hellghan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, Spect~ είπε Απο οσο γνωρίζω γιατι δεν εχω ασχοληθει γενικά το θέμα δεν ειναι οτι σου δινει ανταλλακτικα για να το φτιαξεις εσυ αλλα δεν μπορουσε καποιος αλλος επαγγελματιας να παρει τα γνησια ανταλλακτικα για να στο φτιαξει εκτός της Apple. Αυτο που γινεται στην ουσία ειναι οτι πλέον θα μπορούν και μαγαζιά εκτος apple store να κανουν επισκευες με επίσημα ανταλλακτικά. Όχι, κάνεις την επισκευή σου κανονικά ως ιδιώτης. Τα μαγαζιά μπορούν να κάνουν με επίσημα ανταλλακτικά αν κάνουν συνεργασία με τους όρους της Apple και είναι ΚΑΚΟΙ. 4 ώρες πριν, vasilis.ad είπε Παιδιά, ότι γίνεται καλό είναι. Ακόμη και αν αυξηθούν οι τιμές των ανταλλακτικών της, έτσι κι αλλιώς, αυτός που δεν έμπαινε στον κόπο να πιάσει στα χέρια του Apple συσκευή, δεν θα μπει και τώρα. Απλώς, πιστεύω ότι η κατεύθυνση είναι καλή και υποσχόμενη. Ποιος ξέρει αύριο μεθαύριο, τι άλλο θα ανακοινώσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορείς να αλλάξεις π.χ την μπαταρία χωρίς να σου βγαίνει το warning για την γνησιότητα του προϊόντος, ακόμη και αν η μπαταρία σου είναι καινούργια της apple. Αν χρειάζεται πάλι να ξεκολλήσεις BMS board, να την ποντάρεις στην νέα μπαταρία και να προγραμματίσεις κιόλας τους κύκλους φόρτισης και το ποσοστό υγείας……κλάφτα Χαράλαμπε!!! Αλλάζεις την μπαταρία, βγάζει το μήνυμα ΚΑΝΟΝΙΚΑ και καλείς το σέρβις και σου κάνουν remote pair. Τα επίσημα ή συνεργάτες έχουν βάση και εφαρμογή Online. Σκέψου ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η οθόνη έρχεται pair απο την Apple. Είναι τέρμα τραγική η κατάσταση
Sakis_Geo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι Τρομερό Ανυπομονούμε Εντωμεταξύ το κόστος στις ΗΠΑ να πάρεις μια μπαταρία για 15αρι κάνεις 99$ και το κόστος να πας να στην αλλάξουν είναι ΠΑΛΙ 99$ 😂 Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2023 από Sakis_Geo
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, hellghan είπε Όχι, κάνεις την επισκευή σου κανονικά ως ιδιώτης. Τα μαγαζιά μπορούν να κάνουν με επίσημα ανταλλακτικά αν κάνουν συνεργασία με τους όρους της Apple και είναι ΚΑΚΟΙ. Λαθος μου τοτε.. ΟΤαν ειχα δει τελευταια φορα νομιζω ο αλλος στο βιντεο πιο πανω ελεγε οτι δεν μπορει να βρει επισημα ανταλλακτικα για επισκευες και απο εκει το ξεκινησε ολο αυτο.
Zulualert Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Στις 13/12/2023 στις 10:08 ΜΜ, SeNNinhA είπε Έχω αλλάξει keyboard σε MacBook Pro που μόνο το keyboard ειχε 105 μικροσκοπικες βιδουλες!!! Εκτός από καμιά 30αρια άλλες βίδες που είχα ήδη βγάλει για να έχω πρόσβαση. Αυτό εάν το έκανες έγινε στον χώρο σου ως χομπίστας, σε οποιδήποτε service είτε δεν θα το αναλάμβαναν είτε το κόστος της εργασίας θα ήταν τριψήφιο εύκολα Στις 13/12/2023 στις 10:27 ΜΜ, SeNNinhA είπε Όταν ξέρεις τι κάνεις σωστά γίνεται η δουλειά. Δεν είναι τόσο φοβερό όσο φαίνεται. Ειδικά για τα laptops. Τι εννοείς, να βάλεις ram, είτε να αλλάξεις ssd, σε apple μόνο την μπαταρία και την κάρτα δικτύου μπορείς να αλλάξεις είτε ολόκληρη την μητρική...touchpad, από κάποιον χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία και να μην έχει 2 χιλιοστά τζόγο μετά αν δεν κόψει κάποιο ribbon...χμ....παίζει Στις 13/12/2023 στις 10:27 ΜΜ, SeNNinhA είπε Τώρα εάν μιλάμε για επίπεδο reballing πας σε εξειδικευμένο. Αυτό όπου γράφεις είναι μικρό μόνο μέρος μιας επισκευής μιας μητρικής όπου χρησιμοποιείται ανάλογα αν χρειάζεται ή όχι, προηγείται ο τεχνικός έλεγχος όπου ο ηλεκτρονικός θα καταλήξει στον εντοπισμό του προβλήματος κάνοντας χρήση ανάλογου εξοπλισμού, τροφοδοτικό πάγκου, πολύμετρο, FLIR, μικροσκόπια κλπ....αυτά δεν γίνονται από κάποιον χρήστη ακόμη και αν σου δώσουν ότι εξοπλισμό θες Στις 13/12/2023 στις 10:08 ΜΜ, SeNNinhA είπε Είπες φούρνο και θυμήθηκα ότι έδωσα άλλο 1,5 σχεδόν χρόνο ζωής σε MacBookPro λύνοντας την μητρική και βάζοντας την στο φούρνο!!! Το να αρχίσεις να τηγανίζεις pcbs χωρίς να γνωρίζεις τι πρόβλημα έχει δεν είναι εργασία πάνω σε γνώση αλλά parts darts 1
SeNNinhA Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 45 λεπτά πριν, Zulualert είπε Αυτό εάν το έκανες έγινε στον χώρο σου ως χομπίστας, σε οποιδήποτε service είτε δεν θα το αναλάμβαναν είτε το κόστος της εργασίας θα ήταν τριψήφιο εύκολα Τι εννοείς, να βάλεις ram, είτε να αλλάξεις ssd, σε apple μόνο την μπαταρία και την κάρτα δικτύου μπορείς να αλλάξεις είτε ολόκληρη την μητρική...touchpad, από κάποιον χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία και να μην έχει 2 χιλιοστά τζόγο μετά αν δεν κόψει κάποιο ribbon...χμ....παίζει Αυτό όπου γράφεις είναι μικρό μόνο μέρος μιας επισκευής μιας μητρικής όπου χρησιμοποιείται ανάλογα αν χρειάζεται ή όχι, προηγείται ο τεχνικός έλεγχος όπου ο ηλεκτρονικός θα καταλήξει στον εντοπισμό του προβλήματος κάνοντας χρήση ανάλογου εξοπλισμού, τροφοδοτικό πάγκου, πολύμετρο, FLIR, μικροσκόπια κλπ....αυτά δεν γίνονται από κάποιον χρήστη ακόμη και αν σου δώσουν ότι εξοπλισμό θες Το να αρχίσεις να τηγανίζεις pcbs χωρίς να γνωρίζεις τι πρόβλημα έχει δεν είναι εργασία πάνω σε γνώση αλλά parts darts Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Υπαρχουν επισκευές που εαν εχεις το ανταλλακτικο και σαν χομπίστας μπορεις να τις κάνεις και επισκευές που θελεις τεχνικό για να γίνουν. Το εχω πει στο αρχικό μου post Στις 13/12/2023 στις 9:08 ΜΜ, SeNNinhA είπε Υπαρχουν εξαιρετικά μαστορια εκεί έξω που ωφειλουν να μπορούν να βγάλουν μεροκάματο. Το συνηστω στους πρωταριδες και στους ατζαμήδες. Θα γλυτώσουν χρήματα. Μια κομμένη καλώδιοταινία σημαίνει πέταμα και αγορά από την αρχή του ανταλλακτικού. Ξεκαθαρα θεωρω ότι υπαρχουν τεχνικοί εκει εξω με μεγάλη γνωση και ικανότητα και ωφείλουν όλες οι εταιρείες να τους δώσουν την δυνατότητα και τα εργαλεία να επισκευάζουν ολα τα μηχανήματα. 