Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο καθένας τρώει ό,τι του αρέσει, αλλά αυτό στη δεύτερη φωτογραφία δε λέγεται πίτσα, όπως δε λέγεται πιτόγυρο αυτό που φτιάχνουν τα πιο πολλά μαγαζιά στο εξωτερικό, αλλά κάτι που θυμίζει πιτόγυρο.

Να ξέρουμε τι λέμε.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
10 minutes ago, phanispal said:

Ο καθένας τρώει ό,τι του αρέσει, αλλά αυτό στη δεύτερη φωτογραφία δε λέγεται πίτσα, όπως δε λέγεται πιτόγυρο αυτό που φτιάχνουν τα πιο πολλά μαγαζιά στο εξωτερικό, αλλά κάτι που θυμίζει πιτόγυρο.

Να ξέρουμε τι λέμε.

Και εγώ το ναπολιτάνικο προτιμώ φυσικά. Όποιος δοκιμάσει πολύ καλή ναπολιτάνικη, νομίζω δεν γυρνάει πίσω. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που νοσταλγούν παλιές γεύσεις. Θέλουν να γυρίσουν στα παιδικά τους χρόνια or something 😆

Πίτσα είναι και πάλι για εμένα αυτή, αλλά για διαφορετικό κοινό απλά.

  • Like 2
Δημοσ.

Η ΖΕΑΣ ειναι η κλασικη και εχει και μια ιδαιτερη γευση νομιζω γλυκανισου ?

Εκλέισε και η χατ με την ψωμουρα που πηγαινες καθε Δευτερα και ετρωγες οση ηθελες και επαιρνες 3 κιλα σε μια ωρα

Απο την αλλη με πολυ λεπτες σαν τσιγαροχαρτο πρεπει να βαλεις 4 κομματια το ενα πανω στο αλλο για να καταλαβεις οτι τρως

 

  • Like 3
Δημοσ.
On 10/01/2024 at 17:10, lasithi12 said:

ναι γι αυτές μιλάω....

ειναι γευστηκότατες.... και εχουν το λαο τους

αν εισαι αθηνα τετοια πιτσα που ειναι και πολυ ωραια εχει στο montebello στα βριλησσια επι λεωφορου πεντελης.

Δημοσ.

Όλες οι πίτσες αν είναι φτιαγμένες σωστά μία χαρά είναι. Η σωστά φτιαγμένη η ταψιού/καναδέζικη/New England Greek Style Pizza (της έχουν δώσει και το όνομά μας οι αμερικάνοι) είναι επίσης αξιόλογη. Πρωσοπικά πρωτιμό την καλσική ιταλλίκη αλλά έχει ένα μεγαλό μειονέκτημα σε σχέση με την καναδέζικη, η πτώση της ποιόττηας του αποτελέμσατος είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με του ταψιού όσο περισσότερος χρόνος έχει περάσει απ τη στιγμή που βγει απ το φούρνο. Συνεπώς είναι σχεδόν απαγορευτικό το delivery ιταλλίκης ζύμης πίτσα. 

  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μετάβαση σε κλασσικό Ναπολιτάνικο στυλ ζυμάρι σε πίτσα από πολλές καινούριες πιτσαρίες. Σαν αυτό για παράδειγμα:

1500x1500-Photo-1_1968-How-to-MAKE-NEAPOLITAN-PIZZA-with-Dry-Yeast-at-Home-Better-than-a-Pizzeria-in-Naples-V1-500x500.jpg

Σε αντίθεση με παλιά που οι περισσότερες πιτσαρίες είχαν το παρακάτω ζυμάρι. Βέβαια και σημερα πολλές συνοικιακές πιτσαρίες που είναι πολλά χρόνια στο χώρο ακόμα και σήμερα τέτοιο στυλ έχουν.

caption.jpg

 

Έχω να φάω πίτσα 4 χρόνια. Όταν έτρωγα πάντα ήταν αυτή σαν την κλασσική την από κάτω. Δεν είχα  ιδέα για αυτες τις αλλαγές, εγώ ανέκαθεν έτρωγα πίτσα σαν την δεύτερη, απλά μερικές φορές αντί για στρογγυλή ήταν μαργαρίτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/01/2024 at 17:03, lasithi12 said:

Μιλάω για τις πιτσσε σε ταψάξι αρκετο ψωμάκι και φυσικα λαδωμένες.

Παλαιου τυπου.

Αυτές με ξυλόφουρνο μου φένονται πολύ μάπα, αλλα αν θελω να φαω ναπολινέζικη εχει αρκετά μαγαζια στο κέντρο

Αθήνα κέντρο και περιοχές εχουμε καμία σύσταση; μιλάω για πιτσες όπως το εξπρες και το νορμανδια.

Screenshot2024-01-10at5_04_57PM.jpg.9a359fac32b9fc6fb3e92a361db274c6.jpg

 

On 10/01/2024 at 17:07, Dante80 said:

Αν εννοείς κάτι τέτοιο, προτείνω την Verona στην Ηλιούπολη. Έχω πάρει δις, με πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι η παλιακή η Ελληνική πίτσα ταψιού, πριν γίνουν της μόδας οι ξυλόφουρνοι.

sbszqBO.jpg

0G7UbiF.jpg

94mbrQs.jpg

V4714jZ.jpg

🤩😍

Αυτές είναι ολόιδιες με αυτές που έκανε η παλιά καλή San Marino στο Νέο Κόσμο!

Πρέπει να τις τιμήσω!

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tasanton είπε

Porto Rico στο Μαρούσι, δεκαετίες τώρα !!

 

Το εχω στο προγραμμα να το δοκιμασω την αλλη βδομαδα οποτε θα γραψω εντυπωσεις. Της αφρατης zυμης ειμαι και εγω.

Δημοσ.
23 hours ago, tasanton said:

Porto Rico στο Μαρούσι, δεκαετίες τώρα !!

 

Με το τυράκι να γλύφει το στεφάνι! Η πίτσα που το έξω είναι πιο νόστιμο από το μέσα! Ποσοστό κάλυψης 100%. Και αν έχεις καβατζάρει τα 30 (άντε 40) γύρω στις 14 ώρες χρόνος χώνεψης.

  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περικλής Καλλιθέα. Τσιμπημένες τιμές για το μέγεθος αλλά καναδέζικη παλιακή γεύση 100%.

AF1QipPxTcH1Ri5fMgkLqL7INPVYZrfI-91te9GxciUk=s680-w680-h510-rw

Επεξ/σία από GnG
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...