Προς το περιεχόμενο

Αγορα αφυγραντηρα με ιονιστη


Cyan Eye

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας, μενω στην Θεσσαλονικη και οπως ειναι γνωστο ειναι μια απο τις πιο μολυμενες ατμοσφαιρικα πολεις της Ευρωπης(ειδικα με αυτην την δημαρχαρα τον Ζερβα που ειχαμε και εκοψε σχεδον ολα τα δεντρα της πολης) και για τους λογους αυτους σκοποευω να αγορασω εναν αφυγραντηρα ωστε να καθαρισω την ατμοσφαιρα του σπιτιου μου.

Εκανα μια ερευνα αγορας και διαπιστωσα οτι ενας αφυγραντηρας περα απο το οτι τραβαει την υγρασια του σπιτιου, μπορει να καθαρισει τον αερα απο διαφορα σωματιδια, μολυνση, μικροβια κ.α. Εχω δει οτι για τον καθαρισμο του αερα πρεπει να διαλεξω εναν που να εχει φιλτρο ενεργου ανθρακα και HEPA, ειμαι σκεπτικος σχετικα και με τον ιονιστη καθως διαβασα οτι μπορει να προκαλεσει προβλημα στο αναπνευστικο μας συστημα(το λεω με επιφυλαξη).

Για τους παραπανω λογους θελω να ρωτησω να μου πειτε τι παιζει με τους αφυγραντηρες που εχουν και δυνατοτητα καθαρισμου αερα, και αν αυτα τα τρια φιλτρα κανουν οντως δουλεια(ιονιστης, ανθρακας, HEPA) καθως και αν ο ιονιστης τελικα θα με βλαψει μακροπροθεσμα?

Απο την ερευνα αγορας ξεχωρισα αυτον: https://www.skroutz.gr/s/13707912/Puredry-PDD-10L-Desiccant-Famous-Afygrantiras-Zeolithou-me-Ionisti-10lt.html

Να τονισω επισης οτι επειδη στην Θεσσαλονικη εχουμε υγρασια και αρκετα κρυο αν τελικα με συμφερει να παρω εναν με ζεολιθο και οχι με συμπιεστη καθως διαβασα οτι δινει μια αισθηση ζεστασιας.

Θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι καλος αυτος ο αφυγραντηρας-καθαριστης καθως ειδα οτι εχει πολυ καλες κριτικες η αν υπαρχει καποια καλυτερη προταση συσκευης γυρω στα 300 ευρω?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... έχω meaco ddl 8 σχεδόν 10 χρόνια...αλεξίσφαιρος! Υπάρχουν κ οι πιο δυνατοί (κ ακριβοί) Platinum(χωρίς ιονιστή)κ Zambezi(με ιονιστή).

Ισχύουν όσα διαβάζεις, λίγο παραπάνω θόρυβος, 2πλασια κατανάλωση, old fashioned τεχνολογικά (δεν υποστηρίζουν WiFi), κ σχετικά ζεστός αέρας στην εξαγωγή.

Αυτός που παραθέτεις, απο τις κριτικές, φαίνεται καλή περίπτωση.

Έχω κ με συμπιεστή, πολύ ισχυρότερος (25lt/ημέρα, inventor atmosphere XL) κ wifi... σαφώς πιο σύγχρονος τεχνολογικά, πιο οικονομικός (στην κατανάλωση) πολύ πιο βαρύς αλλά σαν τον desiccant δεν είναι!

Επεξ/σία από TechnoState
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Έχω ένα θερμόμετρο Telco που μετρά και την υγρασία, με μετρήσεις γύρω στο 75-80%. Τις πιο κρύες μέρες, νωρίς το πρωί, τα στεγνά ρούχα τα αισθάνεσαι λες και είναι βρεγμένα. Στην πόλη που μένω όλοι λένε ότι χωρίς αφυγραντήρα δεν παλεύεται.

Έχοντας ψάξει τι παίζει με αυτές τις συσκευές, οι αφυγραντήρες με συμπιεστή είναι πιο οικονομικοί, έχουν μοντέλα αρκετά αποδοτικότερα των αντίστοιχων αφυγραντύρων με ζεόλιθο, αλλά δεν αποδίδουν καλά σε θερμοκρασίες κάτω από 15 βαθμούς. Αν λειτουργήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, κάνουν περισσότερο απόψυξη και λιγότερο αφύγρανση. Η θέρμανση στο σπίτι είναι ανεπαρκής (τις πιο κρύες μέρες η θερμοκρασία είναι 11 με 13 βαθμούς), επομένως η επιλογή αφυγραντήρα με ζεόλιθο είναι μονόδρομος.

Έχω εντοπίσει αυτούς τους δύο: https://www.skroutz.gr/s/34493254/Puredry-PDDW-12200-Famous-Afygrantiras-Zeolithou-me-Ionisti-kai-Wi-Fi-12lt.html#reviews

και https://www.skroutz.gr/s/20424818/Morris-MDD-10251W-Afygrantiras-Zeolithou-me-Ionisti-kai-Wi-Fi-10lt.html

Ποιον από τους δύο θα προτείνατε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήμουν κ εγώ υπέρ του ζεόλιθου κ να βγάζει μια μικρή θερμότητα, αλλά όταν διάβασα την αυξημένη κατά πολύ κατανάλωση, το απέκλεισα κ πήρα με συμπιεστή μορις με σύνδεση ιντερνετ κλπ. Σίγουρα σε μπέρδεψα αλλά πρόσεχε πολύ γιατί πλέον η τιμή του ρεύματος έχει πάει στα ύψη κ κακά τα ψέματα μήπως λογω κατανάλωσης τον απενεργοποιήσεις  μόλις πάθεις κάποιο εγκεφαλικό από τον λογαριασμό της δεη!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...