Προς το περιεχόμενο

δικτυακός εκτυπωτής σε android δεν εντοπίζεται


johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Έχω τον ασύρματο εκτυπωτή Samsung 2525W. Τον έχω εγκαταστήσει δικτυακά ασύρματα. Εκτυπώνει ο υπολογιστής με Windows. Θέλω να φτιάξω και το tablet καί το κινητό να εκτυπώνουν (Android καί τά δύο), αλλά δεν βρίσκουν τον εκτυπωτή.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια παράξενη ρύθμιση στον εκτυπωτή σχετικά με το δίκτυο. Με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά όταν τον ρύθμισα πριν καιρό. Τον είχα συνδέσει με τον υπολογιστή με USB για να δώσω τις ρυθμίσεις μέσω ενός wizard που έχει ο εκτυπωτής όταν μπεις στα settings. Σε αυτό το wizard δε θα ήθελα να ξαναμπώ για να μην έχω πάλι τα ίδια. Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να φτάσω τόσο μακριά.

Το παράξενο με τη ρύθμιση του εκτυπωτή είναι ότι συνδέεται ασύρματα με το router, και ο υπολογιστής συνδέεται με το δίκτυο καλωδιακά, και η εκτύπωση γίνεται χωρίς ο υπολογιστής να χρειαστεί να συνδεθεί ασύρματα (δηλαδή με ασύρματη κάρτα δικτύου) με τον εκτυπωτή. Νομίζω είναι παράξενο, αλλά δουλεύει. Η διαδικασία-διαδρομή τής εκτύπωσης, δηλαδή, είναι:

Α. pc -> router (καλωδιακά)

Β. router -> εκτυπωτής (Wi-Fi)

Κάνω προσπάθεια να εγκαταστήσω τον εκτυπωτή σε tablet και κινητό, αλλά καί τά δύο δεν βρίσκουν τον εκτυπωτή. Αρχικά, με το default print service. Στη συνέχεια, με εγκατάσταση Samsung Print Service Plugin. Καί τά δύο, τόσο το αυτόματο searching όσο και η σταθερή IP τού εκτυπωτή, δεν τον βρίσκουν.

Καί το κινητό και το tablet συνδέονται στο router (ανοίγουν σελίδες web). Αλλά, γιατί ο εκτυπωτής δεν εντοπίζεται, τη στιγμή που ο υπολογιστής εκτυπώνει;

Στον υπολογιστή, στα properties του εκτυπωτή, σαν θύρα, βρίσκεται σωστά η IP τού εκτυπωτή: 192.168.1.116

Κάποια ιδέα;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από johnyb98
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρεπει να πας να τυπωσεις μια foto απο το κινητο και μεσα απο τα settings να οδηγησεις στο "add printer by ip address" και εκει θα βαλεις την ip του printer

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...