Προς το περιεχόμενο

$400 σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι η τιμή του Nintendo Switch 2 με τα παιχνίδια να στοιχίζουν $70


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 hours ago, Fulgore said:

Βλέπω σε πειράζουν τα remasters συμφορουμίτη, αλλά το γεγονός ότι το Switch είναι γεμάτο από remasters/μεταφορές από τ προηγούμενη κονσόλα , το αφήνεις ασχολίαστο. Το Switch δεν είναι που έχει γεμίσει σχεδόν με όλη την βιβλιοθήκη του Wii U??

Για το 2024 τα Luigis Mansion 2 και Paper mario πχ, είναι νέες κυκλοφορίες ή παλιές μεταφορές άραγε???

Σε αυτή την γενιά δεν είναι που και η μαμά Nintendo μας γέμισε με Season/expansion pass ?? Σε αυτή την γενιά δεν είναι που και η Nintendo χρεώνει για το Online???

Τέλος για το τεράστιο ζήτημα με τα προβληματικά Joycons που δεν διορθώθηκε σε όλη την γενιά, πως και δεν το αναφέρει κανείς??

Γενικά στα Nintendo θέματα, βλέπω συνέχεια βολές προς Sony και microsoft, λές και σε Nintendo μεριά είναι όλα μέλι.

Με ρώταγε πριν λίγο καιρό φίλος μου να πάρει Switch, και όταν του είπα από προσωπική εμπειρία τι παίζει με τις τιμές, τελικά τα έβαλε κάτω και έκρινε ότι του βγαίνει πολύ ακριβότερα να πάει σε nintendo, παρά σε Sony ή Microsoft, μιας και αυτός κοίταζε και σε ψηφιακά μεριά που δεν έχουμε τα περί μεταπώλησης....

Για τις πωλήσεις που αναφέρονται συνέχεια, οταν έχεις μια κονσόλα στην οποία δεν μπορείς καν να παίξεις δημοφιλή παιχνίδια 3ων πχ το GTA V του 2013 , τι παιχνίδια θα αγοράσουν αναγκαστικά οι περισσότεροι?

Αυτά που δεν κυκλοφορούν καθόλου?

Αυτά που κυκλοφορούν και τρέχουν χάλια μέσα στα τεχνικά θέματα ή αυτά που κυκλοφορούν σε Cloud πχ Control??Μόνο τα exclusives μένουν, και άντε και κανένα indie.

Ούτε βοηθάει το γεγονός ότι οι τιμές σε exclusives δεν πέφτουν σε όλη την γενιά. Μετά μαρέσει που σας κάνει εντύπωση γιατί πουλάνε τα Zelda και mario kart τόσο πολύ σε σχέση με Sony και Microsoft.

Μπορώ φίλε μου να γραψω ιδιο ποστ με κραξιμο για Nintendo. Δεν ισχυριζομαι οτι η Nintendo ειναι τελεια, σε καμια περιπτωση. Αλλά οταν διαβαζω υπερβολες θα απανταω και με υπερβολες. 

3 hours ago, Fulgore said:

Δεν είναι λογική συμφορουμίτη, πραγματικότητα είναι.

Γιαυτό σε nintendo μεριά οι πωλήσεις των exclusives είναι τόσο υψηλές, γιατί δεν έχεις άλλες επιλογές. Δεν είναι συμπληρωματικά  τα 3rd parties, είναι ανύπαρκτα. 

Και στο προηγούμενο Wii U η ίδια ιστορία.

Τα pokemon πχ δεν κάνουν υψηλές πωλήσεις επειδή είναι παιχνιδάρες, αλλά λόγω μεγάλο fanbase.

Πρόσεξε, εγώ μιλάω για τις πωλήσεις των παιχνιδιών, όχι των ίδιων των κονσολών, γιαυτό δεν αναφέρθηκα σε hybrid κλπ. 

Δες για παράδειγμα ορισμένα δημοφιλή παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο Playstation (και xbox) μεριά πέρυσι πέραν των exclusives τους.

  • Baldurs Gate 3
  • Dead Space
  • Resident evil 4
  • Hogwarts Legacy
  • Star Wars Jedi survivor
  • Armored Core VI
  • Talos Principle 2
  • Cyberpunk Phantom Liberty
  • Alan Wake 2
  • Street Fighter 6
  • Diablo 4

Στο Switch δεν κυκλοφόρησε τίποτα από αυτά.

Μετά ορισμένοι απορούν γιατί το Spider man 2 ή το Final Fantasy XVI(ή το Starfield) δεν πούλησε το ίδιο καλά με το Tears of the Kingdom ή το Super Mario Wonder.

Είναι πολύ απλό.

Δες πόσο κοστίζει το Breath of the wild, παιχνίδι 7ετίας ή και άλλα παλιότερα exclusives της κονσόλας, είτε καινούργια, είτε ψηφιακά, είτε σε αγγελίες. Μιλάμε πάντα για αγορά, οχι μεταπώληση κλπ.

Ψηφιακά είναι κλασσικά full price και σε εκπτώσεις ορισμένα πέφτουν στα 40ευρώ, με πολλά από αυτά να ειναι μεταφορές του Wii U όπως το Donkey kong, το Super mario deluxe κλπ.

Εχεις δει 50% και πάνω έκπτωση σε κάποιο γνωστό exclusive σε nintendo μεριά?

image.png.7a6bedf080187f6471494d7292ee2d83.png

Σε Ps5 μεριά, έχεις μεγαλύτερες εκπτώσεις, πιο συχνές προσφορές, και έχεις και πρόσβαση στα φθηνότερα παιχνίδια του Ps4. Δεν αναφέρω συνδρομές κλπ.

Και πέραν των παραπάνω, έχεις και πρόσβαση σε ένα σκασμό παιχνίδια 3ων κάθε χρόνο, δεν περιμένεις μόνο τι θα σου δώσει η Nintendo. 

To 1.5 έτους God of war Ragnarok στο Skroutz, είναι ελαφρώς φθηνότερο από το κοντά 7ετίας  breath of the wild ή 6ετιας Smash Bros.

Μισο. Το God of war βγήκε το 2018. Πούλησε 23 μυρια. Το PS4 πούλησε συνολικα 117 μυρια. Θες λοιπον να μου πεις οτι το 81% των χρηστων PS4 (συν 50 μυρια PS5) δεν βρηκε 10 ευρω και 20 ώρες απο το 2018 για να παιξει το ultra καταπληκτικο και ανεπαναληπτο GoW; Γιατι καποτε τα 3rd party εβγαιναν ολα και στη Nintendo. Και παλι τα 1st party πουλαγαν διπλασια. 

1 hour ago, Chocobo said:

Δεν είμαι στην ομάδα που λέει άπατο κλπ κλπ. Είχα και Switch.

Όταν όμως λέμε κέρδισε την προηγούμενη γενιά πρέπει να αναλύσουμε και το πώς.

Ιστορικά το Game Boy πούλησε 118 εκατομμύρια , το Advance 80 , το DS 150 και το 3DS 70.....Άρα χονδρικά κατά μέσρο όρο 100+ εκατομμύρια κάθε handheld κονσόλα της.Άρα δεν είναι φυσιολογικό την στιγμή που σταματάς να βγάζεις αποκλειστικά handheld και έχεις μια υβριδική κονσόλα όλο αυτό το player base που σε ακολουθεί 30 χρόνια να αγοράσει την νέα κονσόλα ?

Μου φαίνεται ακραίο το να λέμε οτι το switch πούλησε λόγο exclusives.Προφανώς παίζουν όλα το ρόλο τους.Ένας μεγάλο μέρος όμως και ίσως το μεγαλύτερο είναι το οτι είναι υβριδική κονσόλα σωστά δομημένη.

Η επόμενη μου ένσταση έρχεται στο ''διασκεδαστικά'' παιχνίδια. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει ? Πρέπει ένα παιχνίδι να είναι cartoonish ή party ή τι τέλος πάντων για να είναι διασκεδαστικό ? Την εποχή Playstation 1 (που τότε ήμουν 7-8 χρονών ) μερικά απο τα καλύτερα παιχνίδια ήταν Final Fantasy , Resident Evil , Silent Hill , metal Gear , Gran Turismo , Tekken , Tomb Raider , Tenchu , Soul Reaver , Alone in the Dark , Tony Hawk , Collin McRae , Fear Effect , Castlevania κλπ διασκεδάζαμε πάρα πολύ παίζοντας τα.

Τώρα παίζω Elden Ring , Witcher κλπ και διασκεδάζω επίσης πάρα πολύ. 

Οπότε η διασκέδαση είναι εντελώς υποκειμενική. Άλλος ακούει Καζαντζίδη να μυξοκλαίει για μια γκόμενα ή να μοιρολογεί την πεθαμένη του θεία και διασκεδάζουν , άλλοι το ακούνε και θέλουν να κάνουν χαρακίρι..Αν είσαι στην κατηγορία mario , mario party , mario golf , mario maker , mario tennis , mario kart , mario tetris και Splatoon δεν θα μασ πείς ξαφνικά πως μόνο αυτά είναι διασκεδαστικά.

Γενικα δεν διαφωνω με το πρωτο. Αλλά μιλαω μπακαλιστικα γιατι δεν χρειαζεται πιστευω να κανουμε ολοκληρες μελετες. Για μενα δεν εχει σημασια ο λογος. Εταιρειες ειναι οι πωλησεις μετρανε. Το PS4 ειναι 8η γενια. Το Switch ειναι 8η γενια. Στο τελος της ζωης και των 2 το Switch θα εχει περισσοτερες πωλησεις. Αρα για μενα κερδισε.

Το διασκεδαστικα ισως να το εθεσα λαθος στο δινω. Τι εννοω. Εννοω οτι σε μια εποχη που οι 2 major players προσπαθουν να φτιαξουν interactive bloody και βιαιες ταινιες, στην εποχη οπου τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι πρακτικα ιδια, η Nintendo φτιάχνει παιχνιδια που μπορεις απλά να κατσεις μονος σου η με παρεα και απλα να χαλαρωσεις, να γελασεις και να θυμηθεις πως ησουν παιδι μπροστα σε μια τηλεοραση. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Μπορώ φίλε μου να γραψω ιδιο ποστ με κραξιμο για Nintendo. Δεν ισχυριζομαι οτι η Nintendo ειναι τελεια, σε καμια περιπτωση. Αλλά οταν διαβαζω υπερβολες θα απανταω και με υπερβολες. 

Μισο. Το God of war βγήκε το 2018. Πούλησε 23 μυρια. Το PS4 πούλησε συνολικα 117 μυρια. Θες λοιπον να μου πεις οτι το 81% των χρηστων PS4 (συν 50 μυρια PS5) δεν βρηκε 10 ευρω και 20 ώρες απο το 2018 για να παιξει το ultra καταπληκτικο και ανεπαναληπτο GoW;

Γιατι καποτε τα 3rd party εβγαιναν ολα και στη Nintendo. Και παλι τα 1st party πουλαγαν διπλασια. 

Δεν έγραψα κάπου ότι αν η Nintendo είχε την ίδια υποστήριξη σε παιχνίδια 3ων όπως η Sony/Microsoft, ότι δεν θα πούλαγαν τα exclusives της.

Αν η Nintendo είχε την ίδια υποστήριξη σε παιχνίδια 3ων, πάλι τα exclusives της θα πούλαγαν πολύ, αλλά πολλά από αυτά θα είχαν κάπως χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με σήμερα.

Αντι πχ το smash bros να πούλαγε 30εκατομ., θα πούλαγε πχ 22 ή 25 ας πούμε, γιατί μπορεί να αγόραζε κόσμος και Street Fighter ή Tekken στο Switch. Ενώ τώρα σε fighting παιχνίδια είναι ψιλό μονόδρομος το Smash bros.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τι ακριβώς δεν στέκει και είναι εκτός πραγματικότητας σχετικά με την υποστήριξη σε παιχνίδια 3ων που έγραψα πιο πάνω?

Το ξεκαθαρίζω, μιλάω καθαρά για υποστήριξη multiplatform παιχνιδιών, όχι για την ίδια την κονσόλα και τις πωλήσεις της.

Δεν έγραψα κάπου ότι τα exclusives της nintendo, αν είχαν ανταγωνισμό από κυκλοφορίες 3ων πχ GTA, call of duty κλπ δεν θα πούλαγαν καθόλου.

Αυτό που έγραψα είναι ότι αν και η Nintendo είχε την ίδια υποστήριξη όπως πχ Sony και Microsoft, πάλι θα πούλαγαν τα παιχνίδια της, αλλά πολλά από αυτά πιθανώς να είχαν(άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο)λιγότερες πωλήσεις.

Κατάλαβα πως το λες, ΟΚ. Απλώς κοιτάμε την 20άδα (που όντως είναι Nintendo Only) και δεν βλέπουμε οτι υπάρχουν μεγάλες πωλήσεις εκει έξω
Εχουν πουληθεί 1ΔΙΣ, και 133 εκατομμύρια software για την κονσόλα :) . Δεν μπορεί να είναι τυχαία αυτά. 


image.png.983dd14d72de4605d65d2e40488b12a2.png

Επίσης (έστω και σαν μια αναφορά, καρφίτσα από τη θάλασσα που λεν 😄).
Από την παρακάτω 10άδα των κορυφαίων, εγώ προσωπικά σαν κάτοχος έχω... 2! Και να φανταστείς ότι την κονσόλα την έχω από το Μάρτη του 17 και έχω καμιά 70αριά τίτλους. Θέλω να πω ότι υπάρχει ζωή και εκτός Nintendo.

Πχ το Witcher 3 το έχω και σε XBOX και σε Nintendo, E στο Nintendo κατάφερα να παίξω και να το τερματίσω. Δυστυχώς πολύς κόσμος δεν έχει χρόνο μπροστά στην οθόνη του σαλονιού (ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ) και λίγο λίγο στα μετρό και στο κρεβατάκι πριν τον ύπνο βγήκε. Φιλαράκι στο PS4 δεν τα κατάφερε ποτέ να το τελειώσει (για τον ίδιο λόγο).
 

Mario Kart 8 Deluxe 57.01 million[4] September 30, 2023 April 28, 2017 Kart racing Nintendo EPD Nintendo
Animal Crossing: New Horizons 43.38 million[4] September 30, 2023 March 20, 2020 Social simulation Nintendo EPD Nintendo
Super Smash Bros. Ultimate 32.44 million[4] September 30, 2023 December 7, 2018 Fighting Nintendo
The Legend of Zelda: Breath of the Wild 31.15 million[4] September 30, 2023 March 3, 2017 Action-adventure Nintendo EPD Nintendo
Super Mario Odyssey 26.95 million[4] September 30, 2023 October 27, 2017 Platformer Nintendo EPD Nintendo
Pokémon Sword and Shield 26.02 million[4] September 30, 2023 November 15, 2019 Role-playing Game Freak
Pokémon Scarlet and Violet 23.23 million[4] September 30, 2023 November 18, 2022 Role-playing Game Freak
Super Mario Party 19.66 million[4] September 30, 2023 October 5, 2018 Party NDcube Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 19.50 million[4] September 30, 2023 May 12, 2023 Action-adventure Nintendo EPD Nintendo
New Super Mario Bros. U Deluxe 16.70 million[4] September 30, 2023 January 11, 2019 Platformer Nintendo EPD Nintendo
Επεξ/σία από Volga
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φήμες για την Ν..... Μέχρι και 2 λεπτά πριν βγει το σουιτς κάνεις δεν είχε ιδέα τι θα είναι.... Ποιο εύκολα μαθαίνεις στρατιωτικά μυστικά πάρα τι έχει στο μυαλό της η Ν. Το μόνο σίγουρακι είναι ότι θα πάει σε χαμηλού κόστους κονσόλα ακόμα μια φορά, να ελάχιστοπ/ση το οποίο ρίσκο, και θα ποντάρει στους τίτλους της, από Μάριο μέχρι Πόκεμον που απλά χ%ζει λευτα. Αυτή η συνταγή δουλεύει για την Ν από το γουι.. 

Γιατί να την αλλάξει. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, poulinos είπε

σωστα.ενω το iphone των 1500, to samsung των 1000, ο καφες,το σουβλακι ,τα ποτα και τα τσιγαρα ειναι value for money. 😛

1. Εισαι εκτος θεματος γιατι μιλαμε για παιχνιδια και οχι κινητα

2. Στην υγεια και αυτων των κοροιδων, δεν διαφωνω

3. Οταν αξιολογεις κατι το συγκρινεις με ομοια πραγματα και στα κινητα τα παιχνιδια δεν κανουν 70 ευρω αλλα το πολυ 5 ευρω και το nintento ειναι σε αυτη την κατηγορια δεν ειναι ps5 ουτε PC με Nvidia GeForce RTX 4090. Οποτε αν δε μπορεις να καταλαβεις την διαφορα των 5€ με τα 70€ ειναι δικο σου προβλημα

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κόσμος θα πληρώσει γιατί κατά βάση είναι αυτό που θέλε όσο έχει αποκλειστηκοτητες σαν το Zelda, Mario, Pokémon  Τίποτα τυχαίο σε αυτόν τον κόσμο. Σημασία για αυτούς τους πελάτες δεν έχει το hardware. Αλλά οι προσφερόμενου τίτλοι. Θα απογοητευτούν οι αναλυτές του insomnia για άλλη μια φορά όταν δουν τα νούμερα από τις πωλήσεις. 

Επεξ/σία από mariosraptor84
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, TutaKachun είπε

Eχεις δικιο. Γιατι να πληρώσεις 70 ευρω για το Zelda που ειναι 70 ώρες στορι και μπορεις να ριξεις αλλες 200 για το 100% οταν μπορεις να δωσεις 80 ευρω να παρεις το Last of Us, παίξεις 24 ολοκληρες ώρες για το 100% και να μην το ξαναγγιξεις ποτε; Μα τι κοροιδα υπαρχουν. Προτείνω να φτάξεις ενα blog με ονομα No Be Sheep και να διδάξεις τον κοσμο ποιες ειναι οι σωστές αγορές

1. Οταν αξιολογεις κατι το συγκρινεις με ομοια πραγματα και στα κινητα τα παιχνιδια δεν κανουν 70 ευρω αλλα το πολυ 5 ευρω και το nintento ειναι σε αυτη την κατηγορια δεν ειναι ps5 ουτε PC με Nvidia GeForce RTX 4090. Οποτε αν δε μπορεις να καταλαβεις την διαφορα των 5€ με τα 70€ ειναι δικο σου προβλημα. 

2. το ποσο καλο ειναι ενα παιχνιδι δε παει με την ωρα , αλλιως η λαμψη θα ηταν η μεγαλυτερη υπερ σειρα στην ανθρωποτητα.

3 Αρα αν σου φτιαξουν παιχνιδι 180 ωρες η τιμη του λες οτι αξιζει 180€. Απλα επιβεβαιωνεις με την λογικη σου ποσο δικιο εχω.

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, TutaKachun είπε

Το αστείο είναι πως στα σχόλια κανουν πλακα και λενε για απατο για τον διαδοχο μιας κονσολας που κέρδισε την προηγουμενη γενια (το Switch πούλησε περισσοτερα συστηματα απο το PS4 και το One). Η Nintendo ειναι η εταιρεια που τα 1st party της πουλανε 30-40 μυρια το καθενα την ώρα που αμφιβαλλω αν η Sony και η MS εχουν ενα εστω παιχνιδι που να πλησιασε τα 30. Δεν θα αναφερθώ καν στην ποιοτητα των 1st party. Την ώρα που η MS ολο "ερχεται" και η Sony εχει περάσει μιση γενιά με remasters και patches η Nintendo βγάζει σταθερα παιχνιδαρες πολλών κατηγοριων και κυριως (γιατι οι αλλοι 2 το εχουν ξεχασει) παιχνιδια που ειναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ. Η Nintendo ελπιζω να βγαλει μια κονσολα δυνατη. Δεν χρειάζεται να ειναι δυνατοτερη του PS5/SX. Αρκει να ειναι δυνατη. Γιατι αν καταφερε στο ταμπλετακι του 2016 να βγαλει παιχνιδι σαν το Breath of the Wild και να κανει πλακα στους αλλους 2 σε πωλησεις, αν εχει ενα δυνατο μηχανημα τοτε πρωτον δεν μπορω καν να φανταστω τα επομενα Zelda/Metroid κτλ αλλά θα φερει και 3rd party στο μηχανημα της. Και το μονο που σωζει τους αλλους 2 ειναι τα 3rd party. Αν η Nintendo εχει και αυτα, δεν εχουν καμια ελπιδα

Το τεαρ οφ δε κιγκντομ είναι.. Θαύμα μηχανικής... Σε 4 γιγα ραμ. 3 κόσμοι.. Χωρίς λοαντινγκ.. Χωρίς να είναι άδεια λιβάδια... Είναι τρελά από πλευρά μηχανικής και προγραμματισμού. 4 γιγα ρε φίλε.. 

Είναι τρελο 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Volga είπε

Κατάλαβα πως το λες, ΟΚ. Απλώς κοιτάμε την 20άδα (που όντως είναι Nintendo Only) και δεν βλέπουμε οτι υπάρχουν μεγάλες πωλήσεις εκει έξω

Εσύ αναφέρεις το κομμάτι της φορητότητας που είναι το δυνατό σημείο του Switch, κάτι που φυσικά συμφωνώ, και σίγουρα είναι ένας από τους κύριους λόγους της επιτυχίας του Switch(μην ξεχνάμε και το Nintendo 3DS πόσο δημοφιλές ήταν).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, KukuRukuGR είπε

1. Οταν αξιολογεις κατι το συγκρινεις με ομοια πραγματα και στα κινητα τα παιχνιδια δεν κανουν 70 ευρω αλλα το πολυ 5 ευρω και το nintento ειναι σε αυτη την κατηγορια δεν ειναι ps5 ουτε PC με Nvidia GeForce RTX 4090. Οποτε αν δε μπορεις να καταλαβεις την διαφορα των 5€ με τα 70€ ειναι δικο σου προβλημα. 

2. το ποσο καλο ειναι ενα παιχνιδι δε παει με την ωρα , αλλιως η λαμψη θα ηταν η μεγαλυτερη υπερ σειρα στην ανθρωποτητα.

3 Αρα αν σου φτιαξουν παιχνιδι 180 ωρες η τιμη του λες οτι αξιζει 180€. Απλα επιβεβαιωνεις με την λογικη σου ποσο δικιο εχω.

Από ποτέ ένα παιχνίδι βασίζεται στα οποία γραφικά;;;;;;; η μία κονσόλα σε όποια επεξ ισχη της;;; με αυτή την λογική το game boy ήταν πατάτα... Το πσ1 για τα σκουπίδια... Αφού και τα δύο ήταν πολύ αδύναμα σε σχέση τον ανταγωνισμό.. Και παιχνίδια ωπος το minecraft και το wow  που θα είναι σημεία αναφοράς για τις επόμενες γενιές με χάλια γραφικά και τα δύο... Δεν θα έπρεπε να τα υπολογίζουμε αφού.. Ούτε 4090 θέλουν.... Έτσι δεν πάει;;;; 

3 ώρες πριν, blacckvodka είπε

yuzu μόνο 

Εγώ yuzu με κοντρόλ πσ4 σε μόνιτορ σονυ.... Νταξ.. Κλάιν χαχαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
20 hours ago, Fulgore said:

Τι ακριβώς δεν στέκει και είναι εκτός πραγματικότητας σχετικά με την υποστήριξη σε παιχνίδια 3ων που έγραψα πιο πάνω?

Έγραψες ότι τα exclusives της Ν πουλάνε τόσο γιατί «δεν υπάρχουν άλλες επιλογές», πράγμα που δεν στέκει και είναι εκτός πραγματικότητας. Κατ' αρχήν υπάρχουν πληθώρα από non-Nintendo games στο eshop, οπότε επιλογές υπάρχουν, απλά δεν υπάρχουν τα ΑΑΑ games που βγαίνουν στις άλλες κονσόλες. Και επειδή η Ν δεν έχει μόνο ΑΑΑ games, αλλά και ΑΑ games, πάλι πουλάνε καλύτερα έναντι των ΑΑ 3rd-parties που βγαίνουν σε όλες τις κονσόλες.

Κατά δεύτερον είναι fallacy αυτό που αναφέρεις ως επιχείρημα. Δεν πουλάνε τόσο επειδή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, πουλάνε τόσο γιατί εξαρχής οι owners αγοράζουν την κονσόλα ακριβώς για τα exclusives της Nintendo και άρα όταν βγαίνει κάποιο 1st-party πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι. 

Αντίστοιχα η πλειοψηφία των PS owners αγοράζει κονσόλα -και συγκεκριμένα κονσόλα της Sony, γιατί πουλάει το brand- προκειμένου να παίζει κάποιο 3rd-party (CoD, FIFA ή Fortnite) και τσιμπάει και κανένα exclusive ή 3rd-party σαν συνοδευτικό.

Τα exclusives είναι αυτοσκοπός σε ένα σύστημα της Ν, η εταιρεία είναι S/W company και κυκλοφορεί H/W για να τρέχουν τα games της σε αυτό, το εντελώς ανάποδο από αυτό που κάνουν τα twins δηλαδή.

  • Like 6
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, KukuRukuGR said:

1. Εισαι εκτος θεματος γιατι μιλαμε για παιχνιδια και οχι κινητα

2. Στην υγεια και αυτων των κοροιδων, δεν διαφωνω

3. Οταν αξιολογεις κατι το συγκρινεις με ομοια πραγματα και στα κινητα τα παιχνιδια δεν κανουν 70 ευρω αλλα το πολυ 5 ευρω και το nintento ειναι σε αυτη την κατηγορια δεν ειναι ps5 ουτε PC με Nvidia GeForce RTX 4090. Οποτε αν δε μπορεις να καταλαβεις την διαφορα των 5€ με τα 70€ ειναι δικο σου προβλημα

θα στο εξηγησω διαφορετικα.

α.η εταιρεια το κοστολογει 400 $.οποιος θελει και νιωθει οτι εχει αναγκη να το παρει θα το παρει. αλλος δινει 400 ευρω για κινητο αλλος για κονσολα.ο καθενας κοινως χαλαει τα χρηματα σε αυτο που θεωρει οτι τον εξυπηρετει.αρα δεν θεωρω οτι ειναι κοροιδο. εσυ θεωρεις οτι δεν αξιζει πχ 400 ευρω αλλα για καποιον αλλον αξιζει.

β.η αγορα δεν ειναι μονο η ελλαδα.στην ελλαδα μπορει τα400 δολλαρια οπως και 70 το παιχνιδι να φαινονται ακριβα.στην ελβετια στην σουηδια και σε αλλες χωρες τα 400 δολλαρια ή τα 400 ευρω ειναι 3-4 μεροκοματα. επισης δεν παιρνουν ολοι βασικο μισθο.

γ.οπως βλεπεις και στα κινητα αλλα και στις κονσολες απειρος κοσμος αγοραζει. η nintendo καλως ή κακως εχει βρει τον τροπο να πουλαει και να πουλαει σαν ζεστα ψωμακια ακομα και με μεγαλες τιμες. αν τωρα υποθεσουμε οτι για καποιο λογο δεν πουλαει λογω κοστους το μονο που εχει να κανει ειναι να βγαλει προσφορα.

δ.οποτε δεν θεωρω κοροιδο αυτον που θα δωσει 400 δολλαρια.οπως ειδαμε οταν το ps5 ειχε ελλειψη καποιοι εδιναν και 1000 ευρω για να το αποκτησουν.οποτε οπως καταλαβαινεις απειροι θα πανε να το παρουν για 400 δολλαρια ειτε για Pokemon ειτε για zelda ειτε για mario. Ακόμα και αν δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα παλι θα δεις ατομα να το αγοραζουν για 1000. κοροιδα εγω θεωρω αυτους που δεν περιμενουν να βγει παλι σε διαθεσιμοτητα και πανε και τα σκανε σε scalper για να τα αγορασουν. κοροιδα γιατι τα πληρωνουν πιο ακριβα και κανουν μαγκα τον αλλον.

2. ουτε αυτος ειναι κοροιδο.δικα του ειναι τα λεφτα και αφου θεωρει οτι το χρειαζεται παει και το παιρνει.και εσυ και εγω καπου χαλαμε τα λεφτα και αντιστοιχα καποιος θα μπορουσε να πει εμας κοροιδα που πχ τα χαλαμε σε ταξιδια.

3.

Quote

Οταν αξιολογεις κατι το συγκρινεις με ομοια πραγματα και στα κινητα τα παιχνιδια δεν κανουν 70 ευρω αλλα το πολυ 5 ευρω και το nintento ειναι σε αυτη την κατηγορια δεν ειναι ps5 ουτε PC με Nvidia GeForce RTX 4090. Οποτε αν δε μπορεις να καταλαβεις την διαφορα των 5€ με τα 70€ ειναι δικο σου προβλημα

ωραια ας συγκρινουμε κονσολες.70 ευρω κανουν και στο Ps5 τα παιχνιδια.τι σημασια εχει αν το ps5 εχει την ταδε καρτα γραφικων ή εχει   4k γραφικα? στην Nintendo πληρωνεις το handheld. αν εσυ βαζεις το Nintendo switch στην κατηγορια των κινητων μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις την διαφορα και μαλλον ειναι δικο σου προβλημα. στο τελος θα συγκρινουμε το switch με commodore 64.

to Switch ειναι κονσολα. το ps5 και το xbox κερδιζουν στα γραφικα.το Switch στην φορητοτητα. το asus rog ally παλι πονταρει οχι τοσο στα γραφικα αλλα στο οτι ειναι και αυτο portable.

3.1 οπως εχεις καταλαβει η nintendo δεν πονταρει ουτε στα γραφικα ουτε στο δυνατο hardware. πονταρει α.στο οτι ειναι φορητη κονσολα και κυριως πονταρει στους τιτλους με αποκλειστικοτητα και δεν ειναι αλλα απο το zelda,mario,pokemon.

το mario που βγηκε για κινητα η Nintendo το ειχε σε τιμη 10 ευρω γιατι ακριβως ήταν για κινητο.το αντιστοιχο για τις κονσολες ομως δεν κανει 10 ευρω.οποτε δεν μπορεις να πεις οτι εχει ουτε 1% σχεση το κινητο με το switch.Καμια σχεση το ενα με το αλλο απλα.απολυτως καμια σχεση.το ενα ειναι φορητη παιχνιδομηχανη ενω το κινητο ειναι smartphone που παιζει και παιχνιδια.

 

και τελευταιο και πες μου αν εχω αδικα.

αν ειχες εταιρεια εσυ και εβλεπες οτι δινει ο κοσμος 40 ευρω για τα παιχνιδια και πουλανε σαν τρελα δεν θα ανεβαζες την τιμη? εννοειται θα το εκανες μεχρι να δεις ποσα λεφτα θα δωσει ο καταναλωτης. το ιδιο κανει και η samsung και η apple και η xiaomi. καθε χρονο μικρες αλλαγες και  η τιμη ανεβαινει για τα καλα.οσο αγοραζει ο κοσμος και δεν σταματαει τοσο θα  ανεβαινει η τιμη.

ειναι ενα ωραιο πειραμα να δει η Nintendo αν ο κοσμος θα δωσει παραπανω λεφτα.

και ειμαι σιγουρος οτι θα πετυχει.

 

τα ιδια ακουγαμε και για ατομα που ελεγαν οτι θα διακοψουν επειδη το Netflix εκοψε τις shared συνδρομες απο αλλη ip και ελεγαν θα διακοψουν κτλ. .και οπως καταλαβες οχι μονο δεν διεκοψαν το Netflix αλλα αυξηθηκαν οι συνδρομες. κανεις δεν κανει τιποτα και ολοι θα τα πληρωσουν μια χαρα τα παραπανω λεφτα για να παιξουν το αγαπημενο τους παιχνιδι.

εδω οταν βγηκε το Retro snes και nes πηγαν και το αγορασαν ολοι και σε πιο ακριβες τιμες οταν υπηρχε ελλειψη. ξερει να παιζει καλα η Nintendo

 

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 hours ago, TutaKachun said:

Το αστείο είναι πως στα σχόλια κανουν πλακα και λενε για απατο για τον διαδοχο μιας κονσολας που κέρδισε την προηγουμενη γενια (το Switch πούλησε περισσοτερα συστηματα απο το PS4 και το One). Η Nintendo ειναι η εταιρεια που τα 1st party της πουλανε 30-40 μυρια το καθενα την ώρα που αμφιβαλλω αν η Sony και η MS εχουν ενα εστω παιχνιδι που να πλησιασε τα 30. Δεν θα αναφερθώ καν στην ποιοτητα των 1st party. Την ώρα που η MS ολο "ερχεται" και η Sony εχει περάσει μιση γενιά με remasters και patches η Nintendo βγάζει σταθερα παιχνιδαρες πολλών κατηγοριων και κυριως (γιατι οι αλλοι 2 το εχουν ξεχασει) παιχνιδια που ειναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ. Η Nintendo ελπιζω να βγαλει μια κονσολα δυνατη. Δεν χρειάζεται να ειναι δυνατοτερη του PS5/SX. Αρκει να ειναι δυνατη. Γιατι αν καταφερε στο ταμπλετακι του 2016 να βγαλει παιχνιδι σαν το Breath of the Wild και να κανει πλακα στους αλλους 2 σε πωλησεις, αν εχει ενα δυνατο μηχανημα τοτε πρωτον δεν μπορω καν να φανταστω τα επομενα Zelda/Metroid κτλ αλλά θα φερει και 3rd party στο μηχανημα της. Και το μονο που σωζει τους αλλους 2 ειναι τα 3rd party. Αν η Nintendo εχει και αυτα, δεν εχουν καμια ελπιδα

δεν ειπε κανεις οτι δε πουλησε και κανεις δεν ειπε οτι πηγε απατο εγω θεωρω πως πιο πολυ αποτελει gimmick ή πραγμα απλα να το εχεις σαν την αντιλοπη πανω απο το τζακι απο το να το χρησιμοποιεις ναι οκ zelda περα απο αυτο?ηταν παιχνιδαρα το animal crossing?τα 80 ποκεμον ή οι 25 παραλαγες mario?Ηταν απλα οκ παιχνιδια και παντα αναλογα ποσο τα πληρωσες?Οσοι εχουν δευτερη κονσολα ή ενα mediocre pc κατα βαση σχεδον δεν το ακουμπανε το switch τωρα εισαι απο αυτους που ειναι η main gaming κονσολα?με γεια σου με χαρα σου καλα κανεις αλλα οι περισσοτεροι δεν το κανουν.Πουλησε?πουλησε.Την κανει αυτο καλη κονσολα?Για εμενα οχι για εσενα ναι δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε σε αυτη την ζωη.

Δεν εχει καμια αναγκη να βγαλει κατι δυνατο εχει το μεριδιο της και θα συνεχισει να το εχει να μπει σε διαδικασια να δωσει πολλα εκατομμυρια για να κονταροχτυπηθει με οτι gaming system φορητο και μη για να κερδισει ενα αμφιβολο ποσοστο?γιατι αφου βγαζει με το παραπανω και με mediocre συστημα δεν βρισκω τον λογο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

70 ευρώ με βάση το τι πληρωναμε στα 90 s δεν ειναι πολλά λεφτά . Απλά είμαστε φτωχοί και λίγο κακομαθημένοι  και έχουμε μάθει στη ποσοτητα.  Σίγουρα θα ήθελα να πληρώνω 59.99 αλλά τι να κάνουμε .

Αν η κονσόλα έχει ίδιες επιδόσεις με το ντεκ  στα 400 μαζί με ντοκ είναι μια χαρά , το ολεντ επίσημα κάνει 379, σωστά ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 minutes ago, Choronzoon said:

70 ευρώ με βάση το τι πληρωναμε στα 90 s δεν ειναι πολλά λεφτά . Απλά είμαστε φτωχοί και λίγο κακομαθημένοι  και έχουμε μάθει στη ποσοτητα.  Σίγουρα θα ήθελα να πληρώνω 59.99 αλλά τι να κάνουμε .

Αν η κονσόλα έχει ίδιες επιδόσεις με το ντεκ  στα 400 μαζί με ντοκ είναι μια χαρά , το ολεντ επίσημα κάνει 379, σωστά ?

Ναι όλα αυτά μια εποχή που δεν υπήρχε steam,fanatical,humble και ήσουν έρμαιο του πόσο αποφάσιζε οτι ήθελε να πουλήσει ο μαγαζάτορας αγόραζες μεταχειρισμένο κακοδιαχειρισμένο απο το seven παιχνιδι 3 ετιας 15-20 ευρω και το θεωρουσες τρελο ντιλ.Οταν τωρα μπορεις να βρεις φετινους τίτλους με 25 ευρω σε official store(πχ STAR WARS Jedi: Survivor, και hogwarts legacy) ε ενταξει η nintendo κοπανάει λιγο στο κεφαλι.Επισης στα 90s λογικα μια 35αρα crt εκανε δυο νεφρα και εναν πνευμονα πρεπει να αποτελει μετρο συγκρισης με το ποσο κανουν τώρα?

 

Τελος πάντων θα δουμε τι θα βγει και θα αποφασισουμε αλλα ήδη με φήμες για τα specs και με τιμή 400 ευρω θα υποθέσω οτι μιλάμε για ένα upgrade του switch και όχι κατι συνταρακτικό εκτός και αν κρίβει τρελά features που δεν φανταζόμαστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...