Προς το περιεχόμενο

Eπιλογή motherboard και απορίεςς:)


Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως καταλαβαίνετε ήρθε η ώρα να αλλάξω pc...Ο pII 350 γέρασε αρκετά και μάλλον θα πάω σε p4 3.0 prescott (καμιά γνώμη και για τον επεξεργαστή;.

1.Από το κατάστημα που θα το αγοράσω έχει motherboards gigabyte,msi και asus. Μιλάμε πάνω κάτω για τα ίδια χαρακτηριστικά(agp8x,fsb800,mnimes 400ares,ktl).Ποιά μάρκα προτείνετε?

2.Επίσης...τι είναι ο raid controller?:) (απέχω κάποια χρόνια από την τεχνολογία) :)

3. Tι chipset να προτιμήσω? (875p,865pe,865p,ktl??). Μόνο τα socket478 πρέπει να βλέπω?Το socket775 π.χ για τί επεξεργαστές είναι(athlon64 μήπως?) :shock:

4.Kααιιι τι διαφορά έχουν οι σκληροί δίσκοι με serial ata από τους ide?? Υποστηρίζονται από όλες τις m/b?

Eευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Στους P4, απ' όσο ακούω και διαβάζω (δεν ξέρω προσωπικά γιατί εγώ έχω AMD), τα Asus είναι από τα καλύτερα (ειδικά σε σχέση με τα άλλα που αναφέρεις).

 

2. Αν σε ένα RAID controller βάλεις 2 ίδιους δίσκους σε διαμόρφωση RAID 0, τότε δουλεύουν σαν ένας μεγάλος δίσκος, με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά μικρότερη ασφάλεια (τα δεδομένα γράφονται μισά στον καθένα για πιο γρήγορα αλλά αν χαλάσει ο ένας δίσκος, τα χάνεις όλα). Αν βάλεις 2 δίσκους σε RAID 1 τότε ο ένας δίσκος κάνει mirroring στον άλλο. Έτσι έχεις απόλυτη ασφάλεια αλλά έχεις τη μισή ωφέλιμη χωριτηκότητα.

 

3. Ποιό γρήγορο είναι το 875p και μετά το 865pe. Το LGA775 είνσι το νέο socket για Pentium 4. Σε λίγο καιρό το socket478 θα πάψει να κυκλοφορεί. Σε λίγο επίσεις, έρχονται και τα νέα chipset 915 και 925 της Intel που θα υποστηρίζουν και PCI-Express (νέος δίαυλος - και οι κάρτες γραφικών σε τέτοιον θα συνδέονται σε λίγο καιρό).

 

4. Σχεδόν όλες οι νέες μητρικές υποστηρίζουν δίσκους Serial ATA. Τα τρέχοντα μοντέλα είναι λίγο πιο γρήγοροι από τους απλούς IDE. Στο μέλλον οι ταχύτητες θα ανέβουν κι άλλο. Άλλη διαφορά είναι το καλώδιο σύνδεσης. Δεν είναι πλέον πλατύ όπως στους απλούς IDE αλλά ΠΟΛΥ λεπτό.

 

Αυτά προς το παρόν :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xμ μάλιστα..Σχετικά με το pci express που ανέφερες, το agp8x θα είναι πολύ πίσω? Και για τι χρονικό ορίζοντα μπορούμε να μιλάμε(υποθέσεις)? Να περιμένω μήπως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tώρα που ξαναείδα τη σελίδα της asus διαπίστωσα ότι τα chipset 915 και 925 κυκλοφόρησαν ήδη.Και από ότι είδα και στο site της ati ήδη κυκλοφόρησαν και η σειρά Χ300,600,800 που υποστηρίζουν pci express..Τιμές πουθενά?:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...