49 λεπτά πριν, Zulualert είπε Αυτό εάν το έκανες έγινε στον χώρο σου ως χομπίστας, σε οποιδήποτε service είτε δεν θα το αναλάμβαναν είτε το κόστος της εργασίας θα ήταν τριψήφιο εύκολα Συμφωνω οπότε ο καθένας επιλέγει αναλογα με την περιπτωση την ικανοτητα τον χρόνο και το ρίσκο το τι θελει να κανει. Εαν μου ζητησεις 3ψηφιο νουμερο για να μου αλλαξεις το πληκτρολογιο του Laptop προσωπικα θα το κανω μονος μου. 50 λεπτά πριν, Zulualert είπε Τι εννοείς, να βάλεις ram, είτε να αλλάξεις ssd, σε apple μόνο την μπαταρία και την κάρτα δικτύου μπορείς να αλλάξεις είτε ολόκληρη την μητρική...touchpad, από κάποιον χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία και να μην έχει 2 χιλιοστά τζόγο μετά αν δεν κόψει κάποιο ribbon...χμ....παίζει Δυστυχως είτε εκ του πονηρου είτε και εξ αναγκης μιας και η μειωση του όγκου των μηχανηματων πια οδηγει σε fix καταστασεις (οχι οτι δεν γινεται και αλλιως αρκετες φορες) δεν υπαρχει μεγαλο περιθωριο για μεμονωμενα spare parts. Αλλα οπου υπαρχουν δεν βλεπω τον λόγο να μην βαλει καποιος χερι εαν γνωριζει. Η Συναρμολογηση/Αποσυναρμολογηση δεν ειναι ευκολο πραγμα αλλα ειναι και κατι που ειναι εφικτο και απο ερασιτεχνες. 55 λεπτά πριν, Zulualert είπε Το να αρχίσεις να τηγανίζεις pcbs χωρίς να γνωρίζεις τι πρόβλημα έχει δεν είναι εργασία πάνω σε γνώση αλλά parts darts Δυστυχως οταν δεν εχεις καμία σχεδόν επιλογή και η εταιρεία αρνείται να αναγνωρίσει επισημως το πρόβλημα (παροτι ειναι παγκοσμιως γνωστο) τοτε θα κάνεις τα πάντα. Εαν η επιλογή ειναι μεταξύ πεταω το laptop και αγοράζω καινούργιο, το στέλνω για επισκευή με κόστος τα 2/3 της αξίας του και το βάζω στο φούρνο τότε θα επιλέξω την κουρτίνα 3 και θα το βάλω στο φούρνο. Sorry αλλα αυτή ειναι η πραγματικότητα. Μιλάμε για εποχές που στην Ελλαδα ισως υπηρχε και μια επιλογη για reballing η οποία και ήταν πανάκριβη και έπρεπε να το στείλεις εξω για καπως πιο οικονομικα. Φούρνος λοιπον ως πατεντα με πολύ συγκεκριμενες θερμοκρασιες και χρονους και με 2 λυσιματα/ψησιματα μεσα σε 1,5 χρονο καταφερε και πηρε αυτους τους 18 σχεδον μηνες ζωης. Μετα στα σκουπιδια μιας και δεν ειχε νοημα η περαιτερω επιβιωση σε σχεση με το κοστος. Το εβρισκες μεταχειρισμενο με λιγοτερα. Το κόστος επισκευης ειναι σημαντικοτατος παραγοντας. Δεν εχει νοημα να μου δωσεις την επιλογη εαν το κοστος ειναι εξαιρετικα μεγαλο. Και σε πλειστες περιπτωσεις ειναι ξεκαθαρα δυσαναλλογο της επισκευης ειτε αυτο αφορα ηλεκτονικο εξοπλισμο είτε συσκευες ειτε αυτοκινητα κλπ. Παω να ρωτησω για της βασεις (πινακια) της πισω εταζερας στο αυτοκινητο μου και μου λενε ότι πανε σετ με ολη την εταζερα και κοστιζει κατι λιγοτερο απο 900 ευρω!!! Οτι ναναι. Ενα φθηνοπραγμα 900 ευρω. Τα πινακια που μπορει και να σπασουν δεν τα δινουν καν... Να μην κανεις την δικη σου πατεντα μετα? Ενα σκιαδιο οδηγου που λασκαρησε και δεν σφιγγει σωστα στην θεση του θελει 180 ευρω.... Κοστος? Δεν το υπολογιζω για πανω απο 10 ευρω στην εταιρεια.
