Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση τηλεφωνικής πρίζας


bill999r
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bill999r,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, βρίσκομαι στο πατρικό μου και ενώ το ίντερνετ - τηλέφωνο λειτουργούσαν μια χαρά, ξαφνικά όλα νεκρωσαν. Κοίταξα λοιπόν την τηλεφωνική πρίζα και είδα ότι καθώς μετακίνησε η μάνα μου το έπιπλο του τηλεφώνου τράβηξε μαζι και τα καλώδια με αποτέλεσμα να κοπούν όλα.

Το καλώδιο λοιπόν που έρχεται από τον τοίχο έχει 4 καλωδιακια χρώματος κόκκινο - μαύρο - κιτρικό - λευκό. Η τηλεφωνική πρίζα έχει βιδακια που καταλήγουν σε καλωδιακια χρώματος κόκκινο - μαύρο - κίτρινο - πράσινο.

Προσπάθησα να ζευγαρωσω τα χρώματα κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο, κίτρινο με κίτρινο και άσπρο με πράσινο αλλά δεν είχα επιτυχία. Σύνδεση την τηλεφωνική συσκευή απευθείας στην πρίζα για να δοκιμάσω συνδυασμούς αλλά πάλι τίποτα. Η γραμμή είναι 50 άρα και το τηλέφωνο( ασύρματη συσκευή) voip οπότε δεν ξέρω αν θα έχω τονο με τον τρόπο που δοκίμασα.

Έχετε καμία άλλη πρόταση μήπως βγάλω άκρη; 

Αλλιώς αύριο που θα είναι εργάσιμη κ ίσως βρω μάστορα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, bill999r είπε

Προσπάθησα να ζευγαρωσω τα χρώματα κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο, κίτρινο με κίτρινο και άσπρο με πράσινο αλλά δεν είχα επιτυχία. Σύνδεση την τηλεφωνική συσκευή απευθείας στην πρίζα για να δοκιμάσω συνδυασμούς αλλά πάλι τίποτα

Πως ακριβώς δικιμασες τα ζευγαρια, πρεπει να τα συνδέσεις εν αλλαξ στον ρουτερ και καθε φορα να περιμένεις να δεις αν συγχρονιζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ταυτόχρονα τα σύνδεσα. Η τηλεφωνική πρίζα έχει 4 θέσεις και στις αντίστοιχες έβαλα τα καλώδια που αναφέρω. Το ρούτερ δεν συγχρονισε.

Έπειτα δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς με εναλλαγές στο κόκκινο και πράσινο καλώδιο της τηλεφωνικής πρίζας με restart στο ρούτερ αλλά κ πάλι τίποτα.

Νομίζω ότι ουσιαστικά το κόκκινο και το πράσινο της τηλεφωνικής πρίζας είναι αυτά που ουσιαστικά θα μεταδώσουν το σήμα στο καλώδιο του ρούτερ.

 

εδώ σε μια από τις δοκιμές 

https://postimg.cc/PPcMf08K

Τελικά τα είχε παίξει το καλώδιο του ρούτερ από το τράβηγμα.

Το άλλαξα και συγχρονισε κανονικά.

Η συνδεσμολογία ήταν χρώμα χρώμα για όποιον το ψάξει στο μέλλον 

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...