χρόνο. Έπρεπε να είχες πάρει κι εσύ το dolphin στα 20k.
basilis_k6 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Camal είπε Καλησπέρα σε όλους. Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα Fabia RS (6Υ) του 2008 και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας. Είναι με αέριο και έχει 230.000. Επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν, πλέον μας περιορίζει αρκετά. Επίσης αυξάνονται και οι καθημερινές υποχρεώσεις οπότε θα χρειαστούμε και δεύτερο αυτοκίνητο. Περίμενα να βγει το πρόγραμμα leasing για τρίτεκνους/πολύτεκνους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Υπάρχει μια σκέψη να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι 12.000 και η σύζυγος να χρησιμοποιεί το Fabia. Έχω πάρκινγκ πιλοτής, οπότε η φόρτιση θα είναι εύκολη. Η αυτονομία αν είναι στα 250χλμ. θα είμαι ικανοποιημένος. Να κυκλοφορώ δηλαδή στην Αθήνα ανέτα, και να μπορώ να πάω μέχρι την Πάτρα. Τι γνώμη έχετε πάνω σε αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Τι να προσέξω και τι να αποφύγω; Με μια μικρή έρευνα που έκανα υπάρχει πληθώρα Nissan Leaf και μερικά Ηyundai Ioniq. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η σκέψη να αγοράσουμε κάποιο καινούργιο μικρό ηλεκτρικό με αυτά χρήματα (αν υπάρχει) ώστε να το πάρει η σύζυγος, κι εγώ μελλοντικά να αλλάξω το Fabia με κάποιο πιο σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο. Θα χαρώ να ακούσω σχόλια και οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή σκέψη. οι σκεψεις μου: το 2026 φερνει πολυ καλυτερα αυτοκινητα τα ev πριν το 2022 (πλην τεσλα) δεν θα τα κοιτουσα καν. εχουν αναβαθμιστει αρκετα τα νεοτερα, δεν αξιζει imo σε μικρο ev θα κοιτουσα το ινστερ μονο απο τα υπαρχοντα μοντελα αλλα καλυτερα να περιμενεις το δευτερο εξαμηνο του 2026 γιατι και καλυτερα ερχονται και τα παλια θα πεσουν και οι κινεζοι θα αναγκαστουν να ριξουν τιμες στην ευρωπη (γνωμη μου) btw το νεο twingo μεσα 4
oykas2001 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 4 minutes ago, basilis_k6 said: btw το νεο twingo μεσα Αυτό δεν είναι το εσωτερικό που παρουσίασαν πριν λίγο καιρό; σε 1 μήνα περίπου νομίζω επίσημα και θα έχει αλλαγές σε σχέση με αυτό που είδαμε περισυ νομίζω. 1
basilis_k6 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, oykas2001 είπε Αυτό δεν είναι το εσωτερικό που παρουσίασαν πριν λίγο καιρό; σε 1 μήνα περίπου νομίζω επίσημα και θα έχει αλλαγές σε σχέση με αυτό που είδαμε περισυ νομίζω. εχεις δικιο, ειναι ιδιο με το παλιο που ειχαν δειξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα