Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα και χρονια πολλα. 

Ενοικιαστης σε τετραωροφη πολυκατοικια (οροφοδιαμερισματα) του 1979 χωρις καταστατικο, χωρις αυτονομη θερρμανση.

Ο ιδιοκτητης διαμενει στο κτιριο και τα κοινοχρηστα τα εχει αναλαβει συγγενης χρονια και ο οποιος μετακομισε απο το κτιριο πριν 10 μηνες.

Κατ αρχας με το θεμα κινηση ανελκυστηρα, υπαρχει ενα μεγαλο ποσο στα 74 ευρω τον μηνα στο οποιο επιμενουν να διαιρουν δια του 4 ενω απο οτι γνωριζω ειναι λαθος.

Με το θεμα πετρελαιο, 2 μερες πριν τελειωσει, ενημερωνουν οτι για το ποσο αλλα δεν σου αφηνουν περιθωριο πχ να τα βρεις γιατι ισως να μην εχεις 200 ευρω ξαφνικα στα μεσα του μηνα.

Και ερχομαστε στο πιο δυσκολο θεμα. ΕΥΔΑΠ κοινοχρηστη 690 ΕΥΡΩ...

Παιρνω τηλεφωνο και ρωταω μηπως ηταν διαρροη για να σωσουμε κατι ισως και μου λενε "να ξερεις, καποιος πειραξε το κομπιουτερακι και εβγαζε παραπανω νερο για 3 μηνες. Λεω για να βγαινει τοσο νερο θα επρεπε να καποιος να το ειχε προσεξει, μιλαμε για ατελειωτα λιτρα νερου και θα ειχαμε γεμισει με λασπες.

Ποιος ειναι ο υπευθυνος για το θεμα αυτο τωρα και ποιος φταιει. Ο remote συγγενης διαχειριστης, ο κηπουρος που ερχεται 2 φορες την εβδομαδα, η θα πληρωσουμε ολοι την νυφη.

Να πω εδω οτι απο προπερσι πριζω τον ιδιοκτητη να βαλει εταιρεια διαχειρισης και ολο λακιζει, ειδικα τωρα παταει στο θεμα τις απεργιας των συμβολαιογραφων.

Σκεφτομαι να αποταθω σε δικηγορο εκτος αν απλα ειναι μονοδρομος να πληρωσουμε ολοι το λαθος καποιου αλλου (αν οντως φταιει καποιος)

Ευχαριστω και συγνωμη για το σεντονι :)

Δημοσ.

• Οποιος ειναι πιο ψηλά πληρωνει περισσότερα σε ό,τι αφορά τον ανελκυστήρα. Αυτά βέβαια χωριζονται με χιλιοστά. Αφου δεν έχετε καταστατικό φέξε μου και γλυστρισα
  • Για την ΕΥΔΑΠ, εφοσον δε κάνουν τιποτε ενω έρχεται 600 ευρω, ειτε ειναι βαθύπλουτοι, ειτε έχουν κάνει κάποια περίεργη ιστορία και τρωνε το κοινόχρηστο νερό, και τα έξοδα τα μοιράζουν σε όλους. Είτε απαιτείς να έρθει υδραυλικός, είτε τον φέρνεις εσυ και χρεωνεις στη διαχειριση. 
  • Πετρέλαιο έρχεται στα κοινόχρηστα. Τι ακριβως σου ζητάνε. Προκαταβολικά? Ξεκαθαριζεις πως ειτε πρέπει να ξερεις ημερομηνιες, ειτε να ενημερωνεσαι νωριτερα, διοτι δε θα έχεις να πληρωσεις.
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Sorath είπε

Όντως 690€ νερό, δεν είναι διόλου φυσιολογικό. Είτε διαρροή υπάρχει εδώ, ή κάποιος κάνει λαμογιά...

image.png.0802740c1e2919c93b7afabf820dcbc4.png

25 λεπτά πριν, pontez2 είπε

• Οποιος ειναι πιο ψηλά πληρωνει περισσότερα σε ό,τι αφορά τον ανελκυστήρα. Αυτά βέβαια χωριζονται με χιλιοστά. Αφου δεν έχετε καταστατικό φέξε μου και γλυστρισα
  • Για την ΕΥΔΑΠ, εφοσον δε κάνουν τιποτε ενω έρχεται 600 ευρω, ειτε ειναι βαθύπλουτοι, ειτε έχουν κάνει κάποια περίεργη ιστορία και τρωνε το κοινόχρηστο νερό, και τα έξοδα τα μοιράζουν σε όλους. Είτε απαιτείς να έρθει υδραυλικός, είτε τον φέρνεις εσυ και χρεωνεις στη διαχειριση. 
  • Πετρέλαιο έρχεται στα κοινόχρηστα. Τι ακριβως σου ζητάνε. Προκαταβολικά? Ξεκαθαριζεις πως ειτε πρέπει να ξερεις ημερομηνιες, ειτε να ενημερωνεσαι νωριτερα, διοτι δε θα έχεις να πληρωσεις.

Δεν υπαρχει διαχειριστης ουτε εταιρεια διαχειρισης. Το πετρελαιο ολα αυτα τα χρονια δεν το εβαζαν στα κοινοχρηστα παρα μονο ζητανε τα χρηματα μολις ερθει η εταιρεια να βαλει, συνηθως 500 λιτρα.

Το θεμα με την ΕΥΔΑΠ και τα 700 ευρω, η μοναδικη απαντηση που πηρα απο τον παλιο διαχειριστη/συγγενη ηταν αυτη.

image.png.f68b087ebe0fb39a60661838eb7135d8.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω. Ποιό κομπιουτερ; Οι μετρητές του νερού, απλοί αναλογικοί είναι. Για να δείχνει παραπάνω, είτε υπάρχει αυξημένη χρήση ή  διαροή.

ΥΓ: Μπα, βλέπω έχει και ψηφιακούς

Επεξ/σία από Sorath
Δημοσ.

Εννοει τα κομπιουτερακια με το αυτοματο ποτισμα. Οτι καποιο ειχε θεμα. Μετα μου ειπε οτι μαλλον καποιος το πειραξε και εβγαζε παραπανω νερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok, αν ήταν αυτό, μιλάμε ότι τότε πρέπει να έβγαζε οχι απλά λίγο παραπάνω νερό, αλλά τρελές ποσότητες.

Επεξ/σία από Sorath
Δημοσ.

Για αυτο μου λενε αλλα θα το βλεπαμε. Δεν γινεται. Ακομα και βραδυ αργα που ειχανε ανοικτα θα φαινοταν την ιδια μερα.

161Μ3 για 2.5 μηνες.image.png.c8d0db70727f701d5045cc25dfe8801c.png

Δημοσ.

Ακομα και τα 4 διαμερίσματα να έγραφαν μονο στο κοινόχρηστο, πάλι πολύ είναι. 

Πάντως ξέχωρα απο την ΕΥΔΑΠ, με την κατάσταση που περιγράφεις πάρε απόφαση οτι στα κοινόχρηστα θα σε κλέβουν. Φαντάζομαι οικογενειακή πολυκατοικία κι εσύ ως ενοικιαστής θα είσαι ο ηλίθιος να σου φορτώνουν τα έξοδα. 

Αν δεν ειναι το σούπερ σπίτι σε υπερβολικά χαμηλή τιμή, ψάξε να αλλάξεις. Και γενικά μακριά απο οικογενειακές πολυκατοικίες

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την ΕΥΔΑΠ στον ιδιοκτήτη (ζημιά)

11 ώρες πριν, gavorki είπε

Το πετρελαιο ολα αυτα τα χρονια δεν το εβαζαν στα κοινοχρηστα παρα μονο ζητανε τα χρηματα μολις ερθει η εταιρεια να βαλει, συνηθως 500 λιτρα.

αν δεν έχεις σου δίνουν και απόδειξη , πιστολιά στεγνά .

και γενικά αυτό που είπε ο απο πάνω

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Και το 74αρι για ασανσέρ είναι ύποπτο, Αθήνα βρίσκεις και με 50-55€ το μήνα για 4οροφη με ένα ασανσέρ μόνο...

Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει καταστατικό? Μήπως να το αναζητούσες να βεβαιωθείς?

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Και το 74αρι για ασανσέρ είναι ύποπτο, Αθήνα βρίσκεις και με 50-55€ το μήνα για 4οροφη με ένα ασανσέρ μόνο...

Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει καταστατικό? Μήπως να το αναζητούσες να βεβαιωθείς?

Πάρα πολύ ύποπτο. Εμείς σε 4ωροφη πολυκατοικία 8 διαμερισμάτων με 9 επισκέψεις το χρόνο σύμφωνα με το νόμο, δίνουμε 45,50€. Ξεκινήσαμε με 38€ και με γνωστή εταιρεία στην περιοχή με πιστοποίηση κτλ. Επίσης βάση χιλιοστών πληρώνουν την χρήση του. Και η λογική λέει ότι δεν μπορεί να πληρώνει τα ίδια αυτός που πάει στον 4ο με αυτόν που πάει στον 1ο. Άσε που αυτός του 1ου μπορεί να μην το χρησιμοποιεί και καθόλου. 

Το νερό δε αυτό κι αν είναι εξωφρενικό. Είχαμε και εμείς διαρροή σε κουτί στο  γκαζόν μη εμφανή που είναι οι ηλεκτροβάνες, το νερό έφευγε στο χώμα και ο λογαριασμός ήρθε 103€. Βλέπεις οι απατεώνες σταμάτησαν να στέλνουν ειδοποίηση όταν υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση από τα συνηθισμένα όπως παλιά. Έτσι όταν ήρθε ο λογαριασμός πήγα μιας και είμαι εγώ ο διαχειριστής,  καρφί στο ρολόι και είδα ότι γυρίζει με κλειστές δύο βρύσες κοινόχρηστες. Επίσης 2 μηχανάκια gardena που ποτίζουν τα παρτέρια δεξιά και αριστερά της εισόδου κομπλέ, και πήγα στο κουτί του γκαζόν. Έβγαλα το καπάκι και είδα λίμνη μέσα στο κουτί με τις ηλεκτροβάνες. 

Όσο για το πετρέλαιο αφού δεν υπάρχει αυτονομία θέρμανσης κλαφτα Χαράλαμπε. Αντε να βγάλεις άκρη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και χίλια συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

Όσο αφορά το θέμα των καταστατικού επειδή είναι οικογενειακή πολυκατοικία δεν έχουν βγάλει ποτέ.

Ξεκίνησαν όπως μας είπαν διαδικασίες πριν λίγους μήνες αλλά λόγω της απεργίας των συμβολαιογράφων έχουν μείνει πίσω.

Η πολυκατοικία αποτελείται από τέσσερα οροφοδιαμερίσματα και στον τέταρτο μένει ο ιδιοκτήτης.

Μου έχουν πει ότι τα 74€ κάθε μήνα για τη κίνηση των ελπιστήρα περιλαμβάνουν και δωρεάν τεχνικό αν ποτέ χρειαστεί να έρθει να κάνει service. 

Όσο αφορά το θέμα ευδαπ επειδή είμαι ο μόνος που δεν έχει πληρώσει ακόμα κοινόχρηστα αυτό τον μήνα (περιμένω να δω μήπως βγάλω άκρη με κάποιο δικηγόρο για το φάουλ που έγινε, ότι και καλά έγινε κάποιο λάθος και το πρόγραμμα έβγαζε πιο πολύ νερό το βράδυ για 2,5 μήνες), με ενημέρωσαν ότι όσο μένει η ΕΥΔΑΠ απλήρωτη και η οποία έχει λήξει 14/1, θα πληρώσω εγώ τις προσαυξήσεις τις καθυστέρησης. 

Επίσης το πιο παράξενο που προστέθηκε χθες είναι ότι στις 16 δεκεμβρίου βάλαμε 600€ πετρέλαιο για τέσσερα διαμερίσματα και δύο ώρες τη μέρα και πριν 3 μέρες μου ζήτησαν αλλά 150€ για να βάλουν άλλα 600€ ξανά. 

Ξέρω ότι σας έχω ζαλίσει, αλλά ειλικρινά αν δεν είχα μεγάλους γονείς και αν η τιμή δεν ήταν σχετικά καλή, θα είχα φύγει ήδη.

Επεξ/σία από gavorki
Δημοσ.
1 hour ago, gavorki said:

Καλησπέρα σε όλους και χίλια συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

Όσο αφορά το θέμα των καταστατικού επειδή είναι οικογενειακή πολυκατοικία δεν έχουν βγάλει ποτέ.

Ξεκίνησαν όπως μας είπαν διαδικασίες πριν λίγους μήνες αλλά λόγω της απεργίας των συμβολαιογράφων έχουν μείνει πίσω.

Η πολυκατοικία αποτελείται από τέσσερα οροφοδιαμερίσματα και στον τέταρτο μένει ο ιδιοκτήτης.

Μου έχουν πει ότι τα 74€ κάθε μήνα για τη κίνηση των ελπιστήρα περιλαμβάνουν και δωρεάν τεχνικό αν ποτέ χρειαστεί να έρθει να κάνει service. 

Όσο αφορά το θέμα ευδαπ επειδή είμαι ο μόνος που δεν έχει πληρώσει ακόμα κοινόχρηστα αυτό τον μήνα (περιμένω να δω μήπως βγάλω άκρη με κάποιο δικηγόρο για το φάουλ που έγινε, ότι και καλά έγινε κάποιο λάθος και το πρόγραμμα έβγαζε πιο πολύ νερό το βράδυ για 2,5 μήνες), με ενημέρωσαν ότι όσο μένει η ΕΥΔΑΠ απλήρωτη και η οποία έχει λήξει 14/1, θα πληρώσω εγώ τις προσαυξήσεις τις καθυστέρησης. 

Επίσης το πιο παράξενο που προστέθηκε χθες είναι ότι στις 16 δεκεμβρίου βάλαμε 600€ πετρέλαιο για τέσσερα διαμερίσματα και δύο ώρες τη μέρα και πριν 3 μέρες μου ζήτησαν αλλά 150€ για να βάλουν άλλα 600€ ξανά. 

Ξέρω ότι σας έχω ζαλίσει, αλλά ειλικρινά αν δεν είχα μεγάλους γονείς και αν η τιμή δεν ήταν σχετικά καλή, θα είχα φύγει ήδη.

Όλα όσα περιγράφεις είναι οι λόγοι που δεν πρέπει ποτέ μα ΠΟΤΕ να μένουμε σαν ενοικιαστές σε οικογενειακές πολυκατοικίες….. προφανος εχουν βρει το κοροιδο!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

Όλα όσα περιγράφεις είναι οι λόγοι που δεν πρέπει ποτέ μα ΠΟΤΕ να μένουμε σαν ενοικιαστές σε οικογενειακές πολυκατοικίες….. προφανος εχουν βρει το κοροιδο!

Μενει ακομα μια οικογενεια η οποια πλήρωσε τα κοινοχρηστα κανονικα. Ολα αυτα ξεκινησαν απο περσι για καποιο λογο. 3 χρονια δεν ειχαμε προβληματα και αυτο με παραξενευει.

Το θεμα ειναι οτι ουτε ο δικηγορος δεν ξερει τι γινεται στην περιπτωση της ΕΥΔΑΠ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...