vasilis.ad Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Στις 14/12/2023 στις 8:28 ΜΜ, hellghan είπε Όχι, κάνεις την επισκευή σου κανονικά ως ιδιώτης. Τα μαγαζιά μπορούν να κάνουν με επίσημα ανταλλακτικά αν κάνουν συνεργασία με τους όρους της Apple και είναι ΚΑΚΟΙ. Αλλάζεις την μπαταρία, βγάζει το μήνυμα ΚΑΝΟΝΙΚΑ και καλείς το σέρβις και σου κάνουν remote pair. Τα επίσημα ή συνεργάτες έχουν βάση και εφαρμογή Online. Σκέψου ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η οθόνη έρχεται pair απο την Apple. Είναι τέρμα τραγική η κατάσταση Καλό πάντως αν είναι έτσι. Δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη. Θα το κάνω όμως. Πάντως, αν μπείτε στην ιστοσελίδα Apple self service repair θα δείτε ότι η υποστήριξη είναι διαθέσιμη από το 12 και πάνω. Όποτε, για εμάς που έχουμε τα δεκαριά (XR, XS) παπαλα! 3 λεπτά πριν, vasilis.ad είπε Καλό πάντως αν είναι έτσι. Δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη. Θα το κάνω όμως. Πάντως, αν μπείτε στην ιστοσελίδα Apple self service repair θα δείτε ότι η υποστήριξη είναι διαθέσιμη από το 12 και πάνω. Όποτε, για εμάς που έχουμε τα δεκαριά (XR, XS) παπαλα! Στις 14/12/2023 στις 8:28 ΜΜ, hellghan είπε Όχι, κάνεις την επισκευή σου κανονικά ως ιδιώτης. Τα μαγαζιά μπορούν να κάνουν με επίσημα ανταλλακτικά αν κάνουν συνεργασία με τους όρους της Apple και είναι ΚΑΚΟΙ. Αλλάζεις την μπαταρία, βγάζει το μήνυμα ΚΑΝΟΝΙΚΑ και καλείς το σέρβις και σου κάνουν remote pair. Τα επίσημα ή συνεργάτες έχουν βάση και εφαρμογή Online. Σκέψου ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η οθόνη έρχεται pair απο την Apple. Είναι τέρμα τραγική η κατάσταση Επιχείρησα να χρησιμοποιήσω τον online τρόπο, αλλά επειδή δεν υποστηρίζονται τα μοντέλα από 11 και κάτω, δεν μπορουν να κάνουν κάτι για το μήνυμα που βγαίνει μετά την αλλαγή της μπαταρίας.
hellghan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Στις 23/12/2023 στις 2:52 ΜΜ, vasilis.ad είπε Καλό πάντως αν είναι έτσι. Δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη. Θα το κάνω όμως. Πάντως, αν μπείτε στην ιστοσελίδα Apple self service repair θα δείτε ότι η υποστήριξη είναι διαθέσιμη από το 12 και πάνω. Όποτε, για εμάς που έχουμε τα δεκαριά (XR, XS) παπαλα! Επιχείρησα να χρησιμοποιήσω τον online τρόπο, αλλά επειδή δεν υποστηρίζονται τα μοντέλα από 11 και κάτω, δεν μπορουν να κάνουν κάτι για το μήνυμα που βγαίνει μετά την αλλαγή της μπαταρίας. Μην το ψάχνεις. Σαν τεχνικός σου λέω δεν αξίζει καθόλου. Για xs και κάτω δε θα έβαζα γνήσια δεν έχει νόημα είναι πανάκριβες
vasilis.ad Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα. Ναι, εκεί καταλήγω και εγώ. Έτσι κι αλλιώς με τόσες 3rd party μπαταρίες και άλλες επιλογές, δεν έχει νόημα (μάλλον) να μπεις σε διαδικασία για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Παρόλα αυτά, ελπίζω κάτι να αλλάξει και να έρθουν σε λογικά πλαίσια και τα γνήσια για να πεις έχει νόημα η υπηρεσία αυτή της Apple. Κάτι τελευταίο, είπες είσαι τεχνικός: έχω αλλάξει την μπαταρία, έχω μεταφέρει και την BMS στην καινούργια μπαταρία αλλά πείραξα κάτι στον προγραμματιστή (την μέγιστη χωρητικότητα ) και όταν άνοιξα το τηλέφωνο, πάλι μου βγάζει το μήνυμα της μπαταρίας. Έχω τα iOS 17.1.2. Έχεις κάποια πληροφορία μήπως αν έχει να κάνει με τα iOS ή αυτό που πείραξα;
gousias Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Μήπως κρύβει παγίδες η επιλογή αυτή της Apple;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα