Προς το περιεχόμενο

vpn


stakas
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από mpentenis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic..

Αρχικά να πω δεν έχω επαγγελματικές γνώσεις και οτι έχω κάνει στα παρακάτω που θα πω είναι με πολλά βίντεο και ψάξιμο.

Έχω μια κεραία 4g mikrotik στο γραφείο (λογιστικό) και έχω φτιάξει vpn, βλέπω οτι λειτουργεί και μπορώ να δω απο το pc του σπιτιού μου ip του γραφείου μου (πχ. nas - printer - router κλπ.).

Ο σκοπός μου είναι να μπορώ να τρέξω τις εφαρμογές , τα λογιστικά προγράμματα απο το pc του σπιτιού μου.

Θα μου πεις γιατι δεν το κάνεις με remote, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχω windows pro, το pc του γραφείου μου έχει, το pc του σπιτιού δυστυχώς οχι, που νομίζω του σπιτιού μάλλον θα έπρεπε να είχε.

Επίσης δεν έχω static ip αλλά μου δίνει ενα ddns το mikrotic το οποίο και έχω ενεργοποιήσει και βλέπω οτι λειτουργεί , μπαίνω στην εφαρμογή της mikrotic απομακρυσμένα.

Ενώ δουλεύει το vpn που έχω φτιάξει οταν πάω να τρέξω το λογιστικό πρόγραμμα απο το pc του σπιτιού μου, μου λέει δεν έχω πρόσβαση στον  application server κλπ.

Να σημειώσω οτι το πρόγραμμα το έχω περάσει στο pc του σπιτιού μου όπως θα το περνούσα αν το pc του σπιτιού μου ηταν στο γραφείο σαν τερματικό.

Επίσης το 2ο πρόγραμμα που θέλω να τρέξω απο το pc του σπιτιού μου στο γραφείο μου στο τερματικό pc έχω πάρει τον folder απο τον C του server και το έχω κάνει κοινόχρηστο για να μπορούν να τον βλέπουν τα τερματικά στο γραφείο.

Αυτό πως θα το χειριστώ με το vpn?

 

Ή ακόμα να δω και τον κοινόχρηστο δίσκο που έχω τα αρχεία μου κλπ

Βασικά πιό είναι πιο ασφαλές το vpn ή το remote?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Προτείνω να παίξεις με remote μέσα από το VPN για διάφορους λόγους. Πχ πες ότι κάνεις την εφαρμογη σου να παίζει σωστά αλλά αρχιζει τα σκαμπανεβάσματα η γραμμή, υπάρχει πιθανότητα να σου στέλνει λάθος δεδομένα στο πρόγραμμα. Πας να κάνεις αποθήκευση και πέφτει η γραμμή, γυρεύει τι θα γίνει. Επίσης δεν ξέρεις πως θα παίζει η εφαρμογή μέσω του VPN. Αν έχεις windows pro στο γραφείο, στήνεις remote και εφόσον λες ότι παίζει σωστά το VPN στήνεις remote προς τον υπολογιστή σου και τέλος. Έπεσε η γραμμή? Το γραφείο δεν θα δει διάφορα, αστάθεια στην γραμμή? Δεν επηρρεαζει την καταχώρηση. Εννοείται ότι αλλάζεις πόρτες και δεν βγάζεις remote ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ χύμα στο internet!!!!! Τι VPN έχεις στήσει? Γενικά αν δεν είσαι πολύ σίγουρος βρες ένα επαγγελματία που να ξέρει τι κάνει γιατί το remote είναι μια πολύ καλή είσοδος ( στο μέγεθος των πυλών της κολάσεως.....) για ransomware

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...