Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.εχθες έκανα πατάτα και κατέβασα ένα αρχείο για έναν player που ήταν ιός.θεωρητικα πίστεψα ότι όταν έβγαλε αναφορά το αντιγριπικο της microsoft ότι μάλλον είναι ασφαλές και το επέτρεψα στην συσκευή...μου έκλεισε ξαφνικά το δίκτυο και ζητούσε να σκαναρω ένα qr code για να επανέλθει λέει.αλα εγώ προχώρησα σε φορμάτ κατευθείαν και το πρόβλημα μάλλον λύθηκε.παρολο που στην αρχή έκανα safe restart και πήγα έσβησα το αρχείο και ότι υπήρχε από αυτό .έσβησα και όλα τα temp files αλλά και πάλι τίποτα.το θέμα είναι το εξής..έχω πάνω 3 σκληρούς δίσκους ..και έναν ssd nvme.εκανα φορμάτ κανονικά στον ssd ...και διαμόρφωσα τους δύο από τους 3 δίσκους.στον 3ο δίσκο έχω φωτογραφίες και προγράμματα.βλεπω σε όλους τους φακέλους όμως ένα readme file.που μόλις πάω να δω τι είναι και το ανοίγω μου πετάει ότι είναι ιος.τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση...μήπως είναι falae alarm αυτό ή πρέπει να πάω για διαμόρφωση του δίσκου;

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως ναι..δεν είμαι σπίτι τώρα αλλά θυμάμαι ότι όλα ήταν διαφορετικά για κάποιο λόγο.

Κάποια νομίζω είχαν και μια κατάληξη lom κάτι αν θυμάμαι καλά.

Ήθελα να φτιάξω ένα στικάκι εκείνη την στιγμή με windows 10 για να κάνω το φορμάτ και με ρωτούσε με τι εφαρμογή θέλω να το ανοίξω.οποτε σίγουρα κάτι παίζει εκεί.

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ.

Όσα αλλάξαν μορφή (κατάληξη) έχουν κρυπτογραφηθεί και, εκτός αν το ransomware που τσίμπησες ήταν fake, τότε μην περιμένεις να αποκρυπτογραφήσεις αυτά τα αρχεία. Ίσως να το πρόλαβες πριν τα κάνει όλα και σε όλους τους δίσκους. Αν είναι λίγα τα αρχεία, απλά σβήστα. Αν είναι πάρα πολλά, αν θέλεις περίμενε μήηηηπως και βγει κανένα decrypter (χλωμό) και τα σώσεις.

Αν θέλεις, ψάξε με την κατάληξη που έχουν πάρει τα αρχεία για να βρεις τον τύπο του ransomware και μετά ψάξε για decrypt αυτών των αρχείων, μήπως και έχει κάτι.

Δημοσ.

Στην αρχή που έγινε πήγα και το μονάδα μέσα λίγα δευτερόλεπτα στο antivirus..αλλά μάλλον δεν έγινε έγκαιρα..εάν είναι όλα έτσι τα σβήνω με διαμόρφωση του δίσκου;ή χρειάζεται να ξανά κάνω φορμάτ από την αρχή και να τον σβήσω από εκεί τον δίσκο;

Δημοσ.

Αν δεν χρειάζεσαι τα αρχεία γιατί τα έχεις από backup τότε διαγράφεις τους δίσκους (quick format, delete/create partition) και είσαι οκ. Αν σε ενδιαφέρουν τα αρχεία και δεν τα έχεις κάπου άλλο, καλή τύχη.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, micos000 είπε

Σωστά.

αρα δεν εχω προβλημα τωρα που εκανα φορματ και παρολαυτα μπηκα μεσα στον δισκο να δω τα αρχεια...απλα διαμορφωνω και τελος..σορρυ που ξανα ρωταω αλλα ειναι η πρωτη φορα που κολλησα ιο και μου εχεςι σπασει τα νευρα...εντωμεταξυ δεν με νοιαζουν οι εφαρμογες αλλα με νοιαζουν παρα πολυ ολες οι φωτογραφιες που εχα.

ολα τα αρχεια εχουν αλλαξει καταληξη..και εχουν την μορφη .lomx

μολις μπηκα και το τσεκαρα

το εψαξα λιγο τωρα που εχω πιο καθαρο μθαλο και βλεπω υπαρχει τροπος να επανελθει,με το stellar data recovery ...θα δειξει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...