Προς το περιεχόμενο

Με ποσοστό λάθους 83% η χρήση του ChatGPT σε τεστ διάγνωσης ιατρικών περιπτώσεων σε παιδιά


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

19 ώρες πριν, AtiX είπε

δηλαδή μας είπαν το αυτονόητο, πως ένα γλωσσικό εργαλείο εκμάθησης δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν γιατρό…

θέλει μεγάλη, πραγματική, νοημοσύνη για να το καταλάβεις…

19 ώρες πριν, syma είπε

Ευτυχως να λετε που εχει ποσοστο επιτυχιας τοσο λιγο....
Σκεφτειτε, η καθε μητερα με το αγχος που θα εχει, για τα ταδε συμπτωματα του παιδιου της , να εχει συμβουλευτει το ChatGPT και να ερχεται σε αντιπαραθεση με τους γιατρους... ΜΠΑΧΑΛΟ!

Μα ακριβώς αυτό θα γίνει. Όπως λένε τώρα ότι "διάβασα στο Internet", ημιμαθείς που θα πιάσουν στα χέρια τους το chatGPT θα λένε παρόμοια πράγματα στους γιατρούς. Οπότε τέτοιες έρευνες κλείνουν το μάτι σε κυβερνήσεις, να βελτιώσουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα και να ξεκινήσει ο κόσμος να μαθαίνει τι πραγματικά είναι το chatGPT και η τεχνητή νοημοσύνη. Δεν θέλω να το προδικάσω, αλλά δεν θα εισακουστούν και θα συνεχίσουμε να έχουμε ανθρώπους 2 ταχυτήτων.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.massgeneralbrigham.org/en/about/newsroom/press-releases/chatgpt-shows-impressive-accuracy-in-clinical-decision-making

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά, το ChatGPT ήταν περίπου 72 τοις εκατό ακριβές και ότι ήταν το καλύτερο για την πραγματοποίηση μιας τελικής διάγνωσης, όπου ήταν 77 τοις εκατό ακριβές. Είχε τη χαμηλότερη απόδοση στην πραγματοποίηση διαφορικών διαγνώσεων, όπου ήταν μόνο 60 τοις εκατό ακριβής. Και ήταν μόνο 68 τοις εκατό ακριβής στις αποφάσεις κλινικής διαχείρισης, όπως το να καταλάβουμε με ποια φάρμακα θα πρέπει να θεραπεύουμε τον ασθενή αφού φθάσουμε στη σωστή διάγνωση. Άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα από τη μελέτη περιελάμβαναν ότι οι απαντήσεις του ChatGPT δεν έδειχναν μεροληψία ως προς το φύλο και ότι η συνολική του απόδοση ήταν σταθερή τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην επείγουσα περίθαλψη....
 
...«Αξιολογούμε επί του παρόντος λύσεις LLM που βοηθούν με την κλινική τεκμηρίωση και το σχέδιο απαντήσεων στα μηνύματα των ασθενών με έμφαση στην κατανόηση της ακρίβειας, της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης τους. Απαιτούνται αυστηρές μελέτες όπως αυτή πριν ενσωματώσουμε τα εργαλεία LLM στην κλινική φροντίδα.....
 
ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ.-
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 hours ago, atypicalcoder said:

Έχω πάθει πλάκα.

Διαβάζω από κόσμο που υποστηρίζει σθεναρά το AI στην ιατρική και τρομάζω για το μέλλον μας.

Δεν θα πήγαινα ποτέ σε γιατρό αν ήξερα ότι χρησιμοποιεί ΑΙ.

Αυτό ισχύει για κάθε κομμάτι της ιατρικής στο οποίο εμπλέκεται η ευρύτερη έννοια του AI, ή αποκλειστικά και μόνο τα LLM-based chatbot (που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθούν); Ούτε φάρμακα που έχουν ανακαλυφθεί με τεχνητή νοημοσύνη θέλεις; Ούτε τη βοήθεια της αναγνώρισης προτύπτων στην απεικόνιση; Αν ναι, μάλλον πρέπει να κόψεις ήδη τη σχέση σου με την ιατρική.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα το κοιτάξω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα εδώ. Ήθελα να τονίσω ότι ακόμα και στην τελευταία έκδοση της ΑΙ έχει σοβαρά θέματα.

Έχει αρκετά λάθη ακόμη έχεις δίκιο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/01/2024 at 12:05, jon_pallis said:

"everybody lies" και "it's never Lupus"

Γνωρίζω μία περίπτωση με lupus (μακρινή ξαδέρφη). Ακόμα μετά απο 20 χρόνια οι γιατροί Ελλάδας-Γερμανιας έχουν διαφορετική άποψη για τη φαρμακευτική της αγωγή. ΑΝ είναι όντως lupus (σπάνια) σίγουρα δε θέλεις να το έχεις.

Αλλά αυτό που λες γενικά ισχύει, ένα θείος μου νόμιζαν τη δεκαετία του '80 (και στην Αμερική παρακαλώ) οτι ήταν, lupus αλλά τελικά μετά από πολλά χρόνια (και αφού ειχε αποδημήσει) ανκάλυψαν οτι ήταν κάτι παντελώς άσχετο.

21 hours ago, panther_512 said:

...

- Γράφει παραπεμπτικά στους Ειδικούς ιατρούς (εκείνους θα τους δείς από κοντά, δεν την γλιτώνεις, εκτός και αν κάνουν κολονοσκόπηση ή δαχτυλοσκόπηση από το τηλέφωνο)

...

Εδώ είσαι.🤣 Από 1 έως 10 μέτρα, βολεύει όλες τς περιπτώσεις.

1.jpg

Επεξ/σία από CoffeeDrink10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...