Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreaspA είπε

αναλογα τι συμφωνια εχεις. Η μπαταρια εχει 5€. Μια 2.4amp ειναι. Την αλλαζεις και μονος σου. Εγω την αλλαζω μονος μου.
Λάδια απο το 2007 δεν εχω αλλαξει.

Κι εγώ μόνος μου ΘΑ την άλλαζα ΑΛΛΑ όταν αφορά κτήριο που μένουν και αρκετοί άλλοι δεν πολυχώνομαι σε diy επισκευές/συντηρήσεις γιατί υπάρχει αυτή η ιστορία με τις κότες και τα πίτουρα ;)

Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρα ότι όταν/αν συμβεί κάτι, ακόμα και άσχετο, θα "φταίει" ο μη εντεταλμένος που πείραξε τον πίνακα. Οπότε προτιμώ να έρθει ο συντηρητής και να τη χρεώσει κάνα 30-40άρι που θα πληρώσουν όλοι (μάλιστα παλιά είχα πετύχει και πιο τρελή χρέωση "αντικατάσταση μπαταρίας απεγκλωβισμού" και τα είπαμε ένα χεράκι με την εταιρία)

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Κι εγώ μόνος μου ΘΑ την άλλαζα ΑΛΛΑ όταν αφορά κτήριο που μένουν και αρκετοί άλλοι δεν πολυχώνομαι σε diy επισκευές/συντηρήσεις γιατί υπάρχει αυτή η ιστορία με τις κότες και τα πίτουρα ;)

Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρα ότι όταν/αν συμβεί κάτι, ακόμα και άσχετο, θα "φταίει" ο μη εντεταλμένος που πείραξε τον πίνακα. Οπότε προτιμώ να έρθει ο συντηρητής και να τη χρεώσει κάνα 30-40άρι που θα πληρώσουν όλοι (μάλιστα παλιά είχα πετύχει και πιο τρελή χρέωση "αντικατάσταση μπαταρίας απεγκλωβισμού" και τα είπαμε ένα χεράκι με την εταιρία)

Ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας ανθρωπου. Και εγω τα ιδια ζω. Εδω ειναι ακομα πιο τρελοι. Θα αλλαξεις την μπαταρια απεγκλωβισμου, θα καει η λαμπα της πισινας και θα φταις εσυ.
Μην ασχολεισαι καν. Κανε αυτο που πρέπει, και ασε να λενε. ΟΤΙ και να κανεις ή να μην κανεις, θα βρουν κατι να λένε.

• Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Ποιος πληρώνει την αλλαγή της μπαταρίας και των λαδιών? Ο συντηρητής ή η πολυκατοικία?! 

Ο πελάτης - οικοδομή

16 ώρες πριν, andreaspA είπε

αναλογα τι συμφωνια εχεις. Η μπαταρια εχει 5€. Μια 2.4amp ειναι. Την αλλαζεις και μονος σου. Εγω την αλλαζω μονος μου.
Λάδια απο το 2007 δεν εχω αλλαξει.

Και όταν ξαφνικά θα σου βγάλει καμένη πλακέτα γιατί δεν ήταν κατάλληλη μπαταρία θα καταλάβεις για πιο λόγο είναι καλύτερα να πληρώνεις τον συντηρητη για της αλλαγές

Για τα λάδια οι κατασκευαστές λένε από 7 έως 12 χρόνια ανάλογα το καζάνι, κάποια στιγμή θα χρειαστούν αλλαγή, το λάδι με το καιρό χάνει ιδιότητες και ο αεκκυστηρας θα αρχίσει να χάνει την στάση, όταν μπαίνεις να καταλαβαίνεις μεγαλύτερη βύθιση κτλ, τότε θα σου πει ότι επειδή δεν έγινε αλλαγή στην ώρα τους θα βγει και τι μοτέρ για επισκευή και θα σου βγει 5πλο κοστος

Επίσης εδώ Θεσσαλονίκη (ξέρω και σε άλλες πόλεις) μεγάλες εταιρίες που προχώρησαν και σε μυνηση προς την οικοδομή - και κέρδισαν - επειδή κάποιος έβαλε χέρι για να του βγει πιο φτηνά, και ότι έτσι έβαζαν σε κίνδυνο και τους υπαλλήλους τους αλλά πιθανών και άλλους ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα, και μιλάμε για απλά πράγματα για κάποιον που ξέρει (αλλαγές λάμπας θαλάμου, ενδεικτικες λυχνίες, ασφάλειες κτλ)

Επίσης να τονίσω δεν είναι όλοι οι συντηρητές απατεώνες η κοιτάνε να φάνε τους πελάτες

Παρόλα αυτά όλοι κάποια στιγμή θα βγάλουν κάνα έξτρα ανταλλακτικό (θα αλλάξτε μεν αλλά δεν θα ήταν άμεση η ανάγκη αλλαγής και μπορεί να είχε 3-4-5 μήνες ζωής ακόμα - εδώ δεν μιλάω για ανταλακτικα που αφορούν την ασφάλεια -

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Ο πελάτης - οικοδομή

Και όταν ξαφνικά θα σου βγάλει καμένη πλακέτα γιατί δεν ήταν κατάλληλη μπαταρία θα καταλάβεις για πιο λόγο είναι καλύτερα να πληρώνεις τον συντηρητη για της αλλαγές

Για τα λάδια οι κατασκευαστές λένε από 7 έως 12 χρόνια ανάλογα το καζάνι, κάποια στιγμή θα χρειαστούν αλλαγή, το λάδι με το καιρό χάνει ιδιότητες και ο αεκκυστηρας θα αρχίσει να χάνει την στάση, όταν μπαίνεις να καταλαβαίνεις μεγαλύτερη βύθιση κτλ, τότε θα σου πει ότι επειδή δεν έγινε αλλαγή στην ώρα τους θα βγει και τι μοτέρ για επισκευή και θα σου βγει 5πλο κοστος

ωχ! αρχισαμε τα επιστημονικα παλι.
Αυτη την μπαταρια φοραει. Ειναι κατι ιδιαιτερο?
Νταξει.. δεν ειμαστε τσοπανηδες. Δεν κατεβηκαμε απο το βουνο.
Τα λαδια δεν ξερω ποτε θελουν αλλαγη. Ξερει αυτος που το συντηρει το ασανσερ, ο οποιος ειναι αυτος που του πουλησε τις συντηρήσεις ο κατασκευαστης του ασανσερ μου και συνεργατης του μέχρι και σήμερα. Μηπως να τους κανω μαθημα για το ποτε πρεπει να αλλαξουν λάδια στο βαρέλι ?
Καμια απολυτως βυθιση δεν καταλαβαινω. Ούτε μικρή ούτε μεγαλη. 

image.png.c515667f4028c3c2328507508fcf709e.png

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreaspA είπε

ωχ! αρχισαμε τα επιστημονικα παλι.
Αυτη την μπαταρια φοραει. Ειναι κατι ιδιαιτερο?
Νταξει.. δεν ειμαστε τσοπανηδες. Δεν κατεβηκαμε απο το βουνο.
Τα λαδια δεν ξερω ποτε θελουν αλλαγη. Ξερει αυτος που το συντηρει το ασανσερ, ο οποιος ειναι αυτος που του πουλησε τις συντηρήσεις ο κατασκευαστης του ασανσερ μου και συνεργατης του μέχρι και σήμερα. Μηπως να τους κανω μαθημα για το ποτε πρεπει να αλλαξουν λάδια στο βαρέλι ?
Καμια απολυτως βυθιση δεν καταλαβαινω. Ούτε μικρή ούτε μεγαλη. 

image.png.c515667f4028c3c2328507508fcf709e.png

Τα λάδια πολλοί δεν τα κοιτάνε μέχρι να αρχίσει προβλήματα (στην αλλαγή λαδιών κανονικά πρέπει να μετράνε ιξώδες) αλλά στην διάρκεια ζωής παίζουν πολλά ρόλο όπως πχ θερμοκρασία, χρήση

Ναι μεν είναι πολύ απλό ή αλλαγή μιας μπαταρίας παρόλα αυτά καλό είναι πριν κάνεις οτιδήποτε μίλα μαζί του, στη τελική αυτός από αυτό βγάζει το ψωμί του, αν εσένα ή τον καθένα τον κτυπήσει το ρεύμα ανοίγοντας τον πίνακα μάντεψε ποιον θα τρέχουν

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

ή τον καθένα τον κτυπήσει το ρεύμα ανοίγοντας τον πίνακα μάντεψε ποιον θα τρέχουν

επειδη το κομματι της ΑΕ ειναι το επαγγελμα μου, δεν βρισκω καποιον λογου που μπορει να τρεχει ο συντηρητης γιατι ανοιξα τον πινακα ιδιοκτησιας μου , και εχωσα το δαχτυλο στην πριζα.
Εισαι συντηρητής ανελκυστηρων ?
Το ψωμι του να το βγαλει, αλλα οταν 17 χρονια τον πληρωνω 330 τον χρονο, δεν εχει ερθει ΠΟΤΕ για βλαβη, ΠΟΤΕ απροοπτα, αλλα περναει 5 χ μισαωρα τον χρονο για συντηρηση, του εχω πληρωσει εξτρα τον φορέα, να μου χρεωνει 40€ την 2.4amp μπαταρια ... παραπάει! Ας την χρεωσει 10-15-20€. Δεν θα μπω στον κοπο. Οχι 40€ ομως.

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, andreaspA είπε

επειδη το κομματι της ΑΕ ειναι το επαγγελμα μου, δεν βρισκω καποιον λογου που μπορει να τρεχει ο συντηρητης γιατι ανοιξα τον πινακα ιδιοκτησιας μου , και εχωσα το δαχτυλο στην πριζα.
Εισαι συντηρητής ανελκυστηρων ?
Το ψωμι του να το βγαλει, αλλα οταν 17 χρονια τον πληρωνω 330 τον χρονο, δεν εχει ερθει ΠΟΤΕ για βλαβη, ΠΟΤΕ απροοπτα, αλλα περναει 5 χ μισαωρα τον χρονο για συντηρηση, του εχω πληρωσει εξτρα τον φορέα, να μου χρεωνει 40€ την 2.4amp μπαταρια ... παραπάει! Ας την χρεωσει 10-15-20€. Δεν θα μπω στον κοπο. Οχι 40€ ομως.

Ήμουν πλέον έφυγα (κυρίως λόγο τραυματισμού)

Οτιδήποτε ατύχημα γίνει σε σχέση με τον ανελκυστήρα (είτε στο θάλαμο, είτε φρεάτιο, είτε μηχανοστασιο) ευθηνη έχει ο συντηρητής (για αυτό κάνουν και της ασφάλειες στον ανελκυστήρα - παρόλα αυτά ναι μεν σε πληρώνει η ασφάλεια, αλλά μετά η ασφαλιστική τρέχει τον συντηρητη)

Αν είσαι οικοδομή και όχι μονοκατοικία πρέπει να γίνονται 8 η 9 συντήρησης το χρόνο κατ ελάχιστο, αν και από την τιμή μάλλον είναι μονοκατοικία (μεζονέτα η κάτι τέτοιο) γιατί χονδρικά περνει 27, 5 το μήνα

• Like 1
Δημοσ.
On 19/01/2024 at 13:49, Ntinaras said:

Μηπως πηρε κανεις ηλεκτρικο αμαξι και το φορτιζει εκει?

Οχι. Απο αυτά που βλεπω εδω μέσα, το ασανσερ ειναι ο "ένοχος"

Δημοσ.
Στις 20/1/2024 στις 2:07 ΜΜ, Inuyasha είπε

Ήμουν πλέον έφυγα (κυρίως λόγο τραυματισμού)

Οτιδήποτε ατύχημα γίνει σε σχέση με τον ανελκυστήρα (είτε στο θάλαμο, είτε φρεάτιο, είτε μηχανοστασιο) ευθηνη έχει ο συντηρητής (για αυτό κάνουν και της ασφάλειες στον ανελκυστήρα - παρόλα αυτά ναι μεν σε πληρώνει η ασφάλεια, αλλά μετά η ασφαλιστική τρέχει τον συντηρητη)

Αν είσαι οικοδομή και όχι μονοκατοικία πρέπει να γίνονται 8 η 9 συντήρησης το χρόνο κατ ελάχιστο, αν και από την τιμή μάλλον είναι μονοκατοικία (μεζονέτα η κάτι τέτοιο) γιατί χονδρικά περνει 27, 5 το μήνα

Ειμαι ασφαλιστικος πρακτορας και μεχρι περυσι ειχα ασφαλισμενους κάτι παραπάνω απο 1000 ανελκυστηρες.
Ειμαι πολυκατοικια και για τον συγκεκριμενο τυπο του ανελκυστηρα ο κατασκευαστης και συντηρητης μου , μου εχει πει οτι χρειαζονται 5 συντηρήσεις τον χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...