Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Εξαρτάται τι υπόλοιπα βάζεις μέσα. Αν παίρνεις τον λογαριασμό και κάνεις απ' το σύνολο του διαίρεση με τις KWh που κατανάλωσες τότε είναι λογικό το νούμερο να σου βγαίνει εκεί ψηλά.

Οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν αρκετούς φόρους και αρκετά πάγια έξοδα που ακόμη και 0 KWh να γράψει ο μετρητής σου ο λογαριασμός σου δεν θα έρθει μηδενικός. Πχ εμένα τον προηγούμενο μήνα ήρθε στα 140€ και τα 60€ ήταν τέτοιες χρεώσεις.

Βεβαια αυτα πληρωνεις στο τελος. Και η βενζινη πανω απο τη μιση τιμη ειναι φοροι αλλα το υπολογιζουμε κανονικα.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

ολα τα βαζω μεσα... σημασια εχει τι πληρωνουμε στο τελος

14 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Βεβαια αυτα πληρωνεις στο τελος. Και η βενζινη πανω απο τη μιση τιμη ειναι φοροι αλλα το υπολογιζουμε κανονικα.

Το αμάξι δεν αυξάνει ούτε Δημοτικά τέλη, ούτε τα Πάγια συντήρησης του δικτύου, ούτε την ΕΡΤ και άλλα ούτε. Αυτά θα τα πληρώσεις είτε έχεις είτε δεν έχεις ηλεκτρικό αμάξι, είτε κάψεις ρεύμα ή ακόμη και αν δεν κάψεις. Εγώ αν κλείσω το σπίτι αύριο και ακόμα και αν ρίξω την ασφάλεια απ' το ρολόι μου θα λάβω λογαριασμούς γύρω στα 600€. Προσθέτεις αυτό το 600αρι στο θερμικό σου; Αν όχι γιατί να το βάλεις στο ηλεκτρικό σου;

Όπως είναι λάθος σίγουρα να υπολογίζεις την τιμή της KWh απ' την ονομαστική τιμή του παρόχου άλλο τόσο λάθος είναι να κάνεις διαίρεση επί του συνόλου.

Στην ανάλυση του λογαριασμού σου φαίνεται ξεκάθαρα αυτά που πληρώνεις βάση της κατανάλωσης σου. Βάζεις μέσα και τον ΦΠΑ 6% αν δεν τον περιέχει και βγάζεις την πραγματική τιμή της KWh σου.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να βγάλεις το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος για EV απλά προσθέτεις τις κιλοβατώρες που τράβηξε και το ποσοστό των ρυθμιζόμενων κυμαινόμενων χρεώσεων που τους αναλογούν.

Αφήνεις απέξω πάγιες και μη κυμαινόμενες χρεώσεις.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Το αμάξι δεν αυξάνει ούτε Δημοτικά τέλη, ούτε τα Πάγια συντήρησης του δικτύου, ούτε την ΕΡΤ και άλλα ούτε. Αυτά θα τα πληρώσεις είτε έχεις είτε δεν έχεις ηλεκτρικό αμάξι, είτε κάψεις ρεύμα ή ακόμη και αν δεν κάψεις. Εγώ αν κλείσω το σπίτι αύριο και ακόμα και αν ρίξω την ασφάλεια απ' το ρολόι μου θα λάβω λογαριασμούς γύρω στα 600€. Προσθέτεις αυτό το 600αρι στο θερμικό σου; Αν όχι γιατί να το βάλεις στο ηλεκτρικό σου;

Όπως είναι λάθος σίγουρα να υπολογίζεις την τιμή της KWh απ' την ονομαστική τιμή του παρόχου άλλο τόσο λάθος είναι να κάνεις διαίρεση επί του συνόλου.

Στην ανάλυση του λογαριασμού σου φαίνεται ξεκάθαρα αυτά που πληρώνεις βάση της κατανάλωσης σου. Βάζεις μέσα και τον ΦΠΑ 6% αν δεν τον περιέχει και βγάζεις την πραγματική τιμή της KWh σου.

Ρυθμιζομενες χρεωσεις πρεπει να προσθεσεις σιγουρα καθως ειναι αναλογες της καταναλωσης, ΕΜΤΕΑΡ και Ειδικο φορο καταναλωσης πρεπει να προσθεσεις επισης αφου ειναι αναλογες της καταναλωσης και το ΦΠΑ οπως ειπες. Ουσιαστικα το μονο που αφαιρεις ειναι οι χρεωσεις δημου και η ΕΡΤ. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ρυθμιζομενες χρεωσεις πρεπει να προσθεσεις σιγουρα καθως ειναι αναλογες της καταναλωσης, ΕΜΤΕΑΡ και Ειδικο φορο καταναλωσης πρεπει να προσθεσεις επισης αφου ειναι αναλογες της καταναλωσης και το ΦΠΑ οπως ειπες. Ουσιαστικα το μονο που αφαιρεις ειναι οι χρεωσεις δημου και η ΕΡΤ. 

Δεν είπα κάπου να βγάλεις τις ρυμιζόμενες αλλά και αυτές έχουν πάγια μέσα οπότε δεν τις βάζεις όλες μέσα. Δες την ανάλυση στην δεύτερη σελίδα, τα γράφει ξεκάθαρα.

Δημοσ.

αν κάποιος χρησιμοποιεί το αμάξι του για τις καθημερινές μετακινήσεις του και οδηγεί και συντηρητικά δηλαδή δεν το πατάει όσο πάει τότε μιλάμε για πολύ μικρό συνολικό το κόστος που προστίθεται στο λογαριασμό του ρεύματος και φυσικά πάρα πολύ μικρότερο από αυτά που θα έδινε αν είχε θερμικό με βενζίνες. 

Μιλάμε τώρα στο σπίτι φορτίζεις με 10-20kw το πολύ γιατί τέτοιες φορτίσεις κάνεις με κόστος κάτι 3ευρα. 

Αν έχεις βάλει και το πρόγραμμα της ΔΕΗ με τις 50kw δωρεάν στους σταθμούς της συν εκμετάλλευση των δωρεάν φορτιστών όπως του lidl τότε μπορείς να ρίξεις πραγματικά πάρα πολύ το κόστος συνολικής ενέργειας.

Σε όλα αυτά βάζουμε και τα service που μιλάμε για κάθε 2 χρόνια ένα φίλτρο καμπίνας και υγρά φρένων. Τακάκια ένα ηλεκτρικό αν εκμεταλλεύεται κάποιος την ανάκτηση ενέργειας άλλαγμα σε πενταετία και αν.  

A και μην ξεχνάμε και το μηδενικό σήμα.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, manolis940 είπε

Δεν είναι yaris. Είναι 2000cc μπορεί και παραπάνω Mercendez D class και κινείται μέσα σε πόλη. Όπως βλέπεις τόσα καίει το swift του @teodor_ch μέσα στην πόλη.

Σε 10 χρόνια δεν θα το πουλήσεις τουλάχιστον στα μισά χρήματα το μικρό EV; Επίσης το 15kWh/100χμ ίσως είναι λίγο πολύ για πόλη. Δεν το έχω οδηγήσει το συγκεκριμένο αλλά με το dolphin τις προάλλες που έκανα αρκετές βόλτες μέσα στην πόλη ήμουν στο 9,8kWh/100χμ. Μιας και είσαι στα 5,3 λογικά κάνεις και αρκετά ομαλή οδήγηση οπότε δεν το θεωρώ δύσκολο να το καταφέρεις και εσύ. Αυτό ως πιο ελαφρύ ίσως βοηθάει ακόμα περισσότερο στην κατανάλωση.

Βέβαια πάλι οριακά θα είσαι αλλά το swift είναι ήδη παλιό. Αν βγάλει όμως μία σοβαρή ζημιά το 6000€ θα πέσει εύκολα στο 3000€.

Απ' την άλλη η τιμή της KWh σου μήπως είναι πάρα πολύ μικρή; Έχει φωτοβολταϊκά;

Το dolphin γυρω στα 15 καιει μεσα στη πολη

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

ακομα και ερτ και δημοτικα τελη να βγαλεις δεν βγαινει ρε παιδια το 0,11 που λετε...εκτος και αν εγω διαβαζω κατι λαθος στους λογαριασμους μου...και φυσικα αλλο το 0,11 και αλλο το 0,25 στο τελικο κοστος.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

ακομα και ερτ και δημοτικα τελη να βγαλεις δεν βγαινει ρε παιδια το 0,11 που λετε...εκτος και αν εγω διαβαζω κατι λαθος στους λογαριασμους μου...και φυσικα αλλο το 0,11 και αλλο το 0,25 στο τελικο κοστος.

To 0.11 είναι η τιμή που παίρνεις από την ΔΕΗ. Τόσο έχω συμβόλαιο στο μπλε τιμολόγιο χωρίς τις ρυθμιζόμενες και χωρίς το πρώην νυχτερινό. Πραγματικό βγαίνει γύρω στα 0.18 ανάλογα με την κλίμακα. 

Όταν κάποιος θέλει να βγάλει τα αποτελέσματα προς την πλευρά του, θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο. Θα ανεβάσει την τιμή της βενζίνης, θα μειώσει του ρεύματος, θα μειώσει τις καταναλώσεις του ηλεκτρικού και θα αυξήσει του θερμικού. Τα θερμικά καλοκαίρι και χειμώνα καίνε περίπου το ίδιο. Δεν ισχύει το ίδιο για τα ηλεκτρικά ομως

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Το dolphin γυρω στα 15 καιει μεσα στη πολη

13.9 καίω εκτός πόλης και 17 φτάνω σε δρόμους με αρκετές ανηφόρες και κατηφόρες. Πρέπει να οδηγάς πολύ νευρικά θεωρώ για να φτάσεις το 15 εντός.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
1 ώρα πριν, arxontas2323 είπε

Άνοιξε τον λογαριασμό σου και δες την ανάλυση. Ακόμα και έτσι όπως το λες να το κάνω συν του να αφαιρέσω το πάγιο εμένα η χρέωση βγαίνει 0,19€ ενώ έχω ονομαστική 0,11€. Εσύ πως φτάνεις στα 0,32€; Βάζεις μέσα και την προκαταβολή;

1 ώρα πριν, james01gr είπε

To 0.11 είναι η τιμή που παίρνεις από την ΔΕΗ. Τόσο έχω συμβόλαιο στο μπλε τιμολόγιο χωρίς τις ρυθμιζόμενες και χωρίς το πρώην νυχτερινό. Πραγματικό βγαίνει γύρω στα 0.18 ανάλογα με την κλίμακα. 

Όταν κάποιος θέλει να βγάλει τα αποτελέσματα προς την πλευρά του, θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο. Θα ανεβάσει την τιμή της βενζίνης, θα μειώσει του ρεύματος, θα μειώσει τις καταναλώσεις του ηλεκτρικού και θα αυξήσει του θερμικού. Τα θερμικά καλοκαίρι και χειμώνα καίνε περίπου το ίδιο. Δεν ισχύει το ίδιο για τα ηλεκτρικά ομως

Αυτό ισχύει. Όταν ισχυρίζεσαι ότι ένα αυτοκίνητο 2000cc έχει κατανάλωση 6L/100km εντός πόλης. . . . .

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Άνοιξε τον λογαριασμό σου και δες την ανάλυση. Ακόμα και έτσι όπως το λες να το κάνω συν του να αφαιρέσω το πάγιο εμένα η χρέωση βγαίνει 0,19€ ενώ έχω ονομαστική 0,11€. Εσύ πως φτάνεις στα 0,32€; Βάζεις μέσα και την προκαταβολή;

Αυτό ισχύει. Όταν ισχυρίζεσαι ότι ένα αυτοκίνητο 2000cc έχει κατανάλωση 6L/100km εντός πόλης. . . . .

diesel έχει έως 6,5. παραπάνω όχι.

https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/1575-Kodiaq.html?fueltype=1&fuelsort=1&powerunit=2

τα skoda που είναι αγαπημένα των οδηγών ταξί. ψάξε στα δίλιτρα.

Δημοσ.

Η τελική τιμή της kWh είναι 0.19-0.25 συνήθως αλλά μπορεί να ανέβει και άλλο.

Μπλέ τιμολόγιο ΔΕΗ. Έχω ΦΒ αλλά στη φωτογραφία υπολογίζω την τιμή που πληρώνω ανα λογαριασμό. (το όφελος είναι πόσο θα πλήρωνα αν δεν είχα ΦΒ χωρίς να υπολογίζω τυχόν αλλαγής κλίμακας)

image.png.7c21980f0d346faa5ef0ad45918455ff.png

50 λεπτά πριν, james01gr είπε

diesel έχει έως 6,5. παραπάνω όχι.

https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/1575-Kodiaq.html?fueltype=1&fuelsort=1&powerunit=2

τα skoda που είναι αγαπημένα των οδηγών ταξί. ψάξε στα δίλιτρα.

Ξαναδές αυτό που έβαλες. Μέση τιμή 7,30

image.png.d980c43b7e3fa41716fc4364d3a31612.png

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, arxontas2323 said:

Και 0,25€ να πληρώνεις, το δικό μου (VW Group) εντός πόλης έχει ~11Kwh, βγαίνει περί τα 2,8€/100χλμ.

Τα BYD όντως καίνε παραπάνω, λόγο μικρού recuperation. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vasilisxd είπε

Και 0,25€ να πληρώνεις, το δικό μου (VW Group) εντός πόλης έχει ~11Kwh, βγαίνει περί τα 2,8€/100χλμ.

Τα BYD όντως καίνε παραπάνω, λόγο μικρού recuperation. 

e-up εχεις; γιατι 11kwh ειναι τρομερο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...