Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.
Έχω ένα αγροτεμάχιο που κάθεται και σκέφτομαι να το νοικιάσω. Πριν απευθυνθώ σε μεσίτη και επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα, θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν είναι εύκολο.
Ας πούμε ότι βρίσκω ενοικιαστή και συμφωνούμε σε χ ποσό το μήνα. Αυτό το ποσό μένει σταθερό μέχρι να φύγει ή πρέπει να ζητήσω εγώ να προβλέπεται αύξηση πχ. 5% το χρόνο; Πως λειτουργεί αυτό;
Επίσης ζητάω ενοίκια μπροστά; Εχω ακούσει σε διάφορες συζητήσεις κάποιους να ζητάνε "αέρα". Αυτό το ποσό προκαταβάλλεται και επιστρέφεται (όπως με τη μίσθωση κατοικίας) ή όντως είναι αέρας;
Και τέλος , συμβόλαιο φτιάχνω εγώ (δεν έχω λογιστή) μέσω taxis ή χρησιμοποιούνται ακόμη τα έντυπα για επαγγελματικές μισθώσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Εξαρτάται από το αγροτεμάχιο.
Εμβαδόν και τοποθεσία.

Αν είναι χωράφι σε περιοχή με καλλιέργειες το νοικιάζεις σε αγρότες που καλλιεργούν τα γειτονικά χωράφια.

Αν είναι ένα γεωτεμάχιο κάπου, τα γειτονικά πώς χρησιμοποιούνται?

Δημοσ.
On 14/01/2024 at 15:51, mathewgx said:

Ας πούμε ότι βρίσκω ενοικιαστή και συμφωνούμε σε χ ποσό το μήνα. Αυτό το ποσό μένει σταθερό μέχρι να φύγει ή πρέπει να ζητήσω εγώ να προβλέπεται αύξηση πχ. 5% το χρόνο; Πως λειτουργεί αυτό;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, ισχύει ότι ακριβώς συμφωνήσετε.

Επίσης ζητάω ενοίκια μπροστά; Εχω ακούσει σε διάφορες συζητήσεις κάποιους να ζητάνε "αέρα". Αυτό το ποσό προκαταβάλλεται και επιστρέφεται (όπως με τη μίσθωση κατοικίας) ή όντως είναι αέρας;

Το ποσό που προκαταβάλλεται και επιστρέφεται λέγεται εγγύηση, ο αέρας είναι κάτι άλλο που δεν επιστρέφεται και αν δηλωθεί φορολογείται ως εισόδημα.

Πάντως εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά ακούω για αέρα σε αγροτεμάχιο.

Και τέλος , συμβόλαιο φτιάχνω εγώ (δεν έχω λογιστή) μέσω taxis ή χρησιμοποιούνται ακόμη τα έντυπα για επαγγελματικές μισθώσεις;

Και μόνος σου μπορείς να φτιάξεις, και να τροποποιήσεις κάποιο από αυτά που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, δεν υπάρχει περιορισμός.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...