Προς το περιεχόμενο

ASUS ROG Flow X16 Review


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φαίνεται πως η ASUS έχει βαλθεί να καλύψει κάθε κενό στην αγορά των laptops.

Όχι μόνο κατασκευάζει εντυπωσιακούς υπολογιστές για gaming ή παραγωγικότητα, αλλά καταφέρνει να δημιουργεί εντυπωσιακά υβρίδια, όπως το ASUS ROG Flow X16. Πρόκειται για μια συσκευή 2-in-1, εξίσου ιδανική για gaming και για εργασίες γραφείου ή γραφιστική. Το νεότερο μοντέλο της σειράς ASUS ROG Flow έφτασε στα χέρια μας και το δοκιμάσαμε, παραθέτοντας την σχετική εμπειρία μας στο κείμενο που ακολουθεί.

Για αρχή, εστιάζουμε στο σασί. Η κατασκευή δείχνει την ποιότητά της με το πρώτο άγγιγμα, καθώς οι εξωτερικές πλευρές του laptop είναι κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου, ενώ στο εσωτερικό χρησιμοποιείται κράμα μαγνησίου και αλουμινίου. Το καπάκι είναι κομψό και χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές, έχοντας διαγώνιες ανάγλυφες γραμμές σε όλη την επιφάνεια ενώ το λογότυπο της εταιρείας βρίσκεται σε μια γωνία, μικρό και διακριτικό. Είναι μια καλή μέση λύση για επαγγελματίες και gamers, καθώς ούτε δείχνει υπερβολικά απλό και βαρετό, ούτε τραβάει την προσοχή με κάθε δυνατό τρόπο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται με οθόνη 16”, οπότε οι διαστάσεις της συσκευής φτάνουν τα 35.5x24.3x1.94 εκατοστά με βάρος περίπου στα 2 κιλά. Δεν είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας, αλλά για τέτοιου μεγέθους οθόνη, το βάρος είναι σε κανονικά επίπεδα και η μεταφορά απροβλημάτιστη. 

image.jpeg.58a12e342ecc35bf4bd7001140ad19df.jpeg

Στην αριστερή πλευρά θα βρούμε θύρες φόρτισης, HDMI 2.1, Thunderbolt 4, θύρα ακουστικών και ROG XGm για σύνδεση με εξωτερική κάρτα γραφικών. Στην απέναντι πλευρά, δύο θύρες USB 3.2 Type-A, μια θύρα microSD και το πλήκτρο ενεργοποίησης. Η πίσω πλευρά (κάτω από την οθόνη) είναι καθαρή από θύρες και όλα βρίσκονται στα πλάγια, οπότε ο εξαερισμός καταλαμβάνει όλη την πίσω πλευρά. Στην κάτω πλευρά του laptop θα βρούμε κι άλλες γρίλιες εξαερισμού, όπως και δύο ακόμη λωρίδες για τα ηχεία. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο αλλά πανακριβο .Ανεβάζει πολύ το κόστος η mini led αλλά και ο μάλλον αχρειαστος  i9. Με ένα καλό IPS πάνελ και μια 4050 θα ήταν μια χαρά και φτηνότερο .

Ps η διαφορά σε αποδοση της 4060 στα 120 Vs 150 W είναι πρακτικά μηδενική όπως έδειξε πολύ καλά στα γραφήματα του ο Jarrod .

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Choronzoon είπε

Ωραίο αλλά πανακριβο .Ανεβάζει πολύ το κόστος η mini led αλλά και ο μάλλον αχρειαστος  i9. Με ένα καλό IPS πάνελ και μια 4050 θα ήταν μια χαρά και φτηνότερο .

Ps η διαφορά σε αποδοση της 4060 στα 120 Vs 150 W είναι πρακτικά μηδενική όπως έδειξε πολύ καλά στα γραφήματα του ο Jarrod .

Ηταν κλειδωμενες ολες οι καρτες μεχρι τη 4070 στα 100W οποτε δεν εδινε αποδοση μια 4070 140W επιπλεον.Ετσι για το perfomance επαιζε υστερα ρολο επεξργαστης μνημες.Δηλαδη μια 4070 100W απεναντι σε μια 4070 140W εβγαζε καλυτερη αποδοση αν ειχε καλυτερε επεξργαστης και μνημη αφου δε μπορουσε η 140 να παρει επιπλεον ενεργεια.Καραγκιοζιλικια μιλαμε δηλαδη ''τα εχετε αλλα δε μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε''.

Αυτο ομως δε ξερω αν εχει αλλαξει μηπως τα ξεκλειδωσε  η Nvidia οποτε σιγουρα θα αλλαξε και αποδοση.

Επισης το display ανεβαζει την τιμη σε ολα τα laptop και ειναι απολυτως λογικο.Mini LED, sRGB, K και ολα αυτα τα πληρωνεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το X16 Flow του 2022 με 6900HS και την 3070. Υπερβολικά ευχαριστημένος αφού κατάφερα μετά από πολλά χρόνια να καταργήσω εντελώς το desktop και να δουλεύω επαγγελματικά φωτογραφία και βίντεο (PR και AE ...2160p) μόνο με το X16.

Βέβαια ήμουν υπερβολικά τυχερός γιατί το πέτυχα στο στοκ γνωστής αλυσίδας σε τιμή "ξεφτίλα", €1700 (€1300κατι χωρίς ΦΠΑ). Δεν ξέρω αν θα είχα δώσει τα 3k που ηθελε κανονικά για "κούτα"

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο μιας και το έχω να τονίσω ένα μικρό λαθακι το μεγαλύτερο μοντέλο είναι αυτό με τα 32Gb και 2Tb storage και την 4070 που λόγω του πολύ καλού airflow και ψύξης που έχει κλοκαρεται και καλά.. Για 4080/4090 με αυτό το πάχος και κρατώντας και το βάρος  σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο να έχει νόημα το 2 in 1 δεν νομίζω ότι ήταν εφικτό. Μιλάμε για κορυφαίο σύστημα ψύξης αλλα για να  έβαζαν θεωρητικά 4080 με κατάλληλο power χαμένη θα πήγαινε λόγω throttling αλλιώς θα ήταν κανονικό gaming laptop με μεγαλύτερες διαστάσεις για να έχει νόημα και την ανάλογη ψύξη . Και οκ στα ίδια λεφτά περνεις gaming laptop με καλύτερη κάρτα αν αυτός είναι ο σκοπός σου. Σε αυτό το μηχάνημα δεν είναι αυτός ο κύριος στόχος. Τρομερό μηχάνημα πάντως από παντού κάνει scream quality. Μεγάλο συν η επεκτασιμότητα του τόσο σε μνήμες όσο και σε χωρητικότητα πέρα από την εξωτερική κάρτα γραφικών.